stokos21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Καλησπέρα και Χρόνια πολλά. Έχω ένα Mac mini του 2009 με τα πιο κάτω χαρακτηριστικά: System Software Overview: System Version: Mac OS X 10.5.8 (9L31a) Kernel Version: Darwin 9.8.0 Boot Volume: Macintosh_HD Boot Mode: Normal Hardware Overview: Model Name: Mac mini Model Identifier: Macmini3,1 Processor Name: Intel Core 2 Duo Processor Speed: 2 GHz Number Of Processors: 1 Total Number Of Cores: 2 L2 Cache: 3 MB Memory: 2 GB Bus Speed: 1.07 GHz Boot ROM Version: MM31.0081.B06 SMC Version (system): 1.35f0 Serial Number (system): Hardware UUID: 0FDF1E31-6D5B-5C1F-BA4F-91E4EFF23A22 Μπορώ να κάνω κάποια αναβάθμιση στο Hardware και αν ναι τι ?? επίσης αν δεν αλλάξω τίποτα μπορώ να πάω από OS X 10.5.8 σε OS x 10.7 Lion ?? Όποια βοήθεια δεκτή.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
kormos Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, Θα σου πρότεινα να κάνεις ανβάθμιση σε Ram και HDD ( -> SSD)
Chris M Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Εδώ τι μπορείς να βάλεις: http://www.logicsolutions.gr/el/find-products-for/mac-mini/mac-mini-early-2009/
stokos21 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ πολύ παιδιά, Να ρωτήσω κάτι ακόμη, το μάξιμουμ σε μνήμη που μπορώ να βάλω είναι τα 4 Gb ?? Και επίσης αν είναι εύκολο να γίνουν από εμένα αυτές οι αλλαγές ή χρειάζεται οπωσδήποτε να τα κάνει τεχνικός ?? Μήπως υπάρχουν βίντεο που δείχνουν την διαδικασία ??
atheatos Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ πολύ παιδιά, Να ρωτήσω κάτι ακόμη, το μάξιμουμ σε μνήμη που μπορώ να βάλω είναι τα 4 Gb ?? Και επίσης αν είναι εύκολο να γίνουν από εμένα αυτές οι αλλαγές ή χρειάζεται οπωσδήποτε να τα κάνει τεχνικός ?? Μήπως υπάρχουν βίντεο που δείχνουν την διαδικασία ?? http://www.everymac.com/systems/apple/mac_mini/specs/mac-mini-core-2-duo-2.0-early-2009-nvidia-specs.html επίσης ψαξε στο ifixit
kormos Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ πολύ παιδιά, Να ρωτήσω κάτι ακόμη, το μάξιμουμ σε μνήμη που μπορώ να βάλω είναι τα 4 Gb ?? Και επίσης αν είναι εύκολο να γίνουν από εμένα αυτές οι αλλαγές ή χρειάζεται οπωσδήποτε να τα κάνει τεχνικός ?? Μήπως υπάρχουν βίντεο που δείχνουν την διαδικασία ?? Βίντεο άπειρα! Youtube= καλύτερη λύση! Νομίζω για τέτοιο μηχάνημα μιας και έχει περάσει απο τα χέρια μου έως τα 4gb είναι μια χαρά.
Haldol Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Αυτό το Mac Mini παίρνει μέχρι 4 GB RAM, ή μέχρι 8 GB αν κάνεις αναβάθμιση στο firmware (EFI) του. Go for it! Με ~200€ (RAM + SSD) τον τουμπανιάζεις για 3 χρόνια ακόμα.
stokos21 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Καλημέρα και σας ευχαριστώ και πάλι, Καταλήγω τελικά για 120Gb ssd και 4Gb Ram είδα αρκετά βιντεο και νομίζω ότι θα τα καταφέρω μόνος μου. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν πρέπει να αγοράσω 1x4Gb ή 2x2Gb μνήμη και με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα χάθηκα, σε τι είναι συμβατό και τι όχι, πολλά μαγαζιά, διαφορετικές τιμές,................. Υπάρχει κάποιος που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και μπορεί να μου προτείνει κάτι συγκεκριμένο? (δεν ξέρω αν αυτό επιτρέπεται βέβαια) ή μήπως με πμ γιατί πραγματικά έχασα τη μπάλα.......
Haldol Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Πάρε ότι σε συμφέρει. Άμα όμως σκοπεύεις (στο μέλλον) να πας στα 8 GB, εννοείται ότι για τώρα είναι καλύτερη επιλογή το 1 x 4GB. Εγώ στον Mac της υπογραφής μου (αντίστοιχη γενιά) έχω 2 x 4GB. Δεν είναι πολύ δύσκολη η "επέμβαση", για κανένα από τα δύο μηχανήματα.
stokos21 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 OK, προσανατολίζομαι σε 1Χ4Gb, Αν καταφέρω και την τοποθετήσω, χρειάζεται να κάνω και τίποτα άλλο ή θα την αναγνωρίσει αμέσως το mini όταν γίνει η πρώτη επανεκκίνηση? Μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο? (το ξαναλέω, αν επιτρέπεται) γιατί δεν το χω ?? Ευχαριστώ !!
atheatos Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) OK, προσανατολίζομαι σε 1Χ4Gb, Αν καταφέρω και την τοποθετήσω, χρειάζεται να κάνω και τίποτα άλλο ή θα την αναγνωρίσει αμέσως το mini όταν γίνει η πρώτη επανεκκίνηση? Μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο? (το ξαναλέω, αν επιτρέπεται) γιατί δεν το χω ?? Ευχαριστώ !! https://support.apple.com/en-us/HT201518 Απο οτι βλέπω μάλλον έχεις την rom που θα καταλαβει το mac mini τα 8gb ram. YΓ. Δεν έχω καμια διαθεσιμη 4αρα να στην στείλω να δοκιμάσεις... πάντως σου συνιστω να πας κατευθείαν σε 8gb ωστε να εκμεταλευτείς το dual chanel. πχ. http://www.skroutz.gr/s/2177937/G-Skill-8GB-DDR3-1066MHz-SO-DIMM-Dual-Kit-For-Mac.html?keyphrase=FA-8500CL7D-8GBSQ Aλλιως μονο 4gb πας πχ. εδώ http://www.gskill.com/en/product/fa-8500cl7s-4gbsq Μπορείς να ψάξεις για άλλες μαρκες,ασχετα αν έχω ενα κολλημα με τις g.skill.... Επεξ/σία 17 Απριλίου 2015 από atheatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα