Iris_89 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Χαιρετώ το φόρουμ, Αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα με τα 3 πιο γνωστά κινεζομάγαζα για κινητά τηλέφωνα και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω πλέον. Περίμενα πότε θα βγει στις αγορές το Asus Zenfone 2 (ZE551ML/4GB RAM). Το εν λόγω κινητό κυκλοφορεί σε 3 εκδόσεις. Μία "low-end"(ZE500CL) μία mid-range (ZE550ML) και η high-end (ZE551ML) η οποία αν είναι δυνατόν κυκλοφορεί σε 2 υπο-εκδόσεις! Μία με τον CPU Intel Z3580(4gb ram) και άλλη μία με τον Intel Z3560(2gb ram). Καταλαβαίνετε τι σύγχυση έχει προκαλέσει με τις τόσες διαφορετικές εκδόσεις. Πλέον όλα τα κινεζομάγαζα πουλάνε το high-end ΜΕ τα 4gb ram αλλά με τον Intel Z3560, κάτι που ουσιαστικά δεν στέκει γιατί πρόκειται για κινητό σε διαφορετικές εκδόσεις αλλά με διαφορετικό hardware. Η μοναδική έκδοση που είναι με τα 4GB RAM είναι μόνο με τον Intel Z3580 στα 2,3 gHz. Επικοινώνησα μαζί τους γιατί έχει ξανατύχει να τους διορθώσω λάθος παλιότερα για την ίδια συσκευή, οπότε υπέθεσα πως πρόκειται για ορθογραφικό λάθος στον τίτλο. Προσπάθησα να τους το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται, εστίασα πάρα πολύ στην διαφορά επεξεργαστών, και πως δεν γίνεται ο cpu στα 1.8 να έχει τα 4gb ram, παρά μόνο αυτός στα 2.3, μου ζήτησαν link από επίσημες σελίδες της Asus, τους τα έστειλα, προσπαθούσαν να με βγάλουν τρελή. Μου έστειλαν και υποτιθέμενα screenshot από την συσκευή με τα 4gb ( κι ας έλεγε οτι είχε τον επεξεργαστή στα 1.8...) και κατάλαβα πως είναι ψεύτικο επειδή ο αριθμός των ppi είναι άλλος (επίσημα επιβαιωμένο από πολλες ιστοσελίδες). Anyway, οι παραγγελίες έπεφταν βροχή για το συγκεκριμένο high-end model που διαφήμιζαν, αλλά δεν απάνταγαν στα σχόλια όταν χρήστες ρώταγαν αν είναι η σωστή έκδοση.. Στα τελευταία μας mail, αφού τους πίεσα πολύ γιατί ήταν ξεκάθαρο πως απέφευγαν να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα, μου είπαν πως δεν ξέρουν αν θα κυκλοφορήσει στην Κίνα η έκδοση με τα 4gb ram... Τους ρώτησα με το δίκιο μου ποια συσκευή πουλάνε σωρηδόν τότε αν δεν είναι αυτή που διαφημίζουν... Ακόμα να λάβω απάντηση. Επειδή τα χρήματα είναι πολλά για την συσκευή και επειδή δεν μου αρέσει να ταλαιπωρούμαι και επειδή δεν μου αρέσει να με κοροιδεύουν, προτιμώ να αγοράσω την συσκευή από το Amazon της Ιταλίας όταν γίνει διαθέσιμο κι ας πληρώσω 50 ευρώ παραπάνω. Συγγνώμη για το σεντόνι. 2
Sheogorath Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Εδώ πουλάνε μερικοί και reflashed gpu (8600gt->GTX780), τώρα στα κινητα θα κολήσουμε... Καλά έκανες πάντως και τους τα "εψαλλες". Γιατί δεν γράφεις και ένα comment να τους ξεμπροστιάσεις?
Iris_89 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Και τι να τα κάνεις τα 4 gb σε smartphone; Εστιάζεις σε λάθος πράγματα φίλε μου. ΔΕΝ ανέχομαι την κοροιδία, τώρα αν εσύ το δέχεσαι λες και είναι λογικό πράγμα, μπράβο σου. Τι να τα κάνω? Κάνω συλλογή. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Εδώ πουλάνε μερικοί και reflashed gpu (8600gt->GTX780), τώρα στα κινητα θα κολήσουμε... Καλά έκανες πάντως και τους τα "εψαλλες". Γιατί δεν γράφεις και ένα comment να τους ξεμπροστιάσεις? Προτιμώ να λύνω τα θέματα μου διακριτικά στην αρχή. Αν δεν λάβω κάποια άλλη απάντηση, θα δείξει πως θα το χειριστώ. 1
techm Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Καλά δίκαιο έχεις,απλά μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση η προθυμία σου για μια τέτοια αγορά παρά ότι κοροϊδεύουν οι Κινέζοι.
Sheogorath Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Λογικό είναι, προσπαθεί η κοπελιά να προστατέψει απο την απάτη τους αγοραστές, μην γίνουν θύματα... (Και πολύ καλά κάνει) Και εγώ το έχω αυτό, αλλά σπάνια βρίσκεις το δίκιο σου, πόσο μάλλον σε άλλη χώρα, μακρια απο ΓΓΚ κτλ.
maddoctor Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Ποια είναι αυτά τα 3 γνωστά κινεζομάγαζα και ποια τα λινκ των συσκευών με τα λάθος στοιχεία!?
Iris_89 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Mε το vickmall έχω ανταλλάξει αυτά τα μεηλ. Με το minideal επίσης, απλά λιγότερα μεηλ ( επίσης μου είπαν στο τέλος για την μη διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου μοντέλου). Και τα 2 μου έχουν στείλει ψευδή screenshot. Από το to2c περιμένω εδώ και 5 ημέρες απάντηση στα 3 μεηλ που τους έχω στείλει. http://www.vickmall.com/asus-zenfone-2-smartphone-4g-lte-intel-z3560-quad-core-1-8-ghz-android-5-0-4gb-ram-32gb-rom-5-5-inch-fhd-ips-screen.html http://www.minideal.net/original-asus-zenfone-2-ze551ml-4g-fdd-lte-android-5-0-smartphone-quad-core-5-5-inch-ips-1920x1080-4gb-ram-13mp-4g-lte-mobile-phone.html Ενώ είναι ΕΠΙΣΗΜΑ επιβεβαιωμένο πως το μοντέλο με τον 1.8 είναι με 2GB RAM. ΟΧΙ με 4. Επίσης τα ppi του high-end είναι 408, όχι 480. Και όπου βλέπεις CPU ZE3560 είναι η χαμηλότερη έκδοση του ZE551ML με τα 2GB RAM, όχι με τα 4..
maddoctor Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Εδώ που το συζητάνε, το έχεις αναφέρει!? http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408123
Redshift Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 εκτος απο μπαχαλο η αγορα των κινεζικων ειναι κ τιγκα στους κουτοπονηρους επιχειρηματιες της πλακας vickmal k minideal υποτιθεται οτι ειναι/ηταν οκ μαγαζια επειδη το εψαχνα πριν λιγους μηνες αποφασισα οτι τα ρισκα ,η μειωμενη εγγυηση κ τα αμφιβολα προιοντα (τα asus δεν συγκαταλεγονται σε αυτα) δεν αξιζουν τον κοπο κ αγορασα απο ελλαδα windows phone ομως αν δεν εχεις αγορασει μην ασχολεισαι κ βαλτους μαυρη λιστα 1
Iris_89 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Ήθελα πολύ καιρό να αγοράσω από Κίνα μεριά και μπορώ να πω οτι απογοητεύτηκα πολύ από το όλο συμβάν, αλλά μετά σκέφτομαι πως αν είνα να πάρω το συγκεκριμένο κινητό, ας διαθέσω κάτι παραπάνω για να το πάρω μέσα από την Ευρώπη, να έχω και την ευρωπαική εγγύηση, να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Εδώ που το συζητάνε, το έχεις αναφέρει!? http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408123 Όχι, λογικά θα τους ενημερώσω κι εκεί.
maddoctor Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Ήθελα πολύ καιρό να αγοράσω από Κίνα μεριά και μπορώ να πω οτι απογοητεύτηκα πολύ από το όλο συμβάν, αλλά μετά σκέφτομαι πως αν είνα να πάρω το συγκεκριμένο κινητό, ας διαθέσω κάτι παραπάνω για να το πάρω μέσα από την Ευρώπη, να έχω και την ευρωπαική εγγύηση, να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Όχι, λογικά θα τους ενημερώσω κι εκεί. Γιατί όπως έχουν ήδη πει, ειδικότερα το vickmall θεωρείται πολύ αξιόπιστο μαγαζί. Βέβαια τέτοιου είδους λάθους εύκολα μπορούν να συμβούν θεωρώ όταν έχεις χιλιάδες κωδικούς νέων τηλεφώνων, αλλά κανονικά θα έπρεπε εφόσον τους το έχεις αποδείξει ότι έχουν λάθος, να το διορθώσουν. Πάντως επισημανέτο και στο διπλανό φόρουμ.
vtecakias Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 να προσθέσουμε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί έλαβαν 4G κινητά που δεν συνεργάζονταν με τις δικές μας μπάντες-συχνότητες δικτύων. Και όπως πάντα αυτό δεν το διευκρινίζουν οι Κινέζοι όταν το αγοράσεις και κλείσεις την παραγγελία, σου λένε είναι Ευρωπαϊκή έκδοση δεν έχεις θέμα και μετά τους ψάχνεις στα email και δεν λαμβάνεις απάντηση για το πρόβλημά σου. Τέλος, δεν είναι λίγες οι φορές που μου έχουν φέρει συσκευές από πασίγνωστα Κινεζικά site και η εγγύηση που τους έδωσαν απλώς δεν έχει καμία ισχύει, δεν αναγνωρίζουν τίποτα, ακόμη και αποδείξεις να έχεις, π.χ. να τραβήξεις βίντεο στο άνοιγμα του κουτιού. Αλλά υπάρχει τρόπος να αγοράζεις με απόλυτη ασφάλεια Κινέζικων smartphones, πέρα των φθηνών σελίδων από Κίνα.
Redshift Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 ποιος ειναι ο τροπος πλην των κινεζομαγαζων?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα