xristoforos89 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Θα αγοράσω μεταχειρισμένο macbook retina σε έναν φίλο και -μιας και έχω χρόνια να ασχοληθώ με μήλα- θα ήθελα να με ενημερώσετε για το τι παίζει με τα μεταχερισμένα. Τι εννοώ.. Στα λαπτοπς που αγοράζω προσωπικά, όταν είναι χωρίς απόδειξη, καλώ πάντα την αντιπροσωπεία, επιβεβαιώνω ότι δεν είναι blacklisted για οποιονδήποτε λόγο (πχ κλεμμένα), τσεκάρω να μην είναι και κλειδωμένο το BIOS και αν είναι όλα οκ, το τσιμπάω. Στα macbooks τι να τσεκάρω; Έχουν αντίστοιχες επιλογές; Στο ακραίο σενάριο ότι είναι κλεμμένο, υπάρχει περίπτωση αν δηλωθεί να μην μπορεί να το δουλέψει κάποιος; Τα φώτα σας παρακαλώ. Thanks!
iMarilina Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Θα αγοράσω μεταχειρισμένο macbook retina σε έναν φίλο και -μιας και έχω χρόνια να ασχοληθώ με μήλα- θα ήθελα να με ενημερώσετε για το τι παίζει με τα μεταχερισμένα. Τι εννοώ.. Στα λαπτοπς που αγοράζω προσωπικά, όταν είναι χωρίς απόδειξη, καλώ πάντα την αντιπροσωπεία, επιβεβαιώνω ότι δεν είναι blacklisted για οποιονδήποτε λόγο (πχ κλεμμένα), τσεκάρω να μην είναι και κλειδωμένο το BIOS και αν είναι όλα οκ, το τσιμπάω. Στα macbooks τι να τσεκάρω; Έχουν αντίστοιχες επιλογές; Στο ακραίο σενάριο ότι είναι κλεμμένο, υπάρχει περίπτωση αν δηλωθεί να μην μπορεί να το δουλέψει κάποιος; Τα φώτα σας παρακαλώ. Thanks! καλησπέρα. Κι εγώ ρώτησα αυτό. Πρόσεξε για πίξελ (άνοιξε άσπρη σελίδα σαφάρι fullscreen και κοίταξε), φθορές εξωτερικές, τέσταρε τα πάντα (μπες στο about this mac να δεις τα specs), δοκιμάζεις usb, δίκτυο, bluetooth όλα, μπορείς να ζητήσεις το serial number και να το τσεκάρεις στη σελίδα της apple, κοίταξε να μην έχει firmware password, και να απενεργοποιηθεί το admin password (αν έχει βάλει ο προηγουμενος). Αν θέλεις έχω πρόσβαση να ελέγξουμε serial. (το λέω επειδή κι εγώ τα ρώτησα αυτά ψάχνοντας ένα 11 air)
ozelot Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Η απλή αντιμετώπιση είναι να ζητήσεις την γνώμη του service, κοστίζει βέβαια κάτι αλλά πως να το κάνουμε .... Για να δεις πλέον προσωπικά τι παίζει στο μηχάνημα, ρίξε μια ματιά στο άρθρο. 1
iMarilina Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Η απλή αντιμετώπιση είναι να ζητήσεις την γνώμη του service, κοστίζει βέβαια κάτι αλλά πως να το κάνουμε .... Για να δεις πλέον προσωπικά τι παίζει στο μηχάνημα, ρίξε μια ματιά στο άρθρο. μπραβο ρε συ, αυτό το άρθρο έψαχνα και δεν το βρισκα 1
ozelot Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 μπραβο ρε συ, αυτό το άρθρο έψαχνα και δεν το βρισκα Bookmark it .....
xristoforos89 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 καλησπέρα. Κι εγώ ρώτησα αυτό. Πρόσεξε για πίξελ (άνοιξε άσπρη σελίδα σαφάρι fullscreen και κοίταξε), φθορές εξωτερικές, τέσταρε τα πάντα (μπες στο about this mac να δεις τα specs), δοκιμάζεις usb, δίκτυο, bluetooth όλα, μπορείς να ζητήσεις το serial number και να το τσεκάρεις στη σελίδα της apple, κοίταξε να μην έχει firmware password, και να απενεργοποιηθεί το admin password (αν έχει βάλει ο προηγουμενος). Αν θέλεις έχω πρόσβαση να ελέγξουμε serial. (το λέω επειδή κι εγώ τα ρώτησα αυτά ψάχνοντας ένα 11 air) Για το hardware μπορώ να τα ελεγξω γενικώς (νταξει, δε διαφέρει και τοσο πολύ απο ενα windows laptop. Στο παρελθον ειχα macbook -ασχετως βεβαια οτι το δουλευα με windows και οχι με mac os). Πιο πολύ με ενδιαφέρει να μην εχει τυχον κωδικους το μηχανημα και δεν μπορώ καποια στιγμη να το αναβαθμισω, ανοιξω κλπ. Πληροφοριακά τώρα, αν δηλωθεί καποιο μακ ως κλεμμένο, κλειδώνει και το λειτουργικο του; Οπως ενα iphone δηλαδή;
iMarilina Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Για το hardware μπορώ να τα ελεγξω γενικώς (νταξει, δε διαφέρει και τοσο πολύ απο ενα windows laptop. Στο παρελθον ειχα macbook -ασχετως βεβαια οτι το δουλευα με windows και οχι με mac os). Πιο πολύ με ενδιαφέρει να μην εχει τυχον κωδικους το μηχανημα και δεν μπορώ καποια στιγμη να το αναβαθμισω, ανοιξω κλπ. Πληροφοριακά τώρα, αν δηλωθεί καποιο μακ ως κλεμμένο, κλειδώνει και το λειτουργικο του; Οπως ενα iphone δηλαδή; Όχι δε γίνεται αυτό απ'οσο ξέρω. Άλλο με τα κινητά κι άλλο με τα MacBook
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα