liakjim Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Το σίγουρο είναι πως άθεος δεν είναι κάποιος που δεν είχε κάποια κακουχία στη ζωή του ( οπότε αν του τύχει τρέχει στους παπάδες όπως λές) Πώς είσαι τόσο σίγουρος? 1
funbreaker Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Ενα χιλιαρικο εχει κοστισει σε φιλο που το εψαξε σε αμεκανικη εταιρεια.Μονο το κεφαλι ομως για ολο το σωμα ειναι πιο ακριβο.Μπορεις να πας εκει σε κλινικη αμα ξερεις ποτε θα κακαρωσεις η το κανονιζεις να σε στειλουν μετα.. Κι εγώ το χω ψάξει και έκανε 80-100 όλο το σώμα. Είσαι σίγουρος για τα 1000 για μόνο το κεφάλι? το μόνο που αναρωτιέμαι είναι το σοκ που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος εάν κάποια χρονική περίοδο τον επαναφέρουν και δει πως σε μία στιγμή έχει βρεθεί 2 ή και 3 αιώνες μπροστά. μιλάμε για τρελή προσπάθεια προσαρμογής + του ότι όλοι οι δικοί σου άνθρωποι μπορεί να έχουν πεθάνει πολλά χρόνια πριν. Καλά ας με επαναφέρουν εμένα μετά από αιώνες και ας είμαι και σε πλανήτη εξωγήινων. Αχαχα έχω λιώσει στο γέλιο με τα σχόλια των "δήθεν" άθεων που θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο πιο έξυπνους από τους άλλους. (δήθεν γιατί το 99,9% αυτών στην πρώτη κακουχία θα τρέξουν μέχρι και στοματικό να κάνουν σε παπάδες για να τους βοηθήσει ο Θεός) Γιατί ρε ειρωνεύεσαι τους άθεους και τους λες "δήθεν" και "πανέξυπνους"? Οι χριστιανοί είναι λιγότερο δήθεν, που θα πουλούσαν την βαθιά πίστη τους για μια χούφτα δολλάρια? Ή μήπως είναι περισσότερο έξυπνοι που πιστεύουν σε αυτές τις γελοιότητες? Και κυρίως, μήπως είναι περισσότερο γενναίοι που δεν τολμάνε να αποβάλλον αυτές τις αντιλήψεις για να είναι πιο ήσυχοι ψυχολογικά και δεν νιώθουν σκουλικοτροφές? Το αν θα αλλαξοπιστήσει καποιος σε μια δύσκολη στιγμή δεν έχει να κάνει με το ποια είναι η πίστη του. 1
djkostas84 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 vabill Αν και αυτό που περιγράφεις τείνει περισσότερο προς τον αγνωστικισμό, ήμουν προσεκτικός ώστε να μην γενικεύσω. Αν ξαναδιαβάσεις θα δείς ότι αναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα σε """δήθεν" άθεων που θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο πιο έξυπνους από τους άλλους"" ΥΓ. Στα περι φαγούρας που αναφέρθηκαν, προτείνω να το κοιτάξεις, πολύ πιθανό να πρόκειται για οξυουρίαση... funbreaker Η απάντηση στον vabill ισχύει και για σένα.
funbreaker Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Kαλα ειναι δυνατον να πιστευετε (και να αναπαραγετε) τετοιους μυθους εν ετη 2015;; Γιατί τι έχουν? vabill Αν και αυτό που περιγράφεις τείνει περισσότερο προς τον αγνωστικισμό, ήμουν προσεκτικός ώστε να μην γενικεύσω. Αν ξαναδιαβάσεις θα δείς ότι αναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα σε """δήθεν" άθεων που θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο πιο έξυπνους από τους άλλους"" ΥΓ. Στα περι φαγούρας που αναφέρθηκαν, προτείνω να το κοιτάξεις, πολύ πιθανό να πρόκειται για οξυουρίαση... funbreaker Η απάντηση στον vabill ισχύει και για σένα. Εμένα δεν με καλύπτει η απάντηση σου γιατί σου είπα διαφορετικά πράματα από το vabill. Σου απάντησα πως η σταθερότητα σε δύσκολες στιγμές δεν είναι θέμα της πίστης κάποιου αλλά του ανθρώπου. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με τα περί αγνωστικισμού. Επιπλέον είπα πως δεν αρμόζει το "πανέξυπνοι" ούτε το "δήθεν" σε έναν άθεο. Ο άθεος όπως είπα είναι πιο γενναίος με την κίνηση που κάνει να αλλαξοπιστήσει σε κάτι άλλο με κριτήριο την λογική του, το οποίο μάλιστα του προσφέρει λιγότερη ψυχική ηρεμία. Προσωπικά σέβομαι περισσότερο έναν άθεο παρά έναν χριστιανό. Βέβαια δεν εγκρίνω καμία από τις δύο πεποιθήσεις, επειδή είναι απόλυτες πεποιθήσεις.
Runner25 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 η ψυχη εδρευει φυσικα στον εγκεφαλο και αν πεθανουμε και αποσυντεθει η ψυχη παπαλα. ποσο δυσκολο ειναι αυτο να το καταλαβουν καποιοι 1
djkostas84 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Εμένα δεν με καλύπτει η απάντηση σου γιατί σου είπα διαφορετικά πράματα από το vabill. Θα αστειεύεσαι βέβαια. Δηλαδή αν μιλήσω για τεχνολογικά φόρουμ γεμάτα εξυπνάκηδες (ξέρουν ποιοι είναι αυτοί) θα με ρωτήσεις γιατί ειρωνεύομαι τα φόρουμ και τα λέω τεχνολογικά και γεμάτα εξυπνάκηδες? Κάπου εδώ τελειώνει η συμμετοχή μου στο θέμα, farewell.
hackerW32 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 η ψυχη εδρευει φυσικα στον εγκεφαλο και αν πεθανουμε και αποσυντεθει η ψυχη παπαλα. ποσο δυσκολο ειναι αυτο να το καταλαβουν καποιοι ο παππους μου ειχε πεθανει για κανα μισαλεπτο, λες να μπηκε καμια αλλη ψυχη μεσα του και για αυτο να σταματησε να μου δηνει χαρτζιλικι; 6
funbreaker Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Θα αστειεύεσαι βέβαια. Δηλαδή αν μιλήσω για τεχνολογικά φόρουμ γεμάτα εξυπνάκηδες (ξέρουν ποιοι είναι αυτοί) θα με ρωτήσεις γιατί ειρωνεύομαι τα φόρουμ και τα λέω τεχνολογικά και γεμάτα εξυπνάκηδες? Κάπου εδώ τελειώνει η συμμετοχή μου στο θέμα, farewell. Δεν αστειεύομαι, βέβαια. Δεν έγινε σαφές πως αναφερόσουν όχι στην πλειοψηφία των άθεων αλλά σε ένα μέρος τους. Ο λόγος που δεν έγινε σαφές είναι πως ανέφερες πως το 99,9% αυτών θα αλλαξοπιστήσεί. Οπότε εγώ δεν ημουν σε θέση να μαντέψω πως αυτά που λες δεν τα εννοείς αλλά εννοείς άλλα. Εκτός κι αν δεν εννοείς αυτό και εννοέις πως δεν ειρωνεύτηκες την αθεία αλλά το 99,9% των άθεων, πράγμα εξίσου παράλογο αν συμφωνείς μαζί μου ως προς την σύγκριση χριστιανισμού και αθείας. Η συμμετοχή σου στο θέμα τελειώνει επειδή παρεξηγήθηκες από τις παρατηρήσεις μου σε αυτά που εξέφρασες? Βέβαια κακώς ρωτάω γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις καθώς η συμμετοχή σου τελείωσε.
pcos Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 παιδια παντως ολοι οι "αθεοι" φιλοι μου παντρευτηκαν κανονικα στην εκλησια και βαφτισαν τα παιδια τους και εκαναν και τα μνημοσυνα των παππουδων! κι εγω εμεινα με την απορια, με κοροιδευαν τοσο καιρο!?
TheELF Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 παιδια παντως ολοι οι "αθεοι" φιλοι μου παντρευτηκαν κανονικα στην εκλησια και βαφτισαν τα παιδια τους και εκαναν και τα μνημοσυνα των παππουδων! κι εγω εμεινα με την απορια, με κοροιδευαν τοσο καιρο!? Για τους άθεους ότι λέγεται στης λειτουργίες αυτές είναι άδεια λόγια,οπότε γιατί να χάσουν ευκαιρία για γλέντι; Ο χριστιανός όμως που και καλά πραγματικά τα πιστεύει αυτά πως υπόσχεται,εν όψη θεού,να μείνει για πάντα με έναν άνθρωπο και μετά χωρίζει; Στην βάπτιση πως υπόσχεσαι ότι θα είσαι ηθικός οδηγός για το παιδί και μερικά λεπτά αργότερα πίνεις καπνίζεις και βρίζεις; κτλ κτλ κτλ 6
captain556 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Εγω πιστευω αυτο που είπε και ο Στιβεν Χόκινγκ οτι ο εγκέφαλος ειναι σαν ένας Ηλεκτρονικος υπολογιστής ,ο οποίος θα πάψει να λειτουργεί αν χαλάσουν τα εξαρτήματα του. Όποτε αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή δηλαδη τον εγκέφαλο στον άνθρωπο σε καλη κατάσταση μεχρι να βρουν ενα τροπο να το ξανα επαναφέρουν πιστευω ειναι εφικτό. Άλλωστε η ψυχή τι ειναι ,αναμνήσεις που εμπλουτίζονται με την πάροδο του χρόνου. Αν χαθούν αυτές η αναμνήσεις πολυ απλά παύουμε να ειμαστε αυτο που ειμαστε. Και να ξαναγεννηθούμε σε άλλο σώμα απλά θα ειμαστε κάτι διαφορετικό με άλλες αναμνήσεις.Αρα αυτο που ειμαστε θα χαθεί για πάντα. 3
gon1332 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Εγω πιστευω αυτο που είπε και ο Στιβεν Χόκινγκ οτι ο εγκέφαλος ειναι σαν ένας Ηλεκτρονικος υπολογιστής ,ο οποίος θα πάψει να λειτουργεί αν χαλάσουν τα εξαρτήματα του. Όποτε αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή δηλαδη τον εγκέφαλο στον άνθρωπο σε καλη κατάσταση μεχρι να βρουν ενα τροπο να το ξανα επαναφέρουν πιστευω ειναι εφικτό. Άλλωστε η ψυχή τι ειναι ,αναμνήσεις που εμπλουτίζονται με την πάροδο του χρόνου. Αν χαθούν αυτές η αναμνήσεις πολυ απλά παύουμε να ειμαστε αυτο που ειμαστε. Και να ξαναγεννηθούμε σε άλλο σώμα απλά θα ειμαστε κάτι διαφορετικό με άλλες αναμνήσεις.Αρα αυτο που ειμαστε θα χαθεί για πάντα. Hawking σε τεχνολογικό forum; Ουστ από εδώ άθεε. Χριστιανοί!!! Πέρα από την πλάκα. Κι εμένα κάτι τέτοιο μου φαίνεται λογικό. Είμαστε το παρελθόν μας. Αλλά δε παύει να είναι μία θεωρία. Προσωπικά μου αρέσει να αφήνω και λίγο τη φαντασία να οργιάζει. Οπότε μου αρέσει να διαβάζω/ακούω γνώμες και για τις ψυχές.
palawiaris Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Εγω πιστευω αυτο που είπε και ο Στιβεν Χόκινγκ οτι ο εγκέφαλος ειναι σαν ένας Ηλεκτρονικος υπολογιστής ,ο οποίος θα πάψει να λειτουργεί αν χαλάσουν τα εξαρτήματα του. Μεγάλη κουβέντα είπε και αυτός ο κομπογιαννίτης. Aυτό ο οποιοσδήποτε μπορεί να το πει
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Το μονο μεγάλο επιστημονικό μυστήριο περι της φύσεως του ανθρώπου παραμένει η λειτουργία του εγκεφάλου και το πως αυτος παράγει την συνείδηση. Θα λυθεί μεσα στον αιώνα. Αυτο βέβαια δεν θα εμποδίσει κανέναν να συνεχίσει να πιστεύει οτι θέλει. Εδώ εχουμε αρνητές της εξέλιξης, μιας απο τις καλύτερα θεμελιωμένες επιστημονικές θεωρίες πλεον... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα