Προς το περιεχόμενο

Clock for clock σύγκριση (IPC) επεξεργαστών στα 3.4GHz ...

Hael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επισης προσεξα οτι ενω σε multi core δουλευει στο 100%

33tjwg8.jpg

ενω σε single core οχι

wilg91.jpg

μέσα απ την διαχείριση εργασιών όρισε το exe του sinebench να τρέξει σε 1 core.

Ετοιμος.

Πρόβλημα δεν αποτελεί το συγκεκριμένο,ο επεξεργαστής η το λειτουργικό(δεν γνωρίζω)διαμοιράζουν το "βάρος" της επεξεργασίας.

Πρώτα συμπεράσματα.
1) οι amd πρέπει να έχουν σοβαρό πρόβλημα γιατί έχουν χαμηλότερο IPC από Intel ,μοντέλων 7+ετών(χωρίς διάθεση flame)
2) οι 2 γενεές haswell έχουν το ίδιο IPC power

αυτό για τους amd ισχύει,αλλά είναι λίγα τα παιχνίδια που θα τρέξουν στον 1 πυρήνα πχ.

Απο την άλλη σε τέτοια περίπτωση(πχ MMO)πας σε ιντέλ καρφωτά λόγω του μεγαλύτερου single core performance.

Υπάρχουν βίντεο με game tests που επιβεβαιώνουν αυτά που λέμε/γράφουμε/διαβάζουμε χρόνια τώρα σχετικά με τις αποδόσεις intel/amd, απλά μερικοί το κάνουν να φαντάζει τρομερό και φοβερό(πχ μακριά απο amd είναι σαπάκια,καίγονται,ανατινάσονται,θερμάστρες κλπ κλπ)

τέστ δικό μου δεν βάζω,με κάλυψε ο κράκερ εε τάπερ εεε χάκερ.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά μαθηματικά redshift, έχεις 6 πυρήνες, όταν δουλεύουν και οι 6 πάει 100% η χρήση, όταν δουλεύει ο ένας είναι το 1/6 του 100% της χρήσης, δηλαδή των 6 πυρήνων συνολικά, άρα 16,7 % (στρογγυλοποιημένο το 16,66666666666667) χρήση όταν δουλεύει ο ένας πυρήνας. Σε εμένα που έχω 4, όταν δουλεύουν όλοι 100%, όταν δουλεύει ο ένας 25%. Άρα κάποιος που έχει x πυρήνες, όταν δουλεύουν όλοι οι x πάει 100%, ενώ για τον έναν από αυτούς η μέτρηση γίνεται 100*1/x. Επίσης, έχω παρατηρήσει πως τα windows 8.1 βγάζουν χαμηλότερο score από τα 7αρια στο cinebench.

οχι δεν εννοουσα το usage

δες τον task manager που εχω αριστερα σε μορφη διαγραμματος 

σε single core δεν δουλευει 100% καποιος πυρηνας

εχω ενεργα cool n quiet , enhanced halt state (c1e) ,AMD IO c-state και spread spectrum 

τα απενεργοποιησα αλλα single core συνεχιζει να μην παει 100% καποιος απο ολους τους πυρηνες

αν το ιδιο κανει κ σε intel οκ αλλιως κατι γινεται

Όντως τώρα το είδα, περίεργο. Και εμένα μου το κάνει τελικά.

το κανει ακομα κ αν ορισεις manually το affinity του cinebeanch σε καποιον απο ολους τους πυρηνες

ελπιζω να το δοκιμασει κ καποιος με intel να δουμε 

Υπαρχει περιπτωση να διορθωθει το mp ratio η αποτελει σταθερα?

δεν ειναι σταθερα ,ειναι μετρηση βελτιστης αποδοσης σε multicore

οσο το νουμερο προσεγγιζει τα threads του επεξεργαστη τοσο καλυτερα δουλευει multicore (εικαζω)

• Like 1

το κανει ακομα κ αν ορισεις manually το affinity του cinebeanch σε καποιον απο ολους τους πυρηνες

ελπιζω να το δοκιμασει κ καποιος με intel να δουμε 

δεν ειναι σταθερα ,ειναι μετρηση βελτιστης αποδοσης σε multicore

οσο το νουμερο προσεγγιζει τα threads του επεξεργαστη τοσο καλυτερα δουλευει multicore (εικαζω)

Αυτο το νουμερο μπορει να βελτιωθει η να χειροτερεψει? Και αν ναι πως

δεν ξερω ,εχει σχεση με την αρχιτεκτονικη του καθε επεξεργαστη ,το λειτουργικο φυσικα (πως κανει assign δλδ το εργο στον καθε πυρηνα) κ το ιδιο το cinebeanch

εμενα που εχω 6 φυσικους πυρηνες με 6 threads με παραξενεψε οτι με mp ratio 5,94 δουλευε θεωρητικα σχεδον αψογα multi core

απο οτι νομιζω ,αν καταλαβα καλα single thread το test δεν δουλευει σωστα (μονο στους AMD?) οποτε κ εβγαλε αποδοτικοτητα multi σχεδον αψογη

Aυτη ειναι η εικονα σε Intel με το affinity ορισμενο σε εναν πυρηνα. 

Δεν το τρεχει σταθερα σε εναν, αλλα δειχνει να το κανει "πασα" και στους αλλους, σχεδον σε καθε αλλαγη του καρε στο rendering.

Παρ'ολα αυτα χρησιμοποιει  εναν πυρηνα τη φορα απ'οτι δειχνει.

311kt4p.png

• Like 3

Σωστο ειναι το usage, στο περιπου. Στα 16 threads πιανει το 100% του επεξεργαστη, οποτε στον ενα πυρηνα χωρις HT το usage θα ειναι περιπου πανω κατω στο 6,25%. Δεν ξερω αν ειναι λαθος η λογικη μου :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...