Προς το περιεχόμενο

Linux διανομή σε Acer Aspire One D150

free4you

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά και Χρόνια Πολλά!!!

Θέλω να αναστήσω ένα το παλιό netbook (Acer Aspire One D150) της κοπέλας μου και επειδή και με τα ΧΡ αλλά και με τα 7 σέρνεται, σκέφτηκα να του βάλω linux!!! Έχω ελάχιστη εμπειρία από linux οπότε θέλω προτάσεις ως προς πια διανομή να του βάλω... Η χρήση θα είναι η πλέον απλή, internet, MS office, φωτογραφίες, βίντεο και μουσική και μόνο αυτά... Όπως καταλαβαίνεται επειδή η κοπέλα μου δεν έχει ιδέα ούτε καν του τι είναι linux θα προτιμούσα μια διανομή η οποία να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε windows (σε interface) αλλιώς αν δεν είναι αυτό εφικτό να είναι τουλάχιστον όσο πιο φιλική στο χρήστη γίνεται..

Ευχαριστώ πολύ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν την έχω ακουστά αυτή την διανομή... Είναι κανονική διανομή ή είναι γραφικό περιβάλλον? Υπάρχει σε live cd να την δοκιμάσω και αν ναι από που μπορώ να την βρω???

με Lubuntu και lxle εγώ πάντως είχα πρόβλημα με το wifi (broadcom). Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα από win και linux στο δικό μου (HP Mini 110) και πραγματικά δεν είδα κάποια διαφορά στην ταχύτητα (ακόμα και με arch), παραμένει χελώνα. Γι΄ αυτό προτείνω Mint με mate, για να έχεις ένα πλήρες λειτουργικό (υποστηρίζει σχεδόν τα πάντα) και ελαφρύ περιβάλλον.

Puppy linux 6... Όλα τα λεφτα. Το χω σε δικό μου netbook κ πάει σφαίρα! Γενικά είμαι κατά των netbook, αυτό έπεσε στα χέρα μου τυχαία από φίλο, τείνει να γίνει βασικό μηχάνημα!

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ευχαριστώ SaveCucumber!

@free4you

"Καλησπέρα παιδιά και Χρόνια Πολλά!!!

Θέλω να αναστήσω ένα το παλιό netbook ( ελάχιστη εμπειρία από linux οπότε θέλω προτάσεις ως προς πια διανομή να του βάλω... Η χρήση θα είναι η πλέον απλή, internet, MS office, φωτογραφίες, βίντεο και μουσική και μόνο αυτά... Όπως καταλαβαίνεται επειδή η κοπέλα μου δεν έχει ιδέα ούτε καν του τι είναι linux θα προτιμούσα μια διανομή η οποία να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε windows (σε interface) αλλιώς αν δεν είναι αυτό εφικτό να είναι τουλάχιστον όσο πιο φιλική στο χρήστη γίνεται..

Acer Aspire One D150) της κοπέλας μου και επειδή και με τα ΧΡ αλλά και με τα 7 σέρνεται, σκέφτηκα να του βάλω linux!!! Έχω

Ευχαριστώ πολύ..."

puppylinux υπάρχει σε πολλές εκδοχές, έτοιμο γιά όλα τα γούστα και το υποστηρίζει μεγάλη κοινότητα.

άλλωστε είναι φτιαγμένο γιά να υποστηρίζει "τριτοκοσμικές καταστάσεις και αποικίες τεχνολογικού χρέους " :mrgreen: , άρα κατάλληλο γιά ανεκπαίδευτους "ιθαγενείς", όλων των φύλων και φυλών

και είναι στην κυριολεξία free4you

Χρόνια πολλά!

ελπίζω μετά το puppylinux

να απαντήσεις, αληθώς Ανέστη! :mrgreen:

.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλήμερα παιδιά...

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας, κλίνω προς  lubuntu ή puppy!!!

Θα τα δοκιμάσω και τα 2 και θα επανέλθω για εντυπώσεις ή απορίες!!!

Υ.Γ  -Ποιο puppy να κατεβάσω ( Tahrpup, Slacko, Quirky, Precise, Lucid, Wary?????)

- Στο lubuntu ή puppy μπορώ να εγκαταστήσω WPS office ή κάποιο άλλο office που να έχει συμβατότητα με το MS office???

Επεξ/σία από free4you

Aros aspire :P βλέπει και όλο το hardware από ότι λέει.

Δοκίμασε το lucid πρώτα που είναι ποιο σύγχρονο και αν έχεις πρόβλημα δοκίμασε το wary,ξεκινάνε πολύ εύκολα από usb οπότε μην κάνεις τίποτα στον δίσκο,μπας και μετανιώσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...