Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως κάθε μήνα, έτσι και για αυτόν, η Google έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία χρήσης Android σε φορητές συσκευές.Τα δεδομένα εξήχθησαν από μια περίοδο εφτά ημερών και βασίζονται σε συσκευές που επισκέφτηκαν το Google Play Store εκείνες τις μέρες.

Με ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και tablet να αναβαθμίζουν συγκεκριμένα μοντέλα τους στην Lollipop έκδοση του Android, το ποσοστό της τελευταίας έκδοσης έχει φτάσει περίπου στο 5% του συνολικού μεριδίου της αγοράς. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως η τελευταία ενημέρωση του Lollipop 5.1 κατέχει ένα μικρό μερίδιο στον πίνακα, της τάξης του 0,4%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό συσκευών, συγκεκριμένα το 41,4%, έχει την έκδοση KitKat 4.4 μια αύξηση 0,5% σε σύγκριση με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Παλαιότερες εκδόσεις του Android εξακολουθούν να υπάρχουν στο διάγραμμα, με το 6,4% των συσκευών να τρέχει την έκδοση Gingerbread (2.3.3 - 2.3.7), το 5,7% την Ice Cream Sandwich (4.0.3-4.0.4) ενώ συνολικά η Jelly Bean ( 4.1.x, 4.2.x και 4.3) βρίσκεται στο 40,7% των φορητών συσκευών. Η πιο παλιά έκδοση που είναι συμβατή με το Play Store είναι η 2.2 Froyo η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη στο 0,4% των συσκευών που χρησιμοποιούν λογισμικό Android.

Link.png Site: GSMArena

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το ότι 5 μήνες μετά την κυκλοφορία του είναι ακόμη στο 5% είναι όντως εντυπωσιακό...

Το ότι η 2.3 έχει ακόμα και τώρα μεγαλύτερη διείσδυση, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό...

• Like 15
Δημοσ.

Εγώ πάντως το σκέφτομαι εάν θα περάσω Lollipop στο S4 μου, αυτή η ασπρίλα και τα ηλίθια παστέλ χρώματα μου θυμίζουν καμπινέ  και είδη υγιεινής. Δεν μου αρέσει καθόλου από αισθητικής πλευράς. Το είδα σε έναν φίλο που το πέρασε και έμοιαζε λες και το κινητό του έπαθε αλφισμό! Αυτό το χάλι δεν το θέλω στο κινητό μου να με χαλάει κάθε φορά που το βλέπω. Οι Amoled θέλουν μαύρο και κορεσμένα χρώματα.

• Like 2
Δημοσ.

εκανα την μαλακια και εγω και περασα lolipop...εχω s5 και περα απο την χαλια εμφανιση το κινητο σερνετε και πεφτει και γρηγορα η μπαταρια...

• Like 2
Δημοσ.

Κάπου διάβασα ότι ασχολείται και με τις μπαταρίες αλλά έμεινε στο 5% μετά τόσους μήνες. Συμπέρασμα αν δεν δούμε μέλλον από τη μεριά των μπαταριών δεν πρόκειται να διευρυνθεί το σκηνικό. Άποψη της google ε! κάτι είναι κι αυτό υποκλίνομαι. 

Δημοσ.

Τοσο ανχος και βελτιωσειες για το 90% των λετουργειων μιας συσκευης.....sms και κλησεις.

Μας εχουν ακομα μπαταριες διαρκεις 1 μερας και προσθετουν 10αδες ασχετες εφαρμογες για να την αποτελειωνουν.

Υ.Γ. για οσους ζηταει μια εφαρμογη google update για να τρεξει ενα παιχνιδι η εφαρμογη,εγω το εχω διαγραψει,μην πατηστε στο update,αλλα οπουδηποτε πανω στην οθονη και θα τρεξει!

Δημοσ.

Προφανώς λείπει ένα τεράστιο νούμερο συσκευών ΧΩΡΙΣ πρόσβαση στο Play store από αυτό το στατιστικό.. Άρα χαμηλότερο ποσοστό!!! ;)

Δημοσ.

Το δικό μου S4 πάντως μετά την εγκατάσταση του Lollipop ξανάζησε.

Έχω τον Google Now launcher επάνω αλλά και τα χαρακτηριστικά της Samsung που έμειναν και ανανεώθηκαν είναι πανάλαφρα και εξαιρετικά εύχρηστα.

Είναι αστείο να συζητάμε περί του υποκειμενικού γούστου στο εικαστικό (για εμένα είναι εξαιρετική αναβάθμιση εικαστικά) και να κρίνουμε την απόδοση.

Κατ'εμέ όντας χρήστης Android μερικά χρόνια τώρα αλλά ταυτόχρονα χρήστης iOS επίσης για μερικά χρόνια, θεωρώ ότι το 5 είναι το καλύτερο λειτουργικό μέχρι στιγμής.

Δημοσ.

Το ότι η 2.3 έχει ακόμα και τώρα μεγαλύτερη διείσδυση, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό...

Πόσοι χρησιμοποιούν παλιά συσκευή που δεν παίρνει αναβάθμιση.. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Μου ήρθε πριν λίγους μήνες η αναβάθμιση σε Lollipop σε ένα Nexus 7 του 2012. Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή. Το τάμπλετ έγινε τόσο αργό που προλαβαίνω να πάω να ανοίξω τον σταθερό που τρέχει Windows XP και να κάνω τη δουλειά μου από κει. Τώρα άντε rootάρισμα, ξαναπέρασμα kitkat κ.ο.κ. Απορώ γιατί επέλεξε να δώσει αναβάθμιση η google σε συσκευή 3ετίας που δεν τα σηκώνει ούτε για πλάκα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...