Mitsen Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 καλησπέρα παιδιά! Τρέχουμε ένα project στην εταιρεία (δεν έχει σημασία τι εταιρεία ) το οποίο είναι το εξής: Θέλουμε να φτιάξουμε ένα search engine που να αναγνωρίζει εικόνες. Κάτι σαν το CamFinder αλλά για PC. Θέλω ένα API και να το συνδέσω με την βάση δεδομένων της εταιρείας (όπως μου ζητήθηκε).Να μην επικοινωνεί δηλαδή με database σε κάποιο site αλλά σε δικιά μας. Γίνεται και αν ναι τι θα χρειαστεί;ευχαριστώ!!
gon1332 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Γνωρίζω πως υπάρχει το OpenCV για computer vision. Δε ξέρω αν σου κάνει, αλλά δες το. 2
Mitsen Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 δε το κατάλαβα... έχω βρεί δίαφορα APIs πώσ θα το κάνω να βλέπει στην δική μου database? υπάρχει κάποιο service επι πληρομή που να κάνει image recognition σε δική μου database φωτογραφιών?
paparovic Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 δε το κατάλαβα... έχω βρεί δίαφορα APIs πώσ θα το κάνω να βλέπει στην δική μου database? υπάρχει κάποιο service επι πληρομή που να κάνει image recognition σε δική μου database φωτογραφιών? Τι πάει να πεί image recognition σε δική σου βάση ακριβώς; Έχεις π.χ. φωτογραφίες από μύδια, στρείδια, αντίδια και άλλα -ιδια και θες να πετάς μια στο api και να σου λέει "αυτό είναι κατα 90% στασίδι και κατά 10% μύδι;". Σε αυτή την περίπτωση, σιγά μην βρεις εταιρία που να έχει κάνει train το image recognition software της για να βρίσκει αντίδια. Από την άλλη, αν αυτά που θες να αναγνωρίσεις είναι λιγότερο εξωτικά, πιθανότατα να είσαι τυχερός και να βρεις κάτι έτοιμο. Αλλιώς θα πρέπει να κάνεις train εσυ κάποιο image recognition software (καλή τύχη). 1
zynif Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) τι θα χρειαστεί; Ένα team από διδακτορικούς και post-docs πάνω σε image recognition/image similarity Επεξ/σία 21 Απριλίου 2015 από zynif 2
kothemel Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μπορείς να συνδυάσεις το λογισμικό Matlab με την κάμερα του υπολογιστή σου! Σίγουρα θα έχει έτοιμες συναρτήσεις! Κοίτα το στο Google!
gon1332 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 1] http://www.answers.opencv.org/question/11815/image-recognition-question/ 2] http://www.mathworks.com/products/computer-vision/ Δεν είναι έτοιμα εργαλεία. Θέλει επίσης και θεωρητική κατάρτιση. Το Computer Vision είναι ένας ολόκληρος κλάδος με τα παρακλάδια του. Ψάξτε για κάποιον από σχολή, από Μεταπτυχιακό (έστω) και πάνω. Ακόμη κι έτοιμο εργαλείο να βρείτε, αν δεν κάνει τη δουλειά του καλά, δε θα ξέρετε τί φταίει, εφόσον δεν γνωρίζετε από τους αλγορίθμους που υπάρχουν. Επίσης από τα πιο σημαντικά είναι η υπομονή για το training. (Δεν τα γνωρίζω καλά, όπως είπα, απλά οι φίλοι μου ασχολούνται και τα συζητάμε. Ψάξιμο θέλει.)
Dr.Fuzzy Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δες εδώ για μια προσέγγιση με deep learning που έχουν κάνει στο Cornell http://pr.cs.cornell.edu/deepGrasping/. Είναι για robot grasping βέβαια αλλά η ιδέα μπορεί να σε βοηθήσει. Δίνουν και κώδικα MATLAB με τα training sets. Καλό διάβασμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα