Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ξέρει κανείς κάποια εφαρμογή (free καλύτερα) που να μπορώ να σταθεροποιήσω ένα βίντεο γύρω από συγκεκριμένο σημείο;

Οι περισσότερες λύσεις που προσφέρουν τα περισσότερα προγράμματα δεν με ικανοποιούν διότι αυτό που κάνουν είναι να κάνουν πιο ομαλές τις μεταβάσεις από καρέ σε καρέ.

Εγώ ενδιαφέρομαι για κάτι σαν αυτό:

όπου έχει αναγνωριστεί κάποιο ίδιο background (πχ ο δρόμος) και ουσιαστικά προσαρμόζει τις διαστάσεις του βίντεο (μέγεθος & στροφή) γύρω από αυτά!

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.

Δημοσ.

VirtualDub + Deshaker filter.

Το δοκίμασα πρόσφατα σε ένα video που τράβηξα με το κινητό και μου είχε βγει πολύ κουνημένο. Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα.

Υ.Γ.: Όχι, δεν είναι ένδειξη πρώιμου Αλτσχάιμερ, απλά είχα ανοιχτό και το ψηφιακό zoom! :P

Δημοσ.

Άρα καλά είπε ο άνθρωπος, Αλτσχάιμερ το λένε αυτό που δεν θυμάσαι ότι έχεις πάρκινσον :P

Δε σε πιστεύω ρε 'συ! Ακριβώς αυτό πήγαινα να γράψω, όταν είδα την ειδοποίηση ότι κάποιος έχει απαντήσει!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ parsifal. Διαβάζοντάς τι κάνει, νομίζω είναι αυτό που ψάχνω.

Παρόλ' αυτά, με μία πρώτη δοκιμή που του έκανα δε φαίνεται να παράγει κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα ούτε τα black borders εμφανίζει ούτε φαίνεται (με το μάτι τουλάχιστον) κάποια βελτίωση.

Τα βήματα που ακολουθώ είναι:

1. File    ->    Open video file
  2. Video    ->    Filters    ->    Add    ->    Deshaker για το Pass 1.
  3. Κάνω τις ρυθμίσεις που δίνει για την κάμερά μου.
  4. File   ->   Run video analysis pass
  5. Video   ->   Filters     ->     Deshaker για το Pass 2.
  6. File    ->   Run video analysis pass
  7. Video    ->     Compression     ->    x264vfw
  8. File    ->    Save as AVI

Κάνω κάτι τόσο στραβά πχια;!  :shock:  :shock:  :shock:

ΥΓ: Συγνώμη προκαταβολικά για την πιθανή μπούρδα που κάνω αλλά είμαι νέος στο χώρο των Windows και δη του Video editing. Επιβάλλεται όμως για ένα task στο PhD μου.

Δημοσ.

Πρέπει να παραλείψεις το βήμα 6.

Επίσης, δοκίμασε μία φορά να αφήσεις και τις default ρυθμίσεις, ασχέτως του τί λέει το documentation του φίλτρου.

Tip, κατά τα άλλα άσχετο με το βασικό πρόβλημά σου: Στο VirtualDub μην βγάζεις AVI με τον VfW x264 encoder. Κάνε συμπίεση με έναν lossless codec (ωραίος είναι π.χ. ο FFV1 που περιέχεται στο ffdshow αλλά και ο HuffYUV αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου στο δίσκο σου) και όταν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των φίλτρων, πέρνα το AVI από ένα Handbrake για το τελικό encoding...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση parsifal. Σωραίος που λεν και στο χωριό μου.

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζα είχε να κάνει με τις ρυθμίσεις στο Motion Smoothness (Pass 2) και με το Block Size δευτερευόντως (Pass 1). Είδα ένα tutorial στο youtube και έδωσε αυτό το tip με το Motion Smoothness και πλέον το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό.

Θενξ και για το tip με τον encoder, τον ίδιο πρότεινε και ο τύπος στο youtube.  :-)

Δημοσ.

Είδα ένα tutorial στο youtube και έδωσε αυτό το tip με το Motion Smoothness και πλέον το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό.

Θενξ και για το tip με τον encoder, τον ίδιο πρότεινε και ο τύπος στο youtube.  :-)

Φίλε μου, μήπως σου είναι εύκολο να δώσεις ένα link για το tutorial του youtube που σε βοήθησε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...