Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά τώρα να πω τι? Βλέπω οτι το εχεις ψάξει το θέμα.

Το λες ειρωνικά ή κυριολεκτικά?

Η θρησκεία μας στηρίζεται πανω στην Ελευθερη βούληση.

Ναι, τί σχέση έχει αυτό? Την ελεύθερη επιλογή των χριστιανών που δίνουν έμφαση στην εύρεση δουλειάς και γκόμενας δεν έκρινα?

Όλα αυτά που λες είναι άκυρα και στο λέω φιλικά..

Δεν είναι ευγενικός ούτε πρακτικός για την πρόοδο της συζήτησης ένας γενικός χαρακτηρισμός χωρίς ακριβή αιτιολόγηση.

Εξήγησε τι είναι άκυρο και γιατί.

Δεν είπε ποτε κανένας κάνε προσευχή 24 ωρες την μέρα.

Ουτε μην κανεις τίποτα άλλο εκτός απο προσευχή.

Ούτε εγώ. Προφανώς με το όλη μέρα εννοούσα όχι 24ωρη χρονική διάρκεια αλλά πως δεν θα έπρεπε να τους νοιάζει τίποτα εγκώσμιο ούτε στο ελάχιστο.

Ο λόγος είναι προφανής:

Αν πιστεύεις 100% σίγουρα πως υπάρχει ενας παράδεισος με αιώνια διάρκεια και εκεί γουστάρεις άπειρα,

τότε τα εγκόσμια είναι εντελώς αδιάφορα και αυθόρμητα δεν σε νοιάζει καμία επένδυση σε αυτά.

Αυτά είναι για τους μη κοσμικούς.

Ναι, επειδή οι κοσμικοί κολώνουν να ρισκάρουν τις χαρές της ζωής για κάτι τόσο αίολο.

Κρατάνε όμως και μια πισινή. Και τον σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη. lol

Και είναι επιλογή..όχι κανόνας.

Δεν αμφισβήτησα πως είναι επιλογή, όμως την έκρινα αυτή την επιλογή.

Έκρινα την στάση ζωής σε συνδυασμό με τις πεποιθήσεις τους.

Αν ήθελες να μάθεις περισσότερα πράγματα για τον χριστιανισμό θα ηξερες οτι

η προσευχή δεν θέλει ωρα αλλά πίστη.

Επαναλαμβάνω πως δεν κυριολεκτούσα στην χρονική διάρκεια, ξαναεξήγησα και παραπάνω.

Πιθανό όσα σου λέω μοιάζουν σαν κινέζικα.

Όχι κινέζικα, ασυνάρτητα και άσχετα με αυτά που είπα.

Όμως εγώ φρόντισα να πάρω την κάθε πρόταση που είπες και να απαντήσω επακριβώς.

Τέλος όπως είπα και πριν η θρησκεία μας βασίζεται στην ελεύθερη βούληση.

Μιας και το λες και το ξαναλές αυτό, θέλω να σε ρωτήσω κάτι.

Ο θεός όταν με έφτιαχνε, ήξερε αν μετά το τέλος της ιστορίας και με χρήση της ελεύθερης βούλησης μου θα καταλήξω στον παράδεισο ή την κόλαση?

Αν ήσουν σε κάποια μουσουλμανική χώρα δεν θα τολμουσες να πεις οτι δεν υπάρχει θεός.

Όχι εσύ προσωπικά.. Γενικά μιλάω.

Ναι, και?

Πιστεύω δεν σημαίνει οτι είμαι ο αλανθαστος.

Οπότε τελικά είσαι 100% σίγουρος για τον θεούλη και τους παράδεισους και όλα αυτά ή μπορεί να είναι και παραμύθια?

Ουτε οτι παραταω την προσωπική μου ζωή. Δεν έχει καμια σχέση.

Άμα είσαι 100% σίγουρος τότε την παρατάς αυθόρμητα. Αλλιώς το παίζεις 2πορτο.

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

1)Το λες ειρωνικά ή κυριολεκτικά?

2)Ναι, τί σχέση έχει αυτό? Την ελεύθερη επιλογή των χριστιανών που δίνουν έμφαση στην εύρεση δουλειάς και γκόμενας δεν έκρινα?

3)Δεν είναι ευγενικός ούτε πρακτικός για την πρόοδο της συζήτησης ένας γενικός χαρακτηρισμός χωρίς ακριβή αιτιολόγηση.

Εξήγησε τι είναι άκυρο και γιατί.

4)Ούτε εγώ. Προφανώς με το όλη μέρα εννοούσα όχι 24ωρη χρονική διάρκεια αλλά πως δεν θα έπρεπε να τους νοιάζει τίποτα εγκώσμιο ούτε στο ελάχιστο.

Ο λόγος είναι προφανής:

Αν πιστεύεις 100% σίγουρα πως υπάρχει ενας παράδεισος με αιώνια διάρκεια και εκεί γουστάρεις άπειρα,

τότε τα εγκόσμια είναι εντελώς αδιάφορα και αυθόρμητα δεν σε νοιάζει καμία επένδυση σε αυτά.

5)Ναι, επειδή οι κοσμικοί κολώνουν να ρισκάρουν τις χαρές της ζωής για κάτι τόσο αίολο.

Κρατάνε όμως και μια πισινή. Και τον σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη. lol

6)Δεν αμφισβήτησα πως είναι επιλογή, όμως την έκρινα αυτή την επιλογή.

Έκρινα την στάση ζωής σε συνδυασμό με τις πεποιθήσεις τους.

7)Επαναλαμβάνω πως δεν κυριολεκτούσα στην χρονική διάρκεια, ξαναεξήγησα και παραπάνω.

8)Όχι κινέζικα, ασυνάρτητα και άσχετα με αυτά που είπα.

Όμως εγώ φρόντισα να πάρω την κάθε πρόταση που είπες και να απαντήσω επακριβώς.

9)Μιας και το λες και το ξαναλές αυτό, θέλω να σε ρωτήσω κάτι.

Ο θεός όταν με έφτιαχνε, ήξερε αν μετά το τέλος της ιστορίας και με χρήση της ελεύθερης βούλησης μου θα καταλήξω στον παράδεισο ή την κόλαση?

10)Ναι, και?

11)Οπότε τελικά είσαι 100% σίγουρος για τον θεούλη και τους παράδεισους και όλα αυτά ή μπορεί να είναι και παραμύθια?

12)Άμα είσαι 100% σίγουρος τότε την παρατάς αυθόρμητα. Αλλιώς το παίζεις 2πορτο.

Επειδή δεν ξέρω πως να απαντήσω ξεχωριστά σε κάθε σου "απορια" θα σου απαντήσω με την σειρα και ελπιζω να βγαλεις άκρη.

1) Κυριολεκτικά. Το εψαξες αλλά δεν το καταλάβες μάλλον. Και εξηγω παρακατω.

2)Αυτό δεν το καταλαβα. Τι έννοεις βασικά?

3)Άκυρο θεωρησα οτι ένας πιστός πρεπει να κανει προσευχή 24 ώρες την ημερα. Αλλά ειπες δεν το λες κυριολεκτικά. Επίσης άκυρο πιστεύω οτι ειναι,οτι ένας που πιστεύει παύει να έχει ενδιαφέροντα για την ζωή. και οτι κοιτάει μονο την αλλη ζωή. Δεν είναι έτσι. Ξανά λέω οτι αυτό αφορα τους μοναχούς κλπ. Είναι σαν να λέμε οτι τα παντα γύρο απο τον χριστιανισμό ειναι μονο για τους μοναχους και τους παπάδες η οτι όλοι πρεπει να αγιοποιηθουμαι.

4)Όταν λέμε οτι ένας που πιστεύει δεν ενδιαφέρεται για τα εγκόσμια σημαίνει οτι δεν κάνουμε τίποτα στην ζωή μας? Όπως είπα και πριν άλλο να πιστεύεις και άλλο να τα παρατας όλα απο επιλογή επειδή έτσι νιώθεις.

5)Ο πιστος είναι ακριβως όπως ένας που γουσταρει να ζει. Δεν πιστεύει κάποιος επειδή φοβάται οτι θα παει στην κόλαση. Πιστεύει γιατί έχει λόγους.. και είναι πολύ προσωπικο γιατί κάποιος πιστευει και τι λογο εχει. Συμφωνώ οτι υπαρχουν και αυτοι που πιστεύουν 2πορτα όπως λες. Υπαρχουν και είναι αρκετοί.

6) Δεν χρειάζεται να πω κάτι εδώ

7)ουτε εδώ

8)Λες οτι είναι ασχετα όσα λέω. Δεν ξέρω που το ειδες το άσχετο

9)τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο.

10)Το είπα για να εξηγησω οτι δεν υπάρχει στην θρησκεία μας αυτό που κάποιοι λένε "επιβάλουν τον χριστιανισμό"

11)Εγώ είμαι σίγουρος για το που πιστεύω. Και στο λέω ειλικρινα. Δεν πιστεύω επειδή φοβάμαι μην πάω στην κόλαση. Το λεω και γελαω. αλλα έχω λόγους που δεν πρόκειται να καταλάβεις.. Όχι επειδή είσαι άσχετος κλπ,αλλα μετα θα πάει πολύ μακρια το πράγμα.

12)Ουτε καν.

Δεν θα πω τίποτα άλλο πανω στο θέμα της θρησκείας γιατί ηδη φτάσαμε πολύ μακρια. είναι το λάθος μέρος για τέτοια συζήτηση. Και το θέμα της θρησκείας είναι λεπτο θέμα. Και που είπα οτι πιστεύω είναι απο μονο του αρκετό για να γινει το topic τόμος απο σελίδες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...