GiorgosPalo Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Καλημέρα, Θα ήθελα να σας ρωτήσω δυο πραγματάκια σχετικά με το Filevault. 1) Ενεργοποιώντας του είναι αδύνατη η «ανάγνωση» των δεδομένων του δίσκου ακόμα κι αν κάποιος κάνει reset το admin password από το σχετικό utility του recovery του OS X; 2) Αν είναι ενεργοποιημένο υπάρχει κάποια μείωση στις επιδόσεις του συστήματος (π.χ. πιο αργό ή κολλήματα Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosA Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 2)Μετα απο την διαδικασία του encryption δεν θα καταλαβεις καποια διαφορα στους χρονους προσπελασης . Μιλώντας παντα για Filevault2 10.7.x + πανω σε ssd . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgosPalo Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ ThanosA. Ναι, για Filevault2 μιλώ σε Yosemite και δίσκο SSD. Απλά, διαβάζω ότι ακόμα και στο Filevault 2 υπάρχει κάποια διαφορά στην απόκριση σε σύγκριση πάντα με μη χρήση του Filevault. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Τι επεξεργαστη εχεις; Aν εχεις intel core και οχι core 2 duo , τοτε η διαφορα ειναι αμελητεα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgosPalo Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Γεια ο επεξεργαστής είναι συγκεκριμένα: Intel i7 dualCore 3.0GHz Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosA Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Για δες και εδω http://apple.stackexchange.com/questions/105320/does-filevault-encryption-slow-read-write-access-on-an-ssd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Γεια ο επεξεργαστής είναι συγκεκριμένα: Intel i7 dualCore 3.0GHz Ευχαριστώ πολύ. Αμελητέα διαφορα θα δεις, με το ματι δεν θα φαίνεται καν, οριακα αν θα φανει σε benchmark. Ο επεξεργαστής σου εχει AES εντολες ωστε να επιταχυνει το encrypting/decrypting. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgosPalo Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ πολύ haHa! Θα μπορούσες, σε παρακαλώ, να μου πεις αν ισχύει το ίδιο και για αυτόν τον επεξεργαστή (2.66 GHz Intel Core i7); Ίδιος μου φαίνεται, αλλά δεν είμαι και γνώστης, οπότε η γνώμη σου πολύτιμη! ThanosA, το διαβάζω τώρα, ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgosPalo Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Πάντως, για όποιον ενδιαφέρεται, βρήκα χθες και την εφαρμογή Macfort (http://www.madowsoft.com) η οποία μπορεί να προστατεύσει (κωδικοποιώντας) όποια εφαρμογή/αρχεία θέλουμε. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε την όποια, έστω και αμελητέα, καθυστέρηση του συστήματος προστατεύοντας μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές (π.χ. mail.app) και όχι όλον τον δίσκο. Την δοκίμασα και προς το παρόν δουλεύει μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ πολύ haHa! Θα μπορούσες, σε παρακαλώ, να μου πεις αν ισχύει το ίδιο και για αυτόν τον επεξεργαστή (2.66 GHz Intel Core i7); Ίδιος μου φαίνεται, αλλά δεν είμαι και γνώστης, οπότε η γνώμη σου πολύτιμη! ThanosA, το διαβάζω τώρα, ευχαριστώ. Nαι, ισχυει για ολους τους core i5/i7. Eδω για αυτον τον 2.66 GHz Intel Core i7: http://ark.intel.com/products/43560/Intel-Core-i7-620M-Processor-4M-Cache-2_66-GHz 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Πάντως, για όποιον ενδιαφέρεται, βρήκα χθες και την εφαρμογή Macfort (http://www.madowsoft.com) η οποία μπορεί να προστατεύσει (κωδικοποιώντας) όποια εφαρμογή/αρχεία θέλουμε. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε την όποια, έστω και αμελητέα, καθυστέρηση του συστήματος προστατεύοντας μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές (π.χ. mail.app) και όχι όλον τον δίσκο. Την δοκίμασα και προς το παρόν δουλεύει μια χαρά. Κατά την γνώμη μου μην μπλέκεις με το utility, θα το μετανοιώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgosPalo Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Τι εννοείς ocelot; Δεν είναι αξιόπιστο το Macfort; Ευχαριστώ πολύ haHa για τις πληροφορίες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgosPalo Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Τελικά, ενεργοποίησα το Filevault 2 και μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα καμιά διαφορά στις επιδόσεις του συστήματος. Όπως λέει και ο haHa, αν υπάρχει διαφορά, είναι ανεπαίσθητη με το «μάτι». Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biohazard7720 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Για αρκετούς χρήστες υπάρχει bug στο filevault που άμα το ενεργοποιήσεις δεν ολοκληρώνει ποτέ την κρυπτογράφηση. Επίσης, αν είναι ενεργό δεν μπορείς να έχεις guest λογαριασμό. Έχω macbook air 13 early 2014 και κατα την πρώτη ενεργοποίηση στο setup του λειτουργικού το ενεργοποίησα. Κατέληξε να μου κολλήσει και αναγκάστικα να ξανακάνω εγκατάσταση το OS για να το διώξω. Οπότε πρόσεξέ το είναι λίγο buggy... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgosPalo Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Ενεργοποίησα το Filevault σε ένα Macbook Pro (κατά τη διάρκεια clean install) αλλά δεν βλέπω ton guest account (safari-only) κατά την εκκίνηση παρόλο που έχω ενεργοποιημένο το Find My Mac. Καμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα