Filip92 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Καλησπέρα σας, Ύστερα από αρκετό ψάξιμο και εδώ αλλά και σε άλλα site, αποφάσισα να πάρω τελικά το λάπτοπ μου από Γερμανία, μιας και θα ερχόταν σε πολύ καλύτερη τιμή από ότι αν το αγόραζα από Ελλάδα (http://www.computeruniverse.net/en/products/90553221/lenovo-ideapad-y50-70-59424196.asp). Γενικά επειδή δεν έχω αγοράσει κάτι τόσο μεγάλης αξίας από εξωτερικό ήμουν διστακτικός. Τελικά πήγα να κάνω την αγορά από το ComputerUniverse γιατί διάβασα πολύ καλά σχόλια εδώ στο φόρουμ. Ήθελα να κάνω την συναλλαγή με paypal μιας και ήξερα την διαδικασία αλλά επειδή έβγαζε σφάλμα αποφάσισα να το κάνω με advance payment και να μεταφέρω τα χρήματα στο λογαριασμό τους. (Επειδή ήταν το τελευταίο κομμάτι που είχε απομείνει έπρεπε να βιαστώ και αυτός είναι ο λόγος που το έκανα με bank transfer). Όλα καλά και ωραία μέχρι εδώ.Μου στέλνουν απ' ευθείας μήνυμα και μου λένε που πρέπει να μεταφέρω τα χρήματα, (τράπεζα, λογαριασμός,ονόματα κτλ ), και μου διευκρινίζουν πως η όλη διαδικασία της μεταφοράς των χρημάτων μπορεί να πάρει από 1 έως 3 μέρες. Λέω οκ και στέλνω αμέσως τα χρήματα μέσω της Πειραιώς Webanking στο λογαριασμό που μου είπαν. Περνάει η πρώτη μέρα και δεν έχουν πάρει τα χρήματα όπως μου βγάζει μνμ στο status bar στο site τους. Λέω εντάξει πρώτη μέρα είναι. Σήμερα (2η μέρα) παίρνω τηλ την Πειραιώς και ρωτάω που είναι τα χρήματα και μου λένε πως η γερμανική τράπεζα τα έχει πάρει και ενδέχεται να περάσει κάποιος χρόνος (ο οποίος πια εξαρτάται από την γερμανική τράπεζα) μέχρι να φανούν στο λογαριασμό του παραλήπτη.Λέω πάλι οκ, έχουμε χρόνο. Και εδώ είναι που σκάει η βόμβα!! Ανανεώνω το status bar στο site τους (Computer universe) και παίρνω αυτό το μνμ: Lagerbestand leider zwischenzeitlich abverkauft, wir bemühen uns um kurzfristigen Nachschub Vorkasse-Zahlung noch nicht eingetroffen. το οποίο δεν είναι καν στα αγγλικά και αφού το βάζω στο google translate βλέπω ότι μου λένε πως έχουν πουλήσει το τελευταίο κομμάτι και ότι δεν έχουν πάρει τα χρήματα ακόμα ( τη μεσαία πρόταση του μηνύματος δεν την καταλαβαίνω, δεν την έκανε καλή μετάφραση το πρόγραμμα.) Και το ερώτημα μου είναι το εξής: Τί γίνεται??? Πάνε τα λεφτά που με τόσο κόπο μάζευα για την διπλωματική μου?? Γιατί δεν περίμεναν 3 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και το πούλησαν το μηχάνημα? Εγώ τώρα τι θα πάρω?(Ρητορική ερώτηση) Τους πήρα τηλέφωνο και είναι στα γερμανικά η ηχογραφημένη φωνή που βγαίνει και όταν το αφήνω μέχρι το τέλος που αρχίζει να κτυπά κανονικά δεν το σηκώνει κανείς!!( πάνε 5 Euro σε κάρτα) Τους έχω βομβαρδίσει κυριολεκτικά στα μέιλ και δεν απαντάει κανείς από την πρώτη μέρα!! Γενικά το μόνο feedback που είχα ήταν από το status bar στο site τους. Σας Παρακαλώ υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία με τέτοιες καταστάσεις ώστε να με βοηθήσει? Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος τέτοια συμπεριφορά/πρόβλημα? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για όλες τις απαντήσεις Φίλιππος
xristoforos89 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Την ονλαιν συναλλαγή (το htlml) το έχεις; Γενικά, μην αγχώνεσαι και τόσο πολύ. Το εν λόγω κατάστημα είναι λίγο μπουρδέλο από συνεννόηση. Θα σου απαντήσουν στο/στα μειλ σου αλλά μπορεί και μετά από καμιά εβδομάδα.. άραξε, πιες καφεδάκι και θα απαντήσουν. Γενικά είναι αξιόπιστο κατάστημα αλλά από συνεννόηση.. στέλνεις στα αγγλικά, απαντούν στα γερμανικά. Ο,τι να'ναι κοινώς. Ps. Προτιμάμε γενικά paypal για να συνεννούμαστε επιτόπου με το paypal γιατί με Κινέζους, Γερμανούς, Ιταλούς δεν βγαίνει πολλές φορές νόημα. 1
Filip92 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Την ονλαιν συναλλαγή (το htlml) το έχεις; Γενικά, μην αγχώνεσαι και τόσο πολύ. Το εν λόγω κατάστημα είναι λίγο μπουρδέλο από συνεννόηση. Θα σου απαντήσουν στο/στα μειλ σου αλλά μπορεί και μετά από καμιά εβδομάδα.. άραξε, πιες καφεδάκι και θα απαντήσουν. Γενικά είναι αξιόπιστο κατάστημα αλλά από συνεννόηση.. στέλνεις στα αγγλικά, απαντούν στα γερμανικά. Ο,τι να'ναι κοινώς. Ps. Προτιμάμε γενικά paypal για να συνεννούμαστε επιτόπου με το paypal γιατί με Κινέζους, Γερμανούς, Ιταλούς δεν βγαίνει πολλές φορές νόημα. Ναι το έχω αλλά όχι σε μορφή html αλλά σε pdf, είναι όμως στα ελληνικά. Όμως από τη στιγμή που μου λένε ότι πούλησαν και το τελευταίο λάπτοπ τι θα μου δώσουν εμένα? τα λεφτά πίσω ή θα βρουν κάτι άλλο.Γιατί στο site λέει ότι δεν είναι πλέων διαθέσιμο το εν λόγο λάπτοπ. Δεν καταλαβαίνω και τι λέει η μεσαία πρόταση του μηνύματος που μου έστειλαν.. Γενικά αγχώνομαι για το συγκεκριμένο γιατί και είναι πολλά τα χρήματα και το έκανα με bank transfer που δεν το έχω ξανά κάνει,αφού με paypal δεν γινόταν και πίεζε ο χρόνος. Thanks για την απάντηση
xristoforos89 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Θα επιστρέψουν τα χρηματα πίσω. Δε νομίζω να κάνουν αντιπρόταση (αν και δεν έχεις να χάσεις κάτι από το να τους πιέσεις για κάτι τέτοιο). Επισύναψε το pdf σε κανένα μειλ σου (αν και είμαι σίγουρος ότι θα το έχεις κάνει). Εφόσον φαίνονται τα στοιχεία σου (αλλά και ο τραπεζικός τους λογαριασμός), δεν έχεις άγχος. Και στην τελική..στέλνουν στα γερμανικά; Ας διαβάσουν ελληνικά.
Filip92 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Θα επιστρέψουν τα χρηματα πίσω. Οκ, έστω ότι γίνεται αυτό και μου τα επιστρέφουν. Γιατί πούλησαν το λάπτοπ αλλού ενώ μου στέλνουν μήνυμα και μου λένε ότι έχει κατοχυρωθεί σε εμένα και θα το πάρω εγώ?? Είναι αυτή πολιτική σοβαρής εταιρίας? Αν ήταν έτσι να το ήξερα να μην το έπαιρνα καθόλου, που έχω χάσει δυο μέρες από τη ζωή μου να πατάω refresh και πιθανόν να χάσω και άλλες!! Επισύναψε το pdf σε κανένα μειλ σου (αν και είμαι σίγουρος ότι θα το έχεις κάνει). Σωστός, το έχω κάνει Και στην τελική..στέλνουν στα γερμανικά; Ας διαβάσουν ελληνικά. Καλά τα λες!! Αλλά πολύ φοβάμαι πως έτσι θα μπερδευτούν και άλλο τα πράματα...
markos98 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Επειδή θέλω και εγώ να κάνω αγορά από εκεί, τι έγινε τελικά ?
panosno1com Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Απο περιεργεια τι εγινε το τελικαα,?υο ψηνω κ εγω αλλα μαλλον θα παρω ακυρο λογω καπιταλ κοντρολς ,αλλα απο περιεργεια τι εγινε τελικα?
Leokatana Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα, μια ενημέρωση γιατί και εγώ ενδιαφερομαι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα