funbreaker Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Απλα ελπιζω κάποια μέρα οι άθεοι να σέβονται τα πιστεύω των αλλων. Δεν επιτρέπεται η κριτική σε μια πεποίθηση? Ιδέες στο απυρόβλητο? Αν εννοείς για κριτική που γίνεται αγενώς αυτό δεν έχει να κάνει με το αν ο άλλος είναι άθεος ή όχι μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε συζήτηση. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θεωρείται αγένεια η κριτική θρησκευτικών πεποιθήσεων. Αν αναφέρεται στο πείραμα του 1901 απλά lol. Πιο lol δεν γίνεται. Ακόμα και σοβαρό να ήταν το πείραμα γιατί η απώλεια βάρους να ήταν κάποιας ψυχής? Θα επρόκειτο για ένα ανεξήγητο φαινόμενο με 1002 εκδοχές. Το πρόβλημα είναι όταν ξεκινά να ερευνήσει κανείς κάτι με σκοπό εξαρχής να το ερμηνεύσει με μια συγκεκριμένη εκδοχή. 1
Jophiel Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Πιο lol δεν γίνεται. Ακόμα και σοβαρό να ήταν το πείραμα γιατί η απώλεια βάρους να ήταν κάποιας ψυχής? Θα επρόκειτο για ένα ανεξήγητο φαινόμενο με 1002 εκδοχές. Το πρόβλημα είναι όταν ξεκινά να ερευνήσει κανείς κάτι με σκοπό εξαρχής να το ερμηνεύσει με μια συγκεκριμένη εκδοχή. Αυτό είναι και το σύγχρονο σύνθημα της Ορθόδοξης εκκλησίας και διδάσκεται στα θρησκευτικά στο λύκειο, το "πίστευε και ερεύνα" και η σειρά των λέξεων δεν είναι τυχαία...
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 τι εννοείς "κάνουν γιορτές"? πιστεύουν ή απλά διασκεδάζουν μαζί με τους υπόλοιπους? το ότι διασκεδάζουν δεν σημαίνει ότι πιστεύουν...με την ίδια λογική γιατί πηγαίνεις στο γιατρό ή γιατί παίρνεις φάρμακα? μια προσευχή κι όλα θα περάσουν...ντρέπεσαι να τις linkάρεις? Δηλαδή αυτός που πιστεύει δεν παει σε γιατρό αλλά αντίθετος σαν ενα τζίνι φωναζει τον Θεο να τον κανει καλά? Ουτε καν.. Δεν έχει καμία σχέση αυτό! Θα βρω λινκ και θα το βάλω. Αν αναφέρεται στο πείραμα του 1901 απλά lol. Όχι καμια σχέση Δεν επιτρέπεται η κριτική σε μια πεποίθηση? Ιδέες στο απυρόβλητο? Αν εννοείς για κριτική που γίνεται αγενώς αυτό δεν έχει να κάνει με το αν ο άλλος είναι άθεος ή όχι μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε συζήτηση. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θεωρείται αγένεια η κριτική θρησκευτικών πεποιθήσεων. Πιο lol δεν γίνεται. Ακόμα και σοβαρό να ήταν το πείραμα γιατί η απώλεια βάρους να ήταν κάποιας ψυχής? Θα επρόκειτο για ένα ανεξήγητο φαινόμενο με 1002 εκδοχές. Το πρόβλημα είναι όταν ξεκινά να ερευνήσει κανείς κάτι με σκοπό εξαρχής να το ερμηνεύσει με μια συγκεκριμένη εκδοχή. Εννοείται πως επιτρέπεται η κριτική.. Αν διαβάσεις μερικά σχόλια πριν.. Θα καταλάβεις ακριβως τι εννοώ οταν λέω οτι υπαρχουν άθεοι που για κάποιο λογο δίνουν και την ψυχή "που σύμφωνα με επιστημονικές ερευνες έχουν " για να σε κανουν να αλλαξεις γνώμη. Αλλά αυτό δεν εχει κανει μάλλον με το αν πιστεύει κανεις η οχι .αλλά με το IQ απλα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δηλαδή αυτός που πιστεύει δεν παει σε γιατρό αλλά αντίθετος σαν ενα τζίνι φωναζει τον Θεο να τον κανει καλά? Ουτε καν.. γιατί όχι? αφού η προσευχή κι η πίστη βοηθάει...
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 γιατί όχι? αφού η προσευχή κι η πίστη βοηθάει... Το λες εκ πείρας αυτό?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Το λες εκ πείρας αυτό? δεν πιστεύω, αλλά σε ένα πιστό η πίστη του θα έπρεπε να του φτάνει...
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 δεν πιστεύω, αλλά σε ένα πιστό η πίστη του θα έπρεπε να του φτάνει... Ουτε καν.. Δεν έχουμε να κάνουμε με ενα τζινι. Η πίστη μπαίνει εκεί που επιστήμη δεν μπορεί να κανει τίποτα. Με αυτήν όμως την λογική θα έπρεπε στην ζωή του ένας πιστος να είναι σε ενα κρεβάτι αραχτος και να κάνει προσευχη να βρει δουλεια.. Μια καλη γκομενα και για μια καλη ζωη. χωρίς βεβαια να κανει βήμα απτό σπίτι του.
Jophiel Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Ουτε καν.. Δεν έχουμε να κάνουμε με ενα τζινι. Η πίστη μπαίνει εκεί που επιστήμη δεν μπορεί να κανει τίποτα. Με αυτήν όμως την λογική θα έπρεπε στην ζωή του ένας πιστος να είναι σε ενα κρεβάτι αραχτος και να κάνει προσευχη να βρει δουλεια.. Μια καλη γκομενα και για μια καλη ζωη. χωρίς βεβαια να κανει βήμα απτό σπίτι του. Μου θυμίζεις μια ιστορία που έζησα (ο ίδιος) στο παρελθόν στα έκτακτα περιστατικά ενός νοσοκομείου, που στο διπλανό κρεββάτι μια κυρία εξηγούσε στο γιατρό ότι προσήλθε στο νοσοκομείο γιατί την έπιασε πονοκέφαλος από το πρωί και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα με 3 συνοχόμενα ξεματιάσματα... Άρα η σειρά είναι : προκατάληψη -> επιστήμη -> θρησκεία, για τον σύγχρονο Έλληνα.... Η επιστήμη δέχεται την αλήθεια που μπορεί να αποδειχτεί, η θρησκεία σου επιβάλλει τη δική της αλήθεια και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, γιατί "το μυαλό σου είναι πολύ μικρό για να συλλάβει το Θείο σχέδιο"... Πολλοί άνθρωποι παίρνουν δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσουν τη ζωή μέσα από τη θρησκεία, άλλοι δε το χρειάζονται...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Ουτε καν.. Δεν έχουμε να κάνουμε με ενα τζινι. Η πίστη μπαίνει εκεί που επιστήμη δεν μπορεί να κανει τίποτα. Με αυτήν όμως την λογική θα έπρεπε στην ζωή του ένας πιστος να είναι σε ενα κρεβάτι αραχτος και να κάνει προσευχη να βρει δουλεια.. Μια καλη γκομενα και για μια καλη ζωη. χωρίς βεβαια να κανει βήμα απτό σπίτι του. τότε γιατί σου φαίνεται περίεργο που διασκεδάζουν οι άθεοι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα? δεν γιορτάζουν, διασκεδάζουν... 1
funbreaker Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Εννοείται πως επιτρέπεται η κριτική.. Αν διαβάσεις μερικά σχόλια πριν.. Θα καταλάβεις ακριβως τι εννοώ οταν λέω οτι υπαρχουν άθεοι που για κάποιο λογο δίνουν και την ψυχή "που σύμφωνα με επιστημονικές ερευνες έχουν " για να σε κανουν να αλλαξεις γνώμη. Αλλά αυτό δεν εχει κανει μάλλον με το αν πιστεύει κανεις η οχι .αλλά με το IQ απλα... Που είναι το πρόβλημα όταν κάποιος έχει μια πεποίθηση να την υπερασπίζεται και να θέλει να πείσει τους άλλους με άλλη πεποίθηση πως η δικιά του είναι καλύτερη? Προφανώς και η ευγένεια πρέπει να υπάρχει στον διάλογο , αλλά έτσι γίνονται οι συζητήσεις. Λέει ο ένας μια άποψη και ο άλλος διαφωνεί λέγοντας μια άλλη και παραθέτει επιχειρήματα για να αποδείξει πως είναι καλύτερη. Αυτό ισοδυναμεί με το θέλει να πείσει και τον άλλο. Αν λοιπόν δεν καταδικάζεις τον αγενή τρόπο της συζήτησης αλλά την υπεράσπιση και την επιχειρηματολογία της γνώμης του άλλου, που ισοδυναμεί με την θέληση να πείσει για την ορθότητά της, τότε δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου. Αυτό κάνουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση, αυτό κάνουμε και τώρα εδώ. Ουτε καν.. Δεν έχουμε να κάνουμε με ενα τζινι. Η πίστη μπαίνει εκεί που επιστήμη δεν μπορεί να κανει τίποτα. Με αυτήν όμως την λογική θα έπρεπε στην ζωή του ένας πιστος να είναι σε ενα κρεβάτι αραχτος και να κάνει προσευχη να βρει δουλεια.. Μια καλη γκομενα και για μια καλη ζωη. χωρίς βεβαια να κανει βήμα απτό σπίτι του. Ναι ακριβώς, έτσι θα έπρεπε να είναι, αραχτός και να προσεύχεται όλη μέρα. Με την διαφορά όμως πως δεν θα έπρεπε να τον νοιάζει ούτε η εύρεση δουλείας ούτε γκόμενας ούτε καλής προσωρινής ζωής ουτε καν της υγείας του. Για τον πιστό τα αγαθά αυτής της ζωής δεν πρέπει να είναι κάτι που αποζητά μιας και πιστεύει στην αιώνια ζωή κτλ. Γιατί λοιπόν να τον νοιάζει η υγεία του? Ας γίνει ότι είναι να γίνει και στην χειρότερη θα πεθάνει και θα πάει στον παράδεισο προσευχόμενος κι εκεί θα γουστάρει. Όμως κανείς δεν πιστεύει πραγματικά και δουλευόμαστε. Είναι δύσκολο να επενδύσεις και να θυσιάσεις συνειδητά όλη σου την ζωή σε αυτή την πίστη γιατί ο καθένας καταβάθος αντιλαμβάνεται την αβασιμότητά της και κρατάει πισινές.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Μου θυμίζεις μια ιστορία που έζησα (ο ίδιος) στο παρελθόν στα έκτακτα περιστατικά ενός νοσοκομείου, που στο διπλανό κρεββάτι μια κυρία εξηγούσε στο γιατρό ότι προσήλθε στο νοσοκομείο γιατί την έπιασε πονοκέφαλος από το πρωί και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα με 3 συνοχόμενα ξεματιάσματα... Άρα η σειρά είναι : προκατάληψη -> επιστήμη -> θρησκεία, για τον σύγχρονο Έλληνα.... Η επιστήμη δέχεται την αλήθεια που μπορεί να αποδειχτεί, η θρησκεία σου επιβάλλει τη δική της αλήθεια και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, γιατί "το μυαλό σου είναι πολύ μικρό για να συλλάβει το Θείο σχέδιο"... Πολλοί άνθρωποι παίρνουν δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσουν τη ζωή μέσα από τη θρησκεία, άλλοι δε το χρειάζονται... Βασικά όσο και να το αναλύσουμε δεν θα καταλήξουμε κάπου. Η θρησκεία ειναι κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα.. Και για να πιστεύει κάποιος έχει λόγους να το κανει. Η θρησκεία δεν σου επιβάλλει καμια αλήθεια. Εσύ διαλεγεις αν δεχτεις η όχι να πιστεψεις σε όλα αυτά.τότε γιατί σου φαίνεται περίεργο που διασκεδάζουν οι άθεοι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα? δεν γιορτάζουν, διασκεδάζουν... Βασικά το είπα λάθος.. Μου φαίνεται περίεργο που κανουν γάμους βαφτίσια και πολλά ακόμα. Που είναι το πρόβλημα όταν κάποιος έχει μια πεποίθηση να την υπερασπίζεται και να θέλει να πείσει τους άλλους με άλλη πεποίθηση πως η δικιά του είναι καλύτερη? Προφανώς και η ευγένεια πρέπει να υπάρχει στον διάλογο , αλλά έτσι γίνονται οι συζητήσεις. Λέει ο ένας μια άποψη και ο άλλος διαφωνεί λέγοντας μια άλλη και παραθέτει επιχειρήματα για να αποδείξει πως είναι καλύτερη. Αυτό ισοδυναμεί με το θέλει να πείσει και τον άλλο. Αν λοιπόν δεν καταδικάζεις τον αγενή τρόπο της συζήτησης αλλά την υπεράσπιση και την επιχειρηματολογία της γνώμης του άλλου, που ισοδυναμεί με την θέληση να πείσει για την ορθότητά της, τότε δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου. Αυτό κάνουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση, αυτό κάνουμε και τώρα εδώ. Ναι ακριβώς, έτσι θα έπρεπε να είναι, αραχτός και να προσεύχεται όλη μέρα. Με την διαφορά όμως πως δεν θα έπρεπε να τον νοιάζει ούτε η εύρεση δουλείας ούτε γκόμενας ούτε καλής προσωρινής ζωής ουτε καν της υγείας του. Για τον πιστό τα αγαθά αυτής της ζωής δεν πρέπει να είναι κάτι που αποζητά μιας και πιστεύει στην αιώνια ζωή κτλ. Γιατί λοιπόν να τον νοιάζει η υγεία του? Ας γίνει ότι είναι να γίνει και στην χειρότερη θα πεθάνει και θα πάει στον παράδεισο προσευχόμενος κι εκεί θα γουστάρει. Όμως κανείς δεν πιστεύει πραγματικά και δουλευόμαστε. Είναι δύσκολο να επενδύσεις και να θυσιάσεις συνειδητά όλη σου την ζωή σε αυτή την πίστη γιατί ο καθένας καταβάθος αντιλαμβάνεται την αβασιμότητά της και κρατάει πισινές. Αν εχεις καλύτερη γνώμη για το αν υπάρχει π.χ Θεός η όχι? Την γνώμη σου μπορείς να την πεις οποία και αν είναι ,κ ο άλλος πρεπει να δεχτεί να την ακούσει.. αλλά οχι και να την επιβάλλεις! Όσο για τα αλλά που λες οτι πρεπει να προσευχόμαστε σε ενα κρεβάτι κλπ ειναι κατα την δική μου γνώμη λαθος! Αν θελω να βρω δουλεια.. Ειμαι τυχερος! Γιατι? Γιατι γεννήθηκα με πόδια και χέρια! Δεν χρειάζεται καμια προσευχη! Παράλυτος δεν είμαι. Τόσο απλό. Πιστευω: δεν σημαίνει γίνομαι πάπας η μοναχός. Ουτε δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Γιατί έτσι είμαι ένας άχρηστος που τα περιμένει όλα έτοιμα. Τέλος λες οτι κανείς δεν πιστεύει πραγματικα.. Σε αυτό Συμφωνώ αλλά υπαρχουν και εξαιρεσεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Βασικά το είπα λάθος.. Μου φαίνεται περίεργο που κανουν γάμους βαφτίσια και πολλά ακόμα. και μένα να σου πω την αλήθεια... αν το θέλει όμως ο σύζυγος ή η σύζυγος αντίστοιχα? ποιος θα κάνει την υποχώρηση?
Jophiel Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) και μένα να σου πω την αλήθεια... αν το θέλει όμως ο σύζυγος ή η σύζυγος αντίστοιχα? ποιος θα κάνει την υποχώρηση? Ο σύζυγος, όπως πάντα... Αν πέσεις σε σύζυγο θρησκόληπτη την έβαψες... Ευτυχώς δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, όμως έχω φίλους που έχουν... Βασικά όσο και να το αναλύσουμε δεν θα καταλήξουμε κάπου. Η θρησκεία ειναι κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα.. Και για να πιστεύει κάποιος έχει λόγους να το κανει. Η θρησκεία δεν σου επιβάλλει καμια αλήθεια. Εσύ διαλεγεις αν δεχτεις η όχι να πιστεψεις σε όλα αυτά. Γι αυτό το λόγο το ενσωματώσαμε στην Παιδεία : για να μειώσουμε την περίπτωση επιλογής. Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ωραία επιλογή. Αυτό λέγεται επιβολή όχι επιλογή. Μπορείς να "επιλέξεις" να είσαι άθεος και να σε κοιτάνε όλοι με μισό μάτι, στις μικρές κοινωνίες, ή πχ να μην έρχεται κανένας στο μαγαζί σου αν είσαι επιχειρηματίας. Αν μου πεις ότι εσύ το "επελέξες", τότε αυτές είναι οι "συνέπειες"... Πόσο καλύτερα θα ήμασταν χωρίς στενόμυαλους ανθρώπους... Παρόλα αυτά είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε ότι θέλει. Θα ήθελα όμως να είμαι σε εκείνη τη χρονική στιγμή στο μέλλον, όταν θα βρουν τρόπο να επαναφέρουν τους ανθρώπους από την κρυογονική κατάσταση... Τί θα πει τότε η θρησκεία; Ότι η ψυχη πήγε μια βόλτα και γύρισε ή ότι είδαν το φως στο τούνελ και τελικά πήγαν προς την αντίθετη κατεύθυνση;... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2015 από Jophiel
funbreaker Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Αν εχεις καλύτερη γνώμη για το αν υπάρχει π.χ Θεός η όχι? Την γνώμη σου μπορείς να την πεις οποία και αν είναι ,κ ο άλλος πρεπει να δεχτεί να την ακούσει.. αλλά οχι και να την επιβάλλεις! Τί εννοείς να την επιβάλλει και βάζεις και θαυμαστικό? Σε έδειρε ποτέ κανείς για να αλλάξεις γνώμη? Πώς την εννοείς την επιβολή? Επιβολλή είναι η υπεράσπιση μιας άποψης με επιχειρήματα και η προσπάθεια να πείσεις τον συνομιλητή? Όσο για τα αλλά που λες οτι πρεπει να προσευχόμαστε σε ενα κρεβάτι κλπ ειναι κατα την δική μου γνώμη λαθος! Αν θελω να βρω δουλεια.. Ειμαι τυχερος! Γιατι? Γιατι γεννήθηκα με πόδια και χέρια! Δεν χρειάζεται καμια προσευχη! Παράλυτος δεν είμαι. Δεν λέω να προσεύχεστε σε ένα κρεβάτι για να βρείτε δουλειά. Λέω να προσεύχεστε σκέτο, γιατί δεν θα πρέπει να σας νοιάζει να βρείτε δουλειά, γκόμενα και τέτοια, γιατί δεν θα πρέπει να σας νοιάζουν τα αγαθα του προσωρινού και μάταιου τούτου κόσμου με βάση την θρησκεία σας. Τόσο απλό. Πιστευω: δεν σημαίνει γίνομαι πάπας η μοναχός. Ουτε δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Γιατί έτσι είμαι ένας άχρηστος που τα περιμένει όλα έτοιμα. Αν πιστεύω σε κάτι και είμαι 100% σίγουρος για την ορθότητά του τότε το λογικό είναι να διαμορφώσω την ζωή μου με βάση αυτές τις αρχές. Επενδύω δηλαδή όλη μου την ζωή σε αυτή την πίστη. Αναρωτήθηκες όμως γιατί δεν γίνονται όλοι παπάδες ή μοναχοί αλλά προτιμούν μια μέση οδό με λίγη αμαρτία που θα συγχωρεθεί και με καμιά προσευχή όταν έχουν προβλήμα και καμιά νηστεία το πάσχα? Γιατί κανείς δεν είναι σίγουρος γι αυτή την πίστη που να ρισκάρει να χαραμίσει εντελώς την προσωρινή ζωούλα του. Μα έρχεται αιώνιος παράδεισος που θα γουστάρεις άπειρα και για πάντα. Ποιός ασχολείται με γκόμενες και δουλειές είναι τελείως μάταιο. Κι όμως, ελάχιστοι τολμούν να τα απορρίψουν αυτά για πάντα και ο λόγος είναι προφανής, δεν είναι σίγουροι για μια τέτοια επένδυση της ζωής τους. Τέλος λες οτι κανείς δεν πιστεύει πραγματικα.. Σε αυτό Συμφωνώ αλλά υπαρχουν και εξαιρεσεις. Ναι. Αυτοί που εγκαταλείπουν τα εγκόσμια αγαθά.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Τί εννοείς να την επιβάλλει και βάζεις και θαυμαστικό? Σε έδειρε ποτέ κανείς για να αλλάξεις γνώμη? Πώς την εννοείς την επιβολή? Επιβολλή είναι η υπεράσπιση μιας άποψης με επιχειρήματα και η προσπάθεια να πείσεις τον συνομιλητή? Δεν λέω να προσεύχεστε σε ένα κρεβάτι για να βρείτε δουλειά. Λέω να προσεύχεστε σκέτο, γιατί δεν θα πρέπει να σας νοιάζει να βρείτε δουλειά, γκόμενα και τέτοια, γιατί δεν θα πρέπει να σας νοιάζουν τα αγαθα του προσωρινού και μάταιου τούτου κόσμου με βάση την θρησκεία σας. Αν πιστεύω σε κάτι και είμαι 100% σίγουρος για την ορθότητά του τότε το λογικό είναι να διαμορφώσω την ζωή μου με βάση αυτές τις αρχές. Επενδύω δηλαδή όλη μου την ζωή σε αυτή την πίστη. Αναρωτήθηκες όμως γιατί δεν γίνονται όλοι παπάδες ή μοναχοί αλλά προτιμούν μια μέση οδό με λίγη αμαρτία που θα συγχωρεθεί και με καμιά προσευχή όταν έχουν προβλήμα και καμιά νηστεία το πάσχα? Γιατί κανείς δεν είναι σίγουρος γι αυτή την πίστη που να ρισκάρει να χαραμίσει εντελώς την προσωρινή ζωούλα του. Μα έρχεται αιώνιος παράδεισος που θα γουστάρεις άπειρα και για πάντα. Ποιός ασχολείται με γκόμενες και δουλειές είναι τελείως μάταιο. Κι όμως, ελάχιστοι τολμούν να τα απορρίψουν αυτά για πάντα και ο λόγος είναι προφανής, δεν είναι σίγουροι για μια τέτοια επένδυση της ζωής τους. Ναι. Αυτοί που εγκαταλείπουν τα εγκόσμια αγαθά. Βασικά τώρα να πω τι? Βλέπω οτι το εχεις ψάξει το θέμα. Η θρησκεία μας στηρίζεται πανω στην Ελευθερη βούληση. Όλα αυτά που λες είναι άκυρα και στο λέω φιλικά.. Δεν είπε ποτε κανένας κάνε προσευχή 24 ωρες την μέρα. Ουτε μην κανεις τίποτα άλλο εκτός απο προσευχή. Αυτά είναι για τους μη κοσμικούς. Και είναι επιλογή..όχι κανόνας. Αν ήθελες να μάθεις περισσότερα πράγματα για τον χριστιανισμό θα ηξερες οτι η προσευχή δεν θέλει ωρα αλλά πίστη. Πιθανό όσα σου λέω μοιάζουν σαν κινέζικα. Τέλος όπως είπα και πριν η θρησκεία μας βασίζεται στην ελεύθερη βούληση. Αν ήσουν σε κάποια μουσουλμανική χώρα δεν θα τολμουσες να πεις οτι δεν υπάρχει θεός. Όχι εσύ προσωπικά.. Γενικά μιλάω. Πιστεύω δεν σημαίνει οτι είμαι ο αλανθαστος. Ουτε οτι παραταω την προσωπική μου ζωή. Δεν έχει καμια σχέση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα