Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα εξωτερικό της seagate και μετά από format που έκανα το αναγνώριζε κανονικά. Όμως παρόλο που ο σκληρός είναι με εξωτερική τροφοδοσία κάθε τόσο έσβηνε και συνδεόταν ξανά. Μπήκα ρυθμίσεις να θυμηθώ πως το είχα φτιάξει παλιά κατέβασα και ένα πρόγραμμα της seagate τα έκανε όλα χάλια και τώρα εμφανίζεται μόνο ώς γράμμα μόνο άν πατήσω my computer και όχι στην στήλη δεξιά και δεν μπορώ να μπω μέσα. Αν δοκιμάσει κρασάρει το σύστημα. Μπορώ να κάνω κάτι? Ο σκληρός σε άλλο pc λειτουργεί κομπλέ. Δεν μπορώ να του κάνω format γιατί είναι ο μεγαλύτερος που έχω και δεν έχω κάπου να σώσω τα αρχεία προσωρινά.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να του κάνω format γιατί είναι ο μεγαλύτερος που έχω και δεν έχω κάπου να σώσω τα αρχεία προσωρινά.

...και αν χαλάσει (κανονικά και εντελώς και εννοώ τον σκληρό που περιέχει η "εξωτερική θήκη"), τί θα κάνεις...;

Μπορεί (λογικά) να μην μπορείς για λόγους οικονομικών να πάρεις άλλον δίσκο, ΤΩΡΑ, αλλά να θυμάσαι πως όταν διατηρείς αρχεία σε ένα μόνο μέσο, ρίχνεις ζάρια με την τύχη τους, καθώς ένας δίσκος μπορεί να χαλάσει ανά πάσα στιγμή (όπως μπορεί και να ζήσει χρόνια πολλά βέβαια, αλλά αυτό το "μπορεί" αφήνει τα αρχεία στον αέρα, σωστά; ) και στην ουσία το μεγαλύτερό σου πρόβλημα που θέλει λύση είναι να εξασφαλίσεις χώρο για να κάνεις αντίγραφα, τουλάχιστον των αναντικατάστατων από όσα αρχεία περιέχει ο εν λόγω σκληρός. Έστω σε ντιβιντάκια, έστω σε ονλάιν υπηρεσίες, έστω από εδώ κι από 'κει σε δίσκους μικρότερους που ίσως να έχεις. Ή αγορά έστω ενός μικρότερου, αν πχ είναι 3 ή 2 ΤΒ ο τρέχων, τουλάχιστον έναν του 1ος ΤΒ (πιο μικρός δεν συμφέρει με τίποτα άλλωστε). Μιλάμε πάντα για σκέτο σκληρό κι όχι με θήκη. 

Κατά τ' άλλα, αφού σε άλλο πισί είναι τζετ (φαντάζομαι εννοείς ότι εκεί ούτε αποσυνδέσεις/επανασυνδέσεις κάνει), τότε το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι στον δικό σου : τροφοδοτικό στην καλύτερη - μητρική (θέμα με τις USB και μάλλον με τον USB controller πιο συγκεκριμένα) στην χειρότερη. Οπότε ολίγον τρέχα-γύρευε.

Το "πρόγραμμα της Σήγκέητ", ποιό ακριβώς εννοείς ότι είναι; Και ποιά λειτουργία υποτίθεται πως έκανε; ("για να κάνει τί" δηλαδή το έτρεξες; )

Τέλος, στην Διαχείριση Δίσκων, πάρε ένα screenshot και ανέβασέ μας να δούμε πώς φαίνεται ο δίσκος.

Υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να έχεις malware στον δικό σου εν τω μεταξύ (και γι' αυτό να κρασάρει το σύστημα όταν πας να μπεις στον δίσκο). Ένα τρέξιμο του Malware Bytes, wouldn't hurt λοιπόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...