Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

χθες ξαφνικά κ απο το πουθενά το laptop μου, ενα lenovo g770, παρουσιάσε ένα πολυ κουλό πρόβλημα.

Bootάρει κανονικά μέχρι το log-in screen στα windows8, και όταν πάει να δείξει το desktop δείχνει απλά μαυρη οθονη κ τον κέρσορα.

Τον κέρσορα μπορώ να τον κουνήσω κανονικά.

Μετα απο λίγο κάνει επανεκκίνηση.

Οταν ξεκινάει, τα κουμπιά F2 για να μπω στο bios, και το F12 για το boot menu δεν λειτουργουν, ενω τα caps lock και τα numpad λαμπάκια ανάβουν κανονικά αν τα ενεργοποιήσω.

Με external ασύρματο πληκτρολόγιο δουλευουν κανονικα.

Πηγα να κανω format με cd απο windows 7, αλλα κ πάλι οταν φορτώσει ολα τα files που χρειάζεται για την εγκατάσταση, την στιγμή που παει να δειξει το μενου πάλι δείχνει μαυρη οθονη και τον κερσορα.

Τι μπορεί να φταίει? Προς το παρον τον εβγαλα τον σκληρο, τον συνδεσα στον σταθερο και του εκανα ενα full format, ολο το βραδυ.

Σημερα το απογευμα θα τον ξανασυνδέσω στο λαπτοπ

Δημοσ.

Βασικά πριν τον βάλεις στο laptop δες την υγεία του με το hdsentinel , χωρίς τον δίσκο μπαίνει κανονικά στο bios τα κουμπιά λειτουργούν ?

Δημοσ.

Βασικά πριν τον βάλεις στο laptop δες την υγεία του με το hdsentinel , χωρίς τον δίσκο μπαίνει κανονικά στο bios τα κουμπιά λειτουργούν ?

Χωρίς τον δισκο δεν το δοκίμασα καν να το βάλω μπροστά. Στο bios μπήκα μόνο με το ασύρματο πληκτρολόγιο. 

Δημοσ.

Ε δοκίμασε το τώρα χωρίς δίσκο και ασύρματο πληκτρολόγιο και δες τον δίσκο με το πρόγραμμα που σου ειπα

• Like 1
Δημοσ.

Τα κουλά συνεχίζονται. Οταν εβγαλα μπαταρια και σκληρό και το συνδεσα με το καλώδιο στο ρεύμα, τα κουμπιά F2 και F12 λειτουργουσαν κανονικα, την πρώτη φορα.

Βάζω τον φορμαρισμένο σκληρό μέσα και ξαναπροσπαθώ και δεν δουλεύουν πια!

Μετά μου πετάει το μήνυμα στην φωτό! 

Ο HDSentinel μου έβγαλε 80%, μάλλον εχει πρόβλημα ο σκληρός. Αλλα κ χωρίς σκληρό τώρα πάλι δεν δουλεύουν. 

checkcable.jpg

Δημοσ.

Φορμάτ στον σκληρό σε ποιό μηχάνημα το έκανες;;στο λάπτοπ επάνω η στον σταθερό σου;;

ΑΝ το έκανες στο desktop σου(φορμάτ) και το κούμπωσες στο λάπτοπ, λάθος..για αυτό δεν ξεκινάει.

Δημοσ.

To format το εκανα στο desktop (χωρις να περασω τα windows), γιατι στο λαπτοπ  δεν εφτανε καν μεχρι το μενου που μπορεις να κανεις φορματ.

Το παραπανω μηνυμα το βγαζει ενω ΔΕΝ εχω μεσα τον σκληρο, ουτε την μπαταρια.

Δημοσ.

Αυτό που σου λεει δεν ειναι τίποτα ειναι για το δίκτυο οτι προσπαθεί να κανει boot απο εκει , μπές στο bios στα bootable devices και άσε μονο να κανει boot απο δίσκο και cd οτι αλλο έχει κανε το disable

Δημοσ.

Αυτό που σου λεει δεν ειναι τίποτα ειναι για το δίκτυο οτι προσπαθεί να κανει boot απο εκει , μπές στο bios στα bootable devices και άσε μονο να κανει boot απο δίσκο και cd οτι αλλο έχει κανε το disable

ok θα το δοκιμάσω αυτό.

Στο desktop έχω εναν SSD 830 samsung, μπορώ απλά να τον βγάλω και να τον βάλω στο λαπτοπ να δω αν θα bootαρει? Εχει ηδη τα win7 μέσα.

Δημοσ.

Δεν θα κάνει boot γιατι ειναι σεταρισμένος στο desktop που ειναι διαφορετικό hardware

Δημοσ.

Τα κουλά συνεχίζονται. Οταν εβγαλα μπαταρια και σκληρό και το συνδεσα με το καλώδιο στο ρεύμα, τα κουμπιά F2 και F12 λειτουργουσαν κανονικα, την πρώτη φορα.

Βάζω τον φορμαρισμένο σκληρό μέσα και ξαναπροσπαθώ και δεν δουλεύουν πια!

Μετά μου πετάει το μήνυμα στην φωτό! 

Ο HDSentinel μου έβγαλε 80%, μάλλον εχει πρόβλημα ο σκληρός. Αλλα κ χωρίς σκληρό τώρα πάλι δεν δουλεύουν. 

checkcable.jpg

Στον σκληρό έκανες μόνο format(και όχι εγκατάσταση των win)? Αν ναι, νομίζω λογικό είναι να σου βγάζει το μυνημα

Δημοσ.

Χθές έβγαλα τον SSD απο τον Desktop με Windows7 και τον σύνδεσα στο laptop για να δώ τουλαχιστον αν bootαρει.

Φόρτωσε κανονικα, απλα δεν είχε τα drivers (λογικό), το πρόβλημα με το πληκτρολόγιο παραμένει.

Στο boot όποτε θέλει δέχεται τα κουμπιά F2 k F12.

Στα windows δεν δέχεται το shift.

Εκανα format στον HDD του laptop μέσω του desktop και πέρασα τα Windows7, αλλα οταν τον συνδεσα παλι στο λαπτοπ, μου πέταγε no boot device detected. Ακυρο.

Κατέβασα linux και τα εγραψα σε ενα dvd, το οποιο ειναι κ bootable σαν live DVD. 

Το έβαλα κ φόρτωσε κανονικά μεσω dvd. 

Μετά τα έκανα εγκατάσταση απευθείας μέσω των linux στον HDD. 

Προς το παρόν δείχνουν να bootαρουν κανονικά πλέον απο τον HDD, αλλα δυστυχώς το πρόβλημα με το shift και τα F2 k F12 παραμένει. 

Ο σκληρός πρέπει λογικά να είναι στα τελευταία του, αλλα δεν πρεπει να ειναι αυτο το μοναδικο θεμα που εχει το laptop, γιατι ακομα κ χωρις ή με αλλο σκληρό συνεχίζει τα κουλά... Παίζει να ειναι κανενα motherboard? 

Δημοσ.

Ωραία για να δείς λοιπόν τι γίνεται με τον δίσκο σύνδεσε τον στο desktop και δες την υγεία του με το hdsentinel , τώρα αυτο που λες με τα κουμπιά δεν μου έρχεται κατι αλλο παρα πρόβλημα με το πληκτρολόγιο

Δημοσ.

Ωραία για να δείς λοιπόν τι γίνεται με τον δίσκο σύνδεσε τον στο desktop και δες την υγεία του με το hdsentinel , τώρα αυτο που λες με τα κουμπιά δεν μου έρχεται κατι αλλο παρα πρόβλημα με το πληκτρολόγιο

To έγραψα και στο 5ο ποστ:

Τον ειχα συνδεσει στο desktop και ετρεξα το hdsentinel, αλλα το 80% ειναι πολυ χαμηλο health. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...