Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στην παρεα.και χρονια πολλα!! θα ηθελα να ρωτησω για μια συνθεση υπολογιστη.Εχω ενα core 2 duo 775socket με 6gb ram ddr2 και απλη καρτα γραφικών(gts 450).ειχα αγορασει μια μητρικη 1155 socket H61M-S2PV απο το public.και μου εχουν μεινει απο ενα παλιο μηχανημα 12gb(3 4αρες) ram ddr3 .Aλλα αυτη η μητρικη δεχεται 2 dimm και επισης δεν εχει sata3/usb3. Αξιζει να παω να αγορασω εναν επεξεργαστη η να κοιταξω για μια καινουρια συνθεση για να μου κρατησει 4-5 χρονια?ο σκοπος που το θελω το μηχανημα ειναι για ενα συγκεκριμενο παιχνιδι (Lineage2 στο τελευταιο chronicle του official )και απειρα tabs στο chrome,skype,teamspeak,ταινιες .μπορείτε να μου δώσετε τα φωτα σας?δηλαδη να στίσω το 1155 που δεν εχει sata3/usb3 και με 2 dimm για ραμ η να κοιταξω σε κατι αλλο?το κοστος θελω να ειναι vfm και τα μαγαζια να ειναι απο ελλαδα.

Επεξ/σία από Nebemires
Δημοσ.

Θα σου προτεινα να μην κανεις την συνθεση 1155 , το socket ειναι αρκετα παλιο και γενικος τα κομματια σου ειναι αρκετα παλια , και μετα αν θες αναβαθμηση δεν θα βρισκεις ευκολα κομματια , μπορει να ειναι και μεταχειρισμενα , καλυτερα κανε μια νεα συνθεση εαν εχεις αυτην την οικονομικη δυνατοτιτα.Βεβαια το παιχνιδι που θες να παιξεις εχει low system requirements δηλαδη δεν ζηταει πολλα απο το συστημα αλλα δεν σε συμφερει να μινεις τεχνολογιες πισω.

Πες μου ποσα λεφτα διαθετεις.

Δημοσ.

το game δεν εχει low system requirements οταν μιλαμε για 5-7 client open.Συμφωνω οτι δεν με συμφερει για το 1155 socket + οτι και να βρω i5 θα εχω μεινει ειδη πολυ πισω ...Τωρα απο οτι ειδα σε τιμες πλεον ο ι5 4460 ειναι στην ιδια τιμη με τον 8350 και λιγο πιο φτηνος ο 8320.Οσο για την τιμη επειδη θα τα παρω απο δικο μου μαγαζι με δοσεις στα 20-50ευρω διαφορα απο αυτους τους 2 επεξεργαστες πχ δεν ειναι προβλημα με τις αντιστοιχες μητρικες.

Δημοσ.

Γενικα μην παρεις 8320/50 εαν ειναι για MMO gaming. Θα εχεις περισσοτερα fps drops, προτιμησε εναν ι5. Εγω θα σου ελεγα να πουλησεις τη μητρικη και να παρεις εναν κλειδωμενο ι5 4460. Εαν τα οικομικα σου ειναι "στενα" τοτε απλα παρε εναν μεταχειρο ι5 για τη μητρικη που εχεις, ιδιαιτερες διαφορες απο εναν 4460 δεν εχει. Απλα χανεις το σατα3 και επισης τα 4γιγα ραμ που θα πρεπει να πουλησεις μαλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Το συγκεκριμενο παιχνιδι καταπινει το cpu για αυτο σκεφτομουν για amd τωρα δεν ειμαι και ειδικος για αυτο και ρωτησα :D . Για το παλιο μηχανημα σκεφτομαι οτι δεν αξιζει να δαπανήσω τα λεφτα εστω και για μεταχειρισμενο 120-150? για ενα συστημα που σιγα σιγα εξαφανιζεται....ποσο μαλλον που δεν θα εχω sata 3(εχω ssd) και να χασω και 1 dimm ram μιας και σιγα σιγα ολο και περισσοτερη ραμ χρειαζομαστε στα συστηματας οσο περναει ο καιρος....

Δημοσ.

Λαθος το βλεπεις. "Καταπινει τον επεξεργαστη", οι amd ειναι πιο αδυναμοι σε αυτο το σεναριο. Χρειαζεσαι intel i5/i7 για αυτα τα παιχνιδια. Μιας και απο οσο ξερω τα περισσοτερα ΜΜΟ δεν χρησιμοποιουν ολους τους πυρηνες, τα περισσοτερα χρησιμοποιουν μεχρι 4 πυρηνες, και μιας και η intel εχει 4 πυρηνες που ειναι αρκετα δυνατοτεροι, για αυτο και μονο σε ιντελ πας για ΜΜΟ.

Δηλαδη το οτι εχουν 6-8 (οχι πραγματικους) πυρηνες οι amd δε σημαινει τιποτα, μιας και ειναι πιο αδυναμοι απου τους ιντελ και μιας και του παιχνιδι ετσι και αλλιος δε θα χρησιμοποιει αυτους τους 6-8 πυρηνες.

Το σατα 3 ισως ειναι ενα θεμα για εσενα (για εμενα δεν ειναι), απο εκει και περα ομως ενας ι5 για τη μητρικη που εχεις ειναι αρκετα δυνατοτερος απο εναν 8πυρηνο fx για τα παιχνιδια που θελεις να παιξεις. Οποτε δες τι σε βολευει και διαλεξε. Παντως η ιντελ ειναι μονοδρομος για εσενα.

Δημοσ.

Με τον sata 2 πιάνεις πάνω κάτω 500ΜΒ read που είναι περίπου η ταχύτητα των σύγχρονων ssd's.

Στην πράξη άμα βάλεις ένα καινούριο ssd σε sata 3 δεν καταλαβαίνεις διαφορά από sata 2.

Αν σου λείψει το usb 3.0 (λέμε τώρα) προσθέτεις με ελάχιστο κόστος ένα controller.

Επειδή θα έχεις μπόλικα accounts (και botάκια? :devil: ) τσέκαρε και για i7 παράλληλα με τον i5.

Όποιον βρεις σε καλή τιμή τον πήρες κι έφυγες!

• Like 1
Δημοσ.

Εαν υπολογισουμε οτι το καθε client τραβαει μεχρι 1gb ram τοτε με 8gb ανοιγεις μεχρι 6 clients. Εαν θελεις παραπανω τοτε θα χρειαστεις και περισσοτερη ram.

Δημοσ.

οπως το βλεπω με συμφερει ενας ι5 στην 1155 μητρικη εφοσον θα μου κρατησει κανα 2 χρονια ακομα χωρις να εχω προβλημα και το usb 3.0 με εναν controller :D ναι για τo bottarisma αξιζει αρκετα ο ι5 οπως μου λετε και με μηδαμινη διαφορα σατα 3 απο σατα2 δεν θα εχω μεγαλο θεμα!

Δημοσ.

Με τον sata 2 πιάνεις πάνω κάτω 500ΜΒ read που είναι περίπου η ταχύτητα των σύγχρονων ssd's.

Στην πράξη άμα βάλεις ένα καινούριο ssd σε sata 3 δεν καταλαβαίνεις διαφορά από sata 2.

Αν σου λείψει το usb 3.0 (λέμε τώρα) προσθέτεις με ελάχιστο κόστος ένα controller.

Επειδή θα έχεις μπόλικα accounts (και botάκια? :devil: ) τσέκαρε και για i7 παράλληλα με τον i5.

Όποιον βρεις σε καλή τιμή τον πήρες κι έφυγες!

Συμφωνώ ότι δεν θα δει διαφορά από sata 2 σε sata 3 αλλά 500ΜΒ/s δεν πρόκειται να δει σε sata 2. Μέχρι τα μισά περίπου.Ένα παλιό τεστάκι εδώ.

• Like 1
Δημοσ.

οποτε μπορω να παρω εναν ι5 και να μεινω οπως ειμαι προσωρινα εφοσον δεν θα δω καμια τρομακτικη διαφορα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα ξανα στην παρεα.Μετα απο αρκετη σκεψη αποφασισα να αγορασω καινουρια μητρικη και καινουριο επεξεργαστη.Το ποσο που διαθετω ειναι 300~ευρω και για τα 2 μαζι,Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να εχει 4 dimm για μνημες λογο οτι θα μπουν 3χ4gb ram(kingston hyperx fury blue sta 1600mhz.

Δημοσ.

τα προηγουμενα κομματια τα πουλησες? γενικα ενας αξιολογος value for money επεξεργαστης ειναι ο 4460 (haswell-R (refresh) ) και μια καλη μητρικη ειναι η Η97 asrock pro4 . αυτη εχω εγω , δεν εχω κανενα θεμα με συμβατοτητες κλπ , 4 θεσεις για ram

Δημοσ.

Οχι ακομα δεν τα εχω πουλησει αλλα θα τα βαλω για πουλημα συντομα.Ερωτηση:θα χρειαστω και ψυκτρα η οχι?

Δημοσ.

αναλογως την χρηση και το καλο airflow του κουτιου.παντως μιας και καλοκαιρακι ερχεται , κακο δεν θα ειναι . ποιο το κουτι σου και μεχρι ποσα δινεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...