Nteixak Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Πριν ξεκινήσω να σας πω ότι το συγκεκριμένο ποστ το έχω αναρτήσει και σε άλλο φόρουμ μιας και είμαι σε δίλημμα με το τι να κάνω αφού τελειώνει η δέσμευσή μου με τον ΟΤΕ σύντομα. Λοιπόν, για να μη μακρηγορώ. Μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι και η κρίση μας βάρεσε την πόρτα, είπα να ψάξω κι εγώ τα της γραμμής μου μετά από τρία χρόνια τώρα που είμαι στον ΟΤΕ(στο συγκεκριμένο σπίτι και περιπού 8 χρόνια πελάτης σε άλλα). Όταν είχα βάλει τη γραμμή στο παρόν σπίτι το router μου(ένα TG585v7 που είχα ακόμα από τις αρχές του Conn-X TV) συγχρόνιζε σταθερά στα 17Mbps χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα. Το είχα βάλει και "fastpath"(και καλά...) κάποια στιγμή, μιας και με ενδιέφερε περισσότερο το gaming όπως και τώρα. Κατά καιρούς η ταχύτητα συγχρονισμού έπεφτε και έμενε εκεί(εννοώ δεν υπήρχαν αυξομειώσεις παρά μόνο μειώσεις). Το τελευταίο διάστημα έχει πέσει στην ιλιγγιώδη ταχύτητα των 10Mbps. Δήλωσα βλάβη μιας και η γραμμή μετά από τόσα χρόνια θα χρειαζόταν ένα reset και καθάρισμα και ζήτησα επίσης και έλεγχο από τεχνικό(ο οποίος έλεγχος φαντάζομαι έγινε μόνο στο καφάο μιας και ολοκληρώθηκε χωρίς να με ενημερώσει κάποιος) και τελικά συγχρόνισα πιο κάτω από τα 10Mbps. Στο 13888 μια μου έλεγαν ότι είμαι σε fastpath, μια όχι. Το άφησα 1-2 μέρες και είπα να τους πάρω και σήμερα ένα τηλέφωνο. Η κοπέλα μου είπε ότι απέχω ακριβώς 1Km από το κέντρο(ενώ στο τοπικό κατάστημα ΟΤΕ μου είπαν ότι είμαι στα 800-900 μέτρα το πολύ) και ότι ο "μέσος όρος" ταχυτήτων στην περιοχή μου είναι 12Mbps. Καλά συγγνώμη πώς γίνεται να λένε σε έναν πελάτη ότι ο μέσος όρος είναι τόσο, αποτελεί μέτρο σύγκρισης για μια υπηρεσία που του προσφέρεις; Τελικά η κοπέλα μου είπε ότι ο χαμηλός συγχρονισμός οφείλεται σε φόρτο της περιοχής. Και σας ρωτώ... αξίζει να μένω στον ΟΤΕ και να πληρώνω αυτά που πληρώνω με καμία προοπτική βελτίωσης(βλέπε μέσος όρος περιοχής) ή να φύγω για αλλού με σχεδόν τα μισά λεφτα; Και στην τελική μπορώ να δοκιμάσω και VDSL από Α/Κ από ΑΛΛΟ πάροχο(ο ΟΤΕ δε μου επιτρέπει ούτε καν δοκιμή) μιας και είμαι στα 800-900 μέτρα με βάση τον ΟΤΕ του Αγρινίου που ξέρει καλύτερα τις αποστάσεις(μεταφέρω τα λόγια τους). Δηλαδή τι έχω να χάσω; Ένα τελευταίο σχόλιο, η πολυκατοικία είναι 10 χρόνων το πολύ και το Attenuation πέρυσι ήταν χαμηλότερο...τώρα να μετακινήθηκε το A/K δύσκολο.... Οι εσωτερικές καλωδιώσεις(2 πρίζες) δεν έχουν κάποιο βραχυκύκλωμα μιας και τις έλεγξα πρόσφατα.Μέτρηση στον κατανεμητή της πολυκατοικίας δεν ξέρω αν έχει γίνει από τον τεχνικό μιας και δεν τον συνάντησα. Το μυαλό μου πηγαίνει στο ότι ο ΟΤΕ μου μειώνει το bandwidth λόγω πολλών συνδέσεων στην περιοχή(????). Πάνω στη γραμμή υπάρχει μόνο το ρούτερ.
mafiozoskotsos Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Καλησπέρα. Βάση το Line attenuation θεωρητικά έχεις 1300 μέτρα από το dslam, το sn margin είναι στο 9.5 db όσο δίνει ο ΟΤΕ κανονικά, μόνο η forthnet δίνει χαμηλότερο που είναι στα 6 db, τι σημαίνει αυτό, ότι όσο χαμηλότερο είναι αυτό τόσο υψηλότερα συγχρονίζεις, άλλα είναι ποιο ασταθείς η γραμμή σου και πάλι όμως δε βλέπω το λόγο που συγχρονίζεις τόσο χαμηλά, τώρα αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τους πρήξεις να σου κάνουν σοβαρό έλεγχο στη γραμμή και αν γίνεται να σου κατεβάσουν το sn margin, βεβαία πρέπει και εσύ να κοιτάξεις τη δίκη σου καλωδίωση και εξοπλισμό για τυχόν προβλήματα. αυτά από έμενα. δες και αυτό http://googlareto.gr/?p=273
Nteixak Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Καλησπέρα. Βάση το Line attenuation θεωρητικά έχεις 1300 μέτρα από το dslam, το sn margin είναι στο 9.5 db όσο δίνει ο ΟΤΕ κανονικά, μόνο η forthnet δίνει χαμηλότερο που είναι στα 6 db, τι σημαίνει αυτό, ότι όσο χαμηλότερο είναι αυτό τόσο υψηλότερα συγχρονίζεις, άλλα είναι ποιο ασταθείς η γραμμή σου και πάλι όμως δε βλέπω το λόγο που συγχρονίζεις τόσο χαμηλά, τώρα αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τους πρήξεις να σου κάνουν σοβαρό έλεγχο στη γραμμή και αν γίνεται να σου κατεβάσουν το sn margin, βεβαία πρέπει και εσύ να κοιτάξεις τη δίκη σου καλωδίωση και εξοπλισμό για τυχόν προβλήματα. αυτά από έμενα. δες και αυτό http://googlareto.gr/?p=273 Αυτό το πρόβλημα αναφέρω και στο τέλος του μηνύματος. Πέρυσι το Attenuation ήταν χαμηλότερο(στα 17 αν θυμάμαι καλά ή και πιο χαμηλά) και φέτος άρχισε να κάνει νερά. Το Α/Κ δεν έχει μετακινηθεί οπότε δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο παρά μόνο πρόβλημα στη γραμμή.Επίσης δε γίνεται να μου λένε τη μια ότι είμαι στα 800 μέτρα και την άλλη στο 1Km και να έχω τέτοιο Attenuation. Για το SNR γνωρίζω μιας και παρακολουθώ το θέμα χρόνια αν και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ εις βάθος. Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να σκεφτώ ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα. Αν γινόταν θα έκανα μέτρηση στον κατανεμητή της πολυκατοικίας αλλά δυστυχώς δε γνωρίζω και δε θέλω να το πειράξω καθόλου.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Καποιο προβλημα εχει η γραμμή σου ή το setup σου, θα έπρεπε να συγχρονίζεις στο 14-15 ισως και παραπάνω, ξήλωσε τα λοιπον ολα από επάνω παρε τον ρουτερ και βάλτον κατ' ευθείαν επανω στην γραμμή του οτε χωρις τίποτα άλλο και δεν πόσο έχεις, το καλύτερο βεβαια θα ηταν να πας τον ρουτερ στην εισαγωγή της πολυκατοικίας σου και να δεις εκει τι παιζει.
Nteixak Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Καποιο προβλημα εχει η γραμμή σου ή το setup σου, θα έπρεπε να συγχρονίζεις στο 14-15 ισως και παραπάνω, ξήλωσε τα λοιπον ολα από επάνω παρε τον ρουτερ και βάλτον κατ' ευθείαν επανω στην γραμμή του οτε χωρις τίποτα άλλο και δεν πόσο έχεις, το καλύτερο βεβαια θα ηταν να πας τον ρουτερ στην εισαγωγή της πολυκατοικίας σου και να δεις εκει τι παιζει. Μόνο το ρούτερ έχω πάνω στην πρίζα, τίποτα άλλο μιας και εδώ και πολλά χρόνια δε χρησιμοποιώ σταθερό...Το έχω δοκιμάσει και στις 2 πρίζες του σπιτιού και παίρνω ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Έχω τεστάρει και την κάθε πρίζα ξεχωριστά αποσυνδέοντας την άλλη αλλά και πάλι τα ίδια αποτελέσματα....Όσο για την είσοδο της πολυκατοικίας θα φωνάξω τεχνικό του ΟΤΕ να κάνει τη μέτρηση για να μην έχω κάποιο θέμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα