Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αποφάσισα την προηγούμενη βδομάδα να αναβαθμίσω σε VDSL (50) από τη Forthnet μιας και είμαι στα 350 μέτρα από το κέντρο του ΟΤΕ. Η τρέχουσα συνδεσμολογία μου είναι ένα παλιό Linksys WAG200G το οποίο δουλεύω σε bridge μόνο για το modem του και πάνω του ένα Asus RT-N66U που δρομολογεί τα πάντα (και κάνει και την PPPoE σύνδεση). Όταν έκανα την αίτηση μου δώσανε ένα καταραμένο Techicolor TG589vn v3 το οποίο ήλπιζα να χρησιμοποιήσω ως bridge. Με έκπληξη παρατήρησα ότι αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζεται και από τη Forthnet μου είπανε ότι θα πρέπει να προμηθευτώ δικό μου εξοπλισμό για να τρέξω τη συνδεσμολογία που έχω (δεν πετάω το Asus ούτε με σφαίρες). Εσείς τι προτείνετε να κάνω με τούτο δω; Σκέφτομαι να πάρω ένα TP-LINK TD-W9980 και στη χειρότερη να το βάλω για bridged modem στη θέση του Linksys.

Δημοσ.

υπαρχει ενα θεμα για το Technicolor 788vn απο τον Luciddream το οποιο πιθανοτατα να σε βοηθησει να το βαλεις bridge.αλλιως πας σε 9980tp link ή σε draytek 2760n αλλα εκει λεει να μην το κανεις bridge αλλα να το χρησιμοποιησεις αυτονομο.σε vdsl modem σκετο υπαρχει και το draytek 130

επισης για να παρεις τα μεγιστα

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεις να καρφωσεις το Ν66U κατευθειαν στο 589 και να το βαλεις σε dynamic ip το N66U Ετσι δουλευω και εγω το δικο μου...

ενα μεγαλο μειονεκτημα.ναι μεν παιζει αλλα θα εχει 2 nat. Θελει διπλα port forward μετα

υπαρχει και η λυση να κανει τo asus ap μονο και να παιξει Lan το lan με τo thomson αν το asus το θελει για το wifi μονο.

Δημοσ.

Μπορεις να καρφωσεις το Ν66U κατευθειαν στο 589 και να το βαλεις σε dynamic ip το N66U Ετσι δουλευω και εγω το δικο μου...

Θα προτιμούσα να κάνει τη δρομολόγηση το Asus γιατί είναι αισθητά πιο γρήγορο στα connection establish. Μάλλον θα βάλω το TP-LINK σε bridge για να γλυτώσω όλη τη φασαρία με το κλειδωμένο Technicolor. Ερώτηση: επειδή έψαξα λίγο το firmware του TP-LINK βρήκα ότι επιτρέπει να δημιουργείς groups με πολλαπλά interfaces. Υπάρχει περίπτωση να κάνω bridge το modem κομμάτι του και ταυτόχρονα να κάνω dhcp relay το ethernet/wifi στο Asus σαν switch/AP;

Demo του firmware: http://tp-link.com/resources/simulator/TD-W9980(UN)/index.htm

Δημοσ.

Δε παιζει καμια διαφορα και με το bridge που αναφερεις...τωρα το θεμα ειναι δικο σου.Εγω απο τοτε που εβαλα vdsl το δουλευω με dynamic ip απροβληματιστα...και δεν εχω δει διαφορα σε ταχυτητες η κατι αλλο

Δημοσ.

Καταλαβαίνω, και είναι μια πολή καλή λύση άμα θέλω να σηκώσω πολλά μηχανήματα στο δίκτυο. Αλλά 1ον δε θέλω να μπλέξω με διπλό NAT και port forwarding και 2ον η Asus δίνει δικό της DDNS δωρεάν το οποίο για να κάνει sync θέλει το router της να έχει την εξωτερική IP (κοινώς να κάνει την PPPoE).

Δημοσ.

Δε παιζει καμια διαφορα και με το bridge που αναφερεις...τωρα το θεμα ειναι δικο σου.Εγω απο τοτε που εβαλα vdsl το δουλευω με dynamic ip απροβληματιστα...και δεν εχω δει διαφορα σε ταχυτητες η κατι αλλο

διαφορα δεν βλεπεις απλα το θεμα ειναι οτι εχεις 2 nat χωρις λογο.εκτος αν γινει μετα one to one nat

Θα προτιμούσα να κάνει τη δρομολόγηση το Asus γιατί είναι αισθητά πιο γρήγορο στα connection establish. Μάλλον θα βάλω το TP-LINK σε bridge για να γλυτώσω όλη τη φασαρία με το κλειδωμένο Technicolor. Ερώτηση: επειδή έψαξα λίγο το firmware του TP-LINK βρήκα ότι επιτρέπει να δημιουργείς groups με πολλαπλά interfaces. Υπάρχει περίπτωση να κάνω bridge το modem κομμάτι του και ταυτόχρονα να κάνω dhcp relay το ethernet/wifi στο Asus σαν switch/AP;

Demo του firmware: http://tp-link.com/resources/simulator/TD-W9980(UN)/index.htm

παντως δοκιμασε να βαλεις το technicolor σε bridge.θα βρεις ακρη.

αν θες να παιξει το tp link σαν access point υπαρχουν ενα δυο τροποι να γινει.

ειτε να κοψεις vlans που θα ειναι το πιο σιγουρο ή απλα απο το asus Να κανεις επιστροφη στο asus(Lan to lan).ο dhcp ομως θα ειναι κλειστος στο tp link τελειως και το tp link  θα εχει μια Ip στο ευρος του asus>δεν χρειαζεται dhcp relay.

Δημοσ.

Θα το τσεκάρω αυτό με το lan to lan. Με το technicolor δεν θα ασχοληθώ, ήρθε το TP-LINK και δουλεύει μια χαρά (προς το παρόν σε ADSL). Αυτό που λες με τον κλειστό DHCP server το έκανα και σε ένα φίλο χθες για wifi extender με ένα παλιό WAG200G και δούλεψε μια χαρά :). Καμία πρόβλεψη για το πότε θα γίνει η αλλαγή ξέρουμε; Έπεσα και μέσα στις γιορτές αλλά από forthnet μου είπανε ότι θα πάρει 3-4 μέρες και είμαι ήδη στην 6η.

Δημοσ.

Θα το τσεκάρω αυτό με το lan to lan. Με το technicolor δεν θα ασχοληθώ, ήρθε το TP-LINK και δουλεύει μια χαρά (προς το παρόν σε ADSL). Αυτό που λες με τον κλειστό DHCP server το έκανα και σε ένα φίλο χθες για wifi extender με ένα παλιό WAG200G και δούλεψε μια χαρά :). Καμία πρόβλεψη για το πότε θα γίνει η αλλαγή ξέρουμε; Έπεσα και μέσα στις γιορτές αλλά από forthnet μου είπανε ότι θα πάρει 3-4 μέρες και είμαι ήδη στην 6η.

συνηθως η αλλαγη οριου δεν αργει.θα το καταλαβεις επειδη δεν θα συγχρονιζει το adsl.ναι θελει κλειστο dhcp αλλιως θα εχεις θεμα.και ναι οποιοδηποτε adsl router αμα του κλεισεις dhcp το κανεις ενα ωραιο ap.

τωρα αν το tp link μπορει να κανει και vlans ακομα πιο ευκολο μετα να κανεις πιο μαζεμενα αυτο που θες.

Port 1 uplink για netgear.port 2,3,4 ,wifi για να γινει ap το tp link.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...