Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Θα ήθελα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε σε ένα θεματάκι που έχω. Έχω ένα λαπτοπ, (το μεταχειρισμένο, του μεταχειρισμένου, ω μεταχειρισμένω). Hp pavilion dv 6000 entertainment series. Mου το έδωσαν με windows 7 και πήγαινε πιο αργά και από τον Χάρο. Σκέφτηκα με όσο μυαλό διαθέτω να το γυρίσω σε αυτό που σχεδιάστηκε, δηλαδή windows xp home. Τα κατέβασα, τα φλάσαρα και πήγα να τα εγκαταστήσω. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν όμως εμφανιζόταν η μπλε οθόνη, και πατούσα εγκατάσταση των windows μου έβγαζε σε μπλε οθόνη το μήνυμα : Η εγκατάσταση δεν εντόπισε εγκατεστημένες μονάδες δίσκου στον υπολογιστή σας. κλπ".. Ανέτρεξα σε φόρουμ, καλή ώρα, και από άλλους ομοιοπαθούντες διάβασα ότι πρέπει να κάνεις disable sto Bios, ώστε να δουλεύει σε κατάσταση IDE

Το έκανα και όλα καλά. Εγκατέστησα τα windows κομπλέ. Έλα όμως που τώρα δεν μπορώ να το επαναφέρω στο SATA. Στο άρθρο που διάβασα έπρεπε να πάω στην διαχείριση συσκευών και στο ultra ΑΤΑ storage controller να επιλέξω να το εγκαταστήσω σε συγκεκριμένη θέση, Εμένα έχει Intel ICH7-M family serial ata storage controller- 27C4. Ακολουθώ την οδηγία, αλλά όταν κάνω επανεκκίνηση για να ρυθμίσω το BIOS σε SATA μου βγάζει μπλε οθόνη με κωδικό λάθους. 

Μπορείτε να με βοηθήσετε; Κι αν ναι σας παρακαλώ, επειδή είμαι κοπέλα, να τα πείτε λίγο πιο μη επιστημονικά για να μπορέσω να τα κάνω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

To  έφτιαξα!! Είχα απελπιστεί τόσο που είχα αποφασίσει να ξανακάνω φορμάτ με cd φτιαγμένο με nlite αλλά σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια, κατέβασα κάποιους άλλους sata drivers και δούλεψε χωρίς φορμάτ. Μόνο με τις οδηγίες που μου έδωσες! Προφανώς δοκίμαζα με μη συμβατούς drivers!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια :)

Από εκεί και πέρα παραθέτω μια άχρηστη ίσως πλέον πληροφορία, η οποία ωστόσο ενδέχεται να βοηθήσει σε μελλοντικό format. Don't bother με την επαναφορά σε native SATA. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην ταχύτητα από το παλαιότερο PATA, ειδικά σε τέτοιας εποχής συστηματάκι με XP. Σιγά σιγά η επιπλέον ταχύτητα αρχίζει να αξιοποιείται από τους SSD, όταν όμως έχεις να κάνεις με παλιούς μηχανικούς, ειδικά φορητών που "γυρνούν" στις 5400 στροφές, δεν αξίζει η ταλαιπωρία. 

Δημοσ.

Όπως προείπα είμαι ολίγον από άσχετη.. Απλά είχα ακούσει ότι με το Sata μπορείς να έχεις μεγαλύτερη ευχέρεια στην αποθήκευση στον σκληρό. Με το που γύρισε σε SATA κατευθείαν ο υπολογιστής μου έβγαλε ένδειξη ότι εγκαταστάθηκε καινούρια συσκευή (Matshita dvd ram) .. Τι να πω.. Αν όντως αληθεύει έπρεπε να μου το είχες πει πιο πριν να μην ξόδευα άδικα τόσες ώρες πάνω απο το pc, έτοιμη να το πετάξω απο το μπαλκόνι.. Για να μην σχολιάσω τον καπνό που κάπνισα απο το άγχος μου να τα καταφέρω!!

Δημοσ.

Όπως προείπα είμαι ολίγον από άσχετη.. Απλά είχα ακούσει ότι με το Sata μπορείς να έχεις μεγαλύτερη ευχέρεια στην αποθήκευση στον σκληρό. Με το που γύρισε σε SATA κατευθείαν ο υπολογιστής μου έβγαλε ένδειξη ότι εγκαταστάθηκε καινούρια συσκευή (Matshita dvd ram) .. Τι να πω.. 

Τέτοιες ενδείξεις βγαίνουν ψιλοστάνταρ σε παρόμοιες φάσεις. Δεν εγκατέστησε κάτι νέο ο υπολογιστής σου, απλά "ξαναείδε" τις υπάρχουσες συσκευές σου, αυτή τη φορά όμως επάνω στον νέο controller (το ίδιο μαραφέτι δηλαδή παίζει και σε SATA και σε PATA, απλά κάθε φορά που κάνεις τράμπα, το λειτουργικό βλέπει νέα συσκευή - εικονικά).

Αν όντως αληθεύει έπρεπε να μου το είχες πει πιο πριν να μην ξόδευα άδικα τόσες ώρες πάνω απο το pc, έτοιμη να το πετάξω απο το μπαλκόνι.. Για να μην σχολιάσω τον καπνό που κάπνισα απο το άγχος μου να τα καταφέρω!!

Ναι, αλλά ούτε το πέταξες απ' το μπαλκόνι τελικά, ούτε πήγαν στράφι οι ώρες: έμαθες κάτι καινούριο, έτσι δεν είναι; ;)

Δημοσ.

Σου εβγαλε ενδειξη πως βρεθηκε η ταδε συσκευη γιατι στην πραγματικοτητα αλλαξε λειτουργια ο controller, οποτε το συστημα ξαναβρηκε μια συσκεη που ηταν πανω στον controller αυτο.

Εφοσον εχεις xp, αξιζει να μπεις στην διαδικασια να ενεργοποιησεις το ahci μονο αν προκειται να χρησιμοποιησεις το hot plugging feature που προσφερει (= να βαλεις ή να βγαλεις ενα σκληρο χωρις να χρειαστει να κλεισεις τον υπολογιστη). Κατα τα αλλα, οπως θα δεις και στα διαφορα benchmarks στο ιντερνετ, η διαφορα επιδοσεων μεταξυ achi και ide ειναι ελαχιστη.

Δημοσ.

Τώρα έγινε το έγκλημα.. Μακάρι να ήμουν σαΐνι σ' αυτά, όπως κι εσείς, έτσι ώστε να μην χαλούσα την ζαχαρένια μου.. Σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε! :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...