JohnTehGreek Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, Είχα ένα θέμα με την γραμμή,ο ΟΤΕ την είχε ρυθμίσει στα 12mb για να μην έχω προβλήματα και τώρα που την ανοίξαμε και κλειδώνω 13mb (ενώ πριν κλείδωνα 7 με ανοιχτό τον ΟΤΕ tv) τα FECS στο ρουτερ μου έχουν ανέβει και δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανησυχώ... Απο 0 ας πουμε τώρα είναι κοντά στα 450,χώρις να έχω προβλήματα μέχρι τώρα. Τι είναι ακριβώς και πρέπει να ανησυχώ; Τα CRC είναι στα 2 μέχρι τώρα και τα HEC στα 125...Ουτε αυτά δε ξέρω τι είναι... Πόσο πρέπει να φτάσουν αυτά για να αρχίσω να ανησυχώ;
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 για να εχεις θεμα με την γραμμη θα πρεπει να βλεπεις τα Fec να ανεβαινουν κομματια δηλαδη κατα χιλιαδες.αυτα που εχεις ειναι απλα breakfast κα δενε υπαρχει λογς ς να ανησυχεις καν. πχ εγω 19 days, 14:06:14 online και εχω FEC Errors (Up/Down): 264.498 / 2.014.445 CRC Errors (Up/Down): 450 / 37.805 HEC Errors (Up/Down): 641 / 382.352 τα οποια ειναι εντελως normal για τοσες μερες online και για 140giga up και 86 down.Και παιζω με λιγο προβληματικη γραμμη και με χαμηλα Margin SN Margin (Up/Down) [dB]: 4,4 / 5,8 https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=fec+errors+meaning για τα fec errors.με τον ιδιο τροπο μαθαινεις και για τα hec και τα crc.
goana12 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, Είχα ένα θέμα με την γραμμή,ο ΟΤΕ την είχε ρυθμίσει στα 12mb για να μην έχω προβλήματα και τώρα που την ανοίξαμε και κλειδώνω 13mb (ενώ πριν κλείδωνα 7 με ανοιχτό τον ΟΤΕ tv) τα FECS στο ρουτερ μου έχουν ανέβει και δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανησυχώ... Απο 0 ας πουμε τώρα είναι κοντά στα 450,χώρις να έχω προβλήματα μέχρι τώρα. Τι είναι ακριβώς και πρέπει να ανησυχώ; Τα CRC είναι στα 2 μέχρι τώρα και τα HEC στα 125...Ουτε αυτά δε ξέρω τι είναι... Πόσο πρέπει να φτάσουν αυτά για να αρχίσω να ανησυχώ; Ισχυει οτι σου ειπε ο poulinos. Δεν υπαρχει λογος ανησηχιας... Μερικες χρησιμες πληροφοριες για τα σφαλματα γραμμης απο σχετικο κατατοπιστικο αρθρο... Σφάλματα FEC Η καταμέτρηση των σφαλμάτων FEC (Forward Error Correction), μας δείχνει το σύνολο σφαλμάτων της γραμμής τα οποία έχουν διορθωθεί λόγω της διαδικασίας διόρθωσης σφαλμάτων που εφαρμόζεται στη γραμμή. Γενικά, ο σκοπός του FEC είναι να μειώσει τα σφάλματα μετάδοσης από θόρυβο και να ελαχιστοποιήσει έτσι την απαιτούμενη ισχύ που χρειάζονται τα συστήματα επικοινωνίας. Φυσιολογικό να δείτε FEC λάθη στην τηλεφωνική γραμμή καθώς φαίνεται πως η διαδικασία διόρθωσης σφαλμάτων λειτουργεί κανονικά. Σφάλματα CRC Η καταμέτρηση σφαλμάτων CRC (Cyclic Redundancy Check), είναι ουσιαστικά ένα σύνολο σφαλμάτων το οποίο χρησιμοποιείται για την επαλήθευση μετάδοση πακέτων μεταξύ του αποστολέα και παραλήπτη. Ένα σφάλμα CRC δείχνει ότι ένα μέρος του πακέτου δεδομένων είναι κατεστραμμένο και απαιτεί την αναμετάδοση του. Πολλά σφάλματα CRC σε σύντομο χρονικό διάστημα, δείχνουν μια αισθητή μείωση στην ταχύτητα της γραμμής. Αυτό μπορεί να αποτελεί μια πρώιμη ένδειξη ότι υπάρχει πάρα πολύ θόρυβο στη τηλεφωνική γραμμή και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια συγχρονισμού του Router. Σφάλματα HEC Τα σφάλματα HEC (Header Error Check/Correction), είναι ένα είδος σφαλμάτων που προέρχεται απο την καταγραφή σφαλμάτων CRC. Είναι καταμέτρηση σφαλμάτων στην οποία κάποια πακέτα δεδομένων δέν έχουν διορθωθεί και έχουν απορριφθεί. Εάν αυτά τα σφάλματα είναι πολλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δείχνει και πάλι μείωση στην ταχύτητα της γραμμής και θα μπορούσε ακόμη να οδηγήσει σε αστάθεια σύνδεσης. 1
poulinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 επισης αν καποιος εχει fec μπορει με μεγαλυτερο margin επειδη θα κοψει bits per tone να παιζει η γραμμη πολυ καλυτερα και πιο σταθερα και με λιγοτερα Fec Μετα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα