Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φόρουμ!

Τα τελευταία χρόνια έχω έναν υπολογιστή με τον οποίο έχω περάσει δύσκολες στιγμές σε βαριά προγράμματα (επεξεργασία βίντεο sony vegas, corel video studio, photoshop, multitasking, 1000 παράθυρα/καρτέλες ανοιχτά, δύο οθόνες) και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο χωρίς να έχει κορυφαία χαρακτηρηστικά. Σκυλί το PC! Πάντα τον πρόσεχα και έχω ξαναπευθυνθεί παλαιότερα στο φορουμ ζητώντας την βοήθεια σας.

Ακολουθώντας παλιές συμβουλές, δοκίμασα λοιπόν διαφορετικά antivirus, antimalware, antispyware, αποθηκεύω τα αρχεία μου σε εξωτερικούς δίσκους για να μη φουλάρω τον σκληρό του υπολογιστή, έχω καθαρίσει τον υπολογιστή από μέσα κανα δίμηνο πριν (και θα το ξανακάνω αύριο-μεθαύριο), έκανα φορματ και παρόλα αυτά μετά από κάθε φορματ ξεκινάνε τα κολλήματα από την πρώτη στιγμή.

Κάπως έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι είναι είτε θέμα hardware που δεν ξέρω πως να αντιμετωπίσω, είτε κάποιο μολυσμένο αρχείο αποθηκευμένο στον εξωτερικό σκληρό που διατηρώ πριν και μετά το φορματ (αν και το norton δεν δείχνει κάτι).

Τι μπορώ να κάνω;

M/B ASUS P5KPL-CM (s775, DDR2, VGA)

CPU Intel Core 2 Quad 8200 TRA s775/2,33

HDD SATA 640GB western digital

SVGA PCI-E Palit 9500 GT

Windows 7 professional 64μπιτα (έχω τρέξει και 8άρια, παλαιότερα με επιτυχία)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλή συνέχεια

Δημοσ.

Kαλησπερα, η cpu δουλευει στο 100% η βρισκεται σε φυσιολογικα επιπεδα? Ο σκληρος δισκος γραφει συνεχεια? Μηπως καποιο προγραμμα που εγκατεστησες προσφατα και εξακολουθεις να χρησιμοποιεις, η ενδεχομενως και καποιο συγκεκριμενο antivirus?

Δημοσ.

κατεβασε Hdd sentinel για αρχη για να τσεκαρεις τον hdd

by the way, σε φρεσκο install ειναι λογικο να τραβιέται λιγο το pc, τα windows απο πισω θα προσπαθουν να κανουν updates

Δημοσ.

Εβαλες mtorrent πρόσφατα? Ο mining virus που έρχεται δωράκι δεν χτυπάει σαν ιός στο AV αλλά σου γονατίζει το μηχάνημα!

Αν είναι τέτοιο, θα δουλεύει και η gpu στο 100%, που δεν είναι φυσιολογικό όσα updates και να έχει.

Τσέκαρέ το λίγο! ;)

Δημοσ.

Εβαλες mtorrent πρόσφατα? Ο mining virus που έρχεται δωράκι δεν χτυπάει σαν ιός στο AV αλλά σου γονατίζει το μηχάνημα!

Αν είναι τέτοιο, θα δουλεύει και η gpu στο 100%, που δεν είναι φυσιολογικό όσα updates και να έχει.

Τσέκαρέ το λίγο! ;)

Κάτι διάβασα πως μετά την αποκάλυψη έβγαλαν κάποιο update και το διόρθωσαν. Επιπλέον, να μην βάζετε τα διάφορα προγράμματα να τρέχουν με το που ανοίγουν τα windows, πολύ σημαντικό.

Δημοσ.

Το έβγαλαν, σε update, μπορεί να μην το πέρασε. Μπορεί να το "ψώνισε" αλλού.

Απλά αν ήταν Worm θα "χτύπαγε" το ΑV, και η συμπεριφορά το θυμίζει.

Φυσικά πρώτα απο όλα, πολύ σωστά, βάλε να ανοίγουν μόνο τα βασικά, και το ταμπελάκι που ανοίγει στο "show hidden icons" να μην ανοίγει σαν σκακιέρα 8Χ8 :P ;)

Δημοσ.

Kαλησπερα, η cpu δουλευει στο 100% η βρισκεται σε φυσιολογικα επιπεδα? Ο σκληρος δισκος γραφει συνεχεια? Μηπως καποιο προγραμμα που εγκατεστησες προσφατα και εξακολουθεις να χρησιμοποιεις, η ενδεχομενως και καποιο συγκεκριμενο antivirus?

Η CPU πάει με τα κέφια της. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι στο 10-15%, αλλά άλλες φορές παίρνω ειδοποιήσεις από το Norton για "high memory usage by ...." και μετά μια εφαρμογή. Τι εννοείς με το "ο σκληρός γράφει συνέχεια";

Προσφατα πάντως εγκατέστησα photoshop και illustrator, ενώ από antivirus είχα avira, και έβαλα norton μήπως δω διαφορά. Από τη στιγμή που δεν τρέχουν αυτά τα προγράμματα αυτή τη στιγμή και υπάρχει χώρος στον δίσκο, όσο βαριά και να'ναι δεν νομίζω να επιβαρύνουν τον υπολογιστή.

κατεβασε Hdd sentinel για αρχη για να τσεκαρεις τον hdd

by the way, σε φρεσκο install ειναι λογικο να τραβιέται λιγο το pc, τα windows απο πισω θα προσπαθουν να κανουν updates

Εδώ έχω τα αποτελέσματα από το προγραμματάκι που μου ανέφερες.

post-210048-0-89424800-1429141666_thumb.png

Η εγκατάσταση δεν είναι και τόσο καινούργια, απλά ανέφερα ότι το'χω κάνει αυτό εδώ και λίγο καιρό μήπως δω διαφορά. Παρόλλα αυτά, υπάρχει ένα update που ξεκινάει να κάνει κάθε φορά που κλείνω τον υπολογιστή και δεν το ολοκληρώνει ποτέ.

Ακόμα, έχει άλλα περίεργα κολλήματα (τύπου, στο opera κολλάει από προχθές ο ήχος ενώ στο firefox όχι ή κατά καιρούς πληκτρολογώ και εμφανίζονται λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα όσα γράφω, τώρα ας πούμε όχι).

Τσέκαρέ το λίγο! ;)

Ναι, έχω μtorrent, αλλά δεν το έχω βάλει να ανοίγει μόνο του και γενικά δεν το πολυχρησιμοποιώ. Ωστόσο καλό σκεπτικό, δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου εκεί.

Δημοσ.

λοιπων, εμενα το πψ μου παγωνε αφου ανιγε για κανα λεπτο καμια φορα και ωρες μετα, εφτεγε το καλωδιο σατα, μαλιστα εβαλα ενα ποιο παλιο και πηγενε καλητερα, δεν ξερω αν βοιθησα καληνυχτα

Δημοσ.

Συνηθως αυτο ειναι θεμα hardware...Εγω αυτο που θα εκανα θα αφηνα το pc standalone χωρις εξωτερικους δισκους κ.λ.π.Και απο κει και περα αν το pc απλα με τον εναν δισκό πανω του ( windows ) μετα το format , συνεχιζει και κανει τα ιδια..κατι δε παει καλα

Εχω δει περιπτωσεις οπου απλα με ενα bad sector ο δισκος σερνοτανε και κατα συνεπεια ο υπολογιστης.Πιθανη περιπτωση ειναι και "κακη"τροφοδοσια

Δυστηχως απο το πληκτρολογιο μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε..Υπαρχουν διαφορα διαγνωστικα τα οποια σιγουρα θα σε βοηθησουν οπως και εργαλια για να τσεκαρεις τα ρευματα σου :)

Δημοσ.

Εργαλεία λέγοντας software κλπ που μπορώ να σας στείλω τα αποτελέσματα ή εργαλεία reallife που πρέπει να κάνω κάτι χειρονακτικά;

Πως μπορώ να διαπιστώσω αν ευθύνεται το sata;

Δημοσ.

καταρχας με το Hard disk sentinel βγαζεις ενα καλο συμπερασμα για την κατασταση του δισκου.Απο κει και περα υπαρχει ενα cd με διαφορα προγραμματα που μπουταρεις με αυτο και  τρεχεις το καθε προγραμμα ξεχωριστα (hiren).Με τo hiren θα εχεις μια πληρη εικονα του τι γινετε οσο αφορα το Hardware αλλα ειναι δυσκολο να μας κανεις εδω καποιο Paste μιας και μιλαμε για "dos" περιβαλλον.Αν ολα αυτα σου φανταζουν δυσκολα και περιεργα ζητα βοηθεια απο καποιο φιλο σου ή καποιον ειδικο :)

Δημοσ.

Εγω στη θεση σου θα αγοραζα εναν ssd. Παρολο που δεν εχει προβλημα ο δισκος σου πιστευω οτι σε κραταει πισω. Ο ssd θα σου δωσει πολυ καλυτερες ταχυτητες καθως ειναι λιγο παλιο το hardware.

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως χρειάζεται να μετρήσω και θερμοκρασίες κλπ; Θα κατεβάσω το hiren και θα σας πω αποτελέσματα, όσο δύσκολο και αν είναι θέλω να το προσπαθήσω γιατί σπουδάζω πληροφορική και θέλω να μάθω 5-10 πράγματα στην ουσία. 

Κατά τ'άλλα ο υπολογιστής κρατιέται από το 2008 χωρις αναβάθμιση και έχω κάτι εξαρτήματα (μνήμες ραμ κλπ) από φιλους, θα δω αν μπορώ να κανω καποιον έξαλλο συνδιασμό. Δεν είχα στο μυαλό μου το να ρίξω λεφτά γενικά στον υπολογιστή γιατί του χρόνου θα πάρω ένα τούρμπο λάπτοπ να κανω την δουλειά μου, απλά θέλω να βρω τι φταίει και να διορθώσω εκείνο μονο το κομμάτι. 

Δημοσ.

Αφου σπουδαζεις πληροφορικη..κατσε και ασχολήσου ;)....το μηχανημα σου μπορει να ειναι παλιο αλλα ειναι αξιοπρεπεστατο..τσεκαρε το hardware και ενημερωσε μας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...