Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρεπει να αλλαξω το καλωδιο απο το κουτι του δρομου μεχρι και μεσα στο σπιτι μου

οι τεχνικοι της cyta μου ειπαν να παρω ενα utp καλωδιο να ανοιξω το κουτι να βρω ενα λευκο-κιτρινο(πανω-πανω) να κανω μια ματιση και να το φερω μεχρι το σπιτι 15-20 μετρα θα το περασω απο τον τοιχο και θα βαλω μια μπριζα

αποριες ειμαι τελειος ασχετος

1πως ξερω πιο καλωδιο στο κουτι ειναι δικο μου;;;(κριμα ειναι να κανω μ.... και να χαλασω το τηλεφωνο καποιου) αλλου

2τι καλωδιο να παρω (ενισχυμενο φανταζομαι αφου θα ειναι εξω και καλης ποιοτητας)

Δημοσ.

πρεπει να αλλαξω το καλωδιο απο το κουτι του δρομου μεχρι και μεσα στο σπιτι μου

οι τεχνικοι της cyta μου ειπαν να παρω ενα utp καλωδιο να ανοιξω το κουτι να βρω ενα λευκο-κιτρινο(πανω-πανω) να κανω μια ματιση και να το φερω μεχρι το σπιτι 15-20 μετρα θα το περασω απο τον τοιχο και θα βαλω μια μπριζα

αποριες ειμαι τελειος ασχετος

1πως ξερω πιο καλωδιο στο κουτι ειναι δικο μου;;;(κριμα ειναι να κανω μ.... και να χαλασω το τηλεφωνο καποιου) αλλου

2τι καλωδιο να παρω (ενισχυμενο φανταζομαι αφου θα ειναι εξω και καλης ποιοτητας)

a.αγοραζεις ειτε Pet καλωδιο ειτε Utp για εξωτερικο χωρο.αν παρεις κανονικο UtP το περνας απο πλαστικο σωληνα.

στο κουτι που παραδιδει ο οτε που ειναι λογικα πανω στον τοιχο του σπιτιου σου εκει το ασπρο κιτρινο λογικα ειναι αυτο που θες.

μονο ετσι μπορω να μεταφρασω αυτο που σου ειπε ο τεχνικος της cyta.για την ματιση αγορασε η θερμοσυστελομενο ή  3m scotchlok  για να μην περναει νερο με τιποτα.τα scotchlok ειναι ακομα καλυτερα.βεβαια με παραξενευει αυτο που λες κουτι του δρομου.αν μπορεις βγαλτο μια φωτογραφια γιατι αν ειναι το box του οτε τοτε δεν εχεις δικαιωμα να το ανοιξεις.απο εκει θα πρεπει να πηγαινει πανω στο σπιτι σου σε καποιο μεταλλικο κουτι(χωνευτη).

Δημοσ.

Πήγαινε σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό και ζήτα πόσα μέτρα θέλεις. Έχουνε κουλούρες και θα σου κόψει όσο θέλεις.Για την μάτιση δεν χρειάζεται κόλληση. Στρίβεις τα καλώδια μεταξύ τους. Αντί για μονωτική ταινία, βάλε αυτά που σου προτείνει ο poulinos. Πολύ πιθανό να έχει το κατάστημα. Βάζεις τα καλώδια από ένα σε κάθε τρύπα ή και τα δύο στριμμένα μεταξύ τους στην μία και το πατάς με μία πένσα

Στην πρίζα του τηλεφώνου το ζευγάρι καλώδια που θα καταλήξεις τα συνδέεις στις δύο μεσαίες τρύπες της κλέμας ή αν έχει αριθμούς στο 2-3. Αν έχει χρωματιστά καλώδια στο πράσινο και στο κόκκινο.

post-179557-0-53960200-1429112999_thumb.jpg

Δημοσ.

Σε αυτο το κουτι που εχεις στον τοιχο σου δεν μπορείς να επέμβεις, ειναι δικτυο του οτε, ασε που μπορεί να κάνεις ζημιά, ασε που δεν ξερεις πιο ειναι το δικό σου καλώδιο, ασε που δεν εχει και νόημα, το κουτι ειναι στεγασμένο με καρφωμένα τα αυτοστήρικτα, δύσκολο λοιπον να ειναι το πρόβλημα σε αυτο το καλώδιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο μπορουνε, στο αλλο ειναι που δεν μπορεις να βαλεις χερι

Επεξ/σία από beknick
Δημοσ.

Ουτε σε αυτο μπορούνε να βάλουνε χέρι δεν είναι οτι ειναι η ραγκλέτα του σπιτιου σου ειναι του οτε καθαρα βαλε να εβαζε ο καθενας μας χερι στο κουτακι αυτο παει.

Δημοσ.

λοιπον τωρα καταλαβα θα το αλλαξω απο την χωνευτη

post-241259-0-05172800-1429138545_thumb.jpg

απλα βρησκω το καλωδιο μου (ξερω πιο ειναι) το κοβω κανω ματιση το καινουριο και ετοιμος;;;;

poulinos να εισαι καλα: http://www.insomnia.gr/topic/424884-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-adslvdsl-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF-dslam-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB/

Δημοσ.

λοιπον τωρα καταλαβα θα το αλλαξω απο την χωνευτη

attachicon.gif20150415_222952.jpg

απλα βρησκω το καλωδιο μου (ξερω πιο ειναι) το κοβω κανω ματιση το καινουριο και ετοιμος;;;;

poulinos να εισαι καλα: http://www.insomnia.gr/topic/424884-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-adslvdsl-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF-dslam-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB/

ναι το πως θα ενωσεις την ματιση το ειπαμε πιο πανω.

Πήγαινε σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό και ζήτα πόσα μέτρα θέλεις. Έχουνε κουλούρες και θα σου κόψει όσο θέλεις.Για την μάτιση δεν χρειάζεται κόλληση. Στρίβεις τα καλώδια μεταξύ τους. Αντί για μονωτική ταινία, βάλε αυτά που σου προτείνει ο poulinos. Πολύ πιθανό να έχει το κατάστημα. Βάζεις τα καλώδια από ένα σε κάθε τρύπα ή και τα δύο στριμμένα μεταξύ τους στην μία και το πατάς με μία πένσα

Στην πρίζα του τηλεφώνου το ζευγάρι καλώδια που θα καταλήξεις τα συνδέεις στις δύο μεσαίες τρύπες της κλέμας ή αν έχει αριθμούς στο 2-3. Αν έχει χρωματιστά καλώδια στο πράσινο και στο κόκκινο.

καλο θα ηταν να μην το κανει στριμμενα και σε μια υποδοχη.επισης αν τα καλωδια εχουν διαφορετικο παχος μπορει καποιος να παρει για το μικρο καλωδιο μεγεθος και απλα στο μεγαλο να βγαλει την επενδυση.επισης αν και κανονικα το scotchlok γδερνει το καλωδιο μπορει αν θελει να το γδυσει και αυτος πολυ λιγο στην ακρη.

Ουτε σε αυτο μπορούνε να βάλουνε χέρι δεν είναι οτι ειναι η ραγκλέτα του σπιτιου σου ειναι του οτε καθαρα βαλε να εβαζε ο καθενας μας χερι στο κουτακι αυτο παει.

αν και σε καποιους πελατες τους βλεπεις συνδεδεμενους απευθειας σε τετοιο κουτι.

Δημοσ.

να λεμε και τα ευχαριστω (NikosKallithea, poulinos, mitsus)

το αλλαξα επεσε κατα 4dB το Line Attenuation μενει σταθερο το Noise Margin (παλια πηγενε απο 6 μεχρι 14 τωρα ειναι σταθερα στο 8)

και το πιο σημαντικο δεν εχω αποσυνδεσεις

ευχαριστω παιδια

Δημοσ.

Περίμενε λίγες μέρες, να δεις πως συμπεριφέρεται η γραμμή σου. Μετά πάρε στην cyta και ζήτα να σου βάλουν 6άρι snr. Αν σου κάνει αποσυνδέσεις, πάρε να στο  ξαναβάλουν στο 8.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...