Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ειμαι καινουργιος στην παρεα σας αλλα παντα διαβαζα το site για να ενημερωθω για κατι που δεν το ηξερα.

Τωρα ηρθε η ωρα να φτιαξω μια συνθεση μετα απο καιρο και θα ηθελα την γνωμη σας.

Ποσο που διαθετω: 500-700

Χρηση: κατασκευη websites, προγραμματισμο, games LOL COD γενικα χαλαρα, ταινιες.

Οθονη: υπαρχει LG 24EN33

Περιφεριακα: υπαρχουν

Αυτo που θα κρατησω ειναι το τροφοδοτικο μαλλον: Coolermaster RS-500 ACAB L3

Αυτα που σκεφτομαι να βαλω ειναι:

Cpu: AMD FX 9590

Mb : ASUS M5A97 R2.0

Gpu: ASUS R9 270 ή R7 260

Ram: MUSHKIN 997006 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ

SSD: Samsung EVO 250GB

Case αγνωστο ακομα (full tower;)

Και απο οτι εχω διαβασει ο cpu χρειαζεται αλλη ψυκτρα.

Θα ηθελα να μου αναφερεται κατι παραπανω για την καλη ροη αερα στο pc γιατι αυτο που εχω τωρα υποφερει το καλοκαιρι.

Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για τον αν ειναι ισορροπημενη η συνθεση αυτου του pc και αν χρειαζεται κατι αλλο.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η ιδεα αυτη ειναι σιγα σιγα να αρχισω να μαθαινω.

Και ειχα διαβαδει οτι οι AMD ειναι ανεκτικοι σε oc.

Εσυ τι προτεινεις;

Δημοσ.

ενας 8320 η 8350 ειναι αψογος για αυτον που το θες!και 100 ευρο λιγοτερα τα οποια μπορεις να τα δωσεις για να παρεις καλυτερη καρτα γραφικων (βλ r9 280 η GTX 960)

Επισης δεν θα συνιστουσα OC η καρτα γραφικων σαν την r9 280 με αυτο το τροφοδοτικο,παρε το thermaltake 630 SE!

Δημοσ.

Για case τι εχετε να προτεινεται. Και αξιζει να αγορασω τετοιο τουμπανο gpu χωρις να την αξιοποιω στο μεγιστο(gaming);

Για το θεμα του επεξεργαστη θα το σκεφτω, θα δω και διαφορα review. Απλα γιατι εχει ο 8350 μεγαλυτερη ισχυ και λιγοτερη τιμη απο τον 8370; Λογω καταναλωσης;

Ευχαριστω για την γρηγορη ανταποκριση.

Δημοσ.

Δεν ξερω τις διαφορες σου αλλα μην κοιτας 8370 ουτε 8350!σε αυτα τα λεφτα παιζουν Intel Πολυ καλυτεροι!

δες μονο τον 8320,για κουτι κοιτα το Silencio 650 Pure της coolermaster π ειναι οτι καλυτερο παιζει κατω απο 50 ευρο!

αν δεν παιζεις games τοτε μεινε με την 270 η 260!και δωσε λεφτα για SsD η cpu cooler!

Δημοσ.

Σαν ποιους intel εννοεις;

Γιατι εγω σε αυτα τα λεφτα δεν εχω βρει κατι καλυτερο που να ειναι ξεκλειδωτoς και να μπορω να κανω oc.

Δημοσ.

Δηλαδη μου λες οτι ειναι καλυτερα να φτιαξω μια συνθεση με intel;

Απλα πιστευα παντα οτι πληρωνεις το ονομα παραπανω απο οτι αξιζει στη intel.

Μου εβαλες καινουργιο διλημα τωρα.

Δημοσ.

εγω απλα λεω οτι οσον αφορα τα οικονομικα ειναι ιδια πανω κατω στην επιλογη σου αυτη.

επιλογες ωστοσο εχεις κ με i5 4460 στα 180-195 ευρω κ εισαι οκ (οχι ομως οβερκλοκ) .

ή amd 8320 και πυρηνες θα χεις για προγραμματα που χρειαζονται κ οβερκλοκ με καλη μητρικη κ ψυκτρα θα μπορεις να κανεις.

8350 παλι το ιδιο απλα απο 3.5 του 8320 θα εισαι στα 4 ηδη κ θα πας αν θες σε ανεβασμα.

τα λεω αυτα κ λογω του μπατζετ που ορισες που δν ειναι του χιλιαρικου αλλα των 500 εως 700 ευρω.

Δημοσ.

περα απο το ονομα πληρωνεις και αλλα,χαμηλες θερμοκρασιες,πολυ πολυ μεγαλυτερη δυναμε σε 1-2 πυρηνες!μικροτερες καταναλωσεις!

εγω σου λεω οτι αν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα ο i5 4690k ειναι μονοδρομος!

Δημοσ.

Μπορεις να μου προτεινεις μια συνθεση με τον intel cpu;

Αλλα να μπορει να τραβαει και ενα oc.

Δημοσ.

Αν θες να ακούσεις μια λογική λύση που Overall θα σου προσφέρει καλύτερη εμπειρία... Μπορείς να πας σε 8320 που είναι φτηνός και αρκετά δυνατός για τα πάντα, εξοικονομείς έτσι χρήμα να τα ρίξεις σε ssd και γενικά σε άλλα σημεία που θα έχουν περισσότερη σημασία στην γενική ταχύτητα του συστήματος.. π.χ. κάτι τέτοιο:

Cougar Archon midi (ίσως το καλύτερο κουτί στα 30-35 ευρώ, χωράει το pc σου άνετα και έχει καλό airflow)

Thermaltake Hamburg 530w (αρκεί και για δυνατότερη κάρτα)

AMD FX 8320
Asrock 970 Pro3 R2.0 (λογικά θα μπορείς να κάνεις ένα middle o/c με αυτό και να πας τον 8320 γύρω στα 4Ghz+).
Raijintek Themis cpu cooler

2x4gb G.Skill Aegis 1600 CL11
Crucial SSD BX100 250gb (για μένα σύστημα σήμερα χωρίς ssd δεν υφίσταται)

WD 1tb Caviar Green (για να έχεις και χώρο αποθήκευσης)

Asus R7 260X 2gb overclocked

710 ευρώ. Χωρίς τροφοδοτικό γύρω στα 660 οπότε ρίχνεις την διαφορά αλλού, π.χ. σε καλύτερο case ή καλύτερη vga ή μεγαλύτερο ssd.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...