doomer Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους χρονιά πολλά, σκοπεύω να φτιάξω το παρακάτω σύστημα και θα ήθελα την άποψη σας πριν προχωρήσω στην αγορά του!-Mobo: Asus-X99-A-CPU: Intel-Core-i7-5820K-Box-Cpu Cooler: CoolerMaster-Nepton-240M-Ram: Kingston-HyperX-Fury-16GB-DDR4-2666MHz-Gpu: EVGA-GeForce-GTX960-2GB-SuperSC-ACX-Ssd: Samsung-850-Evo-500GB-Psu: CoolerMaster-V750-Semi-Modular-Case: NZXT-H440Επίσης κάποιες απορίες που θα ήθελα την βοήθεια σας:-το τροφοδοτικό θα είναι overkill (αν και σκοπεύω να αναβαθμίσω gpu στο μέλλον);-gpu είναι αρκετά τα 2gb, η υπάρχει κάτι άλλο στα 250€ που θα έπρεπε να κοιτάξω;-ssd στα 500gb κάποια άλλη πρόταση;Ποσό που διαθέτουμε : 1800€Χρήση υπολογιστή : web / motion / graphic design και video editing.Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: adobe suite cc, webstorm και άλλα παρεμφερή προγράμματα τέτοιου είδους!Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; ΌχιΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; ΌχιΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Ηράκλειο Κρήτης!Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα;Από ένα καλύτερα.Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο;Θα στηθεί από εμένα.Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο; Χωρίς λειτουργικό σύστημα!Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 20 Απριλίου 2015 από doomer
conkal Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 ΣΧΟΛΙΑ : 1. μια χαρα ειναι το τροφοδοτικο 2. Ο δισκος αυτος ειναι καλη επιλογη κατα την γνωμη μου και εχει και ενα συστημα για χρηση της ραμ σαν cache που τον κανει αστραπιαιο. (εμενα ο 840 πιανει ταχυτητες της ταξης των 5000ΜΒ/ς<-σωστο ειναι...)3. Μονη αλλαγη που θα σου προτεινα ειναι να παρεις μικροτερη ψυχτρα , εκτος και αν θες ΟCing και να κρατησεις τα λεφτα ή να τα βαλεις αλλου 4. ελπιζω οι μνημες να ειναι 4Χ4 και οχι 2Χ8 Κατα τα αλλα ειναι σουπερ . δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι και πολλη βοηθεια :-P
Physiciant Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Πάρε αυτό το τροφοδοτικό http://www.skroutz.gr/s/5130155/Super-Flower-Leadex-Gold-750W.html
pnick Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δεν αναφέρεις gaming, άρα και η κάρτα είναι overkill. Μια 750Ti ή μια R7 260 θα ήταν ΟΚ για την χρήση σου με την Creative Suite. Αναβάθμιση στην κάρτα γιατί να κάνεις; Για τα προγράμματα που χρησιμοποιείς δεν θα χρειαστείς τίποτε παραπάνω. Τροφοδοτικό δεν χρειάζεσαι 750άρι για αυτό το σύστημα. Βάλε ένα 550άρι και θα σου είναι αρκετό (με τις παραπάνω κάρτες πρότεινα) και αν θέλεις και μέτριο oc στον επεξεργαστή κοίτα για 650άρι το πολύ. Δες αυτά http://www.skroutz.gr/s/4056004/CoolerMaster-V550-Semi-Modular.html http://www.skroutz.gr/s/4056011/CoolerMaster-V650-Semi-Modular.html Σχετικά με την ψύξη, η 240Μ είναι καλή για τα λεφτά της και σχετικά ήσυχη για την κατηγορία της. Δεν είναι στο top της λίστας. Αν δεν πρόκειται να κάνεις μέτριο oc και σκέφτεσαι να δουλέψεις σε στοκ η με μικρό oc, πάρε αερόψυκτρα. Πιό ήσυχη λειτουργία θα έχεις και ικανοποιητική ψύξη. Το κουτί είναι πολύ καλό, ήσυχο αλλά και λίγο πιό ζεστό από τα κουτιά της κατηγορίας του, με full μεταλλική κατασκευή καλής ποιότητας και 4 προεγκατεστημένους ανεμιστήρες. Το έχω και γνωρίζω καλά την αξία του. Απλά, αν έχεις ανάγκη από οπτικό μέσο κοίτα για κάποιο εξωτερικό. Εγώ πήρα αυτό http://www.skroutz.gr/s/292339/Asus-SDRW-08D2S-U.htmlκαι είμαι φοβερά ικανοποιημένος. Μακράν το πιό ήσυχο dvd-rw που είχα ποτέ. 1
doomer Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 ΣΧΟΛΙΑ : 1. μια χαρα ειναι το τροφοδοτικο 2. Ο δισκος αυτος ειναι καλη επιλογη κατα την γνωμη μου και εχει και ενα συστημα για χρηση της ραμ σαν cache που τον κανει αστραπιαιο. (εμενα ο 840 πιανει ταχυτητες της ταξης των 5000ΜΒ/ς<-σωστο ειναι...) 3. Μονη αλλαγη που θα σου προτεινα ειναι να παρεις μικροτερη ψυχτρα , εκτος και αν θες ΟCing και να κρατησεις τα λεφτα ή να τα βαλεις αλλου 4. ελπιζω οι μνημες να ειναι 4Χ4 και οχι 2Χ8 Κατα τα αλλα ειναι σουπερ . δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι και πολλη βοηθεια :-P Καλησπέρα Concal thnks για τα σχόλια, το 3 το σκέφτομαι και εγώ όμως θα δουλεύει καθημερινά και για ώρες να είμαι καλυμμένος μένω και κρήτη όσο να ναι έχει και περισσότερη ζεστή εδώ πέρα, για το 4 ναι είναι 4x4! Πάρε αυτό το τροφοδοτικό http://www.skroutz.gr/s/5130155/Super-Flower-Leadex-Gold-750W.html Καλησπέρα Physiciant, το προτείνεις για ποιο λόγο; Δεν αναφέρεις gaming, άρα και η κάρτα είναι overkill. Μια 750Ti ή μια R7 260 θα ήταν ΟΚ για την χρήση σου με την Creative Suite. Αναβάθμιση στην κάρτα γιατί να κάνεις; Για τα προγράμματα που χρησιμοποιείς δεν θα χρειαστείς τίποτε παραπάνω. Τροφοδοτικό δεν χρειάζεσαι 750άρι για αυτό το σύστημα. Βάλε ένα 550άρι και θα σου είναι αρκετό (με τις παραπάνω κάρτες πρότεινα) και αν θέλεις και μέτριο oc στον επεξεργαστή κοίτα για 650άρι το πολύ. Δες αυτά http://www.skroutz.gr/s/4056004/CoolerMaster-V550-Semi-Modular.html http://www.skroutz.gr/s/4056011/CoolerMaster-V650-Semi-Modular.html Σχετικά με την ψύξη, η 240Μ είναι καλή για τα λεφτά της και σχετικά ήσυχη για την κατηγορία της. Δεν είναι στο top της λίστας. Αν δεν πρόκειται να κάνεις μέτριο oc και σκέφτεσαι να δουλέψεις σε στοκ η με μικρό oc, πάρε αερόψυκτρα. Πιό ήσυχη λειτουργία θα έχεις και ικανοποιητική ψύξη. Το κουτί είναι πολύ καλό, ήσυχο αλλά και λίγο πιό ζεστό από τα κουτιά της κατηγορίας του, με full μεταλλική κατασκευή καλής ποιότητας και 4 προεγκατεστημένους ανεμιστήρες. Το έχω και γνωρίζω καλά την αξία του. Απλά, αν έχεις ανάγκη από οπτικό μέσο κοίτα για κάποιο εξωτερικό. Εγώ πήρα αυτό http://www.skroutz.gr/s/292339/Asus-SDRW-08D2S-U.htmlκαι είμαι φοβερά ικανοποιημένος. Μακράν το πιό ήσυχο dvd-rw που είχα ποτέ. Καλησπέρα pnick, δεν το "χτίζω" για gaming όπως ανέφερες και εσύ, όμως στο premier τα αρχεία που θα δουλεύω είναι 1080p και πάνω από 60 λεπτά όποτε ανεβαίνουν οι απαιτήσεις ωστόσο και το after affects από την άλλη βασίζεται εξολοκλήρου κάποιες φόρες στην GPU, αναβάθμιση θα έκανα αν αργότερα δεν είχα ένα ομαλό workflow και ικανοποιητικά render times... Όπως και να έχει θα τσεκάρω και τις κάρτες άλλα και τα τροφοδοτικά! Τώρα για την ψύξη όπως ανέφερα και παραπάνω το σκέφτομαι και εγώ όμως θα δουλεύει καθημερινά και για ώρες να είμαι καλυμμένος μένω και κρήτη όσο να ναι έχει και περισσότερη ζεστή εδώ πέρα. Το επέλεξα μετά από αρκετό ψάξιμο το συγκεκριμένο "κουτάκι" και μόνο θετικά διάβαζα το οπτικό μέσο είναι ένα θέμα και thanks για την πρόταση σίγουρα θα το "χτυπήσω"
Physiciant Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Βασικά πάρε αυτό. Είναι της ίδιας εταιρείας (Super Flower) με το προηγούμενο απλά η Evga δίνει 10 χρόνια εγγύηση. http://www.skroutz.gr/s/4633378/EVGA-SuperNOVA-750-G2.html Είναι και τα δύο κορυφαία τροφοδοτικά
Rayndel Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 +1 με τον Physiciant ειναι απλα απο τα καλύτερα PSU (εχει review 9.8 απο JohnnyGuru) και εισαι καλυμμένος για future upgrade(SLI-upgrade καρτας γραφικων κτλπ) οσο για την κάρτα πιστεύω πως ειναι κομπλε το πολυ πολυ να πηγαινες για εκδοση 4gb vram μιας και εχει μικρή διάφορα στην τιμη 30-40 ευρο
pnick Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Καλησπέρα pnick, δεν το "χτίζω" για gaming όπως ανέφερες και εσύ, όμως στο premier τα αρχεία που θα δουλεύω είναι 1080p και πάνω από 60 λεπτά όποτε ανεβαίνουν οι απαιτήσεις ωστόσο και το after affects από την άλλη βασίζεται εξολοκλήρου κάποιες φόρες στην GPU, αναβάθμιση θα έκανα αν αργότερα δεν είχα ένα ομαλό workflow και ικανοποιητικά render times... Όπως και να έχει θα τσεκάρω και τις κάρτες άλλα και τα τροφοδοτικά! Τώρα για την ψύξη όπως ανέφερα και παραπάνω το σκέφτομαι και εγώ όμως θα δουλεύει καθημερινά και για ώρες να είμαι καλυμμένος μένω και κρήτη όσο να ναι έχει και περισσότερη ζεστή εδώ πέρα. Το επέλεξα μετά από αρκετό ψάξιμο το συγκεκριμένο "κουτάκι" και μόνο θετικά διάβαζα το οπτικό μέσο είναι ένα θέμα και thanks για την πρόταση σίγουρα θα το "χτυπήσω" Ωραία, δεν ήξερα ότι δουλεύεις το After Effects με ray traced rendering. Θα χρειαστείς λοιπόν λίγο μεγαλύτερη κάρτα, γιατί θέλεις και μνήμη αλλά και cuda cores (εδώ πλέον μιλάμε αποκλειστικά για Nvidia). To θέμα με τις κάρτες είναι ότι τα προγράμματα αυτά υποστηρίζουν συγκεκριμένα μοντέλα καρτών. Αν μιλάμε για το CC τότε νομίζω ότι επίσημα υποστηρίζεται μέχρι και η σειρά 700 (χωρίς όμως την 750Ti που είναι νεώτερης αρχιτεκτονικής). Δεν ξέρω αν σε εξειδικευμένα sites υπάρχουν πληροφορίες για χακάρισμα των καινούργιων καρτών (σειρά 900). Παλιότερα γινόταν. Εγώ για ασφάλεια θα πήγαινα σε μια μεταχειρισμένη gtx780, που την βρίσκεις πλέον στα 240-250€. Θα έχεις 3gb Vram και 2300 cuda cores και θα φυσάει για την δουλειά που θέλεις. Και φυσικά, υποστηρίζεται επίσημα από το CC, οπότε δεν θα έχεις και θέματα ασυμβατότητας. Να τονίσω και κάτι που θεωρώ βασικό. Στα προγράμματα αυτά θέλεις μνήμη, πολλή μνήμη. Θεώρησε τα 16gb ως minimum για να ξεκινήσεις, εφόσον δουλεύεις και μεγάλα αρχεία όπως λές. Εγώ στα 32gb θα αισθανόμουν ασφαλής. Αυτά από μένα. Καλή συνέχεια.
nightray Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Φίλε μου επενδύεις σε 5820K και κόβεις λεφτά από την κάρτα γραφικών για να τα δώσεις στον Samsung 850;Το τροφοδοτικό καλό μεν ,αλλά δεν παύει να είναι 80+ plus goldΓια τέτοια συστήμα το plus platinum είναι μονόδρομοςCorsair PSU 750W HX750i 80+ Platinum ModularΜε usb πάνω που συνδέεται στην μητρική και έχεις μέσω software τον απόλυτο έλεγχο του τροφοδοτικούΑπό έλεγχο θερμοκρασιών,κατανάλωσης μέχρι και ρύθμισης στροφών του ανεμιστήρα του τροφοδοτικούΥδρόψυξη ναι μεν καλή,αλλά όλοι το παραδέχονται οτι τα κλειστά συστήματα βγάζουν προβλήματαΑστοχία υλικού ξέρεις τι συνεπάγεται,να μην σου το πω.Για την ram ο 5820K από την μάνα του υποστηρίζει 2133MHz.Μέχρι τα 2666MHz πρέπει να κάνεις τα "μαγικά" σουΣε γενικές γραμμές θεωρώ καλή επιλογή την μητρική,τον επεξεργαστή και την ram (μελλοντική επέκταση στα 32 gb).Όσο για τα υπόλοιπα βάλ'τα κάτω και ξανασχεδίασε πάλι το συστημά σου.Το πολύ πολύ να βγείς κανα δυο κατοσταρικα παραπάνω,αλλά πίστεψε με θα αξίζει ο κόπος.Η 960 για την δουλειά που θες να κάνεις όχι απλά δεν κάνει,αλλά θα μοιάζει σαν ένα κιβώτιο ταχυτήτων ενός μικρούFiat που θα πρέπει να διαχειριστεί την ιπποδύναμη ενός κινητήρα ferrari (5820K).5820K=κινητήρας ferrari, 960=κιβώτιο ταχυτήτων fiat, after effects-rendering=πίσταΟ κινητήρας θα σου δίνει δύναμη,η πίστα θα σου ζητάει ταχύτητα και τελικά το κιβώτιο θα χαλάει την συνταγή 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα