jimy100 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Σύνθεση Η/Υ CPU: Intel Core I5 3570 M/B: Asus P8B75-M LE [MIBIA0-G0EAY0DZ] GPU: Gigabyte ATI RADEON 7770 HD RAM: Corsair 8GB Vengeance 1600MHz CL9 (2 X 4) HDD: Western Digital 500GB Caviar Blue SATA III PSU: Corsair Builder Series CX500 V2 2 DVD-RW, ένα της LG κι ένα της Samsung Monitor: LG Flatron L225WS Λειτουργικό: Windows 7- 64 bit Το εν λόγω PC το αγόρασα πριν 2,5 χρόνια. Το τελευταίο 6μηνο μου παρουσιάζει δύο προβλήματα, σε άκυρες χρονικές περιόδους, χωρίς απαραίτητα να έχει προηγηθεί κάποια συγκεκριμένη ενέργεια. Τα προβλήματα αυτά δεν παρουσιάζουν κάποια περιοδικότητα, ούτε εμφανίζονται κατόπιν μιας αυστηρά καθορισμένης χρήσης και αυτό με δυσκολεύει στο να εντοπίσω από που μπορεί να προέρχεται το πρόβλημα. Να σημειώσω ότι το ίδιο πρόβλημα μου παρουσιαζόταν και πριν εγκαταστήσω τα Windows 7, στα Windows XP που δούλευα. Ποια είναι τα προβλήματα; 1) Στα καλά του καθουμένου, ενώ ακούω μουσική ή γράφω στο word ή παίζω κάποιο video game (σπάνια) ή ακόμη έχω αφήσει τον υπολογιστή χωρίς δραστηριότητα, η οθόνη κλείνει. Σα να μπαίνει σε κατάσταση αναμονής, εμφανίζει ένα μηνυματάκι του τύπου "αναλογικό, προστασία οθόνης", το φωτάκι της ανάβει πορτοκαλί κι ενώ ο υπολογιστής συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά δεν μπορώ να την επαναφέρω. Αναγκαστικά λοιπόν κάνω restart από το κουμπί του tower και πλέον η οθόνη λειτουργεί κανονικά. 2) Ξαφνικά ο υπολογιστής παγώνει, χωρίς να πετάει blue screen ή να κλείνει. Τότε δεν μπορώ να κάνω κυριολεκτικά τίποτα, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δεν ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε εντολή, ενώ παράλληλα ακούγεται από τα ηχεία ένας έντονος μακρόσυρτος θορυβώδης ήχος. Μόνη λύση είναι και πάλι το restart από το tower -το οποίο μάλιστα αργεί, χρειάζεται 15-20 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί από τη στιγμή που θα πιέσω το κουμπί. Σε ποιες ενέργειες έχω προχωρήσει εγώ ως τώρα: 1) Έτρεξα το furmark για να τεστάρω την κάρτα γραφικών. Σε ανάλυση 1680 Χ 1050 (η native της οθόνης), για 1 ώρα περίπου, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 65-70 βαθμούς. 2) Έτρεξα το Memtest για 6 ώρες, οι μνήμες δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα. 3) Έλεγξα επανειλημμένως το δίσκο αφήνοντας ανοικτό το hd sentinel. Όλα καλά κι από εκεί. 4) Άλλαξα λειτουργικό, περνώντας από XP στα 7, επομένως άλλαξα κι όλους τους drivers. Καμιά διαφορά. 5) Έκανα εκ νέου format και τα πέρασα όλα από την αρχή. Μια από τα ίδια. 6) Έτρεξα το OCCT για να τσεκάρω το τροφοδοτικό. Εκεί παρατήρησα το εξής: κάποια σιτγμή κι ενώ το πρόγραμμα έτρεχε μου έβγαλε ένα μήνυμα: Warning +5v 10.200V και λίγο πιο μετά Warning +3,3v ) 0,000V. Επειδή δεν τα πάω πολύ καλά με τα ηλεκτρολογικά σταμάτησα το test, αλλά μπορώ να επισυνάψω τα αποτελέσματα και να τα τσεκάρει κάποιος που μπορεί να αντιληφθεί περισσότεραOCCT1.doc Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω ώστε να τσεκάρω τον ή τους πιθανούς υπαίτιους των προβλημάτων; Επειδή τον περισσότερο καιρό λείπω στην επαρχία, δε μου είναι εύκολο να τον μεταφέρω για service, αυτό θα συμβεί το καλοκαίρι που θα έχω περισσότερο χρόνο. Για την ώρα θέλω να κάνω μια προσπάθεια μήπως και καταφέρω μόνος μου να ανακαλύψω τι συμβαίνει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
WalkerSW Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μιας και ελεγθηκαν τ απαντα εκτός απο το Psu... Τρεξε ένα occt psu test αν φαει φρίκη το Pc βρήκες τον φταίχτη... αλλιως μετα μονο με δοκιμες αλλου hardware θα μπορεσεις να βγάλεις ακρη... 1
severus snape Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Σχετικα με το προβλημα που λες οτι σου παγωνει το PC δοκιμασε να βαλεις την καρτα γραφικων σε αλλο PCI Slot , ειχε ερθει ενας πελατης με τα ιδια ακριβως προβληματα (παγωνε το PC και δεν κουνιωταν τιποτα) , του εβαλα την καρτα γραφικων σε αλλο PCI Slot και ολα οκ ,δεν μου ξαναπαραπωνεθηκε.
jimy100 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! - Θα ξανατσεκάρω το τροφοδοτικό. Θα αλλάξω και το πολύπριζο και την υποδοχή στην οποία το τοποθετώ, μήπως δημιουργείται από εκεί κάποιο θέμα. - Το να αλλάξω θύρα pci δεν μου είναι και πολύ εύκολο, γνωρίζω κάποια πράγματα από το εσωτερικό του υπολογιστή, αλλά δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία συναρμολόγησης-αποσυναρμολόγησης και ψιλοφοβάμαι να το πειράξω. Θα βρω κανένα φιλαράκι που να έχει τέτοιες γνώσεις και θα το τεστάρω. Για το θέμα με το κλείσιμο της οθόνης, σκεφτόμουν μήπως είναι πρόβλημα και της ίδιας, αφού την αγόρασα πριν σχεδόν 8 χρόνια. Ήταν στο πρόγραμμα να αλλαχθεί, οπότε ίσως επισπεύσω την αλλαγή της για να εξετάσω αν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται και στην καινούρια.
mitsus Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Και μένα για τροφοδοτικό μου "βρωμάει".Ρώτα το φιλαράκι σου αν έχει κανένα άλλο psu να δοκιμάσεις
Alreadyexist Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Καλησπέρα και από εμένα μπορείς να μας πεις τι bios έχεις στην μητρική ?
jimy100 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Καλησπέρα! Βρήκα τις εξής πληροφορίες ως προς το Bios: Version 0501 Build Date: 19/05/2012 M.E. Version 8.0.2.1410 South Bridge Stepping C1 Να αναφέρω επίσης ότι στον event viewer των windows δεν υπάρχει καταγραφή κάποιου συμβάντος.
benign Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Προσωπικη μου γνωμη, το OCCT ειναι υπερβολικα εντονο τεστ και καταπονει αδικα ενα συστημα σε μη ρεαλιστικες παραμετρους σε συγκριση με την καθημερινη χρηση ενος μεσου συστηματος σε πραγματικες συνθηκες. Επισης το τροφοδοτικο που εχετε δεν ειναι πολυ δυνατο η μεγαλης ποιοτητας,γιατι τα CX ειναι τα ''builder series'' που οπως η ιδια η Corsair λεει ειναι κυριως για γραφεια και οχι για gaming η βαριες εργασιες. Το OCCT μπορει και να δημιουργησει προβλημα σε hardware εκει που δεν υπαρχει γιατι καταπονει ενα συστημα υπερβολικα. Η μονη περιπτωση να αξιζει να το δοκιμασει καποιος ειναι αν εχει αγορασει πανακριβο υλικο ,οποτε εκει εχει νοημα να το δοκιμασει μια φορα μονο και παλι στην αρχη, γιατι οταν εχεις δωσει πολλα χρηματα εχεις την απαιτηση ολα να δουλευουν τελεια. Οποτε καλυτερα τρεξτε το prime95 για μιση ωριτσα να δειτε,αν και απο οσα ειπατε πρεπει να ειναι το τροφοδοτικο.
jimy100 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Προσωπικη μου γνωμη, το OCCT ειναι υπερβολικα εντονο τεστ και καταπονει αδικα ενα συστημα σε μη ρεαλιστικες παραμετρους σε συγκριση με την καθημερινη χρηση ενος μεσου συστηματος σε πραγματικες συνθηκες. Επισης το τροφοδοτικο που εχετε δεν ειναι πολυ δυνατο η μεγαλης ποιοτητας,γιατι τα CX ειναι τα ''builder series'' που οπως η ιδια η Corsair λεει ειναι κυριως για γραφεια και οχι για gaming η βαριες εργασιες. Το OCCT μπορει και να δημιουργησει προβλημα σε hardware εκει που δεν υπαρχει γιατι καταπονει ενα συστημα υπερβολικα. Η μονη περιπτωση να αξιζει να το δοκιμασει καποιος ειναι αν εχει αγορασει πανακριβο υλικο ,οποτε εκει εχει νοημα να το δοκιμασει μια φορα μονο και παλι στην αρχη, γιατι οταν εχεις δωσει πολλα χρηματα εχεις την απαιτηση ολα να δουλευουν τελεια. Οποτε καλυτερα τρεξτε το prime95 για μιση ωριτσα να δειτε,αν και απο οσα ειπατε πρεπει να ειναι το τροφοδοτικο. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω ένα επιπλέον τροφοδοτικό, της coolermaster αν θυμάμαι καλά, 600άρι. Ίσως βάλω εκείνο και δοκιμάσω για 2-3 μέρες. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η αστάθεια εμφανίζεται τόσο ακανόνιστα, ώστε ακόμη και σε τεχνικό να το πάω, ίσως να μην εντοπίσει την αιτία. Εδώ και 7-8 μέρες, δε μου εμφανίστηκε τίποτα, χωρίς φυσικά να το έχω ζορίσει (δεν έχω φορτώσει κάποιο απαιτητικό πρόγραμμα ή κάποιο παιχνίδι).
benign Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Εδώ και 7-8 μέρες, δε μου εμφανίστηκε τίποτα, χωρίς φυσικά να το έχω ζορίσει (δεν έχω φορτώσει κάποιο απαιτητικό πρόγραμμα ή κάποιο παιχνίδι). Αυτο ειναι πολυ παραξενο,αλλα τρεξτε καποιο παιχνιδι,η καποια λιγο πιο απαιτητικη εφαρμογη να δειτε. Υπαρχει και μια αλλη περιπτωση.Στο αρχικο σας post μιλησατε για εξαμηνο. Μηπως λοιπον ακριβως σε αυτο το σημειο αλλαξατε κατι hardware η software? Μπορει ας πουμε ενα mouse να εχει καποιο προβλημα και να σας προξενει αυτη τη δυσλειτουργια.Μπορει να βαλατε ενα προγραμμα που να εχει καποιο bug ακομη και αν ειναι πλατια διαδεδομενο και σε αλλους χρηστες δεν ενοχλει. Εφοσον και σε windows xp και σε windows 7 υπαρχει προβλημα τοτε κατι τετοιο μπορει να ισχυει.Σκεφτειτε προσεκτικα τι αλλαξατε στο συστημα σας στην αρχη του εξαμηνου που αρχισε να εμφανιζεται το προβλημα αφου πριν δεν ειχατε δυσκολιες. Για παραδειγμα ενας γνωστος μου ειχε παλια προβλημα οταν ετρεχε το core temp , ενα προγραμμα που δειχνει την θερμοκρασια του επεξεργαστη. Για καποιον λογο,παθαινε κατι παρομοιο με εσας.Το απεγκαταστησε ,εβαλε ενα αλλο στην θεση του και απο τοτε δεν εχει το παραμικρο προβλημα. Πολλα μπορει να συμβαινουν,αλλα πρεπει να αρχισετε να αποκλειετε μια,μια τις περιπτωσεις,οπως ηδη κανατε με καποια πραγματα που ελεγξατε και θα φτασετε στο τι φταιει.
Bspus Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δεν ειδα να αναφερθηκε αν ελεγξες τη μητρικη οπτικα για προβληματικους πυκνωτες Κοιτα εδω http://ww2.justanswer.com/uploads/steve555/2012-06-29_201328_bulging_capacitors.jpg Αν καποιοι απο τους πυκνωτες ειναι φουσκωμενοι η ακομα μπορει να εχουν ανοιξει και να τρεξαν υγρα απο μεσα ενδεχεται να φταιει και αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα