WebArt Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, χρειάζομαι βοήθεια για κάποιες ασκήσεις σε pascal μιας και μας τα βάλανε στην ύλη, αλλά pascal δεν κάναμε ποτέ. 83. Να γραφεί procedure (σε Pascal) με όνομα Ran που θα δέχεται 2 παραμέτρους xmin και xmax τύπου integer και θα εκτυπώνει ένα τυχαίο αριθμό στο διάστημα xmin έως xmax. 84. Να γραφεί πρόγραμμα (σε Pascal) που να διαβάζει ένα χαρακτήρα από το πληκτρολόγιο και να μας εκτυπώνει τι είδους χαρακτήρας είναι Αγγλικός - Ελληνικός, κεφαλαίος - μικρός, αριθμός ενώ αν δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω, ότι είναι ειδικός χαρακτήρας. 85. Να γραφεί πρόγραμμα (σε Pascal) το οποίο θα δέχεται ως είσοδο ένα αλφαριθμητικό (String) π.χ. ένα όνομα και αφού μετατρέψει τους αγγλικούς μικρούς χαρακτήρες σε κεφαλαίους θα το εκτυπώνει στην οθόνη. 86. Να γραφεί πρόγραμμα που να αποθηκεύει ακέραιους αριθμούς από το πληκτρολόγιο σε έναν πίνακα διαστάσεων 5x5 και κατόπιν να εκτυπώνει: α. όλα τα στοιχεία του πίνακα β. όλα τα στοιχεία της κύριας διαγωνίου του πίνακα γ. όλα τα στοιχεία της αναστροφής διαγωνίου του πίνακα 87. α) Τι ονομάζουμε recursion (αναδρομή); β) Να γραφεί αναδρομική συνάρτηση (σε Pascal) με όνομα power που να δέχεται σαν παραμέτρους δυο ακέραιους αριθμούς (a και b )και να επιστρέφει το αποτέλεσμα ab. Ισχύει: ab = a a a … a (b φορές) π.χ. 35 = 3 3 3 3 3 (5 φορές) γ) Περιγράψτε σχηματικά πως δουλεύει για α=3 και β=5. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
WebArt Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 http://bit.ly/RKb6si Το θέμα είναι ότι έχω να μαζέψω 300 ερωτήσεις. Αν κάτσω να ασχοληθώ με tutorial για να κατανοήσω 4 ασκήσεις μόνο και να μου πάρει πόσο χρόνο δεν έχει νόημα.
Moderators Kercyn Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δε θα κάτσεις να ασχοληθείς με tutorials για να κατανοήσεις 4 ασκήσεις, θα κάτσεις να ασχοληθείς με tutorials για να μάθεις μερικά βασικά πράγματα για τη γλώσσα, έτσι ώστε να είσαι σε θέση να λύσεις όχι 300 αλλά 3000 ασκήσεις. 6
WebArt Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Οι υπόλοιπες ερωτήσεις δεν έχουν να κάνουν με Pascal. Παιδιά ζητάω κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ.
jimisvog Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Το θέμα είναι ότι έχω να μαζέψω 300 ερωτήσεις. Αν κάτσω να ασχοληθώ με tutorial για να κατανοήσω 4 ασκήσεις μόνο και να μου πάρει πόσο χρόνο δεν έχει νόημα. Αν γνωρίζεις απο προγραμματισμό, ο χρόνος που θα σου πάρει για αυτά τα 5 βασικά πράγματα είναι μηδαμινός. Τώρα αν εσυ απλά ζητάς να σου λύσει κάποιος την άσκηση και να μην ασχοληθείς καθόλου αυτό είναι άλλο.
WebArt Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Αν γνωρίζεις απο προγραμματισμό, ο χρόνος που θα σου πάρει για αυτά τα 5 βασικά πράγματα είναι μηδαμινός. Τώρα αν εσυ απλά ζητάς να σου λύσει κάποιος την άσκηση και να μην ασχοληθείς καθόλου αυτό είναι άλλο. Επειδή δεν υπάρχει το περιθώριο του χρόνου (γιατί έχω πολύ ύλη να ψάξω για να βρω, στα ΙΕΚ είναι λίγο άνω κάτω τα πράγματα) ζήτησα βοήθεια για τις λύσεις των ασκήσεων. Μιας και το μόνο που χρειάζεται είναι 5 βασικά πράγματα να ξέρεις όπως είπες. Όπως είπα παραπάνω, δεν έχουμε κάνει pascal αλλά μας τα ζητάνε :/
gon1332 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Αν γνώριζες την γλώσσα που σας έχουν κάνει (κι ας μην ήταν Pascal), οι ερωτήσεις αυτές θα ήταν λυμένες από τη στιγμή που τις είδες.
WebArt Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Αν γνώριζες την γλώσσα που σας έχουν κάνει (κι ας μην ήταν Pascal), οι ερωτήσεις αυτές θα ήταν λυμένες από τη στιγμή που τις είδες. Αυτές είναι ερωτήσεις γενικές. Δεν με ενδιαφέρει να μάθω την γλώσσα. Δεν είναι αυτή η ειδικότητα μου... Εγώ ψάχνω τις λύσεις γιατί απλά πρέπει να τι έχω. Δεν είμαι προγραμματιστής.
Moderators Kercyn Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δεν πρέπει να έχεις τις λύσεις, πρέπει να είσαι σε θέση να τις βγάζεις μόνος σου. Τώρα αφού λες κι εσύ ότι δε σ' ενδιαφέρει (και μάλλον αυτοί που σου βάλαν Pascal στο πρόγραμμα σπουδών τη βάλανε γιατί τους είχε τελειώσει η λίστα με πιθανά μαθήματα) τότε το μόνο που έχω να πω είναι καλή σταδιοδρομία. 1
WebArt Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Η 86 είναι έτοιμη, χρειάζομαι βοήθεια στις άλλες 4 όμως.
paparovic Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Αυτές είναι ερωτήσεις γενικές. Δεν με ενδιαφέρει να μάθω την γλώσσα. Δεν είναι αυτή η ειδικότητα μου... Εγώ ψάχνω τις λύσεις γιατί απλά πρέπει να τι έχω. Δεν είμαι προγραμματιστής. Ξέρουμε ποιά είναι η ειδικότητά σου: η μετριότητα. Σου προτείνω να αλλάξεις μυαλά άμα θες να πας μπροστά στην ζωή σου. Όχι ότι είναι απαραίτητο να πας, μπορείς να μείνεις με το υπόλοιπο 95% να τα λέτε παρεούλα στα γεράματα για την άτιμη την κενονία, που άλλους του άνεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα