Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό topic. αλλά τεσπα.

Έχω κατεβάσει την έκδοση joomla 2.5 - τη χρειάζομαι για τη δουλειά μου - αλλά επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν joomla, δεν ξέρω πως να την εγκαταστήσω. Καμια βοήθεια;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Καταρχήν ξεκινάς λάθος... η 2.5 δεν έχει πλέον υποστήριξη από την κοινότητα. Κατέβασε την 3+

Που θα την εγκαταστάσεις; τοπικά ή σε Web server;

Χονδρικά, δημιουργείς μια βάση στην mysql, αποσυμπιεζεις τα αρχεία του joomla σε έναν φάκελο του server, ανοίγεις τον με τον Web browser τον φάκελο που έχεις τα αρχεία και ακολουθείς τις οδηγίες εγκατάστασης.

Δημοσ.

To Joomla δεν είναι stand-alone CMS πρέπει να το τρέξεις σε κάποιον apache / nginx server.

Αν είσαι σε windows, μπορείς να κατεβάσεις το wamp και μέσα σε αυτό, στο φάκελο www\<oti-onoma-thes> θα κάνεις απόσυμπίεση το Joomla που κατέβασες.
Μετά θα πας στο localhost, ενώ έχεις το wamp να τρέχει... και μέσω του phpmyadmin θα δημιουργήσεις μια βάσει SQL.
Μετά, πας localhost/<oti-onoma-thes> και λογικα θα σου εμφανιστεί το setup του Joomla.. κάνεις το setup και έτοιμο το site.

Όπως είπε και ο WebDevGr αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θέλεις την έκδοση 2.5 καλύτερα θα ήταν να κατεβάσεις την 3.x.
Είναι κατα πολύ καλύτερη, γρηγορότερη και κυρίως ασφαλέστερη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...