Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα. Έχω ένα PC (μητρική Asrock H97M pro4, cpu i7 4790, μνήμη16gb DDR3 1600Mhz PSU 1600w, gpu R9 295x2, οθόνη Asus 28" 4k και ssd δίσκο) και πέραν της κλασικής χρήσης, έχω το  Project cars beta (σε αναμονή μέχρι την κανονική έκδοση) για ξέδωμα και θέλησα να το δουλέψω στην 4Κ ανάλυση αλλά ενώ τρέχει χωρίς κωλύματα, εντούτοις τα fps είναι περιορισμένα.

Έκανα μια προσπάθεια να βάλω μετρητή αλλά δεν τα κατάφερα. Κατέβασα την ανάλυση στα 1440p και όπως είναι φυσικό, το παιχνίδι απέκτησε άλλον αέρα και τρέχει μια χαρά.

Πίστευα ότι η R9 θα κάλυπτε με αξιώσεις τις απαιτήσεις της 4Κ ανάλυσης αλλά το αποτέλεσμα δε με δικαίωσε. Οπότε η λύση είναι η απόκτηση δεύτερης R9 κάρτας. Στην παρούσα φάση αδυνατώ να προχωρήσω σε αγορά αλλά θα ήθελα να με βοηθήσετε προκειμένου να φτιάξω έναν βασικό προϋπολογισμό.

Πιστευω ότι το 1600άρι psu της superflower 80 plus platinum, να καλύπτει (δεν είμαι και σίγουρος) τις ανάγκες της δεύτερης κάρτας.

Για μητρική νομίζω ότι η Gigabyte H97 - Gaming 3, μπορεί να δεχτεί τη δεύτερη R9, υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;

Από εκει και έπειτα νομίζω ότι δε χρειάζονται άλλα πράγματα. Μνήμες και cpu μένουν ως έχουν ή κάνω λαθος;

Άσχετο.Όταν έχεις δυο gpu, η σύνδεση γίνεται μέχω software; Τι διαφορές έχουν η sli και η crossfire συνδέσεις;

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φίλε η αλήθεια είναι οτι καμία κάρτα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με αξιώσεις σε 4κ gaming ακόμα,όμως αυτή τη στιγμή έχεις μια πολύ δυνατή και ενεργοβόρα κάρτα και αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι υπερβολικό.Βασικά στην ουσία έχεις ήδη crossfire 2 290χ,είσαι σίγουρος οτι η beta έκδοση που παίζεις αξιοποιεί το crossfire και δουλεύει πλήρως η κάρτα σου.Ακόμα δεν ξέρω με τι ρυθμίσεις παίζεις αλλά δοκίμασε να αφαιρέσεις τα φίλτρα τύπου antialliasing καθώς στην 4κ ανάλυση είναι μάλλον περιττά έτσι και αλλιώς.Αν θέλεις δοκίμασε με το msi afterburner να βάλεις να σου δείχνει τα fps την ώρα που παίζεις και δοκίμασε διαφορετικές ρυθμίσεις στα γραφικά για να βρείς που είσαι εντός ορίων.Εγώ πιστεύω οτι η αγορά δεύτερης 295χ2 είναι υπερβολική και μπορεί να μη σου δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα αν δεν αξιοποιεί το συγκεκριμένο game το στην ουσία τετραπλό crossfire που θα έχεις.

Δημοσ.

Μην περιμενεις μεγαλη υποστηριξη απο drivers σε beta παιχνιδια.Κατέβασε το assetto corsa αν μπορεις.Δεν εχει τοσο καλα γραφικά αλλα τουλάχιστον οι τελευταίοι drivers το στηριζουν(δεν ξερω αν στηριζει το crossfire ομως παντως 30fps σε 4k θα τα βγαλεις)

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλεις δοκίμασε με το msi afterburner να βάλεις να σου δείχνει τα fps την ώρα που παίζεις και δοκίμασε διαφορετικές ρυθμίσεις στα γραφικά για να βρείς που είσαι εντός ορίων.

Συγνώμη αλλά είμαι άσχσετος, τι είναι το msi afterburner και πως αυτό δουλεύει;

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα. Έχω ένα PC (μητρική Asrock H97M pro4, cpu i7 4790, μνήμη16gb DDR3 1600Mhz PSU 1600w, gpu R9 295x2, οθόνη Asus 28" 4k και ssd δίσκο) και πέραν της κλασικής χρήσης, έχω το  Project cars beta (σε αναμονή μέχρι την κανονική έκδοση) για ξέδωμα και θέλησα να το δουλέψω στην 4Κ ανάλυση αλλά ενώ τρέχει χωρίς κωλύματα, εντούτοις τα fps είναι περιορισμένα.

Έκανα μια προσπάθεια να βάλω μετρητή αλλά δεν τα κατάφερα. Κατέβασα την ανάλυση στα 1440p και όπως είναι φυσικό, το παιχνίδι απέκτησε άλλον αέρα και τρέχει μια χαρά.

Πίστευα ότι η R9 θα κάλυπτε με αξιώσεις τις απαιτήσεις της 4Κ ανάλυσης αλλά το αποτέλεσμα δε με δικαίωσε. Οπότε η λύση είναι η απόκτηση δεύτερης R9 κάρτας. Στην παρούσα φάση αδυνατώ να προχωρήσω σε αγορά αλλά θα ήθελα να με βοηθήσετε προκειμένου να φτιάξω έναν βασικό προϋπολογισμό.

Πιστευω ότι το 1600άρι psu της superflower 80 plus platinum, να καλύπτει (δεν είμαι και σίγουρος) τις ανάγκες της δεύτερης κάρτας.

Για μητρική νομίζω ότι η Gigabyte H97 - Gaming 3, μπορεί να δεχτεί τη δεύτερη R9, υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;

Από εκει και έπειτα νομίζω ότι δε χρειάζονται άλλα πράγματα. Μνήμες και cpu μένουν ως έχουν ή κάνω λαθος;

Άσχετο.Όταν έχεις δυο gpu, η σύνδεση γίνεται μέχω software; Τι διαφορές έχουν η sli και η crossfire συνδέσεις;

Ευχαριστώ!

Αδερφε δεν ξερω αν θες απλα να δεις gfx η να χαρεις το game αλλα το pcars παιζει σωστα μονο στα 60 η 50 κολλημενα με καποιο limiter,τουλαχιστον η μπετα εχει καποια θεματα,πχ εγω οταν κανω αλτ ταμπ και ξανα μπαινω στο γκειμ βγαζει τρελο stutter ενω εχω 60fps νερο κανονικα,σε 1080,περιμενε βασικα να βγει το game ολοκληρομενο και βλεπεις τι κανεις,κατ εμε μαλακια να επενδυσεις σε 4κ ακομα,το 1080 εχει μελλον...καλως η κακως.Αλλα πραγματα παιζουν σημαντικοτερο ρολο απο την αναλυση στο ποσο καλα ειναι τα γραφικα ενως γκειμ.

Δημοσ.

Η συνδεση γινεται μεσω bridge..

Γιατι δε περιμενεις τις νεες amd πρωτα?

Όπως είπα, δε θα τρέξω να αγοράσω την επόμενη R9. Απλώς κάνω σχέδια και φυσικά υπομονή διότι δεν καίγομαι, το παιχνίδι τρέχει αρκετά ποιοτικά και στην 1440p ανάλυση.

Μην περιμενεις μεγαλη υποστηριξη απο drivers σε beta παιχνιδια.Κατέβασε το assetto corsa αν μπορεις.Δεν εχει τοσο καλα γραφικά αλλα τουλάχιστον οι τελευταίοι drivers το στηριζουν(δεν ξερω αν στηριζει το crossfire ομως παντως 30fps σε 4k θα τα βγαλεις)

Τα ωραία γραφικά είναι σαν την όμορφη γυναίκα και το project cars τα έχει. Δεν το αλλάζω, για την ώρα τουλάχιστον.

Δημοσ.

Το msi afterburner είναι ένα πρόγραμμα παρακολούθησης και ρύθμισης της κάρτας γραφικών,μπορείς να ρυθμίσεις τα ρολόγια πυρήνα και μνημών της κάρτας γραφικών σου και να παρακολουθήσεις τις θερμοκρασίες της και άλλα σημαντικά στοιχεία ενώ παίζεις.Το αφήνεις ανοιχτό ενώ παίζεις και αυτό καταγράφει τα πάντα κρατόντας μέγιστες και ελάχιστες τιμές.Ακόμα σου δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζεις στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης σου τη θερμοκρασία της κάρτας,τα fps που έχεις εκείνη την ώρα,το ποσοστό χρήσης της κάρτας,το ποσοστό ή τον αριθμό στροφών των ανεμηστίρων της,τη χρήση ραμ και γενικά οτιδήποτε θεωρείς απαραίτητο.Μπορείς να το κατεβάσεις απο εδώ http://gaming.msi.com/features/afterburnerκαι αν ψάξεις λίγο στο youtube θα βρείς πολλά tutorial για τη χρήση του..

Δημοσ.

Αδερφε δεν ξερω αν θες απλα να δεις gfx η να χαρεις το game αλλα το pcars παιζει σωστα μονο στα 60 η 50 κολλημενα με καποιο limiter,τουλαχιστον η μπετα εχει καποια θεματα,πχ εγω οταν κανω αλτ ταμπ και ξανα μπαινω στο γκειμ βγαζει τρελο stutter ενω εχω 60fps νερο κανονικα,σε 1080,περιμενε βασικα να βγει το game ολοκληρομενο και βλεπεις τι κανεις,κατ εμε μαλακια να επενδυσεις σε 4κ ακομα,το 1080 εχει μελλον...καλως η κακως.Αλλα πραγματα παιζουν σημαντικοτερο ρολο απο την αναλυση στο ποσο καλα ειναι τα γραφικα ενως γκειμ.

Πρώτα θα βγει η κανονική έκδοση και μετά θα κοιτάξω ποιο σοβαρά το όλο θέμα. Απλώς δεν είναι κακό να ξέρεις τι χρειάζεσαι ή τι μπορεί να χρειάζεσαι σε επίπεδο hardware.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει αλλά επειδή σε κόβω να παίζεις και με σοβαρή τιμονιέρα πολύ καλό είναι και το asseto corsa το οποίο έχει κυκλοφορήσει κανονικά και έχει και online.Και βασικά δες με το afterburner αν γίνεται χρήση και των δύο πυρήνων της κάρτας σου γιατί αν δεν γίνεται η προσθήκη και δεύτερης κάρτας θα είναι τελείως ανούσια..

Δημοσ.

Μην βιαστείς το παιχνίδι δεν είναι ακόμα έτοιμο όπως σε είπαν πιο πάνω , το έχω και εγώ με την GTX 970 να μην δουλεύει ποτέ στο 100% , περίμενε την επίσημη κυκλοφορία και μετά βλέπεις τι κάνεις όπως είπες . 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει αλλά επειδή σε κόβω να παίζεις και με σοβαρή τιμονιέρα πολύ καλό είναι και το asseto corsa το οποίο έχει κυκλοφορήσει κανονικά και έχει και online.Και βασικά δες με το afterburner αν γίνεται χρήση και των δύο πυρήνων της κάρτας σου γιατί αν δεν γίνεται η προσθήκη και δεύτερης κάρτας θα είναι τελείως ανούσια..

H τιμονιέρα είναι η logitech g27.Δυστυχώς είμαι τόσο άσχετος που δεν κατάφερα να βγάλω άκρη με το afterburner. Το κατέβασα αλλά κάθε φορά που πάω να το τρέξω, ζητά να του κάνω εγκατάση και δεν τρέχει παραπέρα...

Μην βιαστείς το παιχνίδι δεν είναι ακόμα έτοιμο όπως σε είπαν πιο πάνω , το έχω και εγώ με την GTX 970 να μην δουλεύει ποτέ στο 100% , περίμενε την επίσημη κυκλοφορία και μετά βλέπεις τι κάνεις όπως είπες . 

Σε ποια ανάλυση το έχεις;

Δημοσ.

Και με αυτο το προγραμματακι της AMD μπορεις να δεις την χρηση των καρτων:

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMDSystemMonitor.aspx

Σε ευχαριστώ αλλά είναι πολύ προχωριμένα για μένα αυτά. Ο μάστορας του pc μου θα έρθει από βδομάδα, θα τον βάλω να κοιτάξει και αυτό αλλά και το afterburner.

Και βασικά δες με το afterburner αν γίνεται χρήση και των δύο πυρήνων της κάρτας σου γιατί αν δεν γίνεται η προσθήκη και δεύτερης κάρτας θα είναι τελείως ανούσια..

Θα έχει πολύ πλάκα αν δουλεύει μόνο η μια κάρτα απο τις δυο, αν είναι έτσι θα αλλάξω τον τίτλο της συζήτησης σε "Μικρός χρήστης για την R9 295x2..."

Ξαναπροσπάθησα με το afterburner και τελικά τρέχει. Μου βγάζει την αρχική οθόνη, από ότι καταλαβαίνω βλέπει και τις δυο gpu αλλά εντός του παιχνιδιού δεν βγάζει τις ενδείξεις, μια βοήθεια παρακαλώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...