Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω και εγώ τώρα κάτι που παρακολουθώ το θέμα. Για ποιο λόγο να μην αγοράσει μια πρίζα τηλεφώνου διπλή ώστε από τη μια να έρχεται το adsl για το ρουτερ και από την άλλη να φεύγει το voip στη δεύτερη πρίζα. Έτσι ούτε πατέντες χρειάζονται και θα χρησιμοποιηθεί μόνο το ζεύγος μπλε/κόκκινο.

Οδηγός cyta: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=yrYsVfO9E4HPaLH3gcAF&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=0CB4QFjAA&usg=AFQjCNGkxnES5ZBhEjTB307tukUcLCqPag&sig2=WXNbse7DgiRKa8FLRMeoxQ

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ναι σωστά  :P Θελω να κανω τη ζωη μου δυσκολη εγω.

Όμως ο οδηγός που δινεις πιστευω πως απλα θα μπερδεψει ακομα περισσοτερο τα πραγματα. Καταρχην δε βλεπω τιποτα για voip. Δε δειχνει πουθενα να φευγει απο το ρουτερ δευτερο καλωδιο (απο την υποδοχη phone) και να πηγαινει σε πριζα για να δινεις στο υπολοιπο σπιτι τηλεφωνο. 

Στο διπλό πριζάκι θα έχει στη μια υποδοχη ένα το κοκκινο/μπλε που ειναι η γραμμη του που θα πηγαινει στο ρουτερ για DSL και στην αλλη υποδοχη της πριζας θα συνδεσει τα κιτρινο/πρασινο του υπολοιπου σπιτιου (στις δυο μεσαιες υποδοχες του RJ11) για να ενώνονται με την υποδοχη Phone του ρουτερ.

Δημοσ.

Αν εχεις cyta ειναι voip γιατι η cyta δε δινει pots τηλεφωνια. Αλλά επειδή δεν έχω καταλάβει ακόμα αν έχεις cyta ή αν απλά χρησιμοποιείς ρουτερ της cyta σε αλλη συνδεση για αυτο σε ρώτησα ξανα :P

Οταν δεν εχεις voip, αν συνδεσεις τηλέφωνική συσκευή σε οποιαδήποτε πρίζα κατευθείαν πρέπει να δουλέψει. Αν ειναι voip δεν μπορεις να εχεις τηλέφωνο κατευθείαν απο τις πριζες αλλά μόνο πάνω από το ρουτερ. Για αυτο σε αυτη την περιπτωση θελουμε να στειλουμε το σημα του τηλεφωνου απο το ρουτερ σε όλες τις πριζες του σπιτιου και αφου εχεις ελευθερο ζευγος καλωδιου κιτρινο/πρασινο μπορεις να το κανεις ευκολα.

Δημοσ.

Έχω cyta!!!! :) Άρα ειναι voip. Βασικά θα με βολευε να χρησιμοποιήσω ένα άλλο router της D-Link DSL2750B αλλά δεν νομίζω να μπορείς να συνδεθεί... 

Δημοσ.

Μία άλλη αναλαμπή. Μήπως έχεις 2 γραμμές στο διαμέρισμα; (2 διαφορετικά νούμερα; ) Γιατί σε αυτή τη περίπτωση θα χρησιμοποιείται και το άλλο ζεύγος που θεωρώ εγώ ελευθερο... Αν θελεις δώσε μου δυο φωτο από το εσωτερικό των πριζών να φαίνονται τα καλώδια. Μια απο την πριζα που εχεις το ρουτερ και μια απο την πριζα που θες να βαλεις το τηλεφωνο.

Σίγουρα το ρουτερ που θα σε βολευε δεν ειναι voip ομως. Και δυστυχως δε ξερω αν γινεται να το συνδεσεις. Ίσως γινεται με καποιο τροπο (και με τα 2 ρουτερ μαζι το ενα πανω στο αλλο) αλλα δε τα ξερω αυτα. Υπαρχουν αλλοι ειδικοι εδω στο φορουμ για τετοια πραματα :P Σκέφτομαι πως ισως γινεται αν συνδεθει το dlink πανω στη γραμμη και μετα το ρουτερ της cyta να συνδεθει με το dlink μεσω ethernet. Αλλά δε ξερω τι ρυθμισεις χρειαζονται τα ρουτερ για να παιξουν ετσι και να σου δουλεψει το τηλεφωνο που θα ειναι στο ρουτερ της cyta. Φυσικά σε αυτη τη περιπτωση το ρουτερ της cyta θα ειναι απλα "διακοσμητικο" για να δουλευει το τηλεφωνο, επειδη την δουλεια του modem θα την κανει το dlink και ολοι οι υπολογιστες θα συνδεονται εκει.

Δημοσ.

α.Στην cyta ΔΕΝ γίνεται να χρησιμοποιησεις άλλο ρουτερ.

β.Νικο Εχεις δίκιο για το σχεδιάγραμμα! Είναι και της cyta υποτίθεται. Αυτό όμως με τη διπλή πρίζα είναι πολύ πιο εύκολο να καταναοηθει από τον φίλο. Αλλά και πιο σωστό με την έννοια ότι εάν έρθει τεχνικός και αλλάξει ένα καλώδιο ή κάτι τέλος πάντων η ακόμη και ο ίδιος ο ts μετά από χρόνια δεν θα ξέρει τι του γίνεται με αυτές τις πατέντες! Εάν έχω χρόνο και μπω από pc θα κάνω σχεδιάγραμμα!

Δημοσ.

Στη Cyta γίνεται να βάλεις άλλο router (όχι modem/router) ως κύριο στη γραμμή. Το έχουν κάνει πολλοί.

Απλά ζητάς να γυρίσουν το δικό τους σε Bridge mode, ώστε να παίζει ως απλό modem (+ η τηλεφωνία) και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο άλλος router.

Δημοσ.

Στη Cyta γίνεται να βάλεις άλλο router (όχι modem/router) ως κύριο στη γραμμή. Το έχουν κάνει πολλοί.

Απλά ζητάς να γυρίσουν το δικό τους σε Bridge mode, ώστε να παίζει ως απλό modem (+ η τηλεφωνία) και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο άλλος router.

Εννοείται αυτό αλλά από τη στιγμή που έχει ένα dlink που δεν είναι και τίποτα φοβερό δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να έχει 2 συσκευές.
Δημοσ.

Το D-Link DSL2750B είναι modem/router οπότε όπως έγραψα δεν μπορεί να μπει στη γραμμή πίσω από άλλο modem, εκτός κι αν δεν μας ενδιαφέρει η τηλεφωνία, που δεν ισχύει στην περίπτωσή μας.

Μίλησα για κανονικό ασύρματο router ή τουλάχιστον κάποιο modem/router που μπορεί να αλλάξει μια LAN θύρα να παίξει ως WAN (π.χ. Fritz, Dreytek κλπ). Τα απλά modem/router δεν κάνουν με τίποτα για τέτοια δουλειά.

Δημοσ.

Το D-Link DSL2750B είναι modem/router οπότε όπως έγραψα δεν μπορεί να μπει στη γραμμή πίσω από άλλο modem, εκτός κι αν δεν μας ενδιαφέρει η τηλεφωνία, που δεν ισχύει στην περίπτωσή μας.

Μίλησα για κανονικό ασύρματο router ή τουλάχιστον κάποιο modem/router που μπορεί να αλλάξει μια LAN θύρα να παίξει ως WAN (π.χ. Fritz, Dreytek κλπ). Τα απλά modem/router δεν κάνουν με τίποτα για τέτοια δουλειά.

Επειδη ενα απο τα modem/routers που εχω παροπλισμενα ειναι και το D-Link 2750B, εχει δυνατοτητα να παιξει μια Ethernet θυρα σαν WAN οπως δειχνει και η παρακατω photo, απλα δεν υπαρχει αυτη η λειτουργια σε ολες τις εκδοσεις των firmwares...

grGRXPq.png?1

Δημοσ.

@loic 
τι εννοεις να παιζει σε μια θύρα WAN? :/ το εχω και εγω αυτο... δλδ αν θελω repeater απλά πρέπει να πάρω άλλο ενα της cyta? :/

Δημοσ.

Δεν εχω παρακολουθησει το θεμα και δεν ξερω τι ακριβως θες να κανεις, η απαντηση μου ηταν στον @jkoukos οσον αφορα αυτο που εγραψε για τη χρηση ενος modem/router που εχει την παραπανω δυνατοτητα...

Δημοσ.

Δεν εχω παρακολουθησει το θεμα και δεν ξερω τι ακριβως θες να κανεις, η απαντηση μου ηταν στον @jkoukos οσον αφορα αυτο που εγραψε για τη χρηση ενος modem/router που εχει την παραπανω δυνατοτητα...

Το υπολοιπο θεμα εχει να κανει με το πως να στειλουμε τηλεφωνικο σημα στο υπολοιπο σπιτι απο την υπαρχουσα καλωδιωση. Οποτε το αλλο ζητημα με το πως να συνδεθουν τα δυο ρουτερ μεταξυ τους ωστε να δουλευει σαν modem το dlink και να δουλευει το voip απο της cyta δεν εχει προσπαθησει κανεις να το λυσει :P (το λεω σε περιπτωση που θες εσυ να προσπαθησεις αν θελει ο poscore) 

Δημοσ.

Να τα πάρουμε με την σειρά. Έχεις γράψει ότι θέλεις:

α. Να υπάρχει δυνατότητα η τηλεφωνία της Cyta, εκτός του router να παίξει και σε άλλη πρίζα του σπιτιού.

β. Να επεκτείνεις ασύρματα την κάλυψη του σπιτιού μέσω αναμετάδοσης (repeater).

Το (α) έχει αναπτυχθεί αρκούντως και η βέλτιστη λύση είναι αυτό που προτάθηκε με διπλή την πρώτη πρίζα του σπιτιού και σύνδεση της επόμενης στην έξοδο Phone του router.

Για το (β) υπάρχουν διάφορες λύσεις αλλά πρέπει να είσαι αναλυτικότερος τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου. Άλλο πράγμα η αναμετάδοση (repeater), άλλο να λαμβάνεις ασύρματα (AP client) και να δίνεις ενσύρματα και άλλο να παίρνεις ενσύρματα και να δίνεις ασύρματα (ΑΡ).

Η αναφορά μου έγινε αποκλειστικά στο ότι μπορείς να βάλεις άλλη συσκευή router πίσω από αυτή της Cyta. Αποδείχθηκε ότι το D-Link DSL-2750B έχει δυνατότητα να δουλέψει ως απλό ασύρματο router.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...