jeep13 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 καλησπερα Το acer 5520 της αδελφης μου, δεν επαιρνε ρευμα για να αναψει αλλα επρεπε να κουναμε το βυσμα του τροφοδοτικου , μεχρι να αναψει το φωτακι της τροφοδοσιας και επειτα να ανοιξει το λάπτοπ. Αλλαξαμε το βυσμα(που κουμπωνει στη μητρικη) με ενα καινουργιο χωρις αποτελεσμα και ακομα δοκιμασαμε αλλο τροφοδοτικο. Αν φταει η μητρικη πρεπει να αλλακτει ολη ή καποιος μαστορας μπορει να την επισκευασει;
jeep13 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 ναι αυτο που απο τη μια εχει τα πινακια πανω στη μητρικη και απο την αλλη μπαινει το τροφοδοτικο. ακομα , δεν ξερω αν εχει σημασια, αλλα στην αρχη ανοιγε με πιο λιγη προσπαθεια και τωρα θελει αιτηση για ν'ανοιξει.
Kostas.karras Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 το προβλημα σου λογικα ειναι το βυσμα στην μητρικη (εφοσον εχεις δοκιμασει κι αλλο τροφοδοτικο) και δεν εχει γινει καλη δουλεια..
jeep13 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 δεν καταλαβα εννοεις οτι αυτο δεν εχει κουμπωσει καλα;
mitsus Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις ή πόσο πιάνουν τα χέρια σου. Αν έχεις ένα πολυμετρο, κάνε τα εξής: Ξεκούμπωσε το βύσμα από την μητρική. Σύνδεσε το τροφοδοτικό και μέτρα αν έχεις τάση στα πινς. Μπορεί να έχει πρόβλημα το βύσμα από την μεριά που κουμπώνει το τροφοδοτικό.
coolerman Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 τέτοια "χαζά" κάνουν και πυκνωτές/Mofset κλπ που βρίσκονται επάνω στην μητρική. p/n motherboard γνωρίζεις;; 1
jeep13 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Οη. γι'αυτο ρωτησα, αν γινεται απο καποιον μαστορα. Αλλα παλι πως θα ξερω αν χρειαζεται, χωρις να σκασω λεφτα; Το αλλο με το πολυμετρο ισως μπορει να το κανει γνωστος.
mitsus Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Συμφωνώ με τον coolerman. Δεν αναφέρθηκα για μητρική επειδή είπες ότι κουνώντας το βύσμα άναβε. Πάντως για αρχή κάνε αυτό που σου είπα και μετά το πας σε κάποιον ηλεκτρονικό.Επιβεβαίωσε όμως ότι το τροφοδοτικό είναι εντάξει, όπως και το άλλο που δοκίμασες(με πολύμετρο). Αν έχει όντως πρόβλημα η μητρική, μέχρι κάποιον βαθμό(αυτά που αναφέρει ο coolerman), επισκευάζεται.
mitsus Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Αν θέλεις, γράψε ποιο ήτανε το πρόβλημα. Αν και όταν επισκευαστεί 1
Roger Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Oταν κουναμε το βυσμα της τροφοδοσιας και μια αναβει μια οχι δεν φταιει κανενας πυκνωτης,μην τρελαθουμε και ξεχασουμε αυτα που ξερουμε. 1.Σπασμενο power jack εσωτερικα(εχει αλλαχτει?ο ts δεν μας τα λεει και καλα) 2.Ψυχρες κολλησεις/κακες κολλησεις,σπασμενα πινακια που καταληγουν στο board 3.Προβλημα στο βυσμα τροφοδοσιας του τροφοδοτικου ή κομμενο καλωδια εσωτερικα και μας ξεγελαει. Tα παραπανω ,οτι αφορα λαπτοπ το οποιο εχει κολλημεο jack στην μητρικη.Το συγκεκριμενο acer εχει jack με καλωδιο πανω στην μητρικη,αρα λοιπον θα πρεπει να γινει ελεγχος συνεχειας μεταξυ του βυσματος που καταληγει στο board και στο power jack. Αναφερθηκε και πιο πανω,λυνουμε το board και μετραμε στο ασπρο βυσμα που καταληγει στο board αν εχουμε ταση.
jeep13 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μαλλονθα το παω καπου, γιατι ο ιδιος δεν ξερω να αλλαξω πυκνωτη ή κατι σχετικο. Ευχαριστω, μολις φτιαχτει θα σας πληροφορησω.
jeep13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Τελικά το πήγα σε μαγαζι. Ήταν μητρική, περισσότερα δεν έμαθα. 60 εουρος
teo20net Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Στο μαγαζί που πήγες πιθανότατα να βαριόντουσαν να δώσουν οποιαδήποτε παραπάνω εξήγηση προφανώς. Και επειδή μια αλλαγή μητρικής τα λύνει (σχεδόν) όλα, σε ξεπετάξαν στο άψε-σβήσε. Καλορίζικο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα