Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να δοκιμάσω μία 3d ταινία στην τηλεόρασή μου με αναπαραγωγή από στικάκι. Η ταινία είναι περίπου 30gb 3d και full hd. Οι απορίες μου είναι:

1)πως θα μετατρέψω το iso σε mkv χωρίς να χάσει το 3d και σε ποιότητα εικόνας; Δοκίμασα το makemkv και μου έβγαλε 3 αρχεία με ονόματα: τίτλοςταινίας_t00, τίτλοςταινίας_t01, τίτλοςταινίας_t02. Το πρώτο είναι το Warning με ένα κείμενο που από κάτω και τα άλλα δύο είναι και στα δύο η ταινία αλλά 3d, υπότιτλους και ήχο δεν έχει κανένα.

2)το iso δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους αλλά έχω υπότιτλους σε srt αρχείο. Παίζουν και στο mkv(και σε 3d) όπως στα divx όπου το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουν το ίδιο όνομα;

Δημοσ.

Προφανώς έχεις το πλήρες bluray της ταινίας. Είναι λίγο φασαρία αυτό που θέλεις να κάνεις και θα πρότεινα να "βρεις" την ταινία έτοιμη σε 3d sbs (side-by-side) σε mkv μορφή.

Τώρα, για τα δύο θέματα που αναφέρεις.

α) τα δύο αρχεία που είναι η ταινία, είναι όντως η ταινία σε δύο λίγο διαφορετικές εκδόσεις. Η μία είναι για το ένα μάτι και η άλλη είναι για το άλλο (το sbs που είπα πριν). Θα πρέπει να ενώσεις τα δύο αυτά αρχεία για να πάρεις το τελικό 3d. Ο ήχος μάλλον είναι μέσα αλλά δεν στον αναγνωρίζει το πρόγραμμα αναπαραγωγής σου. Πες μας που τα δοκίμασες και κάνε μια προσπάθεια με το stereoscopic player.

Υπότιτλοι είναι λογικό να μης υπάρχουν. Θα πρέπει να ακολουθήσεις διαφορετική προσέγγιση (ocr) για να τους πάρεις σε μορφή κειμένου (srt).

Αν παρ' όλα αυτά θέλεις να δοκιμάσεις μόνος σου δες στο google μερικές λύσεις.

β) Αν βάλεις ένα srt μαζί με μια 3d ταινία (με το ίδιο όνομα φυσικά) και προβάλεις την ταινία σε τηλεόραση θα ζαλιστείς, γιατί θα βλέπεις τους υπότιτλους διπλούς. Θα πρέπει να τους μετατρέψεις σε 3d μορφή με το 3d subtitler. Επίσης θα πρέπει να υποστηρίζει και η tv σου τους vobsub υπότιτλους (idx/sub μορφή).

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα σε υπερευχαριστώ για τις τόσο αναλυτικές πληροφορίες!

Να την βρω έτοιμη σε mkv είναι λίγο δύσκολο γιατί δεν ασχολούμαι με κατέβασμα ταινιών, ενώ είναι και 30gb.
Με το υπάρχον iso μπορώ να κάνω κάτι ώστε να μετατραπεί σε mkv και να παίζει σαν bluray, δηλαδή να έχει μενού στην αρχή;

Τα τρία mkv που δημιουργήθηκαν από το iso τα έτρεξα ένα ένα με διπλό κλικ μάλλον με κάποιον player των windows(κάνοντας δεξί κλικ, "ιδιότητες" στα mkv, μου γράφει ανοίγει με: Video).

Μόλις δοκίμασα και τον stereoscopic player επιλέγοντας δέξι και αριστερό αρχείο και ως αρχείο ήχου τον ήχο από το αριστερό αρχείο και η ταινία παίζει με ήχο.

Η τηλεόραση που θέλω να κάνω την αναπαραγωγή είναι η Samsung ue32h6200.

Δημοσ.

Το iso δεν μπορεί να μετατραπεί σε mkv και να διατηρήσει τις ιδιότητες και τα μενού του bd γιατί απλά δεν υποστηρίζονται μενού στα mkv αρχεία. Μενού μπορείς να έχεις μόνο σε bd ή dvd-video μορφές.

Τις ιδιότητες των mkv μπορείς να τις δεις με το media info. Είναι δωρεάν και αν το εγκαταστήσεις και κάνεις δεξί κλικ σε ένα αρχείο πολυμέσων θα έχεις σαν επιλογή (το media info) και με αυτό βλέπεις όλες τις λεπτομέρειες τις ταινίας και αν έχει ήχο ή κάτι άλλο μέσα, γιατί τα mkv μπορεί να έχουν κεφάλαια και πολλαπλούς υπότιτλους και κανάλια ήχου.

Δες αυτό που υπόσχεται να στο κάνει αυτόματα σε 3d mkv και αυτό το tutorial για το dvdfab.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασα τα δύο προγράμματα από τα link που μου έδωσες και με το πρώτο δεν κατάφερα τίποτα ενώ με το δεύτερο μου έφτιαξε ένα αρχείο mkv με ήχο και μέγεθος μόλις 3,91gb αλλά δεν βλέπω κάπου το 3d..πως θα το μπορέσω να το δω εφόσον το έχει ενσωματώσει;

Επίσης αν συνδέσω τον υπολογιστή με την τηλεόραση μέσω καλωδίου hdmi 1.3 και κάνω αναπαραγωγή της ταινίας μέσω του stereoscopic player, θα μπορέσω να δω την ταινία σε 3d;

Δημοσ.

Αν προσπαθήσεις να αναπαράγεις την ταινία με κάποιο απλό player πχ. το vlc και η ταινία είναι 3d τότε θα πρέπει να δεις διπλή εικόνα. Επίσης με το media info θα δεις την οριζόντια ανάλυση να είναι διπλάσια της κανονικής.

Για το τελευταίο με το καλώδιο, δεν νομίζω να χρειάζεται. Αν είναι σωστό το αρχείο και το βάλεις με στικάκι στην samsung θα πρέπει να βλέπεις διπλή εικόνα και πατώντας το κουμπί 3d να μετατρέπεται σε... 3d.

• Like 1
Δημοσ.

Την έβαλα με το στικάκι στην τηλεόραση και δεν την δείχνει διπλή δηλαδή 3D. Μου φαίνεται θα την δω ως 2D για να ξεμπερδεύω.

Τώρα το βασικότερο είναι το πως θα μετατρέπω srt υπότιτλους για ταινίες 3D. Εγκατέστησα το 3DSubtitler και παρότι εγκατέστησα(και έκανα verify) την java την οποία ζητάει, συνεχίζει να μην την βλέπει. Κάποιο άλλο καλό και free πρόγραμμα για τους υπότιτλους;

post-52872-0-19537200-1429314940_thumb.jpg

Δημοσ.

Τα win που έχεις είναι 32 ή 64; Ποια έκδοση java έβαλες; Πήγαινε εδώ και κατέβασε και τις δύο offline εκδόσεις (32/64) και στήστες.

Άλλο πρόγραμμα για 3d υπότιτλους δε ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.

Είσαι ωραίος, έβαλα την offline έκδοση των 64bit και ανοίγει.

Έβαλα το αρχείο sup που δημιούργησε το 3DSubtitler, σε στικάκι βάζοντας του το ίδιο όνομα με την ταινία(χωρίς να είναι 3d αφού δεν τα έχω καταφέρει ακόμα) αλλά δεν μου εμφανίζει καθόλου υπότιτλους.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο το είχα σε bluray μορφή. Όμως και με τα sub και idx πάλι δεν έχω καθόλου υπότιτλους. Δοκίμασα να έχω και τα τρία αρχεία(mkv, sub, idx) με το ίδιο όνομα και επίσης δοκίμασα να έχουν το ιδιο όνομα το mkv με το idx και διαφορετικό όνομα το sub. Με καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν βλέπω υπότιτλους. Οι ρυθμίσεις που βάζω στο 3DSubtitler είναι οι παρακάτω:

post-52872-0-68252400-1429380811_thumb.jpg

Δημοσ.

Δοκίμασες να το κάνεις 2d μήπως και φεύγουν έξω από την οθόνη; Από το τηλεκοντρόλ δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι;

Βάλτους μέσα στο mkv με το mkv toolnix μήπως και τους δει η samie.

Δημοσ.

Δοκίμασα και 2d και έβαλα μέσα σε έναν φάκελο όλα τα αρχεία(mkv, sub, idx και xml) με το ίδιο όνομα αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Στο τηλεκοντρόλ πατάω ένα πλήκτρο που γράφει AD/SUBT. αλλά μου βγάζει μήνυμα "μη διαθέσιμο".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...