Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους , χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη .
Για να μην μακρυγορω θα μπω αμεσα στο θεμα/προβλημα μου .
Τον τελευταιο καιρο αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον υπολογιστη μου .
Οποτε παω να τον κανω  επανεκκινηση  κλεινη κανονικα , αλλα οταν παει να ανοιξη ξανα  πριν προλαβει να μπει στα bios κλεινη τελειως , σαν να μενει απο ρευματα .
Στην αρχη υπεθεσα οτι ισως ειναι απο θερμοκρασιες , γιατι τον τελευταιο καιρο  ανεβαζε  κατι 65-68αρια τρελα .
Σημερα αποφασισα να του περασω καινουρια  παστα και το αποτελεσμα ειναι οτι απο τα στανταρ  61-63 και  απο τα αμεσα  65+ επεσε στα 38 και το ανωτερο  ειναι 41 βαθμους .( υδροψυξη )

Υποθετοντας οτι ολα ειναι οκ  τωρα τον τραβηξα ακομα μια επανεκκινηση  και  με αρνητικη  εκπληξη ειδα οτι παλι με το που παει να ανοιξη  (οπως ειπα πριν καν μπει στα bios ) εκλεισε  τελειως .
Αφου λοιπον   δεν εχω θεμα με την θερμοκρασια  τις cpu αλλα ουτε και την θερμοκρασια τις motherboard  υπεθεσα οτι εχει σφαλμα το bios και το βγαζει στην επανεκκινηση  .
Αλλα και για δευτερη φορα εκπληξης ειδα οτι μολις το αφησα κανενα 10λεπτο  ησυχο τον υπολογιστη , πηρε  κανονικα  με το που πατησα το power .
Οποτε αφου δεν ειναι προφανος θεμα θερμοκρασιας αλλα ουτε και bios , τι αλλο θα μπορουσε να ειναι  ?
Το μυαλο μου παει οτι ισως οταν  το τροφοδοτικο ειναι ζεστο και παει να ανοιξη ο υπολογστης , υπαρχει περιπτωση να ζηταει  παραπανω ρευμα να μενει απο ρευματα ?
Τι να πω δεν ξερω  .

Παρακατω βαζω τα specs του υπολογιστη , πιθανον να χρειαζοντε για να  γραφτει καμμια  ιδεα το τι μπορει να ειναι .
AMD FX 8320 3.5 GHz Eight Core
Corsair Hydro H60
GeForce GTX 660 OC 2GB
Corsair Vengeance 8GB DDR3
Asus Socket AM3+ M5A97 EVO R2.0
Kingston 120GB SSD
Western Digital 1TB Caviar Blue
Corsair Power Supply 550W

Βαζω και ενα ss με τα στοιχεια  που εχει τωρα .
sensor.jpg

Δημοσ.

Λίγο χαμηλή η τάση στα 12v Αλλά still within specs. Αλλά αμα πέσει και άλλο πιθανόν να έχει ως αποτέλεσμα το σβήσιμο...

Δημοσ.

Καλημερα .
Παιδια διαβαστε σας παρακαλω πολυ  καλα τη λεω .
Πως ειναι δυνατον να εβαλα πολυ παστα  και να βραχυκυκλωνη η μητρικη .
Αυτο λεμε  το κανει 1 βδομαδα πισω .
Η μονη διαφορα  τωρα ειναι οτι εχτες με την μανισια παστα ειχε 65 + και τωρα ειναι κολλημενο απο 35  εως  39 το πολυ  .
Το μονο που εκανε η παστα ειναι να ριξει  30 βαθμους την θερμοκρασια .
Εξαλου η παστα που ειχε πριν  δεν μπορουσα να την χαρακτηρησω  ουτε για δειγμα , τραβηξα το block και ισα που εβλεπα οτι ειχε καποτε παστα εκει .

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξαναεπανερχομαι μαλλον για το ιδιο προβλημα .
Δεν μπορω να καταλαβω τι σκ@τ@ παιζει .
Πριν λιγο  ειχα ανοιγμενο  μονο τον firefox και εβλεπα  τον αγωνα  και μου εβγαλε  μηνυμα  οτι η cpu εφτασε στου 78 βαθμους.
Προχτες η γυναικα μου  ειχε  στο google τον χαρτη ανοιχτο  και ο υπολογιστης εκλεισε απο θερμοκρασια .
Μιλησα με το visionstudio και μου ειχανε πει να αλλαξω παστα  στην cpu .
To εκανα αλλα τελικα δεν ειναι θεμα παστας .
Τη να πω  , τα εχω χαμενα τελειως .
Μου λεγανε οτι οι amd  δεν τα πανε καλα με τις θερμοκρασιες  και για αυτο το λογο πηρα και  υδροψυξη , αλλα τοσο χαλι δεν το περιμενα με τιποτα .
Το fan του ψυγειου γυρναει κανονικα , η αντλια  δειχνη  οτι γυρναει με 4655 στροφες , αλλα η θερμοκρασια  σε ασχετες στιγμες  παει στο θεο .
Μηπως εχει να κανει τιποτα με το λειτουργικο  η με τιποτα drivers η  στο τελος ρε παιδι μου με τιποτα  προβληματα java ?
Τα εχω χαμενα .

http://postimg.org/image/66aw1yatd/

http://postimg.org/image/l4tawdpvl/

http://postimg.org/image/4q1yc6k85/

Δημοσ.

Εχεις την μαμα ψυκτρα να την βαλεις να δεις; Ισως κατι δεν παει καλα με το συστημα ψυξης που εχεις τωρα.

• Like 1
Δημοσ.

-Κανε ένα cmos τη μητρική.

-Φλασαρε το τελευταίο bios (εάν δεν το έχεις)

-Δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό εάν είναι εύκολο.

Δημοσ.

Το πιό πιθανό είναι η αντλία να έχει κάποιο θέμα. Μπορείς να την τροφοδοτήσεις απο molex μέσω κάποιου αντάπτορα και όχι απο τη μητρική?

Δημοσ.

Φιλε  fubar  στο προγραμμα τις μητρικης δειχνη οτι  η αντλια γυρναει με 4687 rpm .
Να ειναι λες εικονικο και  να σταματει   ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...