Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Εχω ένα asus eee pc 1000H  με το οποίο είμαι πολύ ικανοποιημένος αλλά εδώ και μια βδομάδα έχω ένα θεματάκι που είναι λίγο ενοχλητικό και σκέφτηκα να το αναφέρω μήπως θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει.

Λοιπόν το notebook το λειτουργώ σπίτι υπό ρεύμα και εκτός υπό μπαταρία.

Προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η μπαταρία  το κλείνω πάντα όταν η ισχύς της μπαταρίας είναι στο 1% . Αυτό έκανα πάντα . αλλά πριν από μια βδομάδα , τον ξέχασα ανοιχτό και η μπαταρία άδειασε τελείως. Όταν τον έβαλα να φορτίσει, παρατήρησα, ότι δεν κλείνει πλέον από την έναρξη με την εντολή "σβήσιμο υπολογιστή". Η, για να είμαι πιο ακριβής, ο υπολογιστής σβήνει και μετά από 1 δευτερόλεπτο κάνει επανεκκίνηση μόνος του. Ωστόσο  το notebook είναι dual boot με windows xp και ubuntu 12.07 και τα δύο έχουν το ίδιο πρόβλημα, κάτι που μάλλον με παραπέμπει σε bios.  Εκανα την τελευταία αναβάθμιση bios της  asus  και απενεργοποίησα την εντολή αυτόματη επανεκκίνηση από τα windows. Τζίφος. Ωστόσο, ο υπολογιστής, αν κόψω την παροχή ρεύματος και λειτουργεί μόνο με μπαταρία, κλείνει από την έναρξη κανονικά και στα δύο λειτουργικά συστήματα.  Επίσης κλείνει αν κρατήσω κλειστό το power πλήκτρο για 40 δεύτερα -η asus ισχυρίζεται ότι έτσι γίνεται reset, αλλά reset σίγουρα δεν γίνεται αφού το πρόβλημα υπάρχει πάλι όταν συνδεθεί στο ρεύμα. Και το πλήκτρο θα ξεμπερδευτεί αν το πατάω 35-45 δεύτερα την φορά.

Επομένως το ερώτημα είναι, υπάρχει κάποιος τρόπος να  κλείνω τον υπολογιστή όπως παλιά από την έναρξη, χωρίς να χρειάζεται να τραβάω και την μπρίζα κάθε φορά.

To Βιος έχει εξαιρετικά λίγες επιλογές και καμία που να αναφέρεται στην αυτόματη επανεκκίνηση. 

Αυτά και ευχαριστώ προκαταβολικά σε όποιον θελήσει να μοιραστεί τα φώτα του μαζί μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...