Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια παντως ολοι οι "αθεοι" φιλοι μου παντρευτηκαν κανονικα στην εκλησια και βαφτισαν τα παιδια τους και εκαναν και τα μνημοσυνα των παππουδων! κι εγω εμεινα με την απορια, με κοροιδευαν τοσο καιρο!?

"Τι θα πει η γειτονιά;"

• Like 1
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια υπαρχει κανεις που να εχει κανει αγορα απο αυτην την εταιρια ? Υπαρχει καποιο λινκ ? Ενδιαφερομαι και εγω αλλα φοβαμαι μην βγω πολλα μεταφορικα λογο βαρους

• Like 1
Δημοσ.

Το μονο μεγάλο επιστημονικό μυστήριο περι της φύσεως του ανθρώπου παραμένει η λειτουργία του εγκεφάλου και το πως αυτος παράγει την συνείδηση. Θα λυθεί μεσα στον αιώνα. Αυτο βέβαια δεν θα εμποδίσει κανέναν να συνεχίσει να πιστεύει οτι θέλει. Εδώ εχουμε αρνητές της εξέλιξης, μιας απο τις καλύτερα θεμελιωμένες επιστημονικές θεωρίες πλεον...

Οι τρύπες φίλε μου στην θεωρία της εξέλιξης είναι περισσότερες και από ελβετικό τυρί. Μπορώ να σου γράψω σελίδες ολόκληρες από αυτές και οι νεότερες εξελίξεις κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν την θεωρία. Απλά δεν τις διαβάζεις γιατί όλοι όσοι γράφουν για το συγκεκριμένο θέμα είναι οπαδοί της εξέλιξης και φροντίζουν να αποκρύπτουν επιμελώς τα σημεία όπου η θεωρία φάσκει και αντιφάσκει. Το άρθρο όμως δεν αφορά κάτι τέτοιο για αυτό και δεν θα προχωρήσω περισσότερο.

Στα του άρθρου τώρα: Θα ήθελα να μου πει κάποιος γιατρός, αν υπάρχει κάποιος εδώ από τους συμφορουμήτες , αν όντως οι νευροχημικές συνάψεις του εγκεφάλου παραμένουν τελείως ανέπαφες κατά την διάρκεια της κρυογονικής κατάψυξης. Τουλάχιστον από όσο διαβάσει οι νευροχημικές συνάψεις του εγκεφάλου παθαίνουν ανεπανόρθωτη ζημιά αν ο εγκέφαλος σταματήσει να οξυγονώνεται μέσα σε μερικά λεπτά. Προλαβαίνει λοιπόν η  κρυογονική διαδικασία να διατηρήσει τελείως ανέπαφο τον εγκέφαλο; Γιατί αν δεν το κάνει τότε πρόκειται για μια μεγάλη απάτη.

Όσον αφορά το θέμα της ψυχής που θίξατε κάποιοι εδώ από την στιγμή που το σώμα παύει να ζει θεωρείτε και είναι άψυχο. Σε περίπτωση επαναφοράς του, αν γίνει ποτέ κάτι τέτοιο δυνατόν, ή "μεταφόρτωση" των αναμνήσεων σε άλλο σώμα το νέο άτομο που θα προκύψει δεν θα είναι το ίδιο. Θα έχει απλώς της αναμνήσεις του. Το θέμα αυτό είναι πολύ πολύπλοκο και έχει να κάνει με την σύνδεση του ανθρώπινου σώματος με την ψυχή, που δεν έχει αποδειχτεί μεν ότι υπάρχει αλλά τεκμαίρεται από διάφορα πειράματα.  Η σύγχρονη έρευνα έχει αποδείξει ότι το  μοντέλο σύνδεσης ψυχής-σώματος  που πρότειναν οι Έλληνες νηπτικοί πατέρες της εκκλησίας στα Φιλοκαλικά συγγράματά τους (το δανείστηκαν και το εξέλιξαν από τους νεοπλατωνικούς φιλοσόφους)  σε γενικές γραμμές ισχύει. Ωστόσο το συγκεκριμένο μοντέλο δεν καλύπτει πλήρως την γνώση για την σύνδεση ψυχής σώματος. Το κενό που υπάρχει καλύπτεται και μάλιστα εντυπωσιακά, χωρίς να αναιρεί το προηγούμενο μοντέλο από τις θεωρίες της κινέζικης ιατρικής περί του Γιν και Γιαγκ. Να σημειώσω εδώ ότι οι θεωρίες περί της λειτουργίας του Γιν και Γιαγκ δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά αλλά σε πολλά πειράματα που έχουν γίνει αποδεικνύεται ότι οι βασικές αρχές της θεωρίας για την δράση του Γιν και του Γιάνγκ στο ανθρώπινο σώμα ισχύουν!  

Δημοσ.

Οι τρύπες φίλε μου στην θεωρία της εξέλιξης είναι περισσότερες και από ελβετικό τυρί.

Αγαπητέ η θεωρία της εξέλιξης είναι αποδεδειγμένη.

Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ.

Κοίτα τα κύτταρά σου, τα μιτοχόνδρια, τα γονίδια, τον τρόπο μεταβολισμού των τροφών, την βάση της γήινης ζωής (άνθρακας). Όλα είναι κοινά σε όλους τους έμβιους οργανισμούς.

Όλοι από ένα κοινό πρόγονο, προερχόμαστε.

Αν έχεις κάτι καινούργιο να δείξεις (εμπεριστατωμένα), με χαρά να το διαβάσω.

Αλλά να ξέρεις με μεγάλη δυσπιστία.

Και επειδη τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και επειδή χίλιες λέξεις = μία εικόνα, δεν νομίζω ότι θα βρεις μεγαλύτερη απόδειξη από την παρακάτω :

textbook-fraud-haeckel-evolutionary-biol

Τα περί "ψυχής" δεν τα σχολιάζω άλλο, ανήκουν στην σφαίρα του παιδικού παραμυθιού.

• Like 6
Δημοσ.

Πες τα γιατί μερικοί είναι εντελώς αμόρφωτοι. Κι ας έχουν και δέκα πτυχία...

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Αν μπορεις εσυ να αποδειξεις οτι ΔΕΝ υπαρχει ψυχη και ''λοιπες μπουρδες'' παρακαλεισαι να τις δημοσιευσεις εσυ πρωτα.

Γενικα η διαδικασια εχει ως εξης: ΕΣΥ κανεις την υποθεση οτι υπαρχει ΚΑΙ ΕΣΥ αποδεικνυεις οτι υπαρχει. μεχρι να το κανεις δεν ειναι τιποτα ... αερας κοπανιστος. ΜΕ την ιδια λογικη οταν ενας επιστημονας λεει οτι πχ το ταδε φαρμακο γιατρευει μια ασθενεια (<-επιστημονική υποθεση ) ειναι ΔΙΚΙΑ του δουλεια να το αποδειξει οτι ισχυει μεσω επιστημονικων μεθοδων οτι ισχύει Ή να καταρρίψει τον αρχικο ισχυρισμο ( <--γινεται και αυτο) μεσω αποδεκτων επιστημονικων πειραματων. 

Αρα αν πω οτι υπαρχει ενα φαντασμα σπιτι μου ειναι δικια μου ευθυνη να το αποδειξω οτι υπαρχει. μεχρι τοτε δεν υπαρχει και μαλλον ειμαι πνευματικα ταραγμενος.

ΥΓ η εξελιξη ειναι αποδεδειγμενη θεωρια. Η "θεωρια εξελιξης κατα τον Δαρβινο" για καποιο λογο δεν την αποδεχονται καποια ατομα παρολο που ολη η επιστημονικη κοινοτητα την θεωρει δεδομενη

ΥΓ Μια συμβουλη : μην πιστευετε σε τιποτα , μονο να αποδεχεστε πληρως αποδεδειγμενες αληθειες. 

Βαλτε να σκεφτει και λιγο το μυαλο σας με (επιστημονικη) λογικη δεν κανει κακο

Μπούρδες είναι αυτά που λες εσύ, αν δεν πιστεύεις οτι υπάρχει ψυχή δικαίωμα σου από εκεί και πέρα μην προσβάλλεις όσους πιστεύουν. Στα μάτια μου είσαι άλλος ένας παραμυθιασμένος που θεοποιεί την επιστήμη. Η επιστήμη δεν είναι αλάνθαστη, και το τι μπορεί να εξηγήσει ή όχι δεν με απασχολεί, με απασχολεί οτι δεν μπορεί να προσφέρει τέλειες λύσεις στα πάντα των πάντων, ειδικά για θέματα υγείας και διάφορα ψυχολογικά που έχω το λέω απόλυτα.

Όσο για την λογική, λογική είναι οτιδήποτε άποψη ή ιδεά που αρέσει σε εμάς και δεν αρέσει στους άλλους κατά την γνώμη μας. Την βαπτίζουμε εσκεμμένα ως λογική και την σερβίρουμε στον άλλον καλώντας τον να αποδείξει αν ισχύει ή όχι.

Λογικη : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Περι επιστημης , η επιστημη δεν ειναι αλανθαστη και δεν τα ξερει ολα , παλευει ομως μερα την μερα για να αποκτησει την γνωση, σε αντιθεση με τις θρησκειες που ειναι παντελως λαθος εξαρχης και βασιζονται σε μυθους . Ειναι πολιτισμικα απομειναρια απο τα αρχαια χρονια/ μεσαιωνα και θα πρεπει καποια στιγμη να απελευθερωθουμε απο αυτα. 

Δεν συνεχιζω γιατι θα γραφουμε μεχρι μεθαυριο και δεν προκειται να πεισθει και κανενας...

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό το αν έχει αποδειχθεί ή όχι και αν είναι δεδομένη ή όχι στους επιστημονικούς κύκλους η θεωρία της εξέλιξης είναι κάτι που πάντα με μπέρδευε και δεν ήξερα, αν και την πιστεύω.

Όμως στην επιστήμη μια θεωρία δεν αποδεικνύεται μόνο με πείραμα? Αυτή πως να αποδειχθεί?

Μπορεί να φαίνεται λογική όμως χωρίς απόδειξη μπορεί να θεωρείται δεδομένη?

Δημοσ.

Όμως στην επιστήμη μια θεωρία δεν αποδεικνύεται μόνο με πείραμα? Αυτή πως να αποδειχθεί?

Μπορεί να φαίνεται λογική όμως χωρίς απόδειξη μπορεί να θεωρείται δεδομένη?

Έτσι όπως τα λες είναι και για αυτό και συνεχίζουν να την λένε θεωρία και ας πιστεύουν όλοι (οι επιστήμονες) ότι είναι στάνταρ,αλλά κάπου πρέπει να βάλεις και ένα όριο, γιατί υπάρχει για παράδειγμα και η θεωρία ότι δεν υπάρχουμε πραγματικά αλλά είμαστε μέρος εικονικής πραγματικότητας,δεν υπάρχει τρόπος να το αποδείξεις αυτό,ούτε για την μια πλευρά ούτε για την άλλη.

Όσο δεν υπάρχει κάποια θεωρία καλύτερη* από την τρέχουσα παραμένουμε στην τρέχουσα.

Το ότι μας φύτεψε στην γη «κάτι» πριν από ~10 χιλιάδες χρόνια πάντως δεν είναι καλύτερη θεωρία από αυτήν την εξέλιξης. 

*καλύτερη με την έννοια του να έχει λιγότερες τρύπες,όπως είπε και ο αναχ

• Like 2
Δημοσ.

Θα τρελλαθούμε εδώ μέσα...Θα μου πει παρακαλώ κάποιος τι είναι η ψυχή; Με πηγές παρακαλώ όχι τι ΝΟΜΙΖΕΙ ότι είναι...

Δημοσ.

Με πηγές παρακαλώ όχι τι ΝΟΜΙΖΕΙ ότι είναι...

Κάτσε, μισό λεπτό ,να πάρω στο κινητό τον θεό να σου εμφανιστεί.

Δημοσ.

Κάτσε, μισό λεπτό ,να πάρω στο κινητό τον θεό να σου εμφανιστεί.

Μου απάντησες. Ψυχή λοιπόν υπάρχει μόνο για τις θρησκείες (θεός) κι ίσως και τη φιλοσοφία / τέχνη. Αυτά.

Δημοσ.

Γενικα για να μπώ λίγο στο τεχνικό μέρος υπάρχει ένα πρόβλημα στην κατάψυξη του ανθρώπινου σώματος και αυτό έχει να κάνει με το οτι αποτελούμενο κατα 60% από νερό αυτό με την ψύξη ΔΙΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ με αποτέλεσμα να σπάνε αγγεία κύτταρα κτλ... Δεν γνωρίζω αν έχει λυθεί με κάποιο τρόπο ή τεχνική...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχουν θεοί και θρησκείες, όλα αυτά είναι μπούρδες που ανέπτυξαν κατά το παρελθόν οι άνθρωποι εξ αιτίας της άγνοιάς τους και πάνω στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν πράγματα που τους φαίνονταν ανεξήγητα. Ομοίως δεν υπάρχουν ψυχές, μετεμψυχώσεις, παράδεισοι, κολάσεις και άλλες τέτοιες ανοησίες και ανέκδοτα.

Είμαστε έλλογα όντα που αναπτύσσουν συναισθήματα και ερευνούν την ύπαρξή τους και το περιβάλλον. Γεννιόμαστε, ζούμε και πεθαίνουμε όπως όλα τα άλλα ζώα και φυτά. Όταν πεθάνουμε, απλά παύουμε να υπάρχουμε. Η θεωρία περί "ψυχής" είναι η απέλπιδα προσπάθεια του ανθρώπου να αρνηθεί το απλό, τον θάνατο.

• Like 10
Δημοσ.

Η Εξέλιξη είναι αποδεδειγμένο γεγονός. Είναι ένας νόμος της φύσης όπως η Βαρύτητα. Ένας νόμος περιγράφει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, π.χ. το μήλο πέφτει στην Γη, αλλά δεν το εξηγεί. Κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Θεωρία της Βαρύτητας του Νεύτωνα είναι αρκετά καλή εξήγηση της Βαρύτητας αλλά όχι και την ίδια την ύπαρξη της βαρύτητας.

Η Εξέλιξη είναι πασιφανής παντού γύρω μας, δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτες θεωρίες ξεκίνησαν ήδη από την αρχαία Ελλάδα. Η πρώτη Θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών έρχεται από τον Αναξίμανδρο ο οποίος πρώτος είχε πει ότι όλα τα έμβια όντα έχουν κοινούς προγόνους (εξ' άλλων ειδών προέρχεται ο άνθρωπος), γράφοντας μάλιστα ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τα ψάρια .

Η Δαρβινική Θεωρία της Εξέλιξης και της Φυσικής Επιλογής είναι η πιο εμπεριστατωμένη και δοκιμασμένη επιστημονική θεωρία εξήγησης την Εξέλιξης που διαθέτουμε.

Όλα τα άλλα είναι ανόητες σοφιστείες επιπέδου intelligent design creationist preachers από το Αμερικάνικο Bible Belt.

• Like 2
Δημοσ.

Θα ελεγα let me google this for you, αλλα μαλλον δεν εχει νοημα.

Το θεμα ειναι οτι εχεις ηδη πολλες αποδειξεις για αυτο, που απλα τις αγνοεις για δικους σου λογους.

Κανε το εξης λογικο πειραμα:

Για καποιο λογο, ενα κομματι του εγκεφαλου σου τραυματιζεται/νοσει. Προοδευτικα (η κ αμεσα), χανεις αναμνησεις η/και ικανοτητα ομιλιας η/και μηχανικες λειτουργιες των ακρων σου η/και ακουσιο ελεγχο η/και ικανοτητα αναγνωρισης προτυπων/προσωπων, κοκ. Προσοχη, χανεις, δεν δυσκολευεσαι απλως.

Σε διαφορες σχετικες παθησεις η τετοιες καταστασεις, ειναι αποδεδειγμενο οτι οντως εχει χαθει ενα κομματι της συνειδησης σου (δεν ειναι δηλαδη απλως "εγκλωβισμενη" η ψυχη σου, κ δεν μπορει να εκφραστει). Αν δεν πιστευεις εμενα, μπορεις να ρωτησεις οποιονδηποτε γιατρο πηρε το πτυχιο του μετα το 19xx.

Οποτε λοιπον, με εναν μικροτραυματισμο του εγκεφαλου, χανεις κομματι του εαυτου σου, αλλα με ολικη απωλεια του οργανου "κατι αλλο" συνεχιζει "καπου αλλου"? Κ θελεις καποιον να σου αποδειξει οτι αυτο δεν μπορει να ισχυει?

Η μονη λυση (κ ισως η αρχη της τεχνητης νοημοσυνης) ειναι να βρεις κατι με επεξεργαστικη ισχυ πολυ μεγαλυτερη (αλλη ταξη μεγεθους) της υπαρχουσας, καποιον τροπο να σε κανεις dump, κ upload μεσα στην διαταξη αυτη (με δικα σου λογια, soul cloner). Μεταξυ σοβαρου κ αστειου προφανως το τελευταιο, αν κ οπως σου προανεφεραν, ολες οι ενδειξεις μας οδηγουν στο οτι η συνειδηση ειναι απλως η συγκλιση/συνυπαρξη των cognitive λειτουργιων σου, σε συνδυασμο με μεγαλη υπολογιστικη ισχυ.

Αγαπητε μου χαιρομαι πραγματικα οταν βρισκομαι απεναντι σε επιχειρηματα εστω και σαθρα.

1. Θεωρεις ως θεσφατα και αυταποδεικτα αυτα που θα διαβασεις στο google .... Δεν ειναι ετσι..

2. Κανεις το κλασσικο λαθος να ταυτιζεις την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

με την ΨΥΧΗ. Αλλο το ενα αλλο το αλλο, να ξερουμε τι λεμε

Δηλαδη ενας καθ' ολοκληριαν αναπηρος σε σωμα και μυαλο

δεν εχει ΨΥΧΗ ?

3. Ο οποιοσδηποτε γιατρος στον κοσμο το μονο που μπορει να βεβαιωσει ειναι βασει ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ και τιποτε παραπανω. Σε 20-50 χρονια οι γιατροι θα βεβαιωνουν αλλα, οπως αλλα βεβαιωναν ΠΡΙΝ 50 χρονια.

Αν εσυ πιστευεις οτι η σημερινη Ιατρικη εχει πληρως εξηγησει και αποκωδικοποιησει τις ανθρωπινες ψυχοσωματικες λειτουργιες, σου ευχομαι περαστικα...

4.Το αν ''κατι αλλο συνεχιζει αλλου'' δεν το γνωριζει κανεις.

Ουτε εγω ουτε εσυ. Η διαφορα μας ομως ειναι οτι εγω κρατω τους οριζοντες μου ανοιχτους ενω εσυ φροντιζεις να αμπαρωθεις πισω απο την αλλαζονια της ατελεστατης ανθρωπινης γνωσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...