slipknot1924 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος στο forum αλλά ενημερώνομαι αρκετά συχνά από το site και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά! Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος και περιγραφικός γίνεται... Για 2 περίπου χρόνια είχα σύνδεση Forthnet από την οποία ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος και μάλιστα "έπιανα" και ικανοποιητική ταχύτητα (10-11 Mbps). Μου κάνει μια προσφορά η HOL, την αποδέχομαι και κατευθείαν μου κάνει αντιπροσφορά η Forthnet την οποία και τελικά δέχομαι... Μένω 1 μήνα χωρίς σταθερό και internet (διότι η HOL δεν έλαβε ποτέ όπως λέει το αίτημα ακύρωσης φορητότητας, το οποίο ΔΕΝ ισχύει λόγω αποδεικτικού fax που έχω στην κατοχή μου) και ξανασυνδέομαι στο δίκτυο της Forthnet. Εδώ και 4 μήνες έχω άπειρες αποσυνδέσεις καθημερινά, είτε κάνω χρήση του internet είτε όχι... Χτυπάει το σταθερό, πέφτει η σύνδεση, δε χτυπάει το σταθερό, ξαναπέφτει... Έχω μιλήσει πολλές φορές με την τεχνική υποστήριξη της Forthnet και δε μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Έχω δηλώσει βλάβη στον ΟΤΕ και τελικά το θέμα είναι στον κόμβο με τον οποίο είμαι συνδεδεμένος... Ένας γνωστός (συνταξιούχος πλέον) που ήταν στο τμήμα βλαβών του ΟΤΕ μου είπε να ζητούσα από την Forthnet να "κλείδωνε" την ταχύτητα μου στα 12 Mbps ώστε να μη ζοριζόταν τόσο πολύ η γραμμή, αφού ούτως ή άλλως δεν "φτάνω" και τόσο ψηλά (μάλιστα τώρα είμαι στο 3-4 MAX!!!). Από τη Forthnet μου είπαν ότι δε μπορεί να γίνει κάποια ρύθμιση από αυτούς. Και ρωτάω, μήπως μπορώ να κάνω κάτι εγώ από μόνος μου; Κάποια ρύθμιση στο modem ώστε να το κλειδώσω εγώ; Ή κάποια άλλη πρόταση αν υπάρχει... Να αγοράσω κάτι, ένα φίλτρο... Τί να πώ... Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (Λογιστής) και πραγματικά χωρίς internet είμαι χαμένος, ειδικά και σε λίγο καιρό που θα ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις... Συγνώμη αν κούρασα αλλά είμαι σε απόγνωση, Ευχαριστώ!
NikosKallithea Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Αρχικα ανέβασε εδω τα στατιστικά σύνδεσης και κυρίως το attenuation του ρουτερ σου, δεύτερον αν χτυπάει το τλφ και πέφτει η γραμμή φταίει το εσωτερικό σου δικτυο και τα φιλτρακια
slipknot1924 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Έχω ακριβώς το ίδιο φίλτρο στο ασύρματο τηλέφωνο που είχα παλιά και δεν είχα ποτέ πρόβλημα... Και μάλιστα έχω σε ξεχωριστή γραμμή το τηλέφωνο (με το φίλτρο) και σε άλλη γραμμή το router (χωρίς φίλτρο φυσικά). Και στο τηλέφωνο έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά φίλτρα αλλά τίποτα!! Link Information DSL Type: ADSL2+ Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 570 / 2926 Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 572 / 3712 Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 3307986 / 49416840 Output Power (Up/Down) [dBm]: 11.5 / 19.0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 21.5 / 33.0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 6.6 / 11.0 Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 FEC (Up/Down): 1484182 / 16025 CRC (Up/Down): 523826 / 287 Ευχαριστώ για την απάντηση, ελπίζω οι πληροφορίες να είναι οκ...
goana12 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Ετσι οπως τα περιγραφεις 2 πραγματα μονο μπορω να σκεφτω... το πρωτο ειναι να "λαλησε" το ρουτερ η ο ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ του... Το ειχα παθει παλιοτερα και ετοιμαζομουν να πεταξω το ρουτερ... Ευτυχως που δοκιμασα μετασχηματιστη απο αλλο ρουτερ και βρηκα οτι αυτος που δουλευα ηταν ελλατωματικος... και το δευτερο και πιο "ζορικο"... επειδη αναφερεις οτι μπερδευτηκες απο εταιριες και εμεινες 1 μηνα χωρις τηλεφωνο και ιντερνετ, να σου αλλαξαν ζευγαρι απο το κεντρο η το καφαο, και να σου εδωσαν κανενα προβληματικο... Για μενα δοκιμασε πρωτα με καποιο αλλο ρουτερ -μετασχηματιστη (εστω δανεικα), και αν συνεχιζει το προβλημα πιεσε την εταιρια.. Παντως στα στατιστικα σου δεν μου αρεσουν τα πολλα περισσοτερα σφαλματα που εχεις στο upload. Πολλες φορες υποδηλωνουν προβλημα στον χαλκο...
NikosKallithea Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Ξήλωσε τα ολα επανω απο την γραμμή του οτε και ασε μονο τον ρουτερ στο καλωδιακι που ερχετε απο το δίκτυο, και δοκίμασε
xrist1983 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Σφάλματα CRC Η καταμέτρηση σφαλμάτων CRC (Cyclic Redundancy Check), είναι ουσιαστικά ένα σύνολο σφαλμάτων το οποίο χρησιμοποιείται για την επαλήθευση μετάδοση πακέτων μεταξύ του αποστολέα και παραλήπτη. Ένα σφάλμα CRC δείχνει ότι ένα μέρος του πακέτου δεδομένων είναι κατεστραμμένο και απαιτεί την αναμετάδοση του. Πολλά σφάλματα CRC σε σύντομο χρονικό διάστημα, δείχνουν μια αισθητή μείωση στην ταχύτητα της γραμμής. Αυτό μπορεί να αποτελεί μια πρώιμη ένδειξη ότι υπάρχει πάρα πολύ θόρυβο στη τηλεφωνική γραμμή και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια συγχρονισμού του Router
slipknot1924 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Goana12, θα δοκιμάσω να συνδέσω το παλιό ρούτερ ή το μετασχηματιστή αν και είναι κάτι που είχα κάνει στο παρλθόν (μόνο το ρούτερ όμως) και δεν είχε δουλέψει... Αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Σίγουρα κάτι έχει παίξει με το κόμβο του ΟΤΕ και με αυτή την αλλαγή που έγινε με τις εταιρείες γιατί είναι πάρα πολύ περίεργο 2 χρόνια να μην έχω κανένα πρόβλημα και ξαφνικά να γίνεται ο κακός χαμός. NikosKallithea, εννοείς να αφαιρέσω το φίλτρο από το ασύρματο ή να το αποσυνδέσω τελείως? xrist1983, μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? Κάποια ρύθμιση? Πάντως παιδιά, να μην το ματιάσω, εδώ και 3 ώρες που χρησιμοποιώ το Internet δεν έχει κάνει ούτε μια αποσύνδεση...!! Θαύμα!! (τραγική η κατάσταση μου...).
slipknot1924 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Καλημέρα παιδιά, Απ' ότι κατάλαβα, δεν υπάρχει κάποια συμβουλή ή λύση ε...;;; Κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω στο ρούτερ μου; Χτες πάλι μπήκα στο Skype και μέσα σε 1,5 ώρα έκανε 3 αποσυνδέσεις... Τι να πω...
slipknot1924 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Γειά σας και πάλι... Λοιπόν, η Forthnet μου έδωσε ένα άλλο modem!! Το ΖΤΕ "zxhn h108n v2.5" και παρακάτω είναι πάλι μερικά στοιχεία της σύνδεσης. Δεν ξέρω ποιά είναι η άποψη σας για το modem αυτό (αν και δεν διάβασα τα καλύτερα...) αλλά ελπίζω τουλάχιστον να καλυτερέψουν τα πράγματα. Μπορεί να είχε πρόβλημα το προηγούμενο ρούτερ (TD5136), τί να πω ο άνθρωπος... Βασικά το σύνδεσα πρίν λίγη ώρα οπότε μετά από μέρες ίσως χρειαστεί να σας ξαναστείλω στοιχεία. Link Status Connected Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 792/6088 kbps Attainable Rate (Up/Down) 792/7248 kbps Noise Margin (Up/Down) 2.6/4.5 dB Line Attenuation (Up/Down) 19.8/30.5 dB Output Power (Up/Down) 12.8/19.5 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 8/64 Interleave Delay (Up/Down) 16/19.97 ms INP (Up/Down) 1.2/2.2 symbols LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 131126/73 Annex Type AnnexA Κάθε απάντηση δεκτή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα