bazinga13 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μήπως να έδινες τα 300€ αντί να χάσεις τη δουλειά σου;;; Πάω να κάνω back up με αυτά που διάβασα εδώ μέσα! Οχι την δουλεια μου αλλα το χερι μου να χασω αδερφε σ αυτους δεν θα εδινα ποτε δεκαρα τσακιστη.Απλα αυτοι πονταρουν στην ανθρωπινη βλακει και αμελεια,ειναι απαραδεκτο εταιριες να μην κανουν backup,ακομα και για χρηστες ειναι απαραδεκτο,ειναι δυνατον να εμπιστευεσαι σημαντικα πραγματα σ εναν σκληρο?Εγω τα σημαντικα μου πραγματα τα εχω στον εσωτερικο,στον εξωτερικο,σε cloud,σε dvd και πολλα τα εχω μοιρασει απο δω και απο κει σε φιλους οποτε ας κανουν οτι θελουν εμενα δεν με πιανουν αυτα αλλα ελα τωρα εδω που την πατησα με ξενο pc. Μην βαριεσται παιδια και,κανετε backup τα αρχεια σας παντα,δεν ειναι τιποτα το κουραστικο,μονο αν το κανουμε ολοι αυτο αυτοι οι κλεφτες και εκβιαστες δεν θα εχουν πια λογο να γραφουν ιους και να εκβιαζουν,ειναι παρα πολυ απλο και δεν κοστιζει τιποτα Δοκίμασε το παρακάτω, με δική σου ευθύνη πάντα. https://noransom.kaspersky.com/ Αδερφε γιατι με δικη μας ευθυνη?Τι κινδυνος υπαρχει αν κανουμε αυτην την ενεργεια?Αλλα στην τελικη θα μου πεις χαμενοι για χαμενοι ειμαστε οποτε τι αλλο να παθουμε? 1
disaster13 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Καλό είναι να περάσεις το sandboxie και να τον αφήνεις να σερφάρει από εκεί οπότε ότι βλακεία και αν πατήσει να μην σου κάνει το σύστημα μαντάρα. Δυστυχώς η ζημιά έχει γίνει ήδη. Από εδώ και πέρα θα τον έχω τιμωρία και δν θα του επιτρέπω να χρησιμοποιεί υπολογιστή! Αδερφε γιατι με δικη μας ευθυνη?Τι κινδυνος υπαρχει αν κανουμε αυτην την ενεργεια?Αλλα στην τελικη θα μου πεις χαμενοι για χαμενοι ειμαστε οποτε τι αλλο να παθουμε? Bazinga13 υποθέτω ότι υπάρχει κίνδυνος να μην γίνει σωστά η αποκρυπτογράφηση και να καταστραφει το αρχείο. Αλλά και πάλι αυτό σώνεται... Δοκιμάζεις με αντίγραφα μέχρι να το πετύχεις. 2
Gtr34 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Bazinga13 υποθέτω ότι υπάρχει κίνδυνος να μην γίνει σωστά η αποκρυπτογράφηση και να καταστραφει το αρχείο. Αλλά και πάλι αυτό σώνεται... Δοκιμάζεις με αντίγραφα μέχρι να το πετύχεις. Αυτό ακριβώς
disaster13 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Παντως σε πρωτη φαση με βλεπω να επικοινωνω με την διωξη μηπως βρω καμια πληροφορια παραπανω και να τους ενημερωσω γιατι αποτι καταλαβα ειναι καινουριος ιος. Στα πλαισιο που περασα να ρωτησω μου ειπαν οτι δν το εχουν δει ακομα. Μετα παω τον υπολογιστη σε κανεναν τεχνικο μπας και καταφερει τπτ, και να σιγουρευτω οτι δν υπαρχει ο ιος... Κραταω τα αρχεια ετσι οπως ειναι κρυπτογραφημενα στον εξωτερικο μου σκληρό, φορματ, περναω οτι εχω απο μπακ απ, και περιμενω με την ελπιδα μηπως βρω τροπο να αποκρυγραφιθουν τα υπολοιπα
The_Judas Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Όσο για το αν μπαίνει με admin η guest είναι λεπτομέρεια δε πιστεύω κανένας να χρησιμοποιεί κανένα δύσκολο κωδικο για admin σπάει για πλάκα. Τη πατάς όπως και να έχει απλά μη μπεις στο στόχαστρο... Συνήθως βοηθάει για να μη κολλάς μεγάλο μέρος των ιών. Το συγκεκριμένος crypto ransomware όμως, χτυπάει τον φάκελο appdata. Οπότε ακόμη και ο απλός χρήστης επηρεάζεται αν δεν έχει βάλει κάποιο policy στα windows που να απαγορεύει την εκτέλεση προγραμμάτων από τον φάκελο αυτό.
flik Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Για προστασία απο cryptoειδή προγράμματα:http://www.foolishit.com/vb6-projects/cryptoprevent/ Για την νέα έκδοση του, τον torrentlocker, αρχικά είχε βγει μέθοδος decrypt, που επειδή έγινε γνωστή διορθώθηκε απο τον developer και τώρα πάπαλα.
chek2fire Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Παντως σε πρωτη φαση με βλεπω να επικοινωνω με την διωξη μηπως βρω καμια πληροφορια παραπανω και να τους ενημερωσω γιατι αποτι καταλαβα ειναι καινουριος ιος. Στα πλαισιο που περασα να ρωτησω μου ειπαν οτι δν το εχουν δει ακομα. Μετα παω τον υπολογιστη σε κανεναν τεχνικο μπας και καταφερει τπτ, και να σιγουρευτω οτι δν υπαρχει ο ιος... Κραταω τα αρχεια ετσι οπως ειναι κρυπτογραφημενα στον εξωτερικο μου σκληρό, φορματ, περναω οτι εχω απο μπακ απ, και περιμενω με την ελπιδα μηπως βρω τροπο να αποκρυγραφιθουν τα υπολοιπα Επικοινώνησε asap με την δίωξη θα τους βρούνε πανεύκολα. Η ασχετοσύνη τους φαίνεται ότι σου δίνουν και email για να επικοινωνήσεις μαζί τους!. Μιλάμε για μεγάλους μπαγλάμαδες.. lol
ASFE Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Τα anti virus που ολοι εχουμε δεν μπλοκαρουν τον ιο?
voovode Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Για ρίξε και μια ματιά σε αυτό το εργαλείο εδώ.
flik Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Τα anti virus που ολοι εχουμε δεν μπλοκαρουν τον ιο? Εφόσον βγαίνουν συνέχεια νέα variants, οχι, δεν εξασφαλίζουν οτι δε θα μολυνθείς. Ειδικά απο όσα λειτουργούν κυρίως βάσει definitions. Έδωσα ένα εργαλείο παραπάνω που προστατεύει σίγουρα καλύτερα απο τα παραδοσιακά antivirus.
V.I.Smirnov Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Πέραν από το τακτικό backup των σημαντικών αρχείων, η λύση είναι η χρήση sandboxie ή "παγώματος" του δίσκου. Μόνον αυτά είναι απόρθητα και μπορούν λόγω της αρχής λειτουργίας τους να προστατέψουν 100% από όλους τους ιούς, τωρινούς και μελλοντικούς. Όσο βασίζεστε στα κοινά antivirus, θα κινδυνεύετε και θα ζείτε με το άγχος, τέλος. - 1
disaster13 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Επικοινωνησα σημερα το πρωι με την διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος και μου ειπαν λιγο πολυ τα γνωστα. Οτι θα μου ζητησουν να δωσω λεφτα αλλα κανενας δν θα εγγυαται την πληρη αποκατασταση των αρχειων. Επισης οτι ο ιός αυτός δεν είναι καποιος γνωστός και δν ξερουν αν μπορουν να αποκρυπτογραφηθουν με καποιον τροπο τα αρχεία μου. Μου συνεστησαν φορματ και να μην κρατησω κανενα αρχειο απο αυτα που εχω γτ μπορει να μολυνθει και οτιδηποτε αλλο συνδεσω στον υπολογιστη. Μια τρυπα στο νερο δλδ!!
disaster13 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Ερώτηση: Κατέβασα κάποια αρχεία απο αυτά που εχουν κρυπρογραφηθεί στην κανονική τους μορφή και τα ανοίγω κανονικά. Υπάρχει κάποιο προγραμμα το οποιο να μπορεί, συγκρινονοντας κανονικά και κρυπτογραφημενα αρχεία, να ανακαλύψει το κλειδί και έτσι να επαναφέρω και τα υπολοίπα?? Κάτι σαν συνάρτηση "1 προς 1" δηλαδή.
micos000 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Ερώτηση: Κατέβασα κάποια αρχεία απο αυτά που εχουν κρυπρογραφηθεί στην κανονική τους μορφή και τα ανοίγω κανονικά. Υπάρχει κάποιο προγραμμα το οποιο να μπορεί, συγκρινονοντας κανονικά και κρυπτογραφημενα αρχεία, να ανακαλύψει το κλειδί και έτσι να επαναφέρω και τα υπολοίπα?? Κάτι σαν συνάρτηση "1 προς 1" δηλαδή. Μήπως είδες πρόσφατα το immitation game και πήρες την ιδέα από εκεί; Σε συγκεκριμένες μορφές του ιού θα μπορούσε να γίνει. Δοκίμασε με το panda ransomware decrypt μήπως είναι κάποια μορφή που αναγνωρίζει το πρόγραμμα. Το λινκ είναι από το Γερμανικό chip και χρησιμοποιεί τον Installer του chip. Στο 2ο βήμα που σου λέει Install, αν πατήσεις στο βελάκι δίπλα στο κουμπί μπορείς να επιλέξεις Save as και να αποθηκεύσεις το αρχείο. Δες εδώ. Ο Fabian δίνει ένα εργαλείο για ξεκλείδωμα αρχείων που έχουν αλλαχτεί με απλή αντιμετάθεση XOR. Διάβασε και το υπόλοιπο άρθρο και αυτό. Το εργαλείο της kaspersky που έδωσαν τα παιδιά παραπάνω το δοκίμασες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα