lepaterious Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δεν καταλαβαίνω προς τι τα λινκς αυτά, χώρια που ένα βασικά λέει ότι στην Ευρώπη βρίσκονται 6 από τις 10 λιγότερο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου και μιλάει γι'αυτές, ατόπισες στο παράδειγμα, και το πρώτο που μιλά για μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην Αγγλία απο ότι στην Αμερική, ήδη σε έχω προλάβει σε προηγούμενο ποστ που έδωσα λινκ που εξηγούσε πως και κε ποιον τρόπο βγαίνει αυτό το πλασματικό και ψευδέστατο νούμερο που δεν ισχύει. Link δεν ζητησες? Τι μου τα γυρνας τωρα. Και ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι όλα είναι μέλι γάλα στην Ευρώπη. Αλλά σε γενικές γραμμές οπισθοδρομικούς δεν μας λες. Ναι σιγουρα! Φυσικά και ρατσισμός είναι πρόβλημα στην Ευρώπη, ευτυχώς όμως δεν έχει φτάσει σε βαθμό να επηρεάζει αποφάσεις κυβερνήσεων. Στην Αμερική όμως αν βγει υποψήφιος για προεδρία και πει "απαγορεύω τις αμβλώσεις όταν βγω" θα επηρεάσει την εκλογή του. Αν πει "θα απαγορεύσω την οπλοκατοχή και οπλοφορία" αν ψηφιστεί σφύρα μου κλέφτικα. Δεν κατανοεις το οτι ο Προεδρος της Αμερικης δεν μπορει να περασει κατι χωρις να ψηφιστει απο το κογκρεσο οσο επιμενουν για αυτο οι ρεπουμπλικανοι αλλο τοσο θα ψηφιζουν αντιθετα οι δημοκρατικοι... Τα οπλα καλα κανουν και τα κρατανε και λεω μακαρι να γινοταν και εδω αυτο. Επισης δεν μας λες και τον λογο που εχεις θεμα με την οπλοκατοχη η μηπως ειναι το τρανταχτο επιχειρημα για να βγεις σε μια συζητηση... Αλλά όταν διαβάζω ποστς που λένε "ακολουθάμε την Αμερική με 30 χρόνια διαφορά" ε δεν γίνεται να μην παρέμβω να μιλήσω για θέματα που είναι οπισθοδρομικότατοι αιώνες τώρα και δεν έχουν διορθωθεί ενώ εμείς τα έχουμε ξεπεράσει. Βασικότατα θέματα.
viper2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Κοιτά να δεις που μας βάζει μαζί με τους ευρωπαίους... 2
GreyHorse Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Απαντώ στον greyhorse για τελευταία φορά: Ειναι φανερό οτι αυτά που αναφέρει ειναι η στρεβλή οπτική του για τις ΗΠΑ. Οποιοσδήποτε που εχει διαβάσει, ακούσει οποιαδήποτε πολιτική ομιλία, ξέρει πως οι ατομικές ελευθερίες και η ατομική ευθύνη ειναι οι βάσεις της κοινωνίας, σε αντίθεση με την Ευρώπη που έχει ορισθεί το κοινό όφελος και η συνολική ευθύνη. Αυτή ειναι η κυρία διαφορά που άτομα σαν τον greyhorse αρνούνται να δουν. Δεν κρίνω ποια απο τις δυο προσεγγίσεις ειναι καλύτερη. Κρίνοντας που πάει η Ευρώπη, πολύ γρήγορα θα φτάσει τις ΗΠΑ σε αυτό το θέμα. 1. Σύγκριση με Ιαπωνία, ειλικρινά ειναι ηλιθιο να συγκρίνουμε την Ιαπωνία με τις ΗΠΑ ή την Ελλάδα. Πόσο καλα οι δυτικοί κατανοούμε τον κώδικα τιμής των Ιαπώνων;!; Πως μπορώ να συγκρίνω κάτι που δεν το γνωρίζω και έχω εκπαιδευτεί με διαφορετικό τρόπο σκέψης: εφαρμογή νόμων. 2. Ειναι φανερό πως δεν ξερεις τι ειναι το obamacare και άλλαξες θέμα. Οι διαφορετικές περιπτώσεις που αναφέρεις αντιμετωπίζονται διαφορετικά, σε περίπτωση δυστυχήματος έχεις περιλθαψη, όλα τα νοσοκομεία έχουν πρόβλεψη να καλύπτουν κάποιο ποσοστό ασθενών, υπάρχουν κοινωνικά ιατρεία. Δεν ειναι τέλεια, αλλά δεν ειναι ούτε δημόσια ούτε χρεωκοποιημενα. Αν εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα, η φτηνότερη ασφάλεια για την dc ειναι $80 το μήνα, αν εργάζεσαι για καποια πολιτεία εξαρτάται το που εισαι, πχ στο μισισίπι ειναι 380$ το χρονο. Σε κάθε περίπτωση εξαρτάται που βρίσκεσαι και ποιος ειναι ο εργοδότης. Εγώ στη Γερμανία πλήρωνα 350€ το μήνα για ασφάλεια. 3. Σου απαντώ με επιχειρήματα του επιπέδου σου: "ο μπαμπάς μου ειναι μπάτσος θα σε κάνει ντα". 4. Ειλικρινά δεν έχεις ανοίξει ποτέ τηλεόραση στην Αμερική. Η συζητηση για τις εκτρώσεις ειναι μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων και δικαστικών αποφάσεων και επακόλουθο νέων επιχειρημάτων. Διαφωνείς/συμφωνείς αυτός ειναι ο νομικός πολιτισμός των ΗΠΑ. Κατάπιε το. Το πιο προςφατο επιχείρημα ενάντια στις εκτρώσεις ειναι οτι το 18 ημερών έμβρυο εχει το δικαίωμα να ζήσει και κάνεις δεν εχει το δικαίωμα να του αφαιρέσει τη ζωή. Ξέρω οτι σου φαίνεται ηλιθιο ως επιχείρημα αλλα δες την εισαγωγή στο παρον μηνυμα. 5. Μαθήματα βιολογίας και ιατρικής, η αγορά όπλου ειναι μέρος της αλυσίδας του dna. Σε ενοχλεί που έχουν δικαίωμα να αγοράσουν όπλα, κατανοητό. Δε σε ρώτησαν ούτε εμένα ρώτησαν. Ειναι στο Σύνταγμα τους που δεν το αλλάζουν, μπορεί να αυξήσουν τους φόρους για σφαίρες ή δεν ξέρω τι αλλο, η οπλοκατοχή όμως δε θα απαγορευτεί. 6. Μεντολες. 7. Δεν υπάρχουν τριτοκοσμικές χώρες σε πολιτισμικό επίπεδο* και αυτό αρνείσαι να καταλάβεις. Εισαι όπως οι χριστιανοί που κρίνουν τους μουσουλμάνους ή σαν τους μουσουλμάνους που κρίνουν τους χριστιανούς και οι δύο αρνούνται να αφομοιώσουν το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα. *αυτό το σχόλιο σου ειναι ο ορισμός του ρατσισμού: εξίσωση του οικονομικού επιπέδου μια χώρας με το πολιτισμικό και απαξίωση της χώρας με βάση το συγκεκριμένο κριτήριο. 9. Δεν έχω πηγές, ειναι χρόνια χρόνια μελέτης, συλλογής πληροφοριών, κρίσης, αφομοίωσης, σεβασμού προς τις αξίες και τις αρχές των Συνανθρώπων μου, συζητήσεις με όποιον και όποτε μπορώ, ταξίδια, ηλίθιες ερωτήσεις και ανοιχτά αυτιά. Ναι διαφωνώ με πολλά, αλλά λαμβάνω οποία πληροφορία μπορώ. Εσύ μπορει να ανοίξεις τη Wikipedia. 1. Μου την λες που πρότεινα σύγκριση Ιαπωνίας Αμερικής, που το έφερα σαν παράδειγμα κιόλας μαζί με Αυστραλία, δήθεν για διαφορά πολιτισμών κτλ, ενώ εσύ το θεώρησες τελειό φυσιολογικό να συγκρίνεις ΗΠΑ με τριτοκοσμικές χώρες. βγάζεις γέλιο, μπράβο σου! 2. Πάλι δεν δίνεις στοιχεία, απλά αναφέρεις δικά σου νούμερα Να σε διευκολύνω http://en.m.wikipedia.org/wiki/Health_insurance_costs_in_the_United_States http://www.theguardian.com/news/datablog/2012/jun/30/healthcare-spending-world-country http://en.m.wikipedia.org/wiki/Health_insurance_coverage_in_the_United_States http://www.sciencedaily.com/releases/2013/04/130426073856.htm 3. Από την αρχή όλα τα επιχειρήματά σου τέτοια είναι, δεν ξέφυγες καθόλου από τον δρόμο σου. 4. Το ότι οι εκτρώσεις ξαναέρχονται στην επικαιρότητα στη νομοθεσία των ΗΠΑ απλά ενισχύει την δική μου άποψη για έντονη χριστιανοταμπαλιμπανιστική κοινότητα στις ΗΠΑ που η παρουσία της έχει επίδραση στις αποφάσεις, αν δεν το πήρες ακόμα χαμπάρι. 5. Η οπλοκατοχή ενώ θεωρείται φυσιολογική στις ΗΠΑ εδώ τέτοιες απόψεις είναι ήδη ξεπερασμένες, ή βαθιά κρυμμένες. Κάποτε και οι δικοί μας προγόνοι με τρία σπαθιά κρυμμένα περπατούσαν. Εξελιχθήκαμε και την ξεπεράσαμε την φάση. Οι αμερικάνοι ακόμα το παλεύουν. 6. Δεν έχω να σου προσφέρω, σόρι. 7. Τριτοκοσμική είναι η χώρα που δεν ανήκε στο ΝΑΤΟ ή στο κουμμουνιστικό μπλοκ. Από εκεί προέρχεται ο όρος και όχι από πολιτισμούς και μαλακίες που τσαμπουρνάς. Τώρα με πια έννοια την χρησιμοποιείς εσύ, θα σε γελάσω. 8. Το ότι παρουσιάζεις δικές σου απόψεις και δικά σου πιστεύω χωρίς πηγές και στοιχεία, το έχουμε ήδη καταλάβει όλοι μας. Πληροφοριακά, μόνο τον εαυτό σου ίσως να πείθεις έτσι, κανέναν άλλον.
GreyHorse Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δεν καταλαβαίνω προς τι τα λινκς αυτά, χώρια που ένα βασικά λέει ότι στην Ευρώπη βρίσκονται 6 από τις 10 λιγότερο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου και μιλάει γι'αυτές, ατόπισες στο παράδειγμα, και το πρώτο που μιλά για μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην Αγγλία απο ότι στην Αμερική, ήδη σε έχω προλάβει σε προηγούμενο ποστ που έδωσα λινκ που εξηγούσε πως και κε ποιον τρόπο βγαίνει αυτό το πλασματικό και ψευδέστατο νούμερο που δεν ισχύει. Link δεν ζητησες? Τι μου τα γυρνας τωρα. Και ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι όλα είναι μέλι γάλα στην Ευρώπη. Αλλά σε γενικές γραμμές οπισθοδρομικούς δεν μας λες. Ναι σιγουρα! Φυσικά και ρατσισμός είναι πρόβλημα στην Ευρώπη, ευτυχώς όμως δεν έχει φτάσει σε βαθμό να επηρεάζει αποφάσεις κυβερνήσεων. Στην Αμερική όμως αν βγει υποψήφιος για προεδρία και πει "απαγορεύω τις αμβλώσεις όταν βγω" θα επηρεάσει την εκλογή του. Αν πει "θα απαγορεύσω την οπλοκατοχή και οπλοφορία" αν ψηφιστεί σφύρα μου κλέφτικα. Δεν κατανοεις το οτι ο Προεδρος της Αμερικης δεν μπορει να περασει κατι χωρις να ψηφιστει απο το κογκρεσο οσο επιμενουν για αυτο οι ρεπουμπλικανοι αλλο τοσο θα ψηφιζουν αντιθετα οι δημοκρατικοι... Τα οπλα καλα κανουν και τα κρατανε και λεω μακαρι να γινοταν και εδω αυτο. Επισης δεν μας λες και τον λογο που εχεις θεμα με την οπλοκατοχη η μηπως ειναι το τρανταχτο επιχειρημα για να βγεις σε μια συζητηση... Αλλά όταν διαβάζω ποστς που λένε "ακολουθάμε την Αμερική με 30 χρόνια διαφορά" ε δεν γίνεται να μην παρέμβω να μιλήσω για θέματα που είναι οπισθοδρομικότατοι αιώνες τώρα και δεν έχουν διορθωθεί ενώ εμείς τα έχουμε ξεπεράσει. Βασικότατα θέματα. Θα μπερδέψουμε ποιος λέει τι έτσι που τα έβαλες. Ποιο ήταν το όνομα του υποψήφιου ρεπουμπλικάνου για την προεδρεία που την έχασε με τις παπαριές που έλεγε περί εκτρώσεων; Άσχετο το αν μπορεί ή όχι ο ίδιος να περάσει νόμο, μπορεί να χάσει την προεδρία γι'αυτό; Στην Αμερική ναι μπορεί. Αν και αυτό δεν είναι πάντα αρνητικό, το κόλλημα στους ίδιους πολιτικούς οι αμερικάνοι δεν το έχουν όπως οι Ευρωπαίοι. Α, και όταν ζήτησα λινκ, ε να έχουν και κάποια σύγκριση. Για θέματα ναζισμού πχ δεν ξέρω τι γίνεται από την άλλη πλευρά του ατλαντικού. Αυτό εννοούσα, γιατί επίες ότι σε πολλά είμαστε πιο οπισθοδρομικοί.
dacourt Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Και ξέχασα να γράψω και τις συμμορίες... στην Αμερική μέχρι και ειδικές φυλακές υπάρχουν που πάνε ΜΟΝΟ μέλη συμμοριών. Το τi γίνετε πχ από Μεξικανικές συμμορίες δεν λέγεται.. Μόνο η Sureno ή Sur 13 έχει 15.000 μέλη... χαχαχα, για να μην μιλήσουμε για την MS 13...που είναι αυτή τη στιγμή ότι χειρότερο υπάρχει και μάλιστα και ραγδαία αναπτυσσόμενη συμμορία, που έχει μέλη της μόνο από Γουατεμάλα και Μεξικό! Το FBI έχει ειδική ομάδα για την MS 13... MS 13 Task Force!! http://www.fbi.gov/news/stories/2008/january/ms13_011408 Στην Αμερική πχ το καλοκαίρι κάθεσαι μέχρι τις 01.00 έξω το πολύ, ειδικά σε μικρές πόλεις, εδώ στην Ελλάδα στα νησιά ειδικά γίνεται ο κακός χαμός.. από διασκέδαση. Και αυτό με τη διασκέδαση υπάρχει και στην Ευρώπη.. πχ στην Αγγλία πάνε σε μαγαζιά για να παίξουν ΜΠΙΝΓΚΟ.. έχει τέτοιου είδους διασκέδαση εκεί, υπάρχουν μαγαζιά που παίζεις μόνο επιτραπέζια(δειλά, δειλά άνοιξαν κάποια και στην Αθήνα-Μαρούσι αν δεν κάνω λάθος) Δεν έχουμε σχέση με τους Αμερικάνους... ΚΑΜΙΑ απολύτως.
Thinart Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Η Αμερική είναι ταυτοχρόνως υπερφιλελεύθερη και αντιδραστική. Η πολιτική του Obama για την υγεία θα ήταν παντελώς ανεφάρμοστη δέκα χρόνια πριν, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Οι αμβλώσεις αποτελούν ζήτημα βιοηθικής τάξης για τους Αμερικάνους και ο συνασπισμός των ηθικιστών προκύπτει από τη συνεργεία της κοινωνίας των πολιτών, του συνταγματικού πολιτισμού και της λανθάνουσας αντιδραστικότητάς τους. Το δικαίωμα στην οπλοφορία συνδέεται με την αποτροπή του φασιστικού κρατους. Η σύγκριση των ΗΠΑ με την ΕΕ δεν είναι ακόμα τυπική, αφού η πρώτη συνιστά ομοσπονδία ενώ η δεύτερη όχι. Θεωρώ πάντως ότι η σύγχρονη κουλτούρα ελευθερίας εκπορεύεται από την Αμερική. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2015 από Thinart
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα