Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ σκέφτομαι αν θα το δω το badabook, βλέπω ότι όσοι το έχετε δει είστε διχασμένοι και συνήθως όταν συμβαίνει αυτό μάλλον είναι πατάτα η ταινία. Ποια η γνώμη σας για το The Ring και ποια για το Paranormal Activity για να δω τι είδους ταινίες σας αρέσουν και να κρίνω καλύτερα;

Το the ring το ειχα δει κ μου αρεσε! Στο babadook θα δεις ομοιοτητες με το the ring! Βασικα θα δεις μια :P αλλα κανει μπαμ!

• Like 1
Δημοσ.

Μπορω να τα ξαναδω για να ερθω να σου απαντησω διαβασμενος ?

Ευχαριστω !

Εσύ δεν έχεις δει το babadook, οπότε δε θα με βοηθήσεις στην επιλογή, σε γλιτώνω κι απ'τον κόπο!

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ σκέφτομαι αν θα το δω το badabook, βλέπω ότι όσοι το έχετε δει είστε διχασμένοι και συνήθως όταν συμβαίνει αυτό μάλλον είναι πατάτα η ταινία. Ποια η γνώμη σας για το The Ring και ποια για το Paranormal Activity για να δω τι είδους ταινίες σας αρέσουν και να κρίνω καλύτερα;

Δεν είμαστε διχασμένοι, όσοι δεν την κατάλαβαν αμέσως δεν τους άρεσε και όσοι την κατάλαβαν αμέσως τους άρεσε. Λοιπόν, το the ring είναι καθαρά εμπορική ταινία όπως και το Paranormal Activity. Μεταξύ των δυο σίγουρα θα προτιμήσω το the ring 10/10 φορές καθώς το Paranormal Activity το θεωρώ ταινία για παιδάκια

Η ταινια μου θυμισε αλλα θριλερ! Στην ουσια ηταν μια μιξη!Τελος το "μπαμπα ντουκ ντουκ ντουκ" ηταν γελοιο!!!!!!!

Γελουσα μ αυτο!Δεν ξερω ποση ωρα εκατσαν να το σκεφτουν!

Ναι οκ αυτό μπαίνει πάνω σε αυτό που είπα ότι υπήρχαν σημεία στην ταινία που η εκτέλεση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη αλλά δεν θα ακυρώσω ολόκληρη την ταινία για 2-3 σημεία τα οποία τα χωνεύεις και σχετικά εύκολα. Το γεγονός όμως ότι μπόλικοι από εσάς που δεν σας άρεσε ταυτόχρονα δεν την καταλάβατε λέει πολλά (θετικά) για την ίδια την ταινία. Αξίζει σίγουρα θέαση και δεύτερη φορά με άλλα δεδομένα. Και εγώ εδώ έχω φίλους που γέλασαν στην αρχή αλλά μετά που την ξαναείδαν γνωρίζοντας τι παίζει τους φάνηκε πραγματικά πολύ καλή και σίγουρα διαφορετική από τον σωρό copy/paste εκεί έξω.  

Εδιτ: Ξέχασα να γράψω ότι είδα το Invasion of the body snatchers του 1979. Είναι κλασσική της εποχής τέτοιου είδους ταινία με εξαιρετική φωτογραφία και πολύ κοντινά πλάνα λήψης. Σκηνοθετικά είναι άρτια αλλά από άποψη ηθοποιίας μόνο ο Σάδερλαντ έκανε δουλειά και σε μικρότερο βαθμό η Ανταμς. Τα πρακτικά εφέ ήταν όμορφα και ειδικά για την εποχή μάλλον εξαιρετικά. Η ιστορία μου φάνηκε σαν να βιάστηκε κάπως. Πότε έγινε ότι έγινε, πότε και πως πήρε πρέφα η γκόμενα ότι κάτι πάει στραβά δεν το κατάλαβα. Ηταν ένα σημείο που θα ήθελα περισσότερο development. Γενικά όμως ήταν πολύ καλή και την είδα πολύ ευχάριστα. Θα της δώσω ένα 7/10 αν μη τι άλλο και μόνο για τις εικόνες που χρησιμοποίησε.  

Δημοσ.

Βασικα ειναι με τι αισθηση πας να δεις μια ταινια. Εμεις πηγαμε περιμενοντας μια ταινια τρομου.

Τωρα αμα ειναι να καθομαι να ψαχνω κρυμμενα νοηματα , σ ΑΥΤΟ το ειδος δε μου αρεσει. Σε ταινιες τρομου θελω να τρομαζω , αυτο δεν εγινε ουτε σε μια σκηνη στη συγκεκριμενη ταινια οποτε... + οτι οντως η φωνη του κακου ηταν πολυ ακυρη γελασε ολη η αιθουσα.

Το the ring αξιζει πιο πολυ στην κινεζικη/γιαπωνεζικη δε θυμαμαι τι ειναι, εκδοχη του.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα ειναι με τι αισθηση πας να δεις μια ταινια. Εμεις πηγαμε περιμενοντας μια ταινια τρομου.

Τωρα αμα ειναι να καθομαι να ψαχνω κρυμμενα νοηματα , σ ΑΥΤΟ το ειδος δε μου αρεσει. Σε ταινιες τρομου θελω να τρομαζω , αυτο δεν εγινε ουτε σε μια σκηνη στη συγκεκριμενη ταινια οποτε... + οτι οντως η φωνη του κακου ηταν πολυ ακυρη γελασε ολη η αιθουσα.

Το the ring αξιζει πιο πολυ στην κινεζικη/γιαπωνεζικη δε θυμαμαι τι ειναι, εκδοχη του.

Συμφωνω απολυτως!Αν θελει καποιος να προβληματιστει απο μια ταινια πρεπει να παει σε αλλο ειδος!Και οχι σε θριλερ!

Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν υπάρχει κάποιος προβληματισμός, μια ιστορία θρίλερ/ τρόμου είναι όπως όλες οι άλλες αλλά το παρουσιάζει με έναν διαφορετικό τρόπο και προς το τέλος όλες τις απαντήσεις σας τις δίνει στο πιάτο. Δεν υπάρχουν κρυφά νοήματα, ναι οκ έχει ορισμένα αλληγορικά μηνύματα αλλά είναι πολύ συγκεκριμένα και εύκολα να τα καταλάβεις. Και ρε παιδιά προς Θεού, δεν είναι όλες οι ταινίες τρόμου οι ίδιες. Αλλες επικεντρώνονται στο ψυχολογικό κομμάτι, άλλες είναι σπλατεριές, άλλες είναι υπερφυσικές και πάει λέγοντας. Ε έτσι και αυτή έχει το στόχο της και τον σκοπό της και η άποψη μας είναι ότι κατάφερε να τον πιάσει περίφημα. Αλλο εσείς που άλλο περιμένατε να δείτε και άλλο είδατε. 

• Like 2
Δημοσ.

Όταν βλέπεις μια ταινία σ'ενδιαφέρει να σου δημιουργεί ενδιαφέρον κι όταν τελειώνει να έχεις αίσθημα ικανοποίησης.
Το paranormal activity για παράδειγμα από ένα σημείο και μετά την είδα στο fast forward, ούτε νόημα είχε ούτε φόβο δημιουργούσε.
Θα μπει σε αναμονή για την ώρα το badabook.

Δημοσ.

Το the ring το αυθεντικό το κινεζικό είναι απο τις λιγες ταινίες που τρομαζεις τόσο πολύ με σωστο δυνατό ήχο.Όπως και το κινεζικό ju-on.Το paranormal activity έχω δει μόνο το πρωτο και η μονη σκηνή που άξιζε ηταν η τελευταια.

Ιαπωνικά γαμώ το φελέκι μου :D Το The Eye είναι κινέζικο. 

• Like 2
Δημοσ.

Τελικά τί είναι? Τρόμου ή θρίλερ; Δυστυχώς στην Ελλαδα μπερδεύονται αυτές οι έννοιες.

Γενικά δεν προτιμάω ταινίες με jump screens και ουρλιαχτα, από την άλλη μου αρέσει να με κρατάει ένα έργο με αγωνία και να παίζει με την ψυχολογία σου.

Δημοσ.

Ιαπωνικά γαμώ το φελέκι μου :D Το The Eye είναι κινέζικο.

Όλα ίδια μου ακούγονται αλλά ναι το σωστο είναι Ιαπωνικά.

Δημοσ.

Τελικά τί είναι? Τρόμου ή θρίλερ; Δυστυχώς στην Ελλαδα μπερδεύονται αυτές οι έννοιες.

Γενικά δεν προτιμάω ταινίες με jump screens και ουρλιαχτα, από την άλλη μου αρέσει να με κρατάει ένα έργο με αγωνία και να παίζει με την ψυχολογία σου.

Τρόμου/δράμα είναι. Και αφού δεν σου αρέσουν τα jump scares και λοιπά φτηνά κόλπα και αφού γουστάρεις να παίζει μια ταινία με την ψυχολογία σου τότε κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δες την. Κατά προτίμηση μόνος σου ή με άλλους που θέλουν τα ίδια πράγματα με εσένα. 

Δημοσ.

Είδα κι εγώ το Babadook απόψε.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να απολαύσω ατμόσφαιρα στο σινεμά διότι μια σειρά πιο κάτω βρισκόταν παρέα 6-7 εφήβων που νόμιζαν ότι ήρθαν να δουν κωμωδία.

Στα θετικά: πολύ ποιοτική σκηνοθεσία. Απολαυστική θα έλεγα κ όχι κάτι που να έχουμε συνηθίσει σε τέτοιο είδος ταινιών. Ωραία παρουσίαση της σχέσης μανας-παιδιού και της όλης ψυχολογίας τους.

Στα αρνητικα: ατάλαντο το αγοράκι. Έπρεπε να δώσουν παραπάνω προσοχή στο casting. Επίσης, το τέλος κάπως απότομο, κάπως ρηχό. Αντί να τραβήξουν τόσο την εισαγωγή της ταινίας θα μπορούσαν να δώσουν κάτι καλύτερο στο τέλος. Το σενάριο δεν είχε πια και την τόση πρωτοτυπία αλλά η εκτέλεση ήταν οκ.

Σύνολο 6.5/10, not bad.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι αρνητικές αντιδράσεις όσων δεν την κατάλαβαν είναι ο λόγος που 9/10 ταινίες τρόμου που βγαίνουν είναι απαράδεκτες και προσπαθούν απλά να τρομάξουν με jump scares και φτηνά αστεία.

Φυσικά οι καλές κριτικές είναι από τις δωροδοκίες και τους εκβιασμούς της φτηνής αυστραλιανής παραγωγής  :lol: .

Το τι συμβαίνει στην ταινία το εξηγει πολύ ωραία ο ikaruga24 και δεν είναι σε καμία περίπτωση κρυφό νόημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...