giorgos231 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Γεια σας πρωτη φορα εκανα Overclock και το δοκίμασα στα 4.2 GHz. Με CPU: amd fx 6300 Motherboard: Gigabyte 970A-UD3P CPU Cooler: Coolermaster Hyper 212 evo Ram: G.Skill Aegis 8GB DDR3-1600MHz δυστηχώς ομως δεν ξερω εαν πετυχε ... πως μπορω να μαθω; Οι θερμοκρασιες ειναι το max 55 βαθμους ετρεξα το prime95 μιση ωρα και δεν μου εβγαλε καποιο error ή warning αυτο συμαινει πως πετυχε το OC ??? και κατι τελεφταιο ειχα ακουσει πως ο υπολογιστης πρεπει να ειναι σταθερός αυτο τι συμαινει να μην ανεβοκατεβαίνουν τα voltage ή κατι αλλο; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 λοιπον βημα 1 τσεκαρεις με cpu-z οτι η ταση ειναι πραγματι σχεδον αυτη που εβαλες και οτι ειναι σε λογικα πλαισια. βαζεις το realtemp ή καποιο αλλο για θερμοκρασιες και φροντιζεις να ειναι οκ και τελος τρεχεις ενα προγραμμα stresstest για αρκετη ωρα (ωρες...) Η ταση θα ανεβοκατεβαινει , την ελεγχει η μητρικη και αν δεν βαλεις συγκεκριμενη συρθμιση για Load line calibration θα ανεβοκατεβαινει. δεν ειναι κακο κατ αναγκη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos231 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 λοιπον βημα 1 τσεκαρεις με cpu-z οτι η ταση ειναι πραγματι σχεδον αυτη που εβαλες και οτι ειναι σε λογικα πλαισια. βαζεις το realtemp ή καποιο αλλο για θερμοκρασιες και φροντιζεις να ειναι οκ και τελος τρεχεις ενα προγραμμα stresstest για αρκετη ωρα (ωρες...) Η ταση θα ανεβοκατεβαινει , την ελεγχει η μητρικη και αν δεν βαλεις συγκεκριμενη συρθμιση για Load line calibration θα ανεβοκατεβαινει. δεν ειναι κακο κατ αναγκη μπορεις να μου πεις μεχρι ποσο μπορει να ανεβει και να ειναι σε λογικα πλαισια δηλαδη εαν τωρα ειναι 1.37 ακριβος ποσο μπορει να παει και να ειναι λογικο; τι ειναι το Load line calibration? μπορεις να μου πεις πως να το κανω γιατι με ενδιαφερει να ειναι σταθερη η ταση; αν θυμαμε καλα μεχρι 65 βαθμους ειναι η safe θερμοκρασια??? για FX 6300 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Load line calibration ειναι μια επιλογη της μητρικης και κανει αυτο ακριβως σταθεροποιει με την βια την ταση. πρεπει να μπεις στο bios στο "καρτελακι" για το OC .Η ταση κανονικα για διαφορους λογους και αν δεν σε νοιζει το ΕΧΤΡEΜE OC δεν πρεπει/χρειαζεται να ειναι σταθερη . Οταν δεν κανεις κατι λογικο ειναι να πεφτει και οταν πιεζεται να ανεβαινει (πχ στα 1.37) Σε intel που εχω εμπειρια μπορει να πεσει στο 0.9 οταν δεν κανει κατι και να ανεβει στα 1.4 οταν ειναι σε στρεσσ τεστ, . ΔΕΝ ειναι κακο. Μειωνει την καταναλωση αλλα και την μαξιμουμ συχνοτητα που θα μπορεσεις να φτασεις με OC. Για θερμοκρασιες ΣΕ ΣΤΡΕΣΣ ΤΕΣΤ να φοβασαι απο τους 80 και πανω αλλα ειναι αναλογα το chip .Mπες στην ΑΜΔ να δεις τι λεει για το δικο σου. βρες τον επεξεργαστη και θα δεις τι λεει για TjMAX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 λοιπόν. τρέξε prime την πρώτη επιλογή για τουλάχιστον 3-4 ώρες. το LLC θα το βάλεις στην πρό-τελευταία επιλογή. την τάση θα την ξεκινήσεις απο +0 και θα ανεβάζεις ένα σκαλάκι την φορά μέχρι να μην έχεις errors στο prime. το OC δεν είναι δουλειά που παίρνει μισή η μία ώρα.Θες παραπάνω σίγουρα. Οι ασφαλείς θερμοκρασίες για amd είναι 70 στο package και 62 στα cores. Απ το hwinfo θα δεις τις θερμοκρασίες σου και θα τις συγκρίνεις με το amd overdrive. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos231 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 παιδια ολλα καλα!! και ακομα καλητερα απο πριν τι εννοω.... τον πηγα 4.5 GHz στα 1.4 Vcore ολλα καλα σταθερό η θερμοκρασιες σε stress (prime95)ηταν το MAX 59 βαθμους κελσιου! σταθερος ολλα καλα ετρεχω το prime95 για 16 ωρες και μεχρι στιγμης κανενα error ή warning.(θα το αφησω για κανα 8αωρο ακομα ελπιζω να πανε ολλα καλα!! ) Τι λετε εαν βαλο και δευτερο φανακι πανω στην ψυκτρα θα δω διαφορα (δηλαδη να το κανω push pull) ; Ακομα για thermal paste εχω την arctic silver 5 νομιζω ειναι αρκετα καλη. ΑΛΛΑ μου φενεται πολυ παραξενο 16 ωρες full load και μονο 59 βαθμους..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Ωραια μεχρις στιγμης!Για να δεις ομως οτι εισαι 100% σταθερος,θα πατησεις στο torture test την επιλογη custom και θα βαλεις το 90% της μνημης ram σου (αν 8gb βαλει 6,5mb,αν 16 βαλε 14),επειδη ενδεχεται να σου βγαλει error με την μια.Δεν εχει νοημα να το αφησεις παραπανω γιατι δεν προκειται να σου βγαλει error αν στρεσσαρεις μονο την cpu στο 100%,θα στο ειχε βγαλει πολυ νωριτερα.Πρεπει να τα βαλεις και τα δυο ram+cpu full load.Τσεκαρε το οταν ειχα τον 8350 στα 4,8ghz,τον ειχα με τις εξης ρυθμισης cpu llc extreme Cpu/nb llc very high 130% 130% (δεν θυμαμαι τις ονομασιες) Και ρευμα στο 1,47500 Και nb στο 1,30000 ημουνα απολυτα σταθερος με socket στους 73 βαθμους και cpu package 63 ολα αυτα σε full load cpu+ram.Εννοειται ολα κλειςτα απο cpu configuration οπως κλειςτο και το turbo.Βεβαια διαφερουν cpu και mobo απο το δικο σου συστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 παιδια ολλα καλα!! και ακομα καλητερα απο πριν τι εννοω.... τον πηγα 4.5 GHz στα 1.4 Vcore ολλα καλα σταθερό η θερμοκρασιες σε stress (prime95)ηταν το MAX 59 βαθμους κελσιου! σταθερος ολλα καλα ετρεχω το prime95 για 16 ωρες και μεχρι στιγμης κανενα error ή warning.(θα το αφησω για κανα 8αωρο ακομα ελπιζω να πανε ολλα καλα!! ) Τι λετε εαν βαλο και δευτερο φανακι πανω στην ψυκτρα θα δω διαφορα (δηλαδη να το κανω push pull) ; Ακομα για thermal paste εχω την arctic silver 5 νομιζω ειναι αρκετα καλη. ΑΛΛΑ μου φενεται πολυ παραξενο 16 ωρες full load και μονο 59 βαθμους..... Αστο κανα δυο μηνες φιλε το prime. Σε μια μερα δε βλεπεις τπτ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IceFrog Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Οταν το oc πετυχει κερδιζεις ενα bronse achievement. Δεν θα βγαζει το pc blue screen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos231 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Αστο κανα δυο μηνες φιλε το prime. Σε μια μερα δε βλεπεις τπτ. ειδα σε καποιους που πρωτηναν να τρεχουν το πριμε95 1 μερα και αυτο κανω για να ειμαι συγουρος (οχι σε αυτο το θεμα σε αλλο) επσιης εξαρχης εγραψα πως ειμαι πρωταρης στον τομεα του OC και δεν ξερω ποσο πρεπει γιαυτο το αφησα 1 μερα ... οκ; (με την καλη εννοια παντα!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Το πολυ μια ωρα.... μη σου πω κανα μισαωρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisOP Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Σταματηστε να ψηνετε τα μηχανηματα σας, αν ειναι stable το oc θα το καταλαβετε με τον καιρο, prime95 κανα μισαωρο το πολυ ισα ισα για το vcore error 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 ε ναι.... εγω ουτε μισαωρο δε το αφηνω... κανα τεταρτο εικοσαλεπτο το πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos231 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Το πολυ μια ωρα.... μη σου πω κανα μισαωρο Συγνώμη δεν το ήξερα πως με ένα μισάωρο ειναι εντάξει, πάντος ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δεν ακανες κατι για να ζητας συγνωμη φιλος, απλα τσαμπα ωηνεις τον επεξεργαστη σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα