Προς το περιεχόμενο

Clock for clock σύγκριση (IPC) επεξεργαστών στα 3.4GHz ...

Hael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να ρωτησω αν βαλουμε ολοι τους επεξεργαστες να τρεξουν μεσα απο το BIOS με μονο 1 πηρηνα και στα 3.4 τι θα γινει.

Να μην μπορει να τρεξει κανεις αλλος πηρηνας ταυτοχρονα και απλα να παρουμε μετρηση μονο απο 1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι δεν εννοουσα το usage

δες τον task manager που εχω αριστερα σε μορφη διαγραμματος 

σε single core δεν δουλευει 100% καποιος πυρηνας

εχω ενεργα cool n quiet , enhanced halt state (c1e) ,AMD IO c-state και spread spectrum 

τα απενεργοποιησα αλλα single core συνεχιζει να μην παει 100% καποιος απο ολους τους πυρηνες

αν το ιδιο κανει κ σε intel οκ αλλιως κατι γινεται

Ο task manager σου δείχνει την χρήση του πυρήνα  σε μια περίοδο χρόνου (1-2 δεύτερα)

για να δεις αν τρέχει το νήμα με κοντά στο 100% του πυρήνα θα πρέπει να το δεις με πρόγραμμα που να δείχνει τα νήματα, όπως το process explorer.

Εικόνα

• Like 2

Να ρωτησω αν βαλουμε ολοι τους επεξεργαστες να τρεξουν μεσα απο το BIOS με μονο 1 πηρηνα και στα 3.4 τι θα γινει.

Να μην μπορει να τρεξει κανεις αλλος πηρηνας ταυτοχρονα και απλα να παρουμε μετρηση μονο απο 1.

το εχω δοκιμασει εγω, στον 6300 δεν με αφηνει να κλεισω cores Μεσω bios, Λεει οτι δεν το υποστηρίζει αυτος ο cpu

Δεν χρειάζεται να κλείνεις πυρήνες από το bios μπορείς από την διαχείριση εργασιών και στην καρτέλα λεπτομέρειες να κάνεις δεξί κλικ στο εκτελέσιμο και να κάνεις ορισμό συνάφειας,εκεί μπορείς να περιορίσεις το όποιο πρόγραμμα να τρέχει μόνο στον/στους πυρήνα/νες που θες.

Ναι, έτσι πρέπει να είναι. Περιμένουμε κάποιος με sandy να ποστάρει.

ορίστε. ι5 2500κ (htpc) και ι7 2600κ(main) στα 3,4 χωρίς τουρμπο.

post-200402-0-14693200-1429016325_thumb.jpg

post-200402-0-28984400-1429016332_thumb.jpg

το score 746 από τα αποτελέσματα είναι με oc στα 4,3

• Like 9

λιγο μου φαινεται το σκορ του 2500κ

μπααα νορμαλ μου φαίνεται.  περιπου 20% πάνω από nehalem στο single core

εμένα στο multi μου τα χαλάει ο 2600κ γιατί το HT  δεν φαίνεται να τραβάει και πολύ.... όχι ότι περίμενα να κάνει παπάδες αλλά περίμενα μεγαλύτερο όφελος

3400MHz core / 3400MHz uncore / 1600MHz 11-11-11-30 ram

post-185414-0-63924600-1429218154_thumb.png

οι 2 γενεές haswell έχουν το ίδιο IPC power

Το οτι είπαν κάποια μοντέλα refresh ή κάτι άλλο δεν σημαίνει οτι κάνανε αλλαγές και στην αρχιτεκτόνικη ή οτι είναι άλλη γενιά..

• Like 2

58203.4_zpsypvyje3i.jpg

Και ο μικρός ξαδερφούλης:

gamma32583.4_zpswpgmegvv.png

Για πες μας τις εντυπώσεις σου από την μετάβαση σε αυτήν την πλατφόρμα. Ευχαριστημένος ; Ενθουσιασμένος ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πες μας τις εντυπώσεις σου από την μετάβαση σε αυτήν την πλατφόρμα. Ευχαριστημένος ; Ενθουσιασμένος ;

Ναι για τα χρήματα που έδωσα είμαι πολύ ευχαριστημένος.Υπάρχει διαφορά στα παιχνίδια,συγκρίνοντας μάλιστα στοκ 5820k με [email protected]. Δεν θα την έκανα την μετάβαση βέβαια αν δεν υπήρχε η ευκαιρία να τα πάρω σε καλή τιμή.Η χρηματική διαφορά δεν νομίζω ότι αξίζει.Αν έπρεπε να πάρω από Ελλάδα,θα πήγαινα για 4690k. Επεξ/σία από SigmaDelta
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...