@topos Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Έχω ενα laptop Samsung np350 e5c και μου κανει ~5 επαννεκινησεις την εβδομαδα. Πρόσφατα αλλάχτηκε η μητρική εντος εγγύησης και εκτιμώ πως το πρόβλημα εγγειτε στον σκληρό δισκο(ocz octane 128gb ~με 250 μέρες χρήσης). Απο το HD sentinel δείχνει οτι εχει 100% επιδόσεις κ υγεια αλλά έχουν πεσει πολύ τα write speeds ~100mb και για αυτό τον υποπτευομαι... Τώρα έχω εναν μηχανικό στις 7200 που θέλω να χρησιμοποιησω αλλά παρόλο που ολοκληρωνετε το HD copy του aomei back up δεν μπουταρει μετα στο λάπτοπ.. Οποτε για δώστε καμια ιδέα για το τι μπορει να φταει στην διαδικασια του cloning και δεν ξεκινάνε τα win? Υ.γ Θα μπορουσα να περάσω εξαρχής τα win αλλά στον ssd βρίσκονται τα γνήσια win του μηχανήματος και δυστυχώς έχει χαθει το αρχικό restoration partition που είχε ο αρχικός δίσκος.
SPANK Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Βασικά θα σου έλεγα να περάσεις μια οποιαδήποτε έκδοση των windows να δείς τι γίνεται γιατι τελικά το clone μπορεί να ειναι το πρόβλημα σου
TheELF Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Στο cloning μόνο αν κάνεις όντως cloning(disk to disk) αντιγράφεται και η αρχή του δίσκου που χρειάζεται για την εκκίνηση ,στο απλό image αντιγράφονται μόνο τα αρχεία. Μπορείς με εκκίνηση από dvd/udb που έχουν windows να κάνεις μια επισκευή εκκίνησης για να το φτιάξει. Η ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής φυσικό είναι να μειώνεται μέχρι να φτάσει στο επίπεδο όπου παραμένει,γιατί στην αρχή όλα γράφονται και διαβάζονται σε ένα κομμάτι(sequential read/write) ,αλλά λόγου wear leveling μετακινούνται τα κομμάτια των αρχείων μέχρι να φτάσεις στης πραγματικές ταχύτητες που είναι τα 4k random. Δεν είναι τυχαίο που την μία τιμή την δίνουν σε Mb/sec και την άλλη με κρυπτικό iops.
@topos Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δοκιμασα και με Acronis live cd,μολις αντεγραψε τα 101 gb(τοσα ειναι τα δεδομενα) μου εβγαλε error Δοκιμασα με clonezilla και πετουσε τα error το ενα μετα το αλλο οποτε δεν εκανε απολυτος τιποτα.. Αυτος ειναι ο σκληρος με τα partitions-> Εχει αρκετα partitions που για να ειμαι ειλικρινεις δεν ξερω τι σκ@ατα εχουν μεσα... Μηπως αυτα μπερδευουν τα προγραμματα cloning?Μπας και πρεπει να διαγραψω κανενα? Η ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής φυσικό είναι να μειώνεται μέχρι να φτάσει στο επίπεδο όπου παραμένει,γιατί στην αρχή όλα γράφονται και διαβάζονται σε ένα κομμάτι(sequential read/write) ,αλλά λόγου wear leveling μετακινούνται τα κομμάτια των αρχείων μέχρι να φτάσεις στης πραγματικές ταχύτητες που είναι τα 4k random. Δεν είναι τυχαίο που την μία τιμή την δίνουν σε Mb/sec και την άλλη με κρυπτικό iops. Για να ειμαι ειλικρινης δεν σε πολυ πιανω...Ειναι φυσιολογικο να πεφτουν οι επιδοσεις των ssd πανω απο το 50% καθως "γερνανε"? Υ.Γ Οι ταχυτητες που πιανει ο octane ειναι παραπλησιες ειτε ειναι γεματος ειτε αδειος πλεων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα