Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι λέτε ρε παιδιά;

Πράγματα που είναι δεδομένα στην Ευρώπη, στην αμερική είναι δεκαετίες πίσω.

Για ανοίξτε κανά σάιτ και ενημερωθείτε για θέματα που καίνε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ την Αμερική, αμβλώσεις, χριστιανοταλιμπάν, οπλοφορία ή όχι, δημόσια υγεία ανύπαρκτη, εγκληματικότητα, ναρκωτικά, φόνοι και μετά ελάτε να μου πείτε ότι η Ευρώπη είναι πίσω.

Δεκαετίες μπροστά στα αποβλακωμένα αμερικανάκια είναι οι ευρωπαίοι.

Ε ναι, αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτά που λέμε. Το ότι ακολουθούμε τους Αμερικανούς δε σημαίνει ότι πάμε προς τα μπροστά...μάλλον προς τα πίσω μας πάνε.

Δημοσ.

^καλά κι εσύ λες ότι θες...

Εγώ λέω ότι θέλω ή εσύ έχεις άγνοια;

Γνωρίζεις τι είναι το obamacare και ότι σε σύγκριση με τη νοσηλευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι για γέλια;

Γνωρίζεις τις διαμάχες δημοκρατικών-ρεπουμπλικάνων για τα δικαιώματα της γυναίκας πάνω στο σώμα της και στην επιλογή της στην έκτρωση ή στην προστασία του αγέννητου εμβρύου σε βάρος της γυναίκας;

Γνωρίζεις πως η οπλοφορία θεωρείται φυσιολογικό στην Αμερική και αν έχεις το χρήμα για αγορά, όπλο μπορείς να κατέχεις παράνομα όποτε θελήσεις να αγοράσεις;

Αμφιβάλλεις ότι η εγκληματικότητα είναι υπερβολικά αυξημένη σε σύγκριση με την Ευρώπη; Περισσότεροι φόνοι; Περισσότερες συμμορίες; Περισσότερα γκέτο; Περισσότεροι άστεγοι; Περισσότεροι φτωχοί πολίτες;

Για άνοιξε κανά σάιτ να ενημερωθείς για τις νομοθεσίες που προσπαθούν να περάσουν καθημερινά είτε οι ρεπουμπλικάνοι είτε οι δημοκράτες και μετά έλα να τα ξαναπούμε.

Ε ναι, αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτά που λέμε. Το ότι ακολουθούμε τους Αμερικανούς δε σημαίνει ότι πάμε προς τα μπροστά...μάλλον προς τα πίσω μας πάνε.

Ναι ας πούμε γιατί η εγκληματικότητα, οπλοκατοχή, χριστιανοταλιμπάν με τις απόψεις τους, φτώχεια πολιτών, ανυπαρξία δημόσιας υγείας, ανισότητα πολιτών κτλ δεν υπήρχε στην Αμερική του '30, του '60, του '80 κτλ αλλά είναι φαινόμενο των τελευταίων 20-30 ετών..

Ό,τι να'ναι...

Δημοσ.

LoL... Όχι δεν ξέρω, κλείνω μάτια και αυτιά όταν είμαι στο δρόμο, έχω πετάξει το ράδιο και την τηλεόραση, τις εφημερίδες τις καίω, δε χρησιμοποιώ το σύστημα υγείας της χώρας που μένω και γενικά ο μικρόκοσμος μου ειναι χαρακτηριστικός μίας χώρας που εκτείνεται από τη μέςη Του ειρηνικού και φτάνει στην καραιβική... Κλάνει το οπισθοδρομικό μαιάμι και γεννάει 2 Βέλγια και 20 Λουξεμβούργα. Αν η καλιφορνια ή η Φλόριντα ή το Τέξας ήταν ανεξάρτητες χώρες, θα ταν μέλη του g7, από την άλλη η Αλαμπάμα ανταγωνίζεται στα ίσα την οικονομία της Αλβανίας...

Για την ιστορία ζω στις ΗΠΑ τα τελευταία 4 χρόνια και αυτές οι συγκρίσεις ΗΠΑ* ως μια οντότητα vs οτι θέλει ο καθένας ειναι αβάσιμες

*ελπίζω ο op να εννοεί τις ΗΠΑ όταν λέει Αμερική, διότι πραγματικά δεν ξέρω την κατάσταση στο Μπελίζ ή στην ουραγουάη....

Δημοσ.

LoL... Όχι δεν ξέρω, κλείνω μάτια και αυτιά όταν είμαι στο δρόμο, έχω πετάξει το ράδιο και την τηλεόραση, τις εφημερίδες τις καίω, δε χρησιμοποιώ το σύστημα υγείας της χώρας που μένω και γενικά ο μικρόκοσμος μου ειναι χαρακτηριστικός μίας χώρας που εκτείνεται από τη μέςη Του ειρηνικού και φτάνει στην καραιβική... Κλάνει το οπισθοδρομικό μαιάμι και γεννάει 2 Βέλγια και 20 Λουξεμβούργα. Αν η καλιφορνια ή η Φλόριντα ή το Τέξας ήταν ανεξάρτητες χώρες, θα ταν μέλη του g7, από την άλλη η Αλαμπάμα ανταγωνίζεται στα ίσα την οικονομία της Αλβανίας...

Για την ιστορία ζω στις ΗΠΑ τα τελευταία 4 χρόνια και αυτές οι συγκρίσεις ΗΠΑ* ως μια οντότητα vs οτι θέλει ο καθένας ειναι αβάσιμες

*ελπίζω ο op να εννοεί τις ΗΠΑ όταν λέει Αμερική, διότι πραγματικά δεν ξέρω την κατάσταση στο Μπελίζ ή στην ουραγουάη....

Obamacare compared to France

http://www.huffingtonpost.com/nake-m-kamrany/obamacare-vs-the-french-h_b_4573596.html?

Θέλεις και με άλλες ευρωπαικές χώρες;

Τι ίσχυε πριν τον Ομπάμα μήπως;

Λίστα χωρών με εγκληματικότητα που οδηγεί στον θάνατο

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

Αν και μπλογκ ο τύπος εξηγεί πολύ καλά γιατί ορισμένα "στοιχεία" παρουσιάζουν χαμηλότερη εγκληματικότητα στις ΗΠΑ από ότι σε άλλες χώρες, σύγκριση στην προκειμένη με uk

http://blog.skepticallibertarian.com/2013/01/12/fact-checking-ben-swann-is-the-uk-really-5-times-more-violent-than-the-us/

Γιατί η έκτρωση διχάζει τόσο στην Αμερική

http://news-basics.com/2011/abortion/

Έκτρωση στην Αμερική και νομοθεσία, αντιπαραθέσεις υπέρ/κατά στις ΗΠΑ

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Abortion_in_the_United_States

Οπλοκατοχή και έλεγχος όπλων, αντιπαραθέσεις

http://openreader.org/the-controversy-of-gun-control/

Νόμοι οπλοκατοχής ανά πολιτεία

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Gun_laws_in_the_United_States_by_state

Αριθμός όπλων ανά χώρα σε σύγκριση με πληθυσμό

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Number_of_guns_per_capita_by_country

Και σε εικονίτσες και σχεδιαγράμματα

800px-World_map_of_civilian_gun_ownershi

472px-Guns.png

Αν αληθεύει ότι ζεις στην Αμερική, άνοιξε και λίγο την τηλεόραση, μίλα και με μερικούς ανθρώπους, διάβασε και καμιά εφημερίδα, σπίτι, δουλειά και ίντερνετ με ελληνικά νέα όταν ζεις σε άλλη χώρα δεν κάνει καλό, αποβλακώνεται ο άνθρωπος κάποια στιγμή, πρόσεξε μην το πάθεις κι εσύ...

EDIT

Φυσικά και δεν υποστηρίζω ότι η Αμερική είναι ένα απέραντο χάος.

Το αντίθετο.

Αλλά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της είναι αποχαλβαδιασμένο. Και επειδή είναι μεγάλος ο αριθμός, επηρεάζει και όλο το υπόλοιπο. Ζητήματα όπως εκτρώσεις, οπλοκατοχές, σεξουαλικές προτιμήσεις, ανυπαρξία δημόσιας υγείας ε, πως να το κάνουμε, δεν είναι φλέγοντα ζητήματα στην Ευρώπη, ταράζουν την αμερικάνικη κοινωνία δεκαετίες τώρα και ακόμη και σήμερα είναι στην επικαιρότητα και κυβερνήσεις εξαρτώνται από αυτά.

Σε σχέση με την στενόμυαλη αμερικάνικη κοινωνία η οποία είναι βαθιά ριζωμένη σε μεγάλο ποσοστό της χώρας, η Ευρώπη είναι πολύ προχώ και χρόνια μπροστά.

Δημοσ.

Obamacare compared to France

http://www.huffingtonpost.com/nake-m-kamrany/obamacare-vs-the-french-h_b_4573596.html?

Θέλεις και με άλλες ευρωπαικές χώρες;

Τι ίσχυε πριν τον Ομπάμα μήπως;

Λίστα χωρών με εγκληματικότητα που οδηγεί στον θάνατο

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

Αν και μπλογκ ο τύπος εξηγεί πολύ καλά γιατί ορισμένα "στοιχεία" παρουσιάζουν χαμηλότερη εγκληματικότητα στις ΗΠΑ από ότι σε άλλες χώρες, σύγκριση στην προκειμένη με uk

http://blog.skepticallibertarian.com/2013/01/12/fact-checking-ben-swann-is-the-uk-really-5-times-more-violent-than-the-us/

Γιατί η έκτρωση διχάζει τόσο στην Αμερική

http://news-basics.com/2011/abortion/

Έκτρωση στην Αμερική και νομοθεσία, αντιπαραθέσεις υπέρ/κατά στις ΗΠΑ

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Abortion_in_the_United_States

Οπλοκατοχή και έλεγχος όπλων, αντιπαραθέσεις

http://openreader.org/the-controversy-of-gun-control/

Νόμοι οπλοκατοχής ανά πολιτεία

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Gun_laws_in_the_United_States_by_state

Αριθμός όπλων ανά χώρα σε σύγκριση με πληθυσμό

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Number_of_guns_per_capita_by_country

Και σε εικονίτσες και σχεδιαγράμματα

800px-World_map_of_civilian_gun_ownershi

472px-Guns.png

Αν αληθεύει ότι ζεις στην Αμερική, άνοιξε και λίγο την τηλεόραση, μίλα και με μερικούς ανθρώπους, διάβασε και καμιά εφημερίδα, σπίτι, δουλειά και ίντερνετ με ελληνικά νέα όταν ζεις σε άλλη χώρα δεν κάνει καλό, αποβλακώνεται ο άνθρωπος κάποια στιγμή, πρόσεξε μην το πάθεις κι εσύ...

EDIT

Φυσικά και δεν υποστηρίζω ότι η Αμερική είναι ένα απέραντο χάος.

Το αντίθετο.

Αλλά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της είναι αποχαλβαδιασμένο. Και επειδή είναι μεγάλος ο αριθμός, επηρεάζει και όλο το υπόλοιπο. Ζητήματα όπως εκτρώσεις, οπλοκατοχές, σεξουαλικές προτιμήσεις, ανυπαρξία δημόσιας υγείας ε, πως να το κάνουμε, δεν είναι φλέγοντα ζητήματα στην Ευρώπη, ταράζουν την αμερικάνικη κοινωνία δεκαετίες τώρα και ακόμη και σήμερα είναι στην επικαιρότητα και κυβερνήσεις εξαρτώνται από αυτά.

Σε σχέση με την στενόμυαλη αμερικάνικη κοινωνία η οποία είναι βαθιά ριζωμένη σε μεγάλο ποσοστό της χώρας, η Ευρώπη είναι πολύ προχώ και χρόνια μπροστά.

Βεβαια ξεχνας οτι η ΗΠΑ ειναι στην ουσια 51 διαφορετικα κρατη που ονομαζονται πολιτείες και το καθενα εχει δικους του νομους και τα τσουβαλιαζεις... Ξεχνας επισης οτι υπαρχουν πολιτείες αναβαθμισμενες οπως η california, η washington το illinois και παει λεγοντας.... και υπαρχουν πολιτείες οπως το detroit το οποιο εχει πεθανει οικονομικα και κοινωνικα... Επισης ξεχνας φυσικα οτι υπαρχουν πολιτείες οι οποιες οι κατοικοι ειναι πιο θεοσεβουμενοι απο μας αλλα επισης υπαρχουν και πολιτιες που οι κατοικοι την εχουν γραμμενη εκει που ξερεις.... Γενικα η Αμερικη εχει και τα 2 ακρα... Εκει που αναφερεσαι για τις εκτρωσεις δες σε ποια μερη γινεται ολο το θεμα, δεν ειναι παντου το ιδιο.. Επισης η οπλοκατοχη που το θεωρεις και τοσο κακο εγω λεω μακαρι να ειχαμε και εμεις εδω την ελευθερια να παιρναμε οτι οπλο θελουμε βεβαια εδω επιτρεπουν μονο να εχεις καραμπινα..

Επισης ξεχνας και πολλα πραγματα που κανουν την Αμερικη μπροστα και οχι πισω οπως θελεις να πιστευεις... Απο την αλλη η Ευρωπη ειναι πισω σε πολλα θεματα και αν το παρεις με λαους θα δεις ποσο πισω ειμαστε.... 

• Like 1
Δημοσ.

Βεβαια ξεχνας οτι η ΗΠΑ ειναι στην ουσια 51 διαφορετικα κρατη που ονομαζονται πολιτείες και το καθενα εχει δικους του νομους και τα τσουβαλιαζεις... Ξεχνας επισης οτι υπαρχουν πολιτείες αναβαθμισμενες οπως η california, η washington το illinois και παει λεγοντας.... και υπαρχουν πολιτείες οπως το detroit το οποιο εχει πεθανει οικονομικα και κοινωνικα... Επισης ξεχνας φυσικα οτι υπαρχουν πολιτείες οι οποιες οι κατοικοι ειναι πιο θεοσεβουμενοι απο μας αλλα επισης υπαρχουν και πολιτιες που οι κατοικοι την εχουν γραμμενη εκει που ξερεις.... Γενικα η Αμερικη εχει και τα 2 ακρα... Εκει που αναφερεσαι για τις εκτρωσεις δες σε ποια μερη γινεται ολο το θεμα, δεν ειναι παντου το ιδιο.. Επισης η οπλοκατοχη που το θεωρεις και τοσο κακο εγω λεω μακαρι να ειχαμε και εμεις εδω την ελευθερια να παιρναμε οτι οπλο θελουμε βεβαια εδω επιτρεπουν μονο να εχεις καραμπινα..

Επισης ξεχνας και πολλα πραγματα που κανουν την Αμερικη μπροστα και οχι πισω οπως θελεις να πιστευεις... Απο την αλλη η Ευρωπη ειναι πισω σε πολλα θεματα και αν το παρεις με λαους θα δεις ποσο πισω ειμαστε....

Εσύ ξεχνάς ότι η Ευρώπη είναι κι εγώ έχω χάσει τον μπούσουλα πόσα κράτη, και όλα τα ζητήματα που ανέφερα και έδωσα και πηγές ότι είναι θέματα ακόμη και σήμερα στην αμερική, δεν υπάρχει ευρωπαικό κράτος που να τα έχει στα μείζοντα. Αν δεν τα τσουβαλιάσουμε κιόλας, θα δεις ότι ενώ σε γενικές γραμμές επηρεάζουν την πολιτική και οικονομία των ΗΠΑ, στην Ευρώπη σε γενικές γραμμές τα έχουν χεσμένα.

Επίσης απλά ισχυρίζεσαι ότι η Ευρώπη είναι πίσω σε πολλά θέματα και οι λαοί είναι οπισθοδρομικοί χωρίς να αναφέρεις ποια είναι αυτά τα θέματα και χωρίς αποδείξεις να στηρίξεις τις αερολογίες και παπαρολογίες σου.

Γιατί χωρίς αναφορά και χωρίς αποδείξεις, απλά παπαρολογείς και τίποτα άλλο.

Δημοσ.

χαχα διαβαζοντας τον τιτλο περιμενα να δω κανα τοπικ για διαφορα φασης πολικης και φασικης μεταξυ ηπα ελλαδας

Και εγώ χαχα

Δεν έχουμε καμία σχέση με την Αμερική.. στην Αμερική τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι στα 18.. στο κολέγιο δουλεύουν και έχουν δικό τους σπίτι. Αυτοκίνητο μπορούν να πάνε σε μια τράπεζα και να αγοράσουν όσα θέλουν, αφού δάνεια δίνονται ακόμα και σήμερα με τρελούς ρυθμούς, όπου κόπηκαν, κόπηκαν γιατί ήταν κατεστραμμένες πολιτείες, βλέπε Ντιτρόιτ. 

Μόλις τα παιδιά τελειώσουν με πανεπιστήμια και σχολές, συνήθως βρίσκουν δουλειές, μπορεί σε πρώτη φάση όχι στο αντικείμενο τους, αλλά θα βρουν κάτι ώστε να τα βγάζουν πέρα.

Το ασφαλιστικό ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την Ελλάδα... εκεί δεν πας στα Νοσοκομεία και όλα εντάξει, κάνεις ότι έχεις να κάνεις και δεν πληρώνεις τίποτα όπως εδώ. Εκεί θα πληρώσεις και πρέπει να έχεις και ιδιωτική ασφάλιση για να τα βγάλεις πέρα.

Στις ΗΠΑ τα σπίτια είναι ασφαλισμένα.. ακόμη και η ποιο μικρή γκαρσονιέρα,  Έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό τομέα.. πολύ έυκολη, ακόμη και με τις αλλαγές που έχουν γίνει.

Σύνταξη βγαίνει διαφορετικά.. καμία σχέση με Ελλάδα

Οπλοφορία.. αντίθετες κατευθύνσεις, όπου εδώ απαγορεύεται και επιτρέπονται μόνο κυνηγετικά. 

Διασκέδαση... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.. ο Αμερικάνος θα κάτσει στο τραπέζι, θα πιεί το καφέ του.. 20 λεπτά ιστορία δλδ και θα φύγει.. εσύ θα κάτσεις 3 ώρες και θα πάρεις μόνο ένα καφέ. Οι Αμερικάνοι κάνουν κάθε Σ/Κ μαζώξεις στα σπίτια με συγγενείς, φίλους, άτομα από τη δουλειά και κάνουν μπάρμπεικου βραδιές κτλ.. εσύ εδώ δεν κάνεις τέτοια.

Θρησκεία.. ΚΑΜΙΑ σχέση.. εκεί έχει ότι μπορείς να φανταστείς και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, να αρχίσω από τους Μορμόνους και να καταλήξω στους Ινδουιστές κτλ..

Σε τι δλδ είμαστε ίδιοι στις ταινίες; χαχαχα σε ποιες ταινίες φίλε μου, που εδώ για να δοθεί μια χορηγία σε ταινία πρέπει να φιλήσεις κατουρημένες ποδιές και αν πάρεις 10-20χιλιάρικα, όταν εκεί μικροταινίες της πλάκας έχουν πάρει 5 με 10 εκατ ευρώ1

Σε τι άλλο είμαστε ίδιοι; Στο τύπωμα χρήματος; χαχαχα 

Εκεί οι Αμερικάνοι γιορτάζουν σχεδόν τα πάντα.. εδώ; εδώ κατάφεραν κάποιοι να μην χτυπάνε οι καμπάνες Μ.Παρασκευή στα αστικά κέντρα... εκεί χάνει την ζωή του ένας στρατιώτης που έδωσε μάχες σε ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ και βλέπεις όλη την γειτονία αλλά και ανθρώπους που ΔΕΝ τον γνώριζαν καν να στήνουν πομπές χιλιομέτρων για να υποδεχτούν την σορό του... 

Όσο για την νοοτροπία.. άστο δεν έχουμε καμία σχέση ούτε σε αυτό. 

Η Ελληνική κοινωνία γίνεται φοβική και μπαίνει στην λογική, ότι αφού η φωτιά σταμάτησε στου γείτονα, άστο να καεί μήπως δεν έρθει και σε μένα, ενώ ο Αμερικάνος θα πάει να βοηθήσει τον γείτονα. 

• Like 3
Δημοσ.

Και εγώ χαχα

Δεν έχουμε καμία σχέση με την Αμερική.. στην Αμερική τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι στα 18.. στο κολέγιο δουλεύουν και έχουν δικό τους σπίτι. Αυτοκίνητο μπορούν να πάνε σε μια τράπεζα και να αγοράσουν όσα θέλουν, αφού δάνεια δίνονται ακόμα και σήμερα με τρελούς ρυθμούς, όπου κόπηκαν, κόπηκαν γιατί ήταν κατεστραμμένες πολιτείες, βλέπε Ντιτρόιτ.

Μόλις τα παιδιά τελειώσουν με πανεπιστήμια και σχολές, συνήθως βρίσκουν δουλειές, μπορεί σε πρώτη φάση όχι στο αντικείμενο τους, αλλά θα βρουν κάτι ώστε να τα βγάζουν πέρα.

Το ασφαλιστικό ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την Ελλάδα... εκεί δεν πας στα Νοσοκομεία και όλα εντάξει, κάνεις ότι έχεις να κάνεις και δεν πληρώνεις τίποτα όπως εδώ. Εκεί θα πληρώσεις και πρέπει να έχεις και ιδιωτική ασφάλιση για να τα βγάλεις πέρα.

Στις ΗΠΑ τα σπίτια είναι ασφαλισμένα.. ακόμη και η ποιο μικρή γκαρσονιέρα, Έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό τομέα.. πολύ έυκολη, ακόμη και με τις αλλαγές που έχουν γίνει.

Σύνταξη βγαίνει διαφορετικά.. καμία σχέση με Ελλάδα

Οπλοφορία.. αντίθετες κατευθύνσεις, όπου εδώ απαγορεύεται και επιτρέπονται μόνο κυνηγετικά.

Διασκέδαση... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.. ο Αμερικάνος θα κάτσει στο τραπέζι, θα πιεί το καφέ του.. 20 λεπτά ιστορία δλδ και θα φύγει.. εσύ θα κάτσεις 3 ώρες και θα πάρεις μόνο ένα καφέ. Οι Αμερικάνοι κάνουν κάθε Σ/Κ μαζώξεις στα σπίτια με συγγενείς, φίλους, άτομα από τη δουλειά και κάνουν μπάρμπεικου βραδιές κτλ.. εσύ εδώ δεν κάνεις τέτοια.

Θρησκεία.. ΚΑΜΙΑ σχέση.. εκεί έχει ότι μπορείς να φανταστείς και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, να αρχίσω από τους Μορμόνους και να καταλήξω στους Ινδουιστές κτλ..

Σε τι δλδ είμαστε ίδιοι στις ταινίες; χαχαχα σε ποιες ταινίες φίλε μου, που εδώ για να δοθεί μια χορηγία σε ταινία πρέπει να φιλήσεις κατουρημένες ποδιές και αν πάρεις 10-20χιλιάρικα, όταν εκεί μικροταινίες της πλάκας έχουν πάρει 5 με 10 εκατ ευρώ1

Σε τι άλλο είμαστε ίδιοι; Στο τύπωμα χρήματος; χαχαχα

Εκεί οι Αμερικάνοι γιορτάζουν σχεδόν τα πάντα.. εδώ; εδώ κατάφεραν κάποιοι να μην χτυπάνε οι καμπάνες Μ.Παρασκευή στα αστικά κέντρα... εκεί χάνει την ζωή του ένας στρατιώτης που έδωσε μάχες σε ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ και βλέπεις όλη την γειτονία αλλά και ανθρώπους που ΔΕΝ τον γνώριζαν καν να στήνουν πομπές χιλιομέτρων για να υποδεχτούν την σορό του...

Όσο για την νοοτροπία.. άστο δεν έχουμε καμία σχέση ούτε σε αυτό.

Η Ελληνική κοινωνία γίνεται φοβική και μπαίνει στην λογική, ότι αφού η φωτιά σταμάτησε στου γείτονα, άστο να καεί μήπως δεν έρθει και σε μένα, ενώ ο Αμερικάνος θα πάει να βοηθήσει τον γείτονα.

πχ, να ένα post που αναφέρει το πού είναι προχώ οι αμερικάνοι σε σχέση με οπισθοδρομικότητα Ευρώπης.

Η διαφορά είναι όμως ότι πολλά από αυτά ισχύουν μόνο στην Ελλάδα και όχι σε όλη την Ευρώπη.

Παράδειγμα πχ Γερμανία, τα παιδιά στα 18 φεύγουν από το σπίτι.

Σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχουν πολλές θρησκείες, στην Ελλάδα είναι που η συντριπτική πλειοψηφία "δηλώνει" ορθόδοξη.

Ασφαλίσεις σπιτιών και τρόπος διασκέδασης είναι παρόμοιος και στην Ευρώπη, στην Ελλάδα διαφέρει.

Δημοσ.

Απαντώ στον greyhorse για τελευταία φορά:

Ειναι φανερό οτι αυτά που αναφέρει ειναι η στρεβλή οπτική του για τις ΗΠΑ. Οποιοσδήποτε που εχει διαβάσει, ακούσει οποιαδήποτε πολιτική ομιλία, ξέρει πως οι ατομικές ελευθερίες και η ατομική ευθύνη ειναι οι βάσεις της κοινωνίας, σε αντίθεση με την Ευρώπη που έχει ορισθεί το κοινό όφελος και η συνολική ευθύνη. Αυτή ειναι η κυρία διαφορά που άτομα σαν τον greyhorse αρνούνται να δουν. Δεν κρίνω ποια απο τις δυο προσεγγίσεις ειναι καλύτερη. Κρίνοντας που πάει η Ευρώπη, πολύ γρήγορα θα φτάσει τις ΗΠΑ σε αυτό το θέμα.

1. Σύγκριση με Ιαπωνία, ειλικρινά ειναι ηλιθιο να συγκρίνουμε την Ιαπωνία με τις ΗΠΑ ή την Ελλάδα. Πόσο καλα οι δυτικοί κατανοούμε τον κώδικα τιμής των Ιαπώνων;!; Πως μπορώ να συγκρίνω κάτι που δεν το γνωρίζω και έχω εκπαιδευτεί με διαφορετικό τρόπο σκέψης: εφαρμογή νόμων.

2. Ειναι φανερό πως δεν ξερεις τι ειναι το obamacare και άλλαξες θέμα. Οι διαφορετικές περιπτώσεις που αναφέρεις αντιμετωπίζονται διαφορετικά, σε περίπτωση δυστυχήματος έχεις περιλθαψη, όλα τα νοσοκομεία έχουν πρόβλεψη να καλύπτουν κάποιο ποσοστό ασθενών, υπάρχουν κοινωνικά ιατρεία. Δεν ειναι τέλεια, αλλά δεν ειναι ούτε δημόσια ούτε χρεωκοποιημενα.
Αν εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα, η φτηνότερη ασφάλεια για την dc ειναι $80 το μήνα, αν εργάζεσαι για καποια πολιτεία εξαρτάται το που εισαι, πχ στο μισισίπι ειναι 380$ το χρονο. Σε κάθε περίπτωση εξαρτάται που βρίσκεσαι και ποιος ειναι ο εργοδότης.
Εγώ στη Γερμανία πλήρωνα 350€ το μήνα για ασφάλεια.
3. Σου απαντώ με επιχειρήματα του επιπέδου σου: "ο μπαμπάς μου ειναι μπάτσος θα σε κάνει ντα".
4. Ειλικρινά δεν έχεις ανοίξει ποτέ τηλεόραση στην Αμερική. Η συζητηση για τις εκτρώσεις ειναι μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων και δικαστικών αποφάσεων και επακόλουθο νέων επιχειρημάτων. Διαφωνείς/συμφωνείς αυτός ειναι ο νομικός πολιτισμός των ΗΠΑ. Κατάπιε το. Το πιο προςφατο επιχείρημα ενάντια στις εκτρώσεις ειναι οτι το 18 ημερών έμβρυο εχει το δικαίωμα να ζήσει και κάνεις δεν εχει το δικαίωμα να του αφαιρέσει τη ζωή. Ξέρω οτι σου φαίνεται ηλιθιο ως επιχείρημα αλλα δες την εισαγωγή στο παρον μηνυμα.

5. Μαθήματα βιολογίας και ιατρικής, η αγορά όπλου ειναι μέρος της αλυσίδας του dna. Σε ενοχλεί που έχουν δικαίωμα να αγοράσουν όπλα, κατανοητό. Δε σε ρώτησαν ούτε εμένα ρώτησαν. Ειναι στο Σύνταγμα τους που δεν το αλλάζουν, μπορεί να αυξήσουν τους φόρους για σφαίρες ή δεν ξέρω τι αλλο, η οπλοκατοχή όμως δε θα απαγορευτεί.

7. Δεν υπάρχουν τριτοκοσμικές χώρες σε πολιτισμικό επίπεδο* και αυτό αρνείσαι να καταλάβεις. Εισαι όπως οι χριστιανοί που κρίνουν τους μουσουλμάνους ή σαν τους μουσουλμάνους που κρίνουν τους χριστιανούς και οι δύο αρνούνται να αφομοιώσουν το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα.
*αυτό το σχόλιο σου ειναι ο ορισμός του ρατσισμού: εξίσωση του οικονομικού επιπέδου μια χώρας με το πολιτισμικό και απαξίωση της χώρας με βάση το συγκεκριμένο κριτήριο.

9. Δεν έχω πηγές, ειναι χρόνια χρόνια μελέτης, συλλογής πληροφοριών, κρίσης, αφομοίωσης, σεβασμού προς τις αξίες και τις αρχές των Συνανθρώπων μου, συζητήσεις με όποιον και όποτε μπορώ, ταξίδια, ηλίθιες ερωτήσεις και ανοιχτά αυτιά. Ναι διαφωνώ με πολλά, αλλά λαμβάνω οποία πληροφορία μπορώ.

Εσύ μπορει να ανοίξεις τη Wikipedia.

• Like 3
Δημοσ.

Εσύ ξεχνάς ότι η Ευρώπη είναι κι εγώ έχω χάσει τον μπούσουλα πόσα κράτη, και όλα τα ζητήματα που ανέφερα και έδωσα και πηγές ότι είναι θέματα ακόμη και σήμερα στην αμερική, δεν υπάρχει ευρωπαικό κράτος που να τα έχει στα μείζοντα. Αν δεν τα τσουβαλιάσουμε κιόλας, θα δεις ότι ενώ σε γενικές γραμμές επηρεάζουν την πολιτική και οικονομία των ΗΠΑ, στην Ευρώπη σε γενικές γραμμές τα έχουν χεσμένα.

Επίσης απλά ισχυρίζεσαι ότι η Ευρώπη είναι πίσω σε πολλά θέματα και οι λαοί είναι οπισθοδρομικοί χωρίς να αναφέρεις ποια είναι αυτά τα θέματα και χωρίς αποδείξεις να στηρίξεις τις αερολογίες και παπαρολογίες σου.

Γιατί χωρίς αναφορά και χωρίς αποδείξεις, απλά παπαρολογείς και τίποτα άλλο.

Για να σε κατατοπισω λιγο επειδη μαλλον το google δεν υπαρχει σε σενα....

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1196941/The-violent-country-Europe-Britain-worse-South-Africa-U-S.html

Επομενο

http://www.vice.com/read/guide-to-european-racist-leagues

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/05/26/far-right-europe-election_n_5391873.html

μετα

http://www.dw.de/preventing-police-brutality-in-germany/a-16641839

http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=10320

Συνεχεια

http://www.businessinsider.com/europe-corruption-2011-10

Επισης

https://www.google.gr/search?client=opera&q=corruption+european+countries&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=europe+mafia

Δες τα 2 πρωτα λινκ.... Ειδικα για το πρωτο 3 taken γυρίστηκαν 

Παμε παρακατω

http://en.wikipedia.org/wiki/European_debt_crisis

Και για να ειμαι δικαιος σε αντιθεση με εσενα

http://apecsec.org/european-union-pros-and-cons/

Και οπως εξηγησα εμεις στην Ευρωπη ειμαστα πισω σε αλλα θεματα... Αμα θες συνεχιζω τα link μεχρι να καταλαβεις τις διαφορες... Επισης εκει που αναφερομαι για police brutality ναι ξερω τι θα πεις... κρατα το για σενα..

Αυτα ειναι πραγματικα προβληματα της Ευρωπης και αμεσα του πολιτη οχι σαν αυτα που αναφερεις. Εχουμε στην Ευρωπη αυξηση του ρατσισμου και αυτο με οτι συνεπαγεται... Υπαρχει τεραστια κοινωνικη ανισοτητα σε επιπεδο χωρων και λαων και εσυ μας λες οτι ολα ειναι τελεια στην Ευρωπη. Συνηθως συμφωνω μαζι σου grey αλλα εδω εισαι λαθος.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ λέω ότι θέλω ή εσύ έχεις άγνοια;

Γνωρίζεις τι είναι το obamacare και ότι σε σύγκριση με τη νοσηλευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι για γέλια;

Γνωρίζεις τις διαμάχες δημοκρατικών-ρεπουμπλικάνων για τα δικαιώματα της γυναίκας πάνω στο σώμα της και στην επιλογή της στην έκτρωση ή στην προστασία του αγέννητου εμβρύου σε βάρος της γυναίκας;

Γνωρίζεις πως η οπλοφορία θεωρείται φυσιολογικό στην Αμερική και αν έχεις το χρήμα για αγορά, όπλο μπορείς να κατέχεις παράνομα όποτε θελήσεις να αγοράσεις;

Αμφιβάλλεις ότι η εγκληματικότητα είναι υπερβολικά αυξημένη σε σύγκριση με την Ευρώπη; Περισσότεροι φόνοι; Περισσότερες συμμορίες; Περισσότερα γκέτο; Περισσότεροι άστεγοι; Περισσότεροι φτωχοί πολίτες;

Για άνοιξε κανά σάιτ να ενημερωθείς για τις νομοθεσίες που προσπαθούν να περάσουν καθημερινά είτε οι ρεπουμπλικάνοι είτε οι δημοκράτες και μετά έλα να τα ξαναπούμε.Ναι ας πούμε γιατί η εγκληματικότητα, οπλοκατοχή, χριστιανοταλιμπάν με τις απόψεις τους, φτώχεια πολιτών, ανυπαρξία δημόσιας υγείας, ανισότητα πολιτών κτλ δεν υπήρχε στην Αμερική του '30, του '60, του '80 κτλ αλλά είναι φαινόμενο των τελευταίων 20-30 ετών..

Ό,τι να'ναι...

Φίλε αν δεν ξέρεις κάτι μη μιλάς! Δε στο μάθανε αυτό;

Ναι, φυσικά και όλα αυτά τα φαινόμενα έχουν εκτροχιαστεί τα τελευταία 20-30 χρόνια. Δες, ενημερώσου και μετά να εκφράζεις άποψη. Έλεος!

• Like 2
Δημοσ.

Για να σε κατατοπισω λιγο επειδη μαλλον το google δεν υπαρχει σε σενα....

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1196941/The-violent-country-Europe-Britain-worse-South-Africa-U-S.html

Επομενο

http://www.vice.com/read/guide-to-european-racist-leagues

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/05/26/far-right-europe-election_n_5391873.html

μετα

http://www.dw.de/preventing-police-brutality-in-germany/a-16641839

http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=10320

Συνεχεια

http://www.businessinsider.com/europe-corruption-2011-10

Επισης

https://www.google.gr/search?client=opera&q=corruption+european+countries&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=europe+mafia

Δες τα 2 πρωτα λινκ.... Ειδικα για το πρωτο 3 taken γυρίστηκαν 

Παμε παρακατω

http://en.wikipedia.org/wiki/European_debt_crisis

Και για να ειμαι δικαιος σε αντιθεση με εσενα

http://apecsec.org/european-union-pros-and-cons/

Και οπως εξηγησα εμεις στην Ευρωπη ειμαστα πισω σε αλλα θεματα... Αμα θες συνεχιζω τα link μεχρι να καταλαβεις τις διαφορες... Επισης εκει που αναφερομαι για police brutality ναι ξερω τι θα πεις... κρατα το για σενα..

Αυτα ειναι πραγματικα προβληματα της Ευρωπης και αμεσα του πολιτη οχι σαν αυτα που αναφερεις. Εχουμε στην Ευρωπη αυξηση του ρατσισμου και αυτο με οτι συνεπαγεται... Υπαρχει τεραστια κοινωνικη ανισοτητα σε επιπεδο χωρων και λαων και εσυ μας λες οτι ολα ειναι τελεια στην Ευρωπη. Συνηθως συμφωνω μαζι σου grey αλλα εδω εισαι λαθος.

Δεν καταλαβαίνω προς τι τα λινκς αυτά, χώρια που ένα βασικά λέει ότι στην Ευρώπη βρίσκονται 6 από τις 10 λιγότερο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου και μιλάει γι'αυτές, ατόπισες στο παράδειγμα, και το πρώτο που μιλά για μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην Αγγλία απο ότι στην Αμερική, ήδη σε έχω προλάβει σε προηγούμενο ποστ που έδωσα λινκ που εξηγούσε πως και κε ποιον τρόπο βγαίνει αυτό το πλασματικό και ψευδέστατο νούμερο που δεν ισχύει.

Και ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι όλα είναι μέλι γάλα στην Ευρώπη. Αλλά σε γενικές γραμμές οπισθοδρομικούς δεν μας λες.

Φυσικά και ρατσισμός είναι πρόβλημα στην Ευρώπη, ευτυχώς όμως δεν έχει φτάσει σε βαθμό να επηρεάζει αποφάσεις κυβερνήσεων. Στην Αμερική όμως αν βγει υποψήφιος για προεδρία και πει "απαγορεύω τις αμβλώσεις όταν βγω" θα επηρεάσει την εκλογή του. Αν πει "θα απαγορεύσω την οπλοκατοχή και οπλοφορία" αν ψηφιστεί σφύρα μου κλέφτικα.

Αλλά όταν διαβάζω ποστς που λένε "ακολουθάμε την Αμερική με 30 χρόνια διαφορά" ε δεν γίνεται να μην παρέμβω να μιλήσω για θέματα που είναι οπισθοδρομικότατοι αιώνες τώρα και δεν έχουν διορθωθεί ενώ εμείς τα έχουμε ξεπεράσει. Βασικότατα θέματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...