Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι λαικός μύθος αυτά που ακούγονται για τα όργια της επαρχίας.

Σε μικρές πόλεις της επαρχίας, βγαίνεις έξω και βλέπεις τα ίδια άτομα συνέχεια. Οπότε το να πηδάς απροβλημάτιστα την γυναίκα του γείτονα ή την κόρη του για παράδειγμα είναι πιο δύσκολο.

Αν μιλάμε για περίπτωση, φοιτητή σε σχολή με αναλογία ανδρών/γυναικών, 1/10, εκεί ναι κάτι γίνεται.

Το ίδιο όμως μπορεί να ισχύει και για τον φοιτητή σε μεγάλη πόλη, ο οποίος έχει το δικό του σπίτι και έχει και την ανωνυμία της μεγαλούπολης.

Είναι διαφορετική περίπτωση όμως οι φοιτητές, γιατί ζούνε σε διαφορετικό περιβάλλον από τους υπόλοιπους.

Σε μεγάλες πόλεις υπάρχει το πρόβλημα της αποξένωσης. Είναι δύσκολο να κάνεις γνωριμίες στην περίπτωση που δεν έχεις πολλές παρέες. Αλλά και στην επαρχία μπορεί να είναι δύσκολο γιατί δεν έχεις πολλές επιλογές.

• Like 2
  • Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον Παρλαπίπα.... Εγώ που μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Αθήνας και επαρχίας πιστεύω ότι τα πράγματα στο τομέα αυτό είναι πολύ καλύτερα στην επαρχία.... (και όταν λέμε επαρχία εγώ μιλάω για μια πόλη 20 χιλιάδων κατοίκων όχι κανένα χωριό με 30 παππούδες)

Βέβαια είναι ζήτημα προσωπικής αντίληψης, δεν επιχειρώ να ισχυριστώ πως οι προσωπικές μου εμπειρίες αποτελούν επαρκές δείγμα για να βγάλω συμπέρασμα για όλους... Κάποιος άλλος μπορεί κάλλιστα να έχει βιώσει το αντίθετο...

Αλλά εγώ αυτό που βλέπω γενικά είναι ότι στην επαρχία ο κύκλος των ανθρώπων είναι πιο κλειστός, τα μαγαζιά που βγαίνουν οι συνομήλικοι μετά βίας 5-6, ο κόσμος πολύ πιο ανοιχτός και καλόκαρδος.... 

Το αποτέλεσμα ; Βγαίνεις με την παρέα σου και είναι δεδομένο ότι θα πετύχεις και άλλους γνωστούς φίλους και συγγενείς έξω... Βλέπεις κάποια που σου αρέσει ; Βρίσκεται σε διπλανή παρέα στην οποία βρίσκεται και κάποιος που καθόταν 2 θρανία μπροστά σου στο σχολείο... βρίσκεις ένα πάτημα να χωθείς... στην Αθήνα πως θα συστηθείς με κάποια που σου γυάλισε χωρίς κάποιο πάτημα πιο πριν...έτσι θα πας σαν βλάκας.... δε λέει...

Επίσης και αν δεν γίνει κάτι σήμερα ξέρεις ότι και τις επόμενες μέρες θα πετύχεις την κοπελιά στα ίδια μαγαζιά κάθε μέρα... Στην Αθήνα ακόμα και να δεις κάποια,και ανταλλάξετε κάποιες  πονηρές ματιές, το πιθανότερο είναι να μην την ξαναπετύχεις ποτέ ξανά...

Τέλος στην Αθήνα της υπερπληθώρας των επιλογών οι κοπελιές έχουν σηκώσει και πολύ υψηλά τον αμανέ... Αν δεν έχεις sixpack, μαλλί γλυμμένο πίσω, 5 τατουάζ, και δεν δουλεύεις barman ή pr με μηχανή 1000άρα δύσκολα σταυρώνεις γκόμενα...

Αντίθετα στην επαρχία είναι πάρα πολλές ωραίες κοπέλες, (ειδικά αυτές που δεν σπούδασαν) και έχουν ξεμείνει εκεί, έχουν ρίξει τον πήχη σε φυσιολογικά προς χαμηλά επίπεδα... δύσκολα βρίσκουν άντρες υψηλών στάνταρ... οπότε εσύ ο "Αθηναίος " ο σπουδασμένος είσαι ξερολούκουμο....χαχα

Μάλιστα φέτος με την παρέα μου συζητούσαμε για το " Σύνδρομο της μικρής πόλης" το οποίο εμείς πρώτοι ανακαλύψαμε παρατηρώντας πως αρκετές πολύ ωραίες κοπέλες που είχαν ξεμείνει στην πόλη μας, κυκλοφορούσαν με κάποιους οχι και τόσο ωραίους (για να το θέσω ευγενικά) άντρες....

Αυτό είναι το βασικό ίσως, ότι δεν έχει τόσες ξινισμένες μούρες και τόσο ψωνισμένους ανθρώπους η επαρχία...

Επιστροφή στη φύση λοιπόν....  :-D

Δημοσ.
Βγαίνεις με την παρέα σου και είναι δεδομένο ότι θα πετύχεις
- και άλλους γνωστούς φίλους
- και συγγενείς έξω...
- [...]παρέα στην οποία βρίσκεται και κάποιος που καθόταν 2 θρανία μπροστά σου στο σχολείο...

image.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Σε μεγάλες πόλεις υπάρχει το πρόβλημα της αποξένωσης. Είναι δύσκολο να κάνεις γνωριμίες στην περίπτωση που δεν έχεις πολλές παρέες. Αλλά και στην επαρχία μπορεί να είναι δύσκολο γιατί δεν έχεις πολλές επιλογές.

Ακριβώς αυτό! Και στις 2 περιπτώσεις τα πράγματα είναι δύσκολα.

Τελικά ο παράγοντας τύχη παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο, να βρεθείς στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή. ΑΛΛΑ και το να είσαι κοινωνικό άτομο και όχι μίζερο και κλειστό.

• Like 3
Δημοσ.

Σαν παράδειγμα το έφερα, πάντως γενικά στην πόλη μου βγαίνουμε παρέα 4 άτομα και καταλήγουμε 15 συνήθως.... Προσωπικά έχω καλές σχέσεις με παλιούς φίλους και συμμαθητές και θετικό το θεωρώ να τους συναντώ.

Επίσης κάτι άλλο που δεν ανέφερα είναι ότι στην επαρχία είσαι "κάποιος"... έχεις ένα "όνομα"... Είσαι ο γιος του τάδε, ο εγγονός του τάδε, ο ανιψιός, ο αδελφός, ο ξαδελφός.... Είσαι αυτός που πέρασε εκεί, αυτός που έκανε αυτό, αυτός που πήγε εκεί, που μένει εκεί... δεν χάνεσαι στην ανωνυμία του πλήθους όπως στην Αθήνα... αυτό βοηθάει αρκετά την κατάσταση.... λίγο πολύ γνωρίζεις ποιος είναι ο άλλος...

Ακόμα και αν δε ξέρεις ακριβώς το όνομα.... Ειδικά φατσικά γνωρίζεις λίγο πολύ, όλους τους συν/πλην 3 χρόνια από εσένα αφού η πόλη έχει 3 γυμνάσια και λύκεια....

Δημοσ.

Επίσης κάτι άλλο που δεν ανέφερα είναι ότι στην επαρχία είσαι "κάποιος"... έχεις ένα "όνομα"... Είσαι ο γιος του τάδε, ο εγγονός του τάδε, ο ανιψιός, ο αδελφός, ο ξαδελφός.... Είσαι αυτός που πέρασε εκεί, αυτός που έκανε αυτό, αυτός που πήγε εκεί, που μένει εκεί... δεν χάνεσαι στην ανωνυμία του πλήθους όπως στην Αθήνα... αυτό βοηθάει αρκετά την κατάσταση.... λίγο πολύ γνωρίζεις ποιος είναι ο άλλος...

Αυτό μπορεί να είναι και πολύ κακό όμως!! Γιατί συχνά αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. Ή μπορεί ένας ξαδελφός σου ξερωγώ να έκανε κάποια χοντρή μαλακία και μετά όλες οι γυναίκες να λένε 'Σιγά μην πάω να μπλέξω με τον ξάδελφο του τάδε που έκανε αυτό...'. Δηλαδή αν σου βγάλει άλλος το όνομα την έκατσες στην επαρχία! Στην Αθήνα τουλάχιστον σε ξέρουν μόνο στην γειτονιά σου (και αν). Και υπάρχουν και πολύ περισσότερες επιλογές.

• Like 1
Δημοσ.

στην επαρχια τα πραγματα ειναι οπως πρεπει να ειναι.αληθινος κοσμος,κ αληθινες δεκτικες κ προσχαρες γυναικες.εχω τυχει σε επαρχιακο πανηγυρι,κ ο τροπος που διασκεδαζουν με το χορο τα λεει ολα.εκει το παραδοσιακο "συνηκεσιο" ειναι ο χορος,κ απλα χορευεις διπλα με αυτη που σου γυαλισε,η ερχεται εκεινη σε σενα.τα υπολοιπα εννοουνται..

κακα τα ψεματα στην αθηνα της ποζας της μοστρας κ του δηθεν,αυτα δεν υπαρχουν.η ξινιλα ειναι μονιμη.

• Like 1
Δημοσ.

Άουτς. Πολύ μένος για την Αθήνα ρε παιδιά.

Δεν σας φταίει η πόλη αλλά το συγκεκριμένο target group γκομενακίων που ψάχνετε. Ανοίχτε λίγο τα μάτια σας και θα δείτε και τις πιο γλυκές κοπέλες. Δεν έχετε βαρεθεί μερικοί να τρέχετε πίσω απ'τις ξινές; Ignore them, πολλή αξία τους δώσατε και ανεβάζουν το τουπέ τους.

• Like 2
Δημοσ.

:P εμένα ρωτάς; Ξερωγώ, προσωπικά αγαπώ την πόλη που ζω όσο και το μέρος καταγωγής μου (χωριό). Και στα 2 μέρη έχω γνωρίσει εξίσου εκπληκτικούς ανθρώπους γι'αυτό δεν θεωρώ ότι φταίει η πόλη για την δυσκολία δημιουργίας προσωπικών σχέσεων. Πρώτα ας κοιτάξουμε όλοι τον εαυτό μας, τα θέλω μας, τα όριά μας, τα γούστα μας κλπ πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε ένα μέρος.

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι θεμα μενους,ειναι μια πραγματικοτητα.οπως ειπαν παραπανω,σε ενα χωριο χαιρετας εναν ασχετο,εδω μπορει να μενεις μια ζωη σε μια γειτονια κ να μην μιλας με τον απεναντι.αν το επιχειρησεις δε,ισως φανεις ενοχλητικος.

φαντασου τωρα με αυτους τους ανθρωπους νασαι σε παρτυ/διασκεδαση..βαζω στοιχημα οτι μολις κλεισει η μουσικη η "αθηναια" θα σε εχει για ξενο οπως κ πριν.η δε "βλαχα" θα κοιταξει πως να σε τυλιξει.ασχετα αν εχουν κ οι δυο στο νου απτην αρχη την αποκατασταση,η πρωτη νομιζει οτι ειναι η τελευταια γυναικα στη γη.

αυτο λοιπον περναει κ στις σχεσεις.αυτη η αποστειρωση,η αντικοινωνικοτητα κ αποξενωση,βγαζει στο τελος το κερδος κ τον ατομισμο σε ολες τις φασεις της ζωης μεσα στο αστυ.απο το φαναρι που μολις αναψε πρασινο κ την κορνα,μεχρι τα διαζυγια,κ τη μοστρα.

απλα οσο πιο νεος εισαι δε το βλεπεις τοσο πολυ.

ΥΓ.δεν μενω επαρχια.

• Like 1
Δημοσ.

Και στα 2 μέρη έχω γνωρίσει εξίσου εκπληκτικούς ανθρώπους γι'αυτό δεν θεωρώ ότι φταίει η πόλη για την δυσκολία δημιουργίας προσωπικών σχέσεων. Πρώτα ας κοιτάξουμε όλοι τον εαυτό μας, τα θέλω μας, τα όριά μας, τα γούστα μας κλπ πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε ένα μέρος.

Συμφωνώ απολύτως. 

ΙΜΗΟ, αρκεί να είσαι κοινωνικό άτομο σε πρώτη φάση. Όπου κι αν βρίσκεσαι, αν είσαι εντελώς επιφανειακός και μίζερος, θα χάσεις επεισόδια. 

Δε θα μπω στη διαδικασία να ποστάρω σεντόνι, την άποψή μου την έχω καταθέσει αρκετές φορές στο παρελθόν άλλωστε. Μετά λύπης παρατηρώ πάντως πως και το παρόν thread, τείνει δυστυχώς στο "καβαλημένες γυναίκες που κοιτάνε πρωτίστως την οικονομική ασφάλεια - ειδικά αν είναι Αθηναίες". Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι το φόρουμ είναι κατά βάση ανδροκρατούμενο, ή στο ότι γενικότερα παρατηρούνται περισσότερο στον ανδρικό πληθυσμό φαινόμενα μπακουρισμού για διάφορους λόγους.

Ο Λούσιφερ είχε γράψει παλιά "ο μουσικός γ@μάει". Ο Νίκοτς είχε πει κάτι του στυλ "άμα είσαι άσκημος δε φταίνε τα θηλυκά που δε σου κάθονται". Παρότι οι συγκεκριμένες φράσεις δεν είναι βέβαια για να τις παίρνει κανείς κυριολεκτικά, αποτελούν αποφθέγματα λαϊκής σοφίας και υποδεικνύουν μια πραγματικότητα: για να σου δείξει το αντίθετο φύλο ενδιαφέρον, πρέπει να έχεις "ψωμί" ως προσωπικότητα. Αν είσαι ανούσιος, τότε μακάρι να είσαι τουλάχιστον ομορφόπαιδο γιατί αλλιώς...σκούρα τα πράματα.

δεν ειναι θεμα μενους,ειναι μια πραγματικοτητα.οπως ειπαν παραπανω,σε ενα χωριο χαιρετας εναν ασχετο,εδω μπορει να μενεις μια ζωη σε μια γειτονια κ να μην μιλας με τον απεναντι.αν το επιχειρησεις δε,ισως φανεις ενοχλητικος.

φαντασου τωρα με αυτους τους ανθρωπους νασαι σε παρτυ/διασκεδαση..βαζω στοιχημα οτι μολις κλεισει η μουσικη η "αθηναια" θα σε εχει για ξενο οπως κ πριν.η δε "βλαχα" θα κοιταξει πως να σε τυλιξει.ασχετα αν εχουν κ οι δυο στο νου απτην αρχη την αποκατασταση,η πρωτη νομιζει οτι ειναι η τελευταια γυναικα στη γη.

αυτο λοιπον περναει κ στις σχεσεις.αυτη η αποστειρωση,η αντικοινωνικοτητα κ αποξενωση,βγαζει στο τελος το κερδος κ τον ατομισμο σε ολες τις φασεις της ζωης μεσα στο αστυ.απο το φαναρι που μολις αναψε πρασινο κ την κορνα,μεχρι τα διαζυγια,κ τη μοστρα.

απλα οσο πιο νεος εισαι δε το βλεπεις τοσο πολυ.

ΥΓ.δεν μενω επαρχια.

Αγγίζεις κάποια σοβαρά και αδιαμφισβήτητα υπαρκτά θέματα (αποξένωση κ.λ.π), δε λέω! Όμως στη βάση του συλλογισμού σου (και εκεί διαφωνώ) βρίσκεται το κλασσικό "γνωρίζω κόσμο σε πάρτυ/διασκέδαση". Δεν πάει πάντα έτσι όμως. Γνωρίζεις κόσμο στη δουλειά σου, στη σχολή αν είσαι νεότερος, σε αθλητικές δραστηριότητες, σε εθελοντικά events, τρόποι και μέρη υπάρχουν.

Είσαι άτομο που ψήνεσαι να χωθείς όμως σε τέτοιες φάσεις, ή τη βγάζεις δουλειά - σπίτι - καφετέρια - pc;

Σίγουρα βέβαια υπάρχουν και άτομα όπως η "αθηναία" που περιγράφεις παραπάνω. Όμως βάσει της μικρής μου ως τώρα εμπειρίας στον μάταιο τούτο κόσμο, εκτιμώ πως τέτοιες περιπτώσεις, αφενός αποτελούν μειοψηφία τελικά, αφετέρου ακολουθούν ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, τον οποίο δεν είσαι υποχρεωμένος να υιοθετήσεις. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...

• Like 3
Δημοσ.

στην επαρχια τα πραγματα ειναι οπως πρεπει να ειναι.αληθινος κοσμος,κ αληθινες δεκτικες κ προσχαρες γυναικες.εχω τυχει σε επαρχιακο πανηγυρι,κ ο τροπος που διασκεδαζουν με το χορο τα λεει ολα.εκει το παραδοσιακο "συνηκεσιο" ειναι ο χορος,κ απλα χορευεις διπλα με αυτη που σου γυαλισε,η ερχεται εκεινη σε σενα.τα υπολοιπα εννοουνται..

κακα τα ψεματα στην αθηνα της ποζας της μοστρας κ του δηθεν,αυτα δεν υπαρχουν.η ξινιλα ειναι μονιμη.

απο το χορο μεχρι να σου κατσει απεχει παρα πολυ κουνηματα και χαμογελα δε φτανουν

• Like 1
Δημοσ.

Γνωρίζεις κόσμο στη δουλειά σου, στη σχολή αν είσαι νεότερος, σε αθλητικές δραστηριότητες, σε εθελοντικά events, τρόποι και μέρη υπάρχουν.

Είσαι άτομο που ψήνεσαι να χωθείς όμως σε τέτοιες φάσεις, ή τη βγάζεις δουλειά - σπίτι - καφετέρια - pc;

Ε ναι. Να ξεκουνηθούμε και λίγο απ'την καρέκλα και την ασφάλεια της οθόνης.

Έχεις ενδιαφέροντα; Τότε εκεί που πας π.χ. σε φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για τον Κθούλου, θα βρεις σίγουρα και κάποια κοπέλα να συζητήσετε για την αγάπη σας προς τον τρισμέγιστο και να αναφωνήσετε μαζί "Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn". And the rest is history.

Γνωριμίες σε καφετέριες δεν τις καταλαβαίνω, δεν μού'χουν τύχει και ποτέ.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...