fidolos Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Γεια σας. Με έχει κουράσει πολύ η διαδικάσια backup των αρχείων μου. Έχω ΠΑΡΑ πολλά σοβαρά αρχεια Κείμενα, φωτος, βίντεος που δεν θέλω να τα χάσω με τίποτα. Περίπου 60gb χωρίς τα βίντεο, περίπου 500 Gb με τα βιντεος. Εννοείτε οτι δεν μπορώ να εμπιστευτώ ΈΝΑΝ δίσκο. Εχω καεί άσχημα στο παρελθόν. Τώρα έχω ενα δίσκο 1 TB στον σταθερό, 500gb στο φορητο και έχω και έναν εξωτερικό 2 Tb. Τώρα ότι κάνω στο σταθερό το αποθηκεύω, και μια φορά την εβδομάδα, συνδέω τον εξωτερικό, ΣΒΗΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ από εκεί (για να είμαι σίγουρος οτί δεν θα μείνουν τα παλιά αρχεία), και κάνω copy τα αρχεία από το σταθερό στον εξωτερικό δίσκο. Μετά βάζω τον εξωτερικό στο λάπτοπ και αφού έχω σβήσει τα πάντα στο λαπτοπ (το παρτισιον με τα αρχεια, οχι το λειτουργικο) περνάω τα νέα αρχεια. Όλο αυτό με έχει κουράσει αφάνταστα. Έχω σκεφτει και την λύση cloud αλλά οι ταχύτητες του upload είναι τραγικές. Εσείς τι τρόπους backup χρησιμοποιείτε ?
NikosKallithea Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Ποτε δεν σβήνουμε προηγούμενα backup, απλα παίρνουμε 2-3, οσο περισσότερα τοσο καλύτερα και μετα, αν δεν έχουμε αλλο χωρο, τοτε μονο σβήνουμε το παλαιότερο Υπάρχουν στο νετ διάφορα προγράμματα συγχρονισμού
Gtr34 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Έγγραφα και PDF τα έχω στο σύννεφο.Είναι μικρά στο μέγεθος και ανεβαίνουν αβασάνιστα. Τραγούδια, ταινίες, προγράμματα, τα έχω σε δύο εξωτερικούς 500gb. Γενικά δεν προτιμώ δίσκους πάνω 1tb.Είναι πιο ευπαθείς και αν συμβεί το μοιραίο, χάνω περισσότερα δεδομένα. Να προσθέσω ότι οι εξωτερικοί είναι θήκες με τον δίσκο της επιλογής μου.
WalkerSW Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δοκιμασε το synctoy... http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=15155 Απιστευτα χρήσιμο εργαλειο!! 1
basilis5 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 εγω παραλληλα με τα διπλα backup μου, χρησιμοποιω και cloud. τωρα βεβαια αναλογα τα αρχεια, εμπιστευεσαι ελαφρια την καρδια η οχι αν θα τα ανεβασεις. επισης, σκοπευω συντομα να στησω και ενα nas raid 1, που να κανει και ενα αυτοματο sync στο onedrive.
rfc Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Εγω χρησιμοποιω batches που στη τελικη ζιπαρει τα αρχεια. Το πιο βολικο απο ολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα