Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μας λες δηλαδή ότι τα μεγάλα πακέτα που χρησιμοποιεί όλος ο πλανήτης είναι ελλατωματικά κι ότι αυτό που θα φτιάξει ο Μιτσάρας τα έχει για την πλάκα.

H Samsung, η Ford, η Nike κτλ. που έχουν το Magento, τους βρήκανε μικρούς και τους κοροϊδέψανε. Που να ξέρανε να πάρουν από τον Μιτσάρα "κάτι σοβαρό".  :-D

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι ο Μιτσάρας θέλει ένα τρόπο να χρεώσει παραπάνω το κοροϊδο, οπότε πουλάει φούμαρα κι όχι τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του πελάτη του.

Δεν έγραψα εδώ για να δημιουργηθεί αντιπαράθεση Public CMS vs Custom CMS.

Έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους και τα δύο.

Δεν θα ήταν τέλεια άλλωστε αν χρειάζονταν update καθε μήνα για να κλείνουν security holes.

Οι μεγάλες εταιρίες έχουν developers in-house που κάνουν αυτά τα updates, για τα plugins τους και πάει λέγοντας.

Εάν το studio ή σε όποιον αναφερθεί του προσφέρει το συγκεκριμένο πακέτο με support για 1 χρονο τουλάχιστον έχει καλώς, διαφορετικά θα έχει πρόβλημα σε βάθος χρόνου.

Επίσης ανέφερες έτοιμα themes. Όλο το πακέτο που παρουσιάζεις, δεν είναι επαγγελματική δουλειά. Τουλάχιστον με τα δικά μου standards. Ίσως βεβαίως είμαι λάθος...

Δημοσ.

Δεν θα ήταν τέλεια άλλωστε αν χρειάζονταν update καθε μήνα για να κλείνουν security holes.

Οι μεγάλες εταιρίες έχουν developers in-house που κάνουν αυτά τα updates, για τα plugins τους και πάει λέγοντας.

Εάν το studio ή σε όποιον αναφερθεί του προσφέρει το συγκεκριμένο πακέτο με support για 1 χρονο τουλάχιστον έχει καλώς, διαφορετικά θα έχει πρόβλημα σε βάθος χρόνου.

Επίσης ανέφερες έτοιμα themes. Όλο το πακέτο που παρουσιάζεις, δεν είναι επαγγελματική δουλειά. Τουλάχιστον με τα δικά μου standards. Ίσως βεβαίως είμαι λάθος...

Καταρχάς δεν μίλησα για public vs custom cms. Και οι 2 περιπτώσεις ανήκουν σε αυτό που έγραψα "του κουτιού".

Κατά δεύτερον, το ίσως στην τελευταία πρόταση είναι πλεονασματικό. :)

Δημοσ.

Σορρυ που πετάγομαι στην συζήτηση αλλά σαν επίδοξος Web developer κάτι τέτοιες διάφορες ιδεών και απόψεων είναι πηγή μάθησης (νομίζω ) . Άμα θέλετε να το κάνουμε και καινούργιο θέμα για να μην σπαμαρουμε.

Στα θέμα μας... εκτός από eshop γενικά σε Web development όλοι οι επαγγελματίες δεν βασίζονται σε έτοιμα cms? Πχ αγοράζουν ένα έτοιμο θέμα και κάνουν κάποιες μικρό αλλαγές και το παραδίδουν? Αυτό μειώνει την αξία του πρότζεκτ?και δεν εννοώ μόνο οικονομικά αλλά και σαν ποιότητα?

Δημοσ.

Στα θέμα μας... εκτός από eshop γενικά σε Web development όλοι οι επαγγελματίες δεν βασίζονται σε έτοιμα cms? Πχ αγοράζουν ένα έτοιμο θέμα και κάνουν κάποιες μικρό αλλαγές και το παραδίδουν? Αυτό μειώνει την αξία του πρότζεκτ?και δεν εννοώ μόνο οικονομικά αλλά και σαν ποιότητα?

Το ένα είναι υπόθεση 2 ημερών και το άλλο εικόνα της επιχείρησης.

Τα συμπεράσματα, δικά σου.

Fact: Το magento είναι public CMS

Δημοσ.

Το ένα είναι υπόθεση 2 ημερών και το άλλο εικόνα της επιχείρησης.

Τα συμπεράσματα, δικά σου.

Fact: Το magento είναι public CMS

Καταρχάς με τα λοιπά έχασα την λογική σου...λες δηλαδή ότι άμα μια επιχείρηση θέλει σοβαρό eshop και γενικά μια καλή εικόνα Web να απευθυνθεί σε επαγγελματίες που θα φτιάξουν costum cms για της ανάγκες του κάθε πελάτη?

Το fact το λες σαν κάτι κακό? Γιατί και το WordPress , joomla ,drupal κλπ public είναι και κάποια από τα μεγαλύτερα σιτε του κόσμου βασίζονται σε αυτά. ...και ναι οκ έχουν in house development αλλα η βάση και η δομή είναι το θέμα μας .Αλλά εάν το λες για καλό οκ άκυρο το από πάνω μάλλον :P

Αα και όπως είπα εγώ είμαι επίδοξος Web developer. .. και είχα στην απίστευτη καριέρα μου 3 πελάτες :D . Είμαι ο ανιψιός του περιπτέρα που ξέρει γκομπιουτερ....και μια χαρά project παρέδωσα. ..και μάλιστα το ένα πολύ πιο πάνω από της δυνατότητες μου...και οι "πελάτες" μου ήταν τόσο ικανοποίημενοι που μου έδωσαν και μπορμπου :P . Θέλω με αυτό να πω ότι οολα αυτά τα cms που κυκλοφορούν με τα εκ/μυρια plugin theme μαζί .που κάνει εύκολο το να παραδώσεις το αποτέλεσμα που ο πελάτης θέλει έχοντας πολύ λιγότερες γνώσεις από των επαγγελματία που θα έπαιρνε 5 φορές πάνω από το δικό μου κόστος.

Φιλικά ο γκομπιουτερας :)

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι στην δυσάρεστη θέση να συμφωνήσω με τον φίλο μου τον fatmike (αν κατάλαβα καλά τι εννοεί).

Και λέω δυσάρεστη γιατί καταλαβαίνω τον "πόνο" του (και δικό μου βέβαια), ότι ποτέ ένα ετοιματζίδικο cms δεν θα φτάσει κάποιο custom κομμένο στα μέτρα του εκάστοτε πελάτη. Η αλήθεια όμως δυστυχώς βρίσκεται κάπου στην μέση.

Σίγουρα η καλύτερη επιλογή είναι το custom και όποιος το αμφισβητεί αυτό μάλλον δεν γνωρίζει πολλά και από τις 2 μεριές (μην ξεχνάτε πως όλα τα ετοιματζίδικα με custom κώδικα είναι φτιαγμένα). Το πρόβλημα όμως ήταν είναι και θα είναι στο κόστος. Είτε κόστος χρόνου, οικονομικό, κόστος ανθρώπινου δυναμικού κτλπ κτλπ. 

Η λύση είναι το μη χείρον βέλτιστον, το οποίο έρχεται στην μέση ακριβώς σε μεσαίες και μεγάλες εταιρίες. Παίρνουν το έτοιμο και με κάποιους developers από πίσω συνεχώς το "κρατάνε" ζωντανό και το αναβαθμίζουν. Χρησιμοποιούν βέβαια και προς όφελός τους το υπόλοιπο community για τυχόν bugs, updates κτλπ για να "δουλεύουν" αναδρομικά περισσότερα άτομα πάνω στην εφαρμογή. Ουσιαστικά γλύτωσαν μήνες δουλειάς για την ανάλυση απαιτήσεων, εξαγωγή μοντέλων, βάση δεδομένων κτλπ και ξεκίνησαν να προσαρμόζονται στα του έτοιμου cms. 

Από την εμπειρία μου όμως, ο χρόνος που ξοδεύτηκε μέχρι να γίνει η εκπαίδευση, η προσαρμογή, η 1η αναβάθμιση κτλπ τελικά ήταν περισσότερος από ότι αν το έγραφαν από την αρχή έτσι όπως βόλευε την κάθε επιχείρηση. Αλλά πως να πείσεις τον κάθε εργοδότη ότι θα πρέπει να επενδύσει ένα μεγάλο κεφάλαιο, πολύ κόπο και χρόνο για ένα project, που δεν ξέρεις πόσα λεφτά θα σου φέρει πίσω? Γιατί ένας εργοδότης να ανακαλύψει τον τροχό από την αρχή, όταν γνώσεις-κεφάλαιο είναι σπάνια αναλόγως αυξανόμενα?

Δεν υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις παιδιά δυστυχώς (παρά μόνο κάτι ερευνητικά εργαστήρια 100 ορόφους κάτω από την γη  :P). 

Αυτά από μένα. Peace.

Θέλω με αυτό να πω ότι οολα αυτά τα cms που κυκλοφορούν με τα εκ/μυρια plugin theme μαζί .που κάνει εύκολο το να παραδώσεις το αποτέλεσμα που ο πελάτης θέλει έχοντας πολύ λιγότερες γνώσεις από των επαγγελματία που θα έπαιρνε 5 φορές πάνω από το δικό μου κόστος.

Ίσως ακόμα να μην σου έτυχε (και μακάρι να μην σου τύχει ποτέ ειλικρινά), να σου ζητήσει ένας πελάτης με έτοιμο cms, μία τρελή απαίτηση! (παράδειγμα: όταν πατάω το home, να πετάγεται μια αρκούδα από τα δεξιά που θα τραβάει δεδομένα από μια άσχετη βάση δεδομένων και θα στα δίνει σε μορφή xml !!!! :P ) . 

Εμένα που μου έχουν τύχει πάρα πάρα πολλές τέτοιες "ιδιαιτερότητες", αν δούλευα και με έτοιμα cms θα ήμουν φυλακή αυτή τη στιγμή. Εξαρτάται πάντα πόσο μακροπρόθεσμα το βλέπεις και πόσο ήσυχη συνείδηση θέλεις να έχεις.  :)

Δημοσ.

Ίσως ακόμα να μην σου έτυχε (και μακάρι να μην σου τύχει ποτέ ειλικρινά), να σου ζητήσει ένας πελάτης με έτοιμο cms, μία τρελή απαίτηση! (παράδειγμα: όταν πατάω το home, να πετάγεται μια αρκούδα από τα δεξιά που θα τραβάει δεδομένα από μια άσχετη βάση δεδομένων και θα στα δίνει σε μορφή xml !!!! :P ) . 

Εμένα που μου έχουν τύχει πάρα πάρα πολλές τέτοιες "ιδιαιτερότητες", αν δούλευα και με έτοιμα cms θα ήμουν φυλακή αυτή τη στιγμή. Εξαρτάται πάντα πόσο μακροπρόθεσμα το βλέπεις και πόσο ήσυχη συνείδηση θέλεις να έχεις.  :)

Το μόνο που δείχνει το παραπάνω, είναι ότι επέλεξες αντί να μάθεις μέσα-έξω ένα cms για να μπορείς να το κάνει ό,τι γουστάρεις, φυγοπόνησες και είπες "θα το κάνω όπως ξέρω εγώ" και το έκανες rationalize με το στυλ "εγώ το κάνω καλύτερα γιατί θα κάνει ακριβώς και μόνο ότι θέλω". Ειναι το γνωστό not invented here σύνδρομο.  :-)

Τα μοντέρνα cms (και αυτό συμπεριλαμβάνει το WP) είναι cmf, όπου F -> framework. Στο 99% των περιπτώσεων, έχει την δυνατότητα να σε καλύψει, αν ξέρεις να το δουλέψεις.

Καταρχάς με τα λοιπά έχασα την λογική σου...λες δηλαδή ότι άμα μια επιχείρηση θέλει σοβαρό eshop και γενικά μια καλή εικόνα Web να απευθυνθεί σε επαγγελματίες που θα φτιάξουν costum cms για της ανάγκες του κάθε πελάτη?

Το fact το λες σαν κάτι κακό? Γιατί και το WordPress , joomla ,drupal κλπ public είναι και κάποια από τα μεγαλύτερα σιτε του κόσμου βασίζονται σε αυτά. ...και ναι οκ έχουν in house development αλλα η βάση και η δομή είναι το θέμα μας .Αλλά εάν το λες για καλό οκ άκυρο το από πάνω μάλλον :P

Είναι μια ψευδής ένδειξη αξίας. Για να δικαιολογήσει την τιμή, χρησιμοποιεί το "δεν είναι ετοιματζίδικο, άρα είναι γαμάτο". Τεχνικά φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, το αντίθετο ισχύει στο 99,9999% των περιπτώσεων. Αν αυτό θέλει να λέει στους πελάτες του, δικαιωμά του.

Θυμάμαι μια φορά πριν από πολλάααα χρόνια, έναν επαγελματία που δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει "ετοιματζίδικο" web server και έγραψε δικό του. Μου το δείχνει, σε 2 λεπτά είχα root στο μηχάνημα και φυσικά έβαλε apache.  :-D

Αα και όπως είπα εγώ είμαι επίδοξος Web developer. .. και είχα στην απίστευτη καριέρα μου 3 πελάτες  :D . Είμαι ο ανιψιός του περιπτέρα που ξέρει γκομπιουτερ....και μια χαρά project παρέδωσα. ..και μάλιστα το ένα πολύ πιο πάνω από της δυνατότητες μου...και οι "πελάτες" μου ήταν τόσο ικανοποίημενοι που μου έδωσαν και μπορμπου  :P . Θέλω με αυτό να πω ότι οολα αυτά τα cms που κυκλοφορούν με τα εκ/μυρια plugin theme μαζί .που κάνει εύκολο το να παραδώσεις το αποτέλεσμα που ο πελάτης θέλει έχοντας πολύ λιγότερες γνώσεις από των επαγγελματία που θα έπαιρνε 5 φορές πάνω από το δικό μου κόστος.

Φιλικά ο γκομπιουτερας  :)

Μπράβο σου! Καλή αρχή και εις ανώτερα.

Δημοσ.

Το μόνο που δείχνει το παραπάνω, είναι ότι επέλεξες αντί να μάθεις μέσα-έξω ένα cms για να μπορείς να το κάνει ό,τι γουστάρεις, φυγοπόνησες και είπες "θα το κάνω όπως ξέρω εγώ" και το έκανες rationalize με το στυλ "εγώ το κάνω καλύτερα γιατί θα κάνει ακριβώς και μόνο ότι θέλω". Ειναι το γνωστό not invented here σύνδρομο.  :-)

*clap* *clap* φίλε popovic για τον τρόπο που πιθανόν να δουλεύεις ή τουλάχιστον υποστηρίζεις, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω...

Να μάθω μέσα-έξω ένα cms για να μπορώ να το κάνω ότι γουστάρω, να μου λείπει δεν το ξανακάνω. Προφανώς φαντάζομαι εσένα σε βόλεψε κάτι τέτοιο, καθάρισες και τα όμορφα σκουπιδάκια που σου άφησε πίσω ο "wow-έτοιμος κώδικας" που βρήκες-αλλά δεν χρειάστηκες, ότι plugin/module βρήκες ήταν ότι ακριβώς έψαχνες και αφού με το View τα πήγες τέλεια και όπως ήθελες (λόγω του ότι "το F -> framework από το cmf" το έμαθες "μέσα-έξω") έβαλες και την αρκούδα να πετάγεται. Δεν θα αναφερθώ ούτε στο model, ούτε στους controllers, ούτε σε άλλα πράματα που πρέπει να βάλεις χέρι, αφού και πάλι το "μέσα-έξω" το κατέστησε παιχνιδάκι. Δεν μας είπες όμως, πόσο καιρό σου πήρε αυτό το "μέσα-έξω" και πόσες φορές το έκανες?

Ίσως εγώ είμαι ο ηλίθιος της ιστορίας βέβαια, που έβαλα τον κώλο μου κάτω και έφτιαξα δικό μου framework για να εξυπηρετήσω τους δικούς μου πελάτες και είμαι εντάξει απέναντί τους. Γιατί ότι μου ζητήθηκε από πελάτη, δεν απάντησα ποτέ "κάτσε να δω αν και πως γίνεται και θα σου πω χρόνο/κόστος". 

Καλή τύχη πάντως με όποιο "cmf" ασχολείσαι και εύχομαι εσύ να την έχεις βρει την άκρη, σε αντίθεση με εμάς τους βλάκες που νομίζουμε ότι θα το κάνουμε καλύτερα γιατί θα κάνει ακριβώς ότι θέλουμε εμείς. Άντε και με api για auto-upload content στο site πελάτη σου.

i'm out.

Δημοσ.

*clap* *clap* φίλε popovic για τον τρόπο που πιθανόν να δουλεύεις ή τουλάχιστον υποστηρίζεις, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω...

Να μάθω μέσα-έξω ένα cms για να μπορώ να το κάνω ότι γουστάρω, να μου λείπει δεν το ξανακάνω. Προφανώς φαντάζομαι εσένα σε βόλεψε κάτι τέτοιο, καθάρισες και τα όμορφα σκουπιδάκια που σου άφησε πίσω ο "wow-έτοιμος κώδικας" που βρήκες-αλλά δεν χρειάστηκες, ότι plugin/module βρήκες ήταν ότι ακριβώς έψαχνες και αφού με το View τα πήγες τέλεια και όπως ήθελες (λόγω του ότι "το F -> framework από το cmf" το έμαθες "μέσα-έξω") έβαλες και την αρκούδα να πετάγεται. Δεν θα αναφερθώ ούτε στο model, ούτε στους controllers, ούτε σε άλλα πράματα που πρέπει να βάλεις χέρι, αφού και πάλι το "μέσα-έξω" το κατέστησε παιχνιδάκι. Δεν μας είπες όμως, πόσο καιρό σου πήρε αυτό το "μέσα-έξω" και πόσες φορές το έκανες?

Ίσως εγώ είμαι ο ηλίθιος της ιστορίας βέβαια, που έβαλα τον κώλο μου κάτω και έφτιαξα δικό μου framework για να εξυπηρετήσω τους δικούς μου πελάτες και είμαι εντάξει απέναντί τους. Γιατί ότι μου ζητήθηκε από πελάτη, δεν απάντησα ποτέ "κάτσε να δω αν και πως γίνεται και θα σου πω χρόνο/κόστος". 

Καλή τύχη πάντως με όποιο "cmf" ασχολείσαι και εύχομαι εσύ να την έχεις βρει την άκρη, σε αντίθεση με εμάς τους βλάκες που νομίζουμε ότι θα το κάνουμε καλύτερα γιατί θα κάνει ακριβώς ότι θέλουμε εμείς. Άντε και με api για auto-upload content στο site πελάτη σου.

i'm out.

Μα σκέψου πως και το wordpress-joomla κλπ είναι σαν το δικό σου cms-framework. Έχουν κάτσει κάτι τυπάδες το ανέπτυξαν και πλέον ελέγχεται και αναπτύσετε από μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων. Απλά όταν δουλεύει ένας σίγουρα θα του ξεφύγει κάτι (από τη μικρή λεπτομέρεια μέχρι ένα μεγάλο κενό ασφαλείας). Ο καθένας δουλεύει οπως θέλει και όπως τον βολεύει και αν όλα αυτά τα γνωστά cms δεν έκαναν καλή δουλειά νομίζω πως δε θα ήταν εκεί που είναι σήμερα.

Δημοσ.

Μα σκέψου πως και το wordpress-joomla κλπ είναι σαν το δικό σου cms-framework. Έχουν κάτσει κάτι τυπάδες το ανέπτυξαν και πλέον ελέγχεται και αναπτύσετε από μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων. Απλά όταν δουλεύει ένας σίγουρα θα του ξεφύγει κάτι (από τη μικρή λεπτομέρεια μέχρι ένα μεγάλο κενό ασφαλείας). Ο καθένας δουλεύει οπως θέλει και όπως τον βολεύει και αν όλα αυτά τα γνωστά cms δεν έκαναν καλή δουλειά νομίζω πως δε θα ήταν εκεί που είναι σήμερα.

Εγώ δεν είπα πως τα έτοιμα cms είναι για πέταμα, ούτε ότι δεν κάνουν καλή δουλειά. Αυτό είναι κάτι υποκειμενικό άλλωστε.  Το καθένα κρίνεται από αυτά που μπορεί και σχεδιάστηκε να κάνει. Έχω φτιάξει πάρα πολλά site με έτοιμο cms, αλλά εκεί που ήξερα ότι με έπαιρνε. Αν δεις την λύση που πρότεινα παραπάνω, την θεωρώ πως είναι στην μέση του custom και του έτοιμου. 

Καμία πλατφόρμα όμως έτοιμου cms δεν είναι τόσο καλά και abstract στημένη για να μπορείς να την φέρεις απόλυτα στα μέτρα σου και να την βγάλεις σε παραγωγή. Όλες χτίστηκαν για συγκεκριμένο σκοπό και έπειτα παλεύουν να τις συντηρήσουν και αν τις αναβαθμίσουν με διάφορα plugins/modules για να βολέψει όσο γίνεται περισσότερους. Σε όσο τέλειο framework και να είναι γραμμένο, όταν είσαι κάτω από την ομπρέλα του web 2.0 δεν μπορείς να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Για τα κενά ασφαλείας που αναφέρεις ελπίζω να αστειεύεσαι πάντως. Τόσα exploits που έχει ειδικά το wp και το joomla, επίτηδες να

θέλεις να τα αφήσεις δεν το κάνεις.

Καλό απόγευμα σε όλους.

• Like 1
Δημοσ.

Αα και όπως είπα εγώ είμαι επίδοξος Web developer. .. και είχα στην απίστευτη καριέρα μου 3 πελάτες :D . Είμαι ο ανιψιός του περιπτέρα που ξέρει γκομπιουτερ....και μια χαρά project παρέδωσα. ..και μάλιστα το ένα πολύ πιο πάνω από της δυνατότητες μου...και οι "πελάτες" μου ήταν τόσο ικανοποίημενοι που μου έδωσαν και μπορμπου :P . Θέλω με αυτό να πω ότι οολα αυτά τα cms που κυκλοφορούν με τα εκ/μυρια plugin theme μαζί .που κάνει εύκολο το να παραδώσεις το αποτέλεσμα που ο πελάτης θέλει έχοντας πολύ λιγότερες γνώσεις από των επαγγελματία που θα έπαιρνε 5 φορές πάνω από το δικό μου κόστος.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσα έγραψες.

Ίσα ίσα τα επικροτώ και δεν αμφιβάλω ότι παρέδωσες άρτιο αποτέλεσμα. Με τα public CMS επίσης δεν έχω θέμα. Τα χρησιμοποιούμε άλλωστε(δεν δουλεύω μόνος) στις περιπτώσεις δωρεάν(διάβασε υπογραφή) και γρήγορης παράδοσης(6 ώρες δουλειάς).

Τα public CMS και οι ερασιτέχνες(ή ήμι-επαγγελματίες) μου προσφέρουν μεγάλη βοήθεια.

Οικονομική και πνευματική.

Γιατί ο χρήστης εξοικειώνεται με το διαδίκτυο, τις εφαρμογές, το backend κτλ με χαμηλό κόστος.

Έτσι αυξάνονται οι ανάγκες του που δεν καλύπτονται από το εκάστοτε CMS ή θέλει κάτι ξεχωριστό ή έχει κολλήσει ιό(http://wptavern.com/100000-wordpress-sites-compromised-using-the-slider-revolution-security-vulnerability) γιατί κάποιο από αυτά τα εκατομμύρια open plugins ξέχασε να κάνει update ή έσπασε όλο το theme μετά από update του core.

Αυτό λοιπόν το μικρό ποσοστό πελατών απευθύνεται σε εμάς(ή σε άλλα σοβαρά studio/επαγγελματίες) για να κάνουμε την ιδέα του πράξη.

Και τότε ναι, θα ζητήσουμε ... (λίγα λες πενταπλάσια), και έτσι θα μπορούμε να φτιάξουμε και κάτι δωρεάν που γυρνάει στην κοινωνία.

Είσαι στα 3 projects. Σε 10 χρόνια αν συνεχίσεις να ασχολείσαι(και γνωρίσεις ανθρώπους του χώρου) θα δεις ότι ίσως έχω δίκιο. (paparovic, εδώ είναι πλεονασματικό το "ίσως").

Φιλικά

Έχεις δει βάση δεδομένων joomla με VirtueMart σε ecommerce μετά από δύο χρόνια χρήσης; Επειδή έχω δει παραπάνω από μια, δεν θα το πρότεινα ούτε στον εχθρό μου.

Επίσης έχω δει και CMS γραμμένο σε framework και full Custom CMS. Μέρα με νύχτα. Το joomla ήταν ΧΑΟΣ, τα μισά columns κενά, άδεια tables, άχρηστη πληροφορία από εδώ και από εκεί. ΜΗΔΕΝ optimazation! Ακριβώς γιατί έχει φτιαχτεί για να καλύψει τις ανάγκες εκατομμυρίων ανθρώπων και εκατοντάδων τύπων προϊόντων.

Επίσης για τον παραπάνω λόγω θα τραβήξει περισσότερους επίδοξους θύτες.

Έχει ανοικτό κώδικα και άπειρα πιθανά θύματα.

Το Custom από την άλλη έχει 1 πιθανό στόχο και ο κώδικας είναι κλειστός.

Αν ήσουν hacker με τι θα καταπιανόσουν;

Φιλικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...