Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

-Έχω ένα θεματάκι στο οικιακό μου δίκτυο και χρειάζομαι μια λύση. Χρησιμοποιώ 2 modem (Thomson, stock από τον οτε). Το ένα το έχω κάτω (πάνω στην γραμμή του τηλεφώνου) και το άλλο στο δωμάτιο (Όπου το έχω κάνει bridge). 

-Όλα καλά όλα ωραία σε όλο το σπίτι internet, ταινίες από δωμάτιο σε δωμάτιο facebook οποιος έρχεται και οποιος φεύγει μέχρι εδώ τέλεια. 

-Όταν όμως έρχεται η ώρα να μπω σε κάποιο παιχνίδι και ξεκινήσουν οι ταινίες, τα video στο youtube, το facebook να ανοιγοκλείνει εκεί έχω ένα ms που παίζει όλη την ώρα (το βλέπω μέσο cmd "ping -t www.google.com)

-Θέλω τώρα να ρωτήσω. Πως γίνετε να κάνω ένα "διαχωρισμό" στην γραμμή και να πω, πχ πιάνω σύνολο 10mbps να δώσω τα 4mbps στο κοινό και να κρατήσω τα 6mbps καθαρά δικά μου, ώστε να μην έχω αυτό το θέμα με το ms. Να μπαίνουν να βγαίνουν να κατεβάζουν να κάνουν ότι τους φωτίσει ο θεός αλλα εγώ να μην έχω κάποιο πρόβλημα λες και έχω torrent ανοιχτό στο ίδιο υπολογιστή από όπου παίζω.

Δημοσ.

το Thomson δεν κανει bandwidth management.κοιτας για tp link που εχουν ενα υποτυπωδες ή πας σε draytek.αλλιως σε καθε Pc τo net limiter.και ζητας και fast path απο τον παροχο για καλυτερο Ping.

ειδικα τα Torrent σκιζουν το ρουτερ και την γραμμη και θελουν περιορισμο και στο download και στο Upload.Μετα μια λυση ειναι vdsl

off topic.ελπιζω να εχεις βαλει διαφορετικη ip σε καθε thomson και σε αυτο που ειναι bridge να εχεις κλεισει τον dhcp

Δημοσ.
Αυτό που έχω πάνω από την αρχή τελειωνε σε .2 (χωρίς να πειράξω κάτι) και ναι το dhcp κατά το setup του το είχα "βγάλει". 

Οποτε ψάχνομαι για καλύτερες συσκευές δικτυώσεις όπου θα μου προσφέρουν αυτά που θέλω για καλύτερη ποιότητα .

Ευχαριστώ poulinos για την βοηθεια.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτό που έχω πάνω από την αρχή τελειωνε σε .2 (χωρίς να πειράξω κάτι) και ναι το dhcp κατά το setup του το είχα "βγάλει". 
Οποτε ψάχνομαι για καλύτερες συσκευές δικτυώσεις όπου θα μου προσφέρουν αυτά που θέλω για καλύτερη ποιότητα .
Ευχαριστώ poulinos για την βοηθεια.

εστω και με μεγαλο delay πρεπει να δεις τι απο τα δυο φταιει.φταιει οτι ανεβαινει το Ping στα games λογω οτι πιταρει η γραμμη σου που καποιοι κατεβαζουν ή κανουν δεν ξερω τι ή φταιει οτι πιταρει το ρουτερ επειδη καποιοι μεταφερουν αρχεια αναμεσα στα pc.αν ειναι το πρωτο εκει πρεπει να του βαλεις οριο.αν ειναι το δευτερο τοτε ναι θες καλυτερους εξοπλισμους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...