giorgos231 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 ρε παιδια για των καινουργιο μου υπολογιστη εχω αγωρασει 5 φανακια 3 120mm και 2 80mm αν και χωραει πολλα ακομα αυτα μου φτανουν το θεμα ειναι οτι η μητρικη εχει θεσεις για 3 ... 1 το cpu fan και 2 τα φανακια του κουτιου τι μπορω να κανω υπαρχει τρωπος να τα συνδεσω στο τροφοδοτικο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο, αν και μαξ 2-3 φαν σε μια θύρα Η με αυτόν τον αντάπτορα, αν και χάνεις την δυνατότητα να ελέγχεις τις στροφές και κατα συνέπεια τον θόρυβο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vdeseris Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 ρε παιδια για των καινουργιο μου υπολογιστη εχω αγωρασει 5 φανακια 3 120mm και 2 80mm αν και χωραει πολλα ακομα αυτα μου φτανουν το θεμα ειναι οτι η μητρικη εχει θεσεις για 3 ... 1 το cpu fan και 2 τα φανακια του κουτιου τι μπορω να κανω υπαρχει τρωπος να τα συνδεσω στο τροφοδοτικο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Καινουριος υπολογιστης και 8αρια fan?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δύο επιλογές: Fan controller Fan Hub Το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Το fan controller βγαίνει στην πρόσοψη του κουτιού,βάζει αρκετά + στο look και συνήθως,πέρα απο την διαχείριση των ανεμιστήρων, έχεις κάποιες επιπλέον λειτουργίες (πχ ένδειξη θερμοκρασίας απο probes). Το κακό είναι οτι στα περισσότερα, οι στροφές του ανεμιστήρα παραμένουν σταθερές και ο χρήστης θα πρέπει να παρέμβει χειροκίνητα για να τις αυξομειώσει (αν πχ το ζητούμενο είναι τα χαμηλά επίπεδα θορύβου ή κάνει benching και θέλει το 100%). Το fan hub είναι πιο απλό στην λειτουργία του.Παίρνει σήμα απο ένα 3pin/4pin header της μητρικής,το οποίο λειτουργεί ώς master και βάση αυτού ρυθμίζουν τα rpm και οι υπόλοιποι ανεμιστήρες που θα συνδεθούν πάνω στο hub.Αυτό όμως είναι και το μεγάλο μείον του,δέν μπορείς να κάνεις optimization.Αν για παράδειγμα συνδέσεις σε ένα hub όλους του ανεμιστήρες του κουτιού+ανεμιστήρες υδρόψυξης,δέν θα μπορέσεις να πετύχεις μέγιστη απόδοση.Βέβαια αυτό λύνεται εύκολα,βάζοντας 2 (ή περισσότερα) hubs,το καθένα για τον δικό του σκοπό. Άλλο αρνητικό είναι η συμφόρηση καλωδίων σε ένα συγκεκριμένο σημείο,κάτι που μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα στο cable management. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει και τις δύο λύσεις.Εδώ και μερικούς μήνες κάνω χρήση ενός pmw hub πάνω στο οποίο έχω συνδέσει 10 ανεμιστήρες.Δέν ασχολούμαι καθόλου και η αυξομείωση γίνεται ανάλογα με το load που έχω. Φυσικά δέν παίρνω το 100% απο αυτό που μπορεί να μου προσφέρει το σύστημα ψύξης,έχω όπως ένα αρκετά "διακριτικό" σύστημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos231 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Καινουριος υπολογιστης και 8αρια fan?? τα δυνει το κουτι ειναι το zalman z11 για σκληρους... παδια με το fan hub μπορω να εχω τους ανεμηστυρες να δουλευουν στο 100% γιατι θελω να κανω overclock.... υπαρχει τροπος να ενωσω ολλα τα καλωδια πανω σε ενα φανακι ωστε απο μια θυρα να περνουν ρευμα 3 φανακια??? (για να γλητοσο τα λεφτα) Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο, αν και μαξ 2-3 φαν σε μια θύρα Η με αυτόν τον αντάπτορα, αν και χάνεις την δυνατότητα να ελέγχεις τις στροφές και κατα συνέπεια τον θόρυβο αυτα τα καλωδια πως τα λενε με τι οναμα θα κανω search στο SKROUTZ? οππππππ τι θα λεγατε για αυτο??? δεν με νοιαζει αν ελενχο τον θορυβο αρκει αν δουλευουν 100% http://www.eworld.com.gr/products/details/3400 ή κατι σαν αυτο μου κανει? http://www.eworld.com.gr/products/details/3571 το δευτερο ειναι και αυτο για φανακια σωστα και το προτιμο... γιατι εχει και καλωδιο.... και συνδεετε στην μητρικη οποτε θα μπορω να τα βαλω να δουλεουν ολλα 100% η και λιγοτερο γιατι εαν ρυθμισω εαν θα ρυθμιστουν ολλα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeSmirlis Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 με αυτα χανεις πολυ σε ρευμα, δηλαδη αν ηταν να δουλευουν τα φανακια στα 12v συνεχεια, τωρα με αυτα θα σου κατεβασει τα βολτ και δεν θα δουλευουν στα 12 max αλλα λιγο λιγοτερο 9-10βολτς. ας βοηθησει και καποιος αλλος μην σε παρω στον λαιμο μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos231 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 παιδια οκ βρηκα τι θα κανω ... θα συνδεσω τα φανακια πανω στο τροφοδοτικο και τελος απλος ηθελα να τα αλενχω αλλα τελος παντων μπορει να μου πει καποιοσ εαν τα βαλω στο τροφοδοτικο ποσο της % θα δουλευουν 100%? γιατι θελω να δουλευουν 100% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anonymous-root Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Σκέψου πρώτα εάν ΟΝΤΩΣ χρειάζεσαι όλα αυτά τα fan. Πολλά φαν δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχεις και καλύτερη, διότι μπορεί να μπλοκάρουν τα ρεύματα αέρα στην τελική. Πχ, βλέπω στην υπογραφή σου ότι έχεις μόνο ένα δίσκο. Εάν τον βάλεις ώστε να έχει "αέρα" πάνω και κάτω, είναι ψιλοαχρείαστο το fan για το σκληρό δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos231 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Σκέψου πρώτα εάν ΟΝΤΩΣ χρειάζεσαι όλα αυτά τα fan. Πολλά φαν δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχεις και καλύτερη, διότι μπορεί να μπλοκάρουν τα ρεύματα αέρα στην τελική. Πχ, βλέπω στην υπογραφή σου ότι έχεις μόνο ένα δίσκο. Εάν τον βάλεις ώστε να έχει "αέρα" πάνω και κάτω, είναι ψιλοαχρείαστο το fan για το σκληρό δίσκο. αφου εχω 2 φανακια 8 εκατοστων γιατι να μην τα χρεισημοποιησω ετσι και αλλιος ταφανακια τεληκα θα συνδεθουν με 4 pin molex να πω οτι στο κουτι μου εχω παραγγηλει να βαλω παραπανω φανακια θα βαλω οσα χωραει θελω να εχω πολυ χαμηλες θερμοκρασιες παραγγηλα αλλα 2 120 και 1 140 θα εκμεταλευτω ολλο το χωρο για τα φανακια εχει και εαν φιλος το ιδιο κουτι με πολλα φανακια μεσα και εχει πολυ χαμηλες θερμοκρασιες... να πω επισης οτι τα φανακια βγαζουν προς τα εξω, οποτε δεν νομιζω να χαλανε τα ρευματα του αερα ακομα εχω φτιαξει πολυ καλη γραμμη (πορια) για τα ρευματα του αερα ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ οτι θελω να κανω ψηλα OC τωρα τον εχω στα 4.5 και θελω να τον παω 4.7-4.8 και να κανω Overclock και την καρτα γραφικων μιας και τωρα ΑΔΙΚΕΊΤΕ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Καλα 4.8 δεν νομιζω να ανεβει ο 6300 αλλα τελος παντων.Απο την αλλη το μονο που θα κερδισεις με περισσοτερα φανακια ειναι θορυβος και τιποτε αλλο.Αν απο την αλλη θες να τα βαλεις οπωσδηποτε,γιατι δεν παιρνεις εναν fan controler να τελειωνει η υποθεση,και να τα συνδεσεις ολα μαζι και να τα ελεγχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos231 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 δεν με νοιαζει η εξεικονομηση ενεργιας και ο θορηβος θελω να δουλευουν 100% εαν τα συνδεσω στο τροφοδοτικο ποσο θα δουλευουν 100% η λιγοτερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Αν παίρνουν απο την 12v γραμμή, 100%, ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos231 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 πως θα ξερω απο ποια γραμμη περνουν (το τροφοδωτικο μου ειναι το coolermaster g650m ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Το κίτρινο είναι το 12άρι. Αν δεν έχει χρώμα το δικό σου δες απο το σχήμα του connector! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos231 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 τα φανακια που εχω συνδεοντε μονο με 4pin molex δηλαδη θα εχουν 12v (καθε molex συνδεση με 4 pin εχει 12ν σωστα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα