Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα κάποιες γνώσεις πάνω στα δίκτυα. Αυτη τη στιγμή εχω ένα router απο cyta και θέλω να έχω μια επιπλέον τηλεφωνική συσκευή (2 δλδ). Ξέρω οτι πρέπει να κανω κάποιες τροποποιήσεις αλλα δεν ξερω τι. Κατι με τα κάλωδια ειναι...

επιπλέον θέλω το ασύρματο να το παίρνω απο ενα AP και να το δίνω πάλι. Να φτιάξω ένα repeater... Θέλω να εχω δίκτυο σε όλο το σπίτι ώστε να μπορώ να στήσω κάποια δικα μ πράγματα...

any help will be appreciated :) :) :) 

thanks

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Από ότι καταλαβαινω μιλάμε για VOIP (αφου λες για ρουτερ της cyta) οπότε:

Καταρχήν η δευτερη τηλεφωνική συσκευή θες να ειναι κοντά στο ρούτερ; Μπορεί δηλαδή να περαστεί εύκολα ένα νέο τηλεφωνικό καλωδιάκι και με με ένα τετοιο να κανεις τη δουλεια σου;

Αν θες μακρυα την συσκευή και θες να περάσει η γραμμή από τις υπάρχον καλωδιώσεις στις πρίζες, τσέκαρε αν στις πρίζες υπάρχουν 4 καλώδια ή 2. Αν ειναι 4 γίνεται μετατροπή αλλιώς....... παιζει άγχος.

Όσο για το AP έχεις πάρει κάποιο και θες να το συνδέσεις; (δε ξέρω να σου προτείνω κάποιο και εξάλλου δεν αναφέρεις πουθενά κάποιο όριο στα χρήματα)

Δημοσ.

Η μια τηλ συσκ ειναι διπλα στο ρουτερ. Η άλλη ειναι σε άλλο χωρο (σαλόνι). Γραμμή υπάρχει αλλά αν βάλω συσκευή τότε θα ακούγεται χίονια απο την μια...

AP δεν εχω ...μονο ενα ρουτερ της TPlink.δεν ξερω αν μπορω να κανω την δουλεια μ με αυτο... και αν γινεται με κανενα rpi τοτε ειμαιοκ

Δημοσ.

Γιατί να ακούγονται χιόνια; Το έχω κάνει σε ρουτερ cyta και μαλιστα η μια τηλεφωνικη συσκευη ειναι πανω σε κανα 10+ μετρα τηλεφωνικο παμφθηνο καλωδιο σε ενα ταφακι σαν αυτα που σου δωσαμε παραπανω και δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Από που περνάς την τηλεφωνική γραμμή; Μήπως πρεπει να εστιασεις εκει σε τυχον καποιο προβλημα;

Δημοσ.

γιατι η cyta νομιζω γυρνάει την γραμμή μεσα στο router γι αυτο βάζεις και το τηλ πανω στο router και οχι σε splitter. εχει τετοια δικα της κολπα...για αυτο ειπα πως παιζουν χιονια.

Δημοσ.

Δε γυρνάει την γραμμή. Ειναι VOIP όχι pots. Splitter δε θελει γιατι το τηλεφωνο περναει μεσα απο το ιντερνετ και οχι απο ξεχωριστη συχνοτητα.  Μια χαρά παίζει δευτερη συσκευη απλά με ένα διακλαδωτή πανω στο ρουτερ! (απο εκει που παιρνεις και την πρωτη συσκευη) δοκίμασε το :) (ή αν η πρωτη σου συσκευη εχει και εξοδο κι απο εκει το στελνεις στην δευτερη αμα θες)

Δημοσ.

Οποτε απο την πριζα τηλεφώνου το παω στον διακλαδωτη και μετα στο router και στο τηλ κατευθείαν? Ακομη και αν η θεση για το τηλ μενει κενη? Δεν μας πειραζει αυτο ε? Επισης σε δευτερη πριζα τηλ απλα συνδεω τηλ με ενα φιλτρο? όπως τα ειχα και με τον ΟΤΕ δλδ

Δημοσ.

Οχι οχι μαλλον το καταλαβες λαθος γιατι δε το ειπαμε καλα και λογικά για αυτο νομιζεις οτι δε θα δουλεψει (που οντως εχεις δικιο σε αυτη τη περιπτωση)

Θα δουλεψει με τον εξης τροπο. Στην πριζα σου συνδεεις μονο το ρουτερ. Το ρουτερ μετα σου δινει την εξοδο για τηλεφωνο. Εκει πανω θα βαλεις τον διακλαδωτη. 

Εγω αυτο που σε ρωτησα εξ αρχης ηταν αν εχεις ελευθερο ζευγος καλωδιου (ειτε εσωτερικά σε καποια πριζα, ειτε αν μπορεις να περασεις καλωδιο τηλεφωνου) ωστε να πας απο το ρουτερ και στην δευτερη συσκευη.

Δημοσ.

Δείτε λιγο την φωτογραφια. Έτσι λειτουργεί. Αν βάλω το μαυρο καλωδιο στον διακλαδωτη δεν θα δουλεψει.

αυτο π μ λες ειναι να βαλω το μαυρο που εινατο τηλ μ πανω στον διακλαδωτη και να συνδεσω την εξοδο του διακλαδωτη πανω στο TEL (πανω στο ρουτερ).?

με συγχωρείτε αν δεν τα πιάνω με την μια ολα αυτα που λέτε αλλα δεν ειμαι πολυ σχετικός με το αντικείμενο... :/ :/

ευχαριστω

post-239604-0-90279000-1428864399_thumb.jpg

Δημοσ.

Cyta εχεις ή εγώ δεν εχω καταλαβει καλά; Αν εχεις cyta άρα VOIP τηλεφωνία δε χρειαζεται το splitter καν εκει. Βαζεις κατευθειαν το καλωδιο απο την γραμμη σου πανω στο ρουτερ στην υποδοχη DSL. Και στην υποδοχη TEL βαζεις τον διακλαδωτη και πας στα τηλεφωνα κατευθειαν.

Εντομεταξυ το splitter ειναι και αναποδα :P Υποτίθεται πως η μερια με το καλωδιακι πηγαινει στην πριζα και η μερια DSL παει στο router.

Δημοσ.

κατάλαβα τι λες...επιτελους. οχι δεν παιζει να εχω απο τον splitter 2ο τηλ. ειναι σε αλλη γραμμή και δεν μπρεί να συνδεθεί στο router γτ ειναι μακρια

.

Δημοσ.

Με μπέρδεψες και μενα λιγο τωρα. Δες την πρωτη φωτο που εφτιαξα (καλλιτεχνης μιλαμε :P). Ετσι πρεπει να ειναι. Το προβλημα τωρα δηλαδη ειναι οτι δε μπορεις να τραβηξεις νεο τηλεφωνικο καλωδιο για την δευτερη συσκευη; 

Μια λυση οπως ελεγα εξ αρχης (για αυτο σε ρωτησα αν εχει 4 καλωδια στην πριζα σου ή 2) ειναι η δευτερη φωτο. Με λιγα λογια παιρνεις το ενα ζευγος (πχ κοκκινο/μπλε που ειναι η γραμμη που ερχεται απο την παροχο) και την πας στο DSL στο ρουτερ. Και αν η εγκατασταση στο σπιτι σου εχει κι αλλο ζευγος καλωδιου (πχ κιτρινο/πρασινο) το χρησιμοποιεις για να στειλεις το τηλεφωνο στις υπολοιπες πριζες. Αυτος ο τροπος θελει καποια πατεντουλα στο βυσματακι του καλωδιου οταν θα το παρεις απο το ρουτερ για να παει στην πριζα. Οπως και να χει πες μου πως το βλεπεις, αν μπορει να γινει ετσι τοτε συνεχιζουμε. Αν η εγκατασταση σου εχει μονο ενα ζευγος (πχ κοκκινο/μπλε) τοτε υπαρχει θεμα...

post-121105-0-77534800-1428866308_thumb.jpg

post-121105-0-01411400-1428867124_thumb.jpg

Δημοσ.

Εισαι τυχερος. Μπορείς να μου πεις τι ρούτερ ειναι αυτό; (για να σιγουρέψω λίγο κάτι) Απλά επειδη τις περισσότερες φορές τα ετοιμα καλωδιακια με RJ11 βυσματακια εχουν μεσα μονο 2 καλωδια (πχ κοκκινο/μπλε στις 2 μεσαίες επαφές του βύσματος) θα πρεπει να βρεις ένα που να έχει και τα 4 καλώδια. Αλλά θέλει κολπάκι εκεί που σου έχω το μπλε βελακι στην φωτο. Θεωρώ τυχαία πως τα μεσαία είναι κοκκινο/μπλε και τα ακριανά κιτρινο/πράσινο. Επειδή το ρουτερ λογικά θα δινει στα 2 μεσαια το τηλέφωνο (οπως και οι πριζες σου την γραμμη σου) θα πρεπει να γινουν αλλαγη στην μια μερια του καλωδιου τα ακριανα με τα μεσαια (αλλαζει το βυσμα, αλλα αν δεν εχεις εργαλειο για να το κανεις μονος σου πας σε ενα μαγαζι με ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα και σου το κανουν). Οποτε ετσι απο την μερια του ρουτερ θα συνδεονται τα 2 μεσαια (κιτρινο/πρασινο πλεον μετα την αλλαγη) τα οποία στην μερια της πριζας θα καταλήγουν στα 2 ακριανά που θα ειναι αχρησιμοποίητα σε όλο το δίκτυο του σπιτιού (κιτρινα/πρασινα σε ολο το σπιτι) Άρα μετά σε όλο το σπίτι θα έχεις τηλέφωνο στα ακριανά καλώδια του βύσματος οποτε πας στην πριζα που θες και τα βάζεις στη θέση των 2 μεσαίων (αντι των κοκκινο/μπλε δηλαδη) και συνδέεις το τηλέφωνο σου.

Έχεις σίγουρα voip τηλεφωνία και σου τα λέω εγώ όλα αυτά ή πάμε να κάνουμε καμια βλακεία;  :lol:

ΥΓ: Εκτος αν η πριζα σου εχει 2 υποδοχές θα χρειαστεις και δευτερο διακλαδωτακι το οποίο θα πρεπει οπωσδήποτε να εχει και τις 4 επαφες γιατί κυκλοφορούν και μερικά που έχουν μόνο τις δύο μεσαίες επαφές ενωμένες. 

post-121105-0-79334100-1428970943_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...