_chris_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 παιδιά μια βοήθεια διότι δεν έχω ασχοληθεί πάρα πολύ. θέλω να ανεβάσω ένα video σε ένα wordpress site. ξέρω ότι όλοι το αποφεύγουν και προτείνουν ανέβασμα σε πχ youtube. εγώ θέλω όμως αυτό το video να μη μπορεί να το δει ο καθένας, παρά μόνο αυτοί που θα μπούνε στο site μου. το βίντεο είναι αρκετά μεγάλο (~1GB). τον χώρο τον έχω πάντως. δε θέλω να ανεβάσω κάπου και να το κάνουν download, απλά να το βλέπουν από τη σελίδα μου. τι λύσεις υπάρχουν; χρειάζομαι plugin; το wordpress είδα ότι ανεβάζει media μέχρι 64MB έστω ότι θεωρητικά το ανεβάζω. αν το traffic που έχω είναι 10GB/μήνα, σημαίνει ότι μόνο 10 άτομα θα μπορέσουν να το δούνε; (1GB*10) κάποιος να μου εξηγήσει αυτό με το traffic, πως φτάνει στο όριο του.
0verc0me Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μεχρι να σου απαντησουν αναλυτικοτερα, σχετικα με αυτο: έστω ότι θεωρητικά το ανεβάζω. αν το traffic που έχω είναι 10GB/μήνα, σημαίνει ότι μόνο 10 άτομα θα μπορέσουν να το δούνε; (1GB*10) κάποιος να μου εξηγήσει αυτό με το traffic, πως φτάνει στο όριο του. Ναι, αν εχεις τοσο περιορισμενο bandwidth τοτε θα εξαντληθει κατευθειαν. Ποση διαρκεια εχει το βιντεο; Επισης, σχετικα με το: ξέρω ότι όλοι το αποφεύγουν και προτείνουν ανέβασμα σε πχ youtube. εγώ θέλω όμως αυτό το video να μη μπορεί να το δει ο καθένας, παρά μόνο αυτοί που θα μπούνε στο site μου. Μπορεις να το ανεβασεις στο youtube και να το κανεις private οποτε δεν ειναι δημοσια εμφανες, παρα σε οσους εχουν το λινκ (ή αν το κανεις εσυ embed πχ). Τέλος, σχετικα με το: χρειάζομαι plugin; το wordpress είδα ότι ανεβάζει media μέχρι 64MB Μπορεις να το ανεβασεις χειροκινητα με FTP και επειτα να κανεις προσθηκη media μεσω url διευθυνση (οπου θα αντιστοιχει στην url διευθυνση του βιντεο πχ http://www.domain.com/video.mp4)
_chris_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 η ερώτηση μου για το bandwidth ήταν απλά για να επιβεβαιώσω πως δουλεύει. έχω 100GB. άρα 100 χρήστες μπορούν να δουν το video ολόκληρο και μετά stop. να υποθέσω ότι αν το κάνω embed από youtube/dailymotion δε μου τρώει bandwidth. το video είναι 2 ώρες. (άντε να το συμπιέσω και να το κάνω 500MB) αλλά επι ευκαιρίας θα ήθελα να μάθω τι παίζει. μπορεί αργότερα να θελήσω να ανεβάσω μεγαλύτερο. δοκίμασα και ανέβασα με FTP ένα μικρό video (20MB), ας ελπίσουμε ότι και με μεγαλύτερο θα δουλεύει. Οπότε λύθηκε το θέμα με το ανέβασμα. με το youtube δεν έχω ασχοληθεί. δε το ήξερα αυτό με τα private videos. θα το ψάξω. βρήκα και αυτό. λέει ότι για να δεις private video πρέπει να έχεις account. αυτό δε με βολεύει αν ισχύει αυτό που με χαλάει είναι ότι αν το κάνω embed ο άλλος μπορεί να κάνει κλικ στο video και να τον πάει στο youtube/dailymotion. οκ, λεπτομέρεια αυτό αλλά αν μπορούσα να το βγάλω θα ήταν μια χαρά. (υπάρχει τρόπος; ) κάνω δοκιμές με private/unlisted videos και επανέρχομαι
fatmike Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 δε θέλω να ανεβάσω κάπου και να το κάνουν download, απλά να το βλέπουν από τη σελίδα μου. Και στην δική σου ιστοσελίδα να το ανεβάσεις, υπάρχουν downloading tools για να "τραβήξει" κάποιος το βίντεο στον υπολογιστή του. Πιο σωστή λύση είναι VPS ή personal server στον οποίο τρέχει streaming εφαρμογή. Το raw video είναι σε περιοχή inaccessible από το internet και η εφαρμογή το τρέχει σε διάφορες ποιότητες(bitrate, pixels) στον τελικό χρήστη. Τι είδους βίντεο είναι; Με τι δικαιώματα; Ρωτάω γιατί εάν είναι δική σου παραγωγή το youtube προσφέρει αυτόματα licensing για το βίντεό σου. έστω ότι θεωρητικά το ανεβάζω. αν το traffic που έχω είναι 10GB/μήνα, σημαίνει ότι μόνο 10 άτομα θα μπορέσουν να το δούνε; (1GB*10) κάποιος να μου εξηγήσει αυτό με το traffic, πως φτάνει στο όριο του. Στα δίκτυα όλα λειτουργούν με ρυθμό μετάδοσης και όχι χώρο. Έτσι ουσιαστικά όταν κάνεις streaming ένα βίντεο μεταφέρεις δεδομένα από τον server στον browser του χρήστη. Αν το βίντεο σου είναι encoded στα 1000Kbps μεταφέρεις 125 KB ανά δευτερόλεπτο και ανά χρήστη 1byte = 8bits
_chris_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Και στην δική σου ιστοσελίδα να το ανεβάσεις, υπάρχουν downloading tools για να "τραβήξει" κάποιος το βίντεο στον υπολογιστή του. ναι το ξέρω αυτό. πανεύκολο είναι απλά εννοούσα ότι δε θέλω να το ανεβάσω σε file hosting και να δίνω το Link. Τι είδους βίντεο είναι; Με τι δικαιώματα; Ρωτάω γιατί εάν είναι δική σου παραγωγή το youtube προσφέρει αυτόματα licensing για το βίντεό σου. το video είναι καθαρά δικό μου. δεν υπάρχει θέμα με δικαιώματα. τι είναι το "αυτόματα licensing "; πως μπορεί να με βοηθήσει; Στα δίκτυα όλα λειτουργούν με ρυθμό μετάδοσης και όχι χώρο. Έτσι ουσιαστικά όταν κάνεις streaming ένα βίντεο μεταφέρεις δεδομένα από τον server στον browser του χρήστη. Αν το βίντεο σου είναι encoded στα 1000Kbps μεταφέρεις 125 KB ανά δευτερόλεπτο και ανά χρήστη 1byte = 8bits ναι έχεις δίκιο, ίσως το είπα πολύ χύμα. στην ουσία πάνω κάτω το ίδιο εννοούμε. διότι ένα video 1GB αν το δει κάποιος ολόκληρο στην ουσία θα έχουν μεταφερθεί 1GB στον υπολογιστή του. η λύση που ανέφερες για VPS ή personal server προφανώς είναι επαγγελματική. να υποθέσω είναι ο μόνος τρόπος να μη μπορεί ο άλλος να το κατεβάσει; (εκτός αν κάνει record) τι απαιτείται γι αυτό; μπορώ να το κάνω μόνος; με τι κόστος; αν είναι εύκολο γιατί όχι. στην παρούσα φάση μάλλον θα το ψάξω με το youtube
fatmike Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 το video είναι καθαρά δικό μου. δεν υπάρχει θέμα με δικαιώματα. τι είναι το "αυτόματα licensing "; πως μπορεί να με βοηθήσει; Το youtube σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις 2 licenses. Creative Commons aka CC ή οποία επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση του βίντεο από τρίτους και την Youtube Standard License ή οποία επιτρέπει την εμφάνιση στο Youtube και μόνο όπου εσύ επιτρέπεις(ας πούμε στην ιστοσελίδα σου). Ουσιαστικά με την Youtube Standard License καταχωρείς δικαιώματα για την δημιουργία σου, χωρίς συμβολαιογράφο. Για παράδειγμα αν το δείξει ο κ.Ταδε στην εκπομπή του στο τάδε τηλεοπτικό κανάλι χωρίς την άδειά σου μπορείς να κινηθείς νομικά απέναντι του. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ! η λύση που ανέφερες για VPS ή personal server προφανώς είναι επαγγελματική. να υποθέσω είναι ο μόνος τρόπος να μη μπορεί ο άλλος να το κατεβάσει; (εκτός αν κάνει record) τι απαιτείται γι αυτό; μπορώ να το κάνω μόνος; με τι κόστος; αν είναι εύκολο γιατί όχι. στην παρούσα φάση μάλλον θα το ψάξω με το youtube Ναι είναι επαγγελματική ή φαίνεται επαγγελματική. 1.Να φαίνεται επαγγελματική: Θα πρότεινα ενοικίαση VPS managed πακέτο(υπάρχουν πολλές εταιρίες) για να ανεβάσεις το βίντεο σου και την εφαρμογή. Τώρα όσον αφορά την εφαρμογή. Εάν ξέρεις να χρησιμοποιείς το wordpress και να το κάνεις install, πιθανολογώ ότι υπάρχουν(χωρίς να το έχω ψάξει) plugins που λειτουργούν ως streaming apps. Αγοράσεις και ένα ωραίο theme που σου ταιριάζει το εγκαθιστάς και είσαι έτοιμος. 2.Είναι επαγγελματική: Πηγαίνεις σε ένα studio web(design,development) συζητάς τι θες να κάνεις, τους δίνεις ένα σκασμό λεφτά και αναλαμβάνουν την όλη εικόνα, προγραμματισμό, τεχνικά(servers), προώθηση κτλ
_chris_ Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 τελικά δε μπορεί να γίνει αυτό με το youtube. αν το κάνω private δε μπορώ να το κάνω embed στο site μου. πρέπει ο άλλος να έχει λογαριασμό (gmail) για να το δει. τρέχα γύρευε δηλαδή. αν το κάνω unlisted, μπορώ να το κάνω embed αλλά ο άλλος μπορεί να πατήσει να τον "πετάξει" στο youtube ώστε να δει το Link. αποτέλεσμα 0. καμιά πρόταση;
fatmike Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Ναι αυτό είναι γνωστό.Η μια λύση είναι αυτή που πρότεινα παραπάνω.Άλλη λύση είναι άλλες ιστοσελίδες που επιτρέπουν το ανέβασμα προσωπικών βίντεο.Το vimeo παρέχει την υπηρεσία που θες(επιλογή sites για embed), δεν ξέρω αν είναι δωρεάν για μεγάλα βίντεο όμως.
lion2486 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Πες μας λίγο τι ακριβώς θες να κάνεις; Θέλεις όποιος βλέπει το βίντεό σου να έχει μπει στη σελίδα σου; Να έχει δικαιώματα να το δεί; Να μην μπορεί να το κατεβάσει; Να εξοικονομείς bandwith ανάλογα την ποιότητα που θέλει ο καθένας; Βάλτα σε σειρά προτίμησης και τι κόστος διατίθεσαι να διαθέσεις; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα