Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!

Κατεβασα την Windows 8.1 με Bing απο αυτο το λινκ που μου ειχε δωσει καποιος φιλος εδω..

Επισης ειδα το Serial των Windows που εχει το λαπτοπ μου μεσα απο το Speccy (στη καρτελα operating system) οπως μου προτειναν εδω (καθως ο κωδικος ειναι γραμμενος στη μητρικη).

Αλλα λογω οτι το λαπτοπ ανελαβε καποια καθηκοντα, δεν εχω κανει ακομα την αλλαγη δισκου.. ευελπιστω τις επομενες μερες.

Αλλα πιστευω οτι θα ειμαι οκ συμφωνα με τα παραπανω..

Λογω καποιων παραγοντων η αλλαγη δισκου δεν εγινε ακομα..

Θα γινει τελικα αυτες τις μερες..

Αλλα λογω του οτι περιμενουν και τα 10ρια να αναβαθμισουν το μηχανημα, τι ειναι καλυτερο να κανω;;;

1... Clean install στον νεο δισκο τα Windows 8.1 Single Language που εχω ηδη κατεβασει και μετα να γινει η αναβαθμιση στα 10ρια;

2... να βρω απο καπου την αντιστοιχη εκδοση των 10 και να κανω Clean install σε αυτη;;;

Λογικα το δευτερο ειναι πιο ευκολο... γινεται;  και απο που κατεβαζω την αντιστοιχη εκδοση για Windows 8.1 Bing ???

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατέβασε το επίσημο iso απο microsoft.

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Εκανα οτι με ειχαν συμβουλεψει και για τα 8.1 ...

κατεβασα το MediaCreationTool και επελεξα γλωσσα Αγγλικα US ωστε εμφανισε και μια πεμπτη επιλογη την Windows Home 10 single language που μου ειπαν οτι ειναι η μονη που υποστηριζει κλειδι απο Windows 8.1 με Bing .....

και επελεξα να κατεαβασω το ISO file

Οποτε με αυτο λογικα κανω καθαρη εγκατασταση σε W10

Δημοσ.

Εκανα οτι με ειχαν συμβουλεψει και για τα 8.1 ...

κατεβασα το MediaCreationTool και επελεξα γλωσσα Αγγλικα US ωστε εμφανισε και μια πεμπτη επιλογη την Windows Home 10 single language που μου ειπαν οτι ειναι η μονη που υποστηριζει κλειδι απο Windows 8.1 με Bing .....

και επελεξα να κατεαβασω το ISO file

Οποτε με αυτο λογικα κανω καθαρη εγκατασταση σε W10

δοκιμασα 3 φορες και μου πεταει συνεχως error..

post-62534-0-96520200-1439981709_thumb.jpg

Δημοσ.

xristoforos89 λες να ειναι καλυτερα να μη τα βαλω καν;

Αν δεν το έχεις καταλάβει, η microsoft έδωσε στον λαό freeee τα windows 10 (κανείς όμως δεν διάβασε στους όρους ότι είναι freee για το 1ο έτος και μετά πληρώνεις) και είναι μέσα στα προβλήματα.

Κοινώς είμαστε τα πειραματόζωα για ένα έτος και όταν θα αρχίσουν να διορθώνονται τα θέματα που υπάρχουν, θα σε βάλουν να πληρώσεις. Μεγάλη μαγκιά πάντως, δεν λέω. Οι testers θα γράφουν στα φόρουμ τα θέματα τους, από την microsoft θα τα διορθώνουν και εν τέλει θα πρέπει να πληρώσεις όταν θα είναι όλα οκ.

Αν δεν φτάσει Ιούλιος του 16' (τουλάχιστον) προσωπικά δεν ακουμπάω τα 10άρια.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για δες εδώ.

κατεβασα την εκδοση Windows 8.1 Single Language πηγαινοντας εδω

κατεβασα το την εφαρμογή mediacreationtool, μεγέθους 1,5MB περίπου και ακολουθησα τις οδηγιες που αναγραφονται στο αρθρο

τελικα, μετα απο πολλες καθυστερησεις, εγινε χτες η αλλαγη του δισκου..

βαζω το DVD με το Windows 8.1 Single Language  και παω κανω εγκατασταση.

παιρνω μηνυμα:

The installation was canceled.
Windows Setup:
The product key entered does not match any of the Windows images available for installation. Enter a different product key.

Οποτε σημερα μπηκα στο support της MS και μιλησα μεσω τσατ με καποιον στο Microsoft Answer Tech..

Αφου εψαξε λιγο δινοντας μου καποια λινκ που δεν βγηκε ακρη, τελικα μου λεει:

I will provide you the link where you can put the product key on it and it will find the ISO file that is compatible with it.

εκει το επρεπε να πατησω το κουμπι Install Windows 8 (καθως το μηχανημα ηρθε με τα 8αρια αρχικα που αναβαθμιστηκαν σε 8.1 μετα) 

και η απαντηση ηταν οτι δεν ειναι σωστο το serial που ειχα για αυτη τη version..

Οποτε, συμφωνα με αυτο, η τελικη απαντηση που ο εδωσε αυτος που μιλαγαμε ηταν:

To make it simple, you need to contact Lenovo for the ISO file for LENOVO OEM,
OEM product keys are only compatible for OEM ISO.
OEM ISO are unique ISO for the manufacturers because they have unique applications that are only find with that specific brand only.
I think why the link I provided you earlier did not work because they did not release any ISO file for that is compatible for  your product key.

και στην ερωτηση αν τελικα εχω τη δυαντοτητα να κανω καθαρη εγκατσταση χωρις τη σαβουρα της Lenovo απαντησε:
The ISO of Lenovo is only for them because it has special features and application that is not found in other brands.
I highly suggest that you contact Lenovo so that they can match your product key that is specifically for them.

Οποτε δεν νομιζω να παιζει να κανω καθαρη εγκατασταση με το νομιμο κωδικο μου...

Καποιος που να εχει σχετικο laptop Lenovo και να το εχει συναντησει αυτο;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικα επικοινωνησα και με το σερβις της Λενοβο και μου ειπαν οτι σε αυτα τα μηχανημα που δεν ειναι υψηλου κοστους βαζουν μεσα μια ειδικη εκδοση για ΟΕΜ την WINDOWS 8 Standard Bing την οποια την παιρνουν τζαμπα.. και βαζουν και τα δικα τους προγραμματα μεσα..
Και ετσι ο σειριακος που εχω δεν κανει για καμια αλλη εκδοση... μονο για αυτη που εχει μεσα στο recovery partition του δισκου μου! Και δεν παιζει clean install εδω...
Βεβαια αν θελωνα βαλω τα 10αρια εχω δυνατοτητα να κατεβασω κανονικα ISO για clean install !!!!!!!

Το προβλημα μου τωρα ειναι οτι αναγκαστηκα να συνδεσω παλι τον παλιο δισκο για να κανω ενα recovery DVD απο το recovery partition, αλλα δεν βρισκω το πως.. βρισκω μονο το προγραμμα OneKey Recovery το οποιο ομως μου δινει μονο τη δυνατοτητα να παρω image της εγκαταστασης οπως ειναι τωρα. Στο Google δεν βρισκω λυση...
Ξερει κανεις να βοηθησει;;;;;;

EDIT:
τελικα βρηκα μονο αυτη την επιλογη

How to Create a USB Recovery Drive and Use it to Recover Windows 8/8.1

μονο USB recovery drive ....

Αν ξερει κανεις και για DVD θα με ενδιεφερε παντως..

Επεξ/σία από MasterX
Δημοσ.

δεν με παει μου φαινεται...
μπορει να μου πει καποιος γιατι δεν μπορω να κανω την εγκατασταση;;
εχει καμια σχεση το οτι ο SSD στον οποιο προσπαθω να κανω την εγκατασταση ηταν πριν σε Mac?

δειτε φωτο:

post-62534-0-21318400-1442432587_thumb.jpgpost-62534-0-62637400-1442432592_thumb.jpgpost-62534-0-99378100-1442432595_thumb.jpgpost-62534-0-51688300-1442432599_thumb.jpgpost-62534-0-54118300-1442432602_thumb.jpgpost-62534-0-54110500-1442432605_thumb.jpgpost-62534-0-68858500-1442432609_thumb.jpgpost-62534-0-16130900-1442432613_thumb.jpgpost-62534-0-61755800-1442432616_thumb.jpgpost-62534-0-96579700-1442432620_thumb.jpgpost-62534-0-35422200-1442432649_thumb.jpgpost-62534-0-35179100-1442432652_thumb.jpgpost-62534-0-06792600-1442432657_thumb.jpgpost-62534-0-35368700-1442432661_thumb.jpg

Δημοσ.

Αφου τελικα δεν εβγαλα ακρη με το κρυφο recovery partition πηγα στη επομενη λυση..

Φορμαρα τον SSD σε NTFS για να μην εχει σχεση πελον με Mac.
Εβαλα τον HDD στο λαπτοπ και εκανα recovery του συστηματος στην αρχικη εργοστασιακη του κατασταση και καθαρισα οτι bloatware προγραμμα δεν χρειαζομαι.
Συνδεσα HDD και SSD στο Desktop PC και με το AOMEI Partition Assistant Standard Edition εκανα αντιγραφη το πρωτο partition με το φρεσκοεγκατεστημενο συστημα στον SSD.. ομως βαζοντας τον SSD στο λαπτοπ δεν τον βλεπει για να κανει boot απο αυτον..

απ'οτι μπορεσα να βρω πρεπει να αντιγραφουν αλλα 3 παρτιτιον ακομα για να μοιαζει με τη δομη του παλιου δισκου..
1000 MB partition, περιπου 300 MB EFI partition, 1000 MB oem partition, Window C: partition
αυτο να αρκει; θα το δοκιμασω αποψε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θύμισε μου.

Όλα αυτά τα τραβάς για ένα φορματ σε ένα λαπτοπ low προδιαγραφών έτσι; :P

χαχαχαχα... σχετικα ναι..

αλλα με αυτο περναω ολοκληρα 8-10ωρα, 6 φορες τη βδομαδα και επισης κανω 2-3 φορες το μηνα το dj ... οποτε τελικα ειναι πιο σημαντικο και απο το δυνατο μου desktop PC...

καπου ειδα αυτο:

Απλά μην ξεχάσεις να έχεις κάνει ανασυγκρότηση στον δίσκο πριν το cloning/backup και να επιβεβαιώσεις το alignment του ssd: cmd ctrl-shft-enter -> Diskpart- > list disk -> select disk # (# = ο ssd σου, προσοχή εδώ) -> create partition primary align=1024 -> active -> exit Αν ο ssd είναι αφορμάριστος ακόμα καλύτερα, δε χρειάζεται να ασχοληθείς με το alignment ειδικά αν χρησιμοποιείς το acronis που το αναλαμβάνει μόνο του (φαντάζομαι και κάποια από τα άλλα προγράμματα το κάνουν).

ανασυγκροτηση δεν μου φαινεται και πολυ λογικο να παιζει ρολο...

το Alignment ομως χρειαζεται;;;

Επεξ/σία από MasterX
Δημοσ.

απ'οτι μπορεσα να βρω πρεπει να αντιγραφουν αλλα 3 παρτιτιον ακομα για να μοιαζει με τη δομη του παλιου δισκου..

1000 MB partition, περιπου 300 MB EFI partition, 1000 MB oem partition, Window C: partition

αυτο να αρκει; θα το δοκιμασω αποψε..

Δεν χρειάζεται να τα αντιγράψεις,και μπορεί και πάλι να μην δουλεύει αφού το uefi δουλεύει με disknumber που διαφέρουν από δίσκο σε δίσκο ο ssd δεν θα έχει τα ίδια με τον hdd σου,

φτάνει να φτιάξεις ένα uefi partition που να ξεκινάει το διαμέρισμα που έχει τα windows.

Τα αρχεία που έχεις στο c:\recovery είναι τα αρχεία εγκατάστασης τον windows, είναι σαν να έχεις το κανονικό dvd (ή usb) .

Χτύπα τα καμιά ατιγραφή αν τα θες να υπάρχουν αφού ακόμα δεν βρήκες άλλη έκδοση που να σου μπαίνει (στον υπολογιστή) .

Μπορείς με το rufus ή όποιο άλλο πρόγραμμα του είδους να τα γράψεις σε bootable dvd.

Για να φτιάξεις uefi δες εδώ

http://www.eightforums.com/general-support/52515-windows-8-cant-start-due-missing-efi-partition.html

(έχει και λινκ η σελίδα για το πρόβλημα σου με τα 8.1 και τα oem)

και κάνε αυτά,θα μειώσει το μέγεθος του διαμερίσματος με τα widows για να φτιάξει uefi

> OPTION THREE <

How to create the missing EFI System partition, if you do NOT have the unallocated space available for the EFI System partition.

- Boot the computer using the Windows 7/8/8.1 installation media.

- On the first screen, press SHIFT+F10 to bring up command prompt.

- Run the following commands at the command prompt.

diskpart

list disk

select disk # Note: Select the disk where you want to add the EFI System partition.

list partition

select partition # Note: Select the Windows OS partition or your data partition.

shrink desired=260

create partition efi size=260

format quick fs=fat32

list partition

list volume Note: Note the volume letter where the Windows OS is installed.

exit

bcdboot X:\windows Note: Replace "X" with the volume letter of the Windows OS partition.

Η εντολή bcdboot στο τέλος παίρνει της πληροφορίες από τα windows και της περνάει στην λίστα λειτουργικών,πρέπει δηλαδή να γίνει στο notebook η διαδικασία. 

(ναι ακόμα και αν έχει μόνο ένα είναι λίστα)

Αν δεν ξεκινήσει αμέσως με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις repair και θα βάλει τα windows στην λίστα του για να ξεκινάει.

Μπορείς και με το easybcd από άλλον Η/Υ στην ανάγκη, αλλά δεν θα χρειαστεί.

ανασυγκροτηση δεν μου φαινεται και πολυ λογικο να παιζει ρολο...

το Alignment ομως χρειαζεται;;;

Η ανασυγκρότηση στον hdd θα μειώσει τον χρόνο που θα χρειαστεί το clone αλλά κυρίως θα μειώσει τον χώρο που χρειάζεται όταν γίνεται sector to sector clone.

Υποτίθεται ότι έτσι είναι ποιο γρήγορο αλλά όλα τα σύγχρονα προγράμματα το κάνουν αυτόματα και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς εσύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...